- 2 Şubat 2022
- 544
- 1.970
- 33
Nikah ya da düğünde misafirler de çok takıyor bazı yörelerde, sizde çok takılmadı mı ya da birikime mi eklendi?Yüzükler küpe falan var bilezik yada set falan yok ev alacakları için bizde istemedik dediler kiraya çıkarsak alacaklardı şuan da çıksak alacaklar ama biz ev alamyaı seçtik
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 ay önce evlendim 21 yaşındayım 4 senelik beraberliğimiz vardı yani sevgiliydik aileler biliyordu ve hep hayalimiz olan evliliği gerçekleştirdik sorunum şu ki eşimin ailesi ile yaşıyorum bunu ev almak için ben kabul ettim yaza ev alabileceklerini söylüyorlar ama inanın ki aynı evde eşimle sanki kardeş kardeş büyüyormuşuz gibi hissediyorum kesinlikle evlilikten soğumuş hissediyorum kendimi evlenmeden önce kesinlikle bunlar aklıma gelmemişti hala eşimi çok seviyorum çok değer veriyorum aynı şekilde o da öyle ama sürekli içimden bir ses ahh baba evim ahh annem çok özledm o eski günlerimi diyorum psikolojimin bozulduğunu hissediyorum.. düşünceleriniz nelerdir
Takılan çeyreklerle benim düğün borcum vardı onu kapattık kalan para onların borcuna gittiNikah ya da düğünde misafirler de çok takıyor bazı yörelerde, sizde çok takılmadı mı ya da birikime mi eklendi?
Tabiki öyle haklısınız ama işte insan yaşamadan bilmiyor kibende bunu anlamıyorum işte, yorumları okumadım öncelikle onu söyleyeyim.
yani madem yazın ev alabilecekler (güya) aynı evde oturmak yerine neden yaza kadar beklemediniz o zaman?
kendi ailenizle oturmak, sevgililik hayatı yaşamak varken 4 sene beklediniz de kayınailenizle oturmak için mi.. az daha sabretseydiniz daha mantıklı değil miydi?
ben yaşamadım ama biliyorum. mantıklı bir insan yaza kadar kayınvalidesiyle oturacağına yaza kadar ailesiyle oturup ev bekleniyorsa madem onu bekler öyle evlenir. şu an yaşadığınız evlilik hayal ettiğiniz evlilik zaten olamaz ki? sevdiğin insanla aynı evde istediğin gibi vakit geçirmekle kayınvalideye misafirliğe gitmiş gibi put put oturmak aynı olabilir mi.. yaşamadan önce denemek için eş ailesine yemeğe gittiğinizde bir baksaydınız yanlarında nasıl davranabiliyorsunuz, eşinizle öpüşebiliyor musunuz mesela? yok. e evlenince de böyle olacağını düşünürdünüz.. bence en yakın zamanda kiraya çıkın, evliliğinizin akıbeti için.Tabiki öyle haklısınız ama işte insan yaşamadan bilmiyor ki
Niye sizin için çalışsınlar yahu,herkes geçimini sağlamak için çalışır. Hayal dünyasında yaşarsanız sonra çok üzülürsünüz. Bir işe girin kendiniz için çalışın. Sonra kiraya çıkarsınız eşinizle. Madem evlendiniz,kendinizi yine siz geçindireceksiniz,eşinizin ailesi değil.Çalışıyor evde şuan 5 kişi çalışıyor bizim için
işte hepsi çalışıyor, para havuzda toplanıyor, 5 kişi 6 şar bin alsa en kötü, 30 bin yapar inşallah bu oturdukları ev kendilerine aittir.Niye sizin için çalışsınlar yahu,herkes geçimini sağlamak için çalışır. Hayal dünyasında yaşarsanız sonra çok üzülürsünüz. Bir işe girin kendiniz için çalışın. Sonra kiraya çıkarsınız eşinizle. Madem evlendiniz,kendinizi yine siz geçindireceksiniz,eşinizin ailesi değil.
