- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Galiba siz hiç deprem yaşamadınız ne güzel. Falcılara vs ben de inanmam fakat hayvanlar ve bebekler hissediyorlar depremi. Sadece depremi de değil, başka büyük olayları da .. Hatta temiz insanlarda hissediyorlar mesela iç sıkıntısı gibi... Fakat cok az zaman önce hissediyorlar hayvanlar sanırım. Bilimsel bir açıklaması olmadığı için de kimse kimseyi uyarıp evlerden cıkın vs. diyemiyor. Gölcük depremini yaşayanları dinlerseniz hepsi de aynı şeyi söylüyor "gökyüzü tepemize düşecek gibiydi, yıldızlar cok fazlaydı ve garipti, köpekler cıldırmış gibiydi vs " Hatta bizzat yaşayanlardan daha ilginç şeyler duydum ama her yerde paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Bilim kainatta olan olayları maddi sebeblerle açıklar ama şu kainatta bilimin açıklamakta yetersiz kaldığı milyonlarca şey vardır. Çünkü bu dünya sadece maddeden oluşmaz, madde ve mana'dan oluşur. Rabbim masumları korusun... |
Galiba siz hiç deprem yaşamadınız ne güzel.
Falcılara vs ben de inanmam fakat hayvanlar ve bebekler hissediyorlar depremi. Sadece depremi de değil, başka büyük olayları da .. Hatta temiz insanlarda hissediyorlar mesela iç sıkıntısı gibi... Fakat cok az zaman önce hissediyorlar hayvanlar sanırım. Bilimsel bir açıklaması olmadığı için de kimse kimseyi uyarıp evlerden cıkın vs. diyemiyor.
Gölcük depremini yaşayanları dinlerseniz hepsi de aynı şeyi söylüyor "gökyüzü tepemize düşecek gibiydi, yıldızlar cok fazlaydı ve garipti, köpekler cıldırmış gibiydi vs "
Hatta bizzat yaşayanlardan daha ilginç şeyler duydum ama her yerde paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Bilim kainatta olan olayları maddi sebeblerle açıklar ama şu kainatta bilimin açıklamakta yetersiz kaldığı milyonlarca şey vardır. Çünkü bu dünya sadece maddeden oluşmaz, madde ve mana'dan oluşur.
Rabbim masumları
Falcılara vs ben de inanmam fakat hayvanlar ve bebekler hissediyorlar depremi. Sadece depremi de değil, başka büyük olayları da .. Hatta temiz insanlarda hissediyorlar mesela iç sıkıntısı gibi... Fakat cok az zaman önce hissediyorlar hayvanlar sanırım. Bilimsel bir açıklaması olmadığı için de kimse kimseyi uyarıp evlerden cıkın vs. diyemiyor.
Gölcük depremini yaşayanları dinlerseniz hepsi de aynı şeyi söylüyor "gökyüzü tepemize düşecek gibiydi, yıldızlar cok fazlaydı ve garipti, köpekler cıldırmış gibiydi vs "
Hatta bizzat yaşayanlardan daha ilginç şeyler duydum ama her yerde paylaşmak doğru olmaz diye düşünüyorum.
Bilim kainatta olan olayları maddi sebeblerle açıklar ama şu kainatta bilimin açıklamakta yetersiz kaldığı milyonlarca şey vardır. Çünkü bu dünya sadece maddeden oluşmaz, madde ve mana'dan oluşur.
Rabbim masumları korusun...
Rabbim masumları korusun...
Gülme ikonu ekleyerek dalga geçme konusu değil bu hanımefendiİnanç meselesi değil, bilim meselesiböyle bir şey ya vardır ya yoktur. O zaman bilim adamları boş yere deneyler yapıyorlar, çalışmalar yapıyorlar.
Halbuki bebekleri ve hayvanları takip etseler depremi hissedip hoop herkesi kurtarcaklar. Ama bunların kafası fazla basmıyo galiba. Ha bi de bulutların şekline falan bakacaklar
Yahu insanlar astrolog soruyor ve inanıyor farkında mısınız? Astroloji bir bilim değil. Kesinlikle değil. Buna inanabilirsiniz. Orta çağda yaşamıyoruz ki astrologların tahminlerine göre hareket edelim.Gülme ikonu ekleyerek dalga geçme konusu değil bu hanımefendi
Bende tabiki bilime inanan bir insanım astroloji yıldız ve gezenlerin dizilimi ile insanları ve yeryüzünü etkileyen bir bilim dalıdır
Hipokrat bile astrolojiyi bilim olarak kabul etmiş ünlü krallar bile vakti zamanında kahinlere(astrologlara) sormadan savaşlara karar vermezlermiş
Tabiki önceliğimiz her zaman pozitif bilim olmalıdır.
Sizi rahatlatacak bir cümle şu;Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
Salon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.Hala salonsa yatiypruz bit kadar koltukta esim ben ve oglum birlikte. Esim.bu sabah isyan etti halamda kalir gibi daha ne kadar yaticsz burda diye...
Cocuk odasinda cocugun uzerine dusebilecek bisey yok normalde ev yikilmadigi surece ama bizim odamizda yatagimizin tam bas ucunda kocaman dolap var. Deprem aninda o dolap dusse oracikta gideriz. Cocuk yanimiza gelse ona bisey olmasa bile anne gitmis baba gitmis evladim yasayabilir mi ondan sonra.
Gunduz cocugu uyuttum tuvalete girmem gerekti cocugu birakip gitmek istemedim cocugun bezlerinden birine mi yapsam diye bile gecti aklimdan nasil korkmussam...
Allah yasatmasin insallah ya...
cok gecmis olsunSalon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.
Gülme ikonu ekleyerek dalga geçme konusu değil bu hanımefendi
Bende tabiki bilime inanan bir insanım astroloji yıldız ve gezenlerin dizilimi ile insanları ve yeryüzünü etkileyen bir bilim dalıdır
Hipokrat bile astrolojiyi bilim olarak kabul etmiş ünlü krallar bile vakti zamanında kahinlere(astrologlara) sormadan savaşlara karar vermezlