Dertleşelim hanımlar

Bu kadar erken yaşta kabile ordusuna bir üye olmayı nasıl kabul edersiniz aklım almıyor.Aileniz hiç mi bişey demedi bu durumla ilgili.Kızım ayrı eve çıkmadan olmaz rahat edemezsin evliliğinden bişey anlamazsın diye uyaranda mı olmadı?
Bi kere yaşınız çok küçük ama yaşadıklarınız çok büyük.İnşallah ayrı eve çıkarsınız.Ömür boyu maaile yaşamazsınız.

İstanbul 'dan eşimin memleketine yerleşmemiz ha dememizle beraber 1 yıl sürdü. Ev falan da almadık, kira. Ay dünyadan haberi yok konu sahibinin. Koca aile oturduğu evi satcak da, iki tane yeni alcak da, Bursa 'da iş güç ayarlayacak daaa, offff gülme geldi sinirim bozuldu.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama keşke olan biten bişey için alay etmeseniz kimse istemezdi böyle olmasını

O kadar insan nasıl şehir değiştirecek ki? Yani 5 çalışan olduğunu söylüyorsunuz, nasıl iş bulacaklar ha deyince ?
Bilmiyorum evet yaptığım şeyin geri dönüşü zor düşünüyorum geri dönsem bu sefer eşimi seviyorum ama kafam allak bullak

Bilmiyorum evet yaptığım şeyin geri dönüşü zor düşünüyorum geri dönsem bu sefer eşimi seviyorum ama kafam allak bullak
Bak canım öncelikle yarından tezi yok sağlık ocağına gidip en sağlam ve sana en uygun korunma yontemini sorup öğren ve uygula sakın geri çekilme gibi yöntemlerle korunacağını zannetme..Eşine şu an ortak çalışılıp bize ev alınabilse bile daha sonra diger bekarlar için bizden de yardım beklebilecek ve bu döngü neredeyse omür boyu sürecek,gerçekci olalım ben ev mev istemiyorum ,herkes kendine çalışsın ,Allah kardeşi kardeş yaratmış rizkını ayrı yaratmış ,ben senin arkandayım hayat bizim evlilik bizim geçiniriz elele verip ,hem evimizde birbirimize daha çok vaktimiz kalır,özgurce sevişir özgürce banyomuzu yaparız , annenleride bırakacak degiliz yine gelip gideriz daha mutlu oluruz evliligimiz yıpranmaz diyeceksin.Tatlı tatlı konuşup 1+1 ev tutmaya ikna edeceksin.Şunu iyice aklına kazı canım kardeş bile olsa kimse kimseye karşılıksız yardımcı olmaz,olamaz bu devirde..Size ikinci el bir buzdolabı bide çamaşır makinesi yeter.Eşya dediğin zamanla olur kuzum .Bir hata yapmışsın o halde hayatının yükünü sirtlayacaksın.İyi düşün sonra pişman olma.

Eviniz alındığı zaman evinize çıkın cümbür cemaat aynı evde yasadığınız için psikolojik olarak öyle düşünüyorsunuz bnce..

1+1evde bir yatak alırsın ikinci el baza alırsınız az ama olmazsa olmaz eşyaları alırsınız .Kendiniz kuracağınız yuvanız öyle keyifli öyle mutlu olur ki kayınaile evinde geçen günler icin pişmanlık duyarsınız gor bak.

Dünyadan haberi yok çünkü. Çok basit sanıyor hepsini.
O evden çıkması çok zor.
Karı koca çalışıp, eşya alacak, ev tutacak da ayrılacaklar. Konu sahibinde yok öyle düşünce.
Doğru düzgün korunduğunu bile sanmıyorum. Hikayenin eksik parçası yakında tamamlanır.

Ne yapayım illa boşanayım mı ablalarım olarak fikir istedim sadece sizden
fikir verebileceğimiz ne var ki?

eşin 7 bin lira maaş alıyormuş ve sen şimdi hemen bir çözüm istiyorsun
esenyurtta 1+1 bir yer tutsan 2 bin liraya ev var mı mesela? çık dolaş bak ben bilmiyorum. ne kadara ev bulunur?

depozito, emlakçı parası, burada olan 1 odanın eşyanın taşınması, peşin vereceğiniz kira herhalde bir 10 15 bin taşınırken gider

eve 3 parça beyaz eşya 1 de salon takımı alsanız, ikinci el teşhir ürünü birşeyler uydursanız 2-3 bin lira da onların taksidine gider. 1-2 sene taksit ödersiniz.

şu durumda elektrik su parası ve cep telefonlarını da ödediğinizde maaş bitiyor. aç kalıyorsunuz. doğalgaz filan da açamıyorsunuz. yol parası filan yok servis ya da yaya diye düşündük.

olabilecek şey senin işe girmen. ondan sonra biraz biriktirmeniz, sonra bir ev bakmanız sence başka bir yolu var mı mesela?

Bursa planı için kayınvalidenler evi satacak, oradan alacak, o kadar kişinin işleri ayarlanacak bunun ha deyince olmayacağını herhalde biliyorsun.

ki ne plan yaptıklarını bilmiyoruz zaten, yaza diye plan yapıyorlar da tam seçim zamanı herkes seçim sonucu bekler bence faiz ne olur, kredi ne olur diye...mesela satışa çıkardılar o gün mü satacaklar belki 4-5 ay satış sürecek. sonra oradan ev bulunacak belki yine aylar o sürecek.

bursada 2 ev ediyor muymuş bir de o parayla, benim bilgim yok. bursayı istemelerinin özel bir sebebi vardır tanıdıktır memlekettir bişeydir diye umuyorum.

hani evlenmeden önce bunlar nasıl "kesinlikle" aklına gelmez inanamıyorum...çünkü kesinlikle aklıma gelmezdi demişsin bir de
ne sanıyordun gerçekten? bu ülkeye sonradan mı geldin, yabancı mısın? ya da cam fanusta mı yaşadın evlenene kadar?

21 yaşında kendi anne babanızı bırakıp elin anne babasıyla yaşamaya başlamışsınız.
Sebep?
Aşk
Valla yere batsın öyle aşk.
Şu bdv konularını 5-6 ay önce okusaydınız keşke.
Nasıl akıl edemediniz böyle olacağını?
Kocanızla sarmaş dolaş battinye altında film izlemeyi hayal etmediniz mi mesela?
İstediğiniz saatte istediğiniz gibi istediğiz şeyleri yapabileceğiniz özgür bir düzen hayal etmediniz mi?
Etmemiş olmalısınız, yoksa tahmin ederdiniz gerçekleşmeyeceğini.

Yatın kalkın dua edin yazın ayrı eve çıkabilin.
Bu süreçte de çocuk düşünmezseniz yararınıza olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…