Hayal dünyasında yaşamak işte.işte hepsi çalışıyor, para havuzda toplanıyor, 5 kişi 6 şar bin alsa en kötü, 30 bin yapar inşallah bu oturdukları ev kendilerine aittir.
herkes çalıştığı yerde yer içer, yüksek ihtiamlle haftada 6 gün de çalışır, evde 1 öğün yemek ancak yaparlar, tatile gitmezler araç almazlar servis kullanırlar gibi gibi yöntemlerle o paranın 20 bini birikir
ama işin kötü yanı şu ki
düğünde takılan para bile düğün borcuna gitmiş
yani ortada bir birikim yok
5 ayda olun olsun 100 bin birikmiş olsun yaza kadar yüzbin daha olsun...sonra?
evler olmuş milyon.
şimdi ayrı eve çıksalar da kocası 6 bin gibi bir şey kazanıyorsa geçinemezler, bir de o var.
ayrı evin kirası
mobilya, beyaz eşya hepsinin taksitleri
faturası
yetişmez yani
sadece işte
babasının evindeyken acaba hayatı ne zannediyordu onu merak ediyorum
çünkü bu hesabı yapabilmek için genius olmak gerekmiyor benim ortaokuldaki kuzenlerim yaz tatillinde çıraklık yapıyor artık çünkü yetişmiyor, çocuklar bile biliyor bunu. (ortaokul çağında çıraklık yapmak gibi şeyler 20-25 sene önce vardı, geri geldi, demeye çalıştığım o)
Tabiki öyle haklısınız ama işte insan yaşamadan bilmiyor ki
Ev alınana kadar zaten kazara bir çocuk patlatırsınız, o bahaneyle gider bi 5-6 yıl. Ev kurulmadan evlenilir mi yahu?Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 ay önce evlendim 21 yaşındayım 4 senelik beraberliğimiz vardı yani sevgiliydik aileler biliyordu ve hep hayalimiz olan evliliği gerçekleştirdik sorunum şu ki eşimin ailesi ile yaşıyorum bunu ev almak için ben kabul ettim yaza ev alabileceklerini söylüyorlar ama inanın ki aynı evde eşimle sanki kardeş kardeş büyüyormuşuz gibi hissediyorum kesinlikle evlilikten soğumuş hissediyorum kendimi evlenmeden önce kesinlikle bunlar aklıma gelmemişti hala eşimi çok seviyorum çok değer veriyorum aynı şekilde o da öyle ama sürekli içimden bir ses ahh baba evim ahh annem çok özledm o eski günlerimi diyorum psikolojimin bozulduğunu hissediyorum.. düşünceleriniz nelerdir
Zaten istemişler şansına olmamış, kazara falan olmaz yani korunmuyorlar maalesef. Etrafında hiç mi düzgün akıl veren yok yoksa söz mü geçiremiyorlar emin olamadım. Safça da bir kıza benziyor her söylenilene inanıyor falan.Ev alınana kadar zaten kazara bir çocuk patlatırsınız, o bahaneyle gider bi 5-6 yıl. Ev kurulmadan evlenilir mi yahu?
bunlar bizim oralarda 20-30 sene önce bitti ama biliyorum etraftan bu şekilde 5-6 sene öncesine kadar olabiliyordu...Hayal dünyasında yaşamak işte.
Meslek yok,okul yok,gidip evlenelim. Aile bize ev alsın,olmadı onlarla yaşayalım. Böyle evlilik mi olur?
Aynen dediğiniz gibi,düğünde takılan üç kuruş bile borca gitmiş,ne ev alması? Ev ahalisinden biri de ben olsam kızarım,çekyatta yatıcam abim yengem ev alacak diye,gidip çalıştığımı da onlara sıvayacağım,yok artık daha neler? Giderim bir bekar odası tutarım,aparta yerleşirim yine vermem kuruş paramı. Anamın babamın ihtiyacı olur başım gözüm üstüne,veririm. Ama abim ev alacakmış,bana ne?
Bende bazı şeyler için pişmanım evet çocuk bende asla istemiyorum ilk aylarda korkuyordum kaza belki olur diye olan oluyor illa bir kere sadece denedim ve pişman oldum onlara da eve geçmeden torun falan yapamam size dedim
Evi çabuk alsınlar diye bir nevi tehdit yani sizinki. Onlar size Evet alsın siz onlara torun yapınBende bazı şeyler için pişmanım evet çocuk bende asla istemiyorum ilk aylarda korkuyordum kaza belki olur diye olan oluyor illa bir kere sadece denedim ve pişman oldum onlara da eve geçmeden torun falan yapamam size dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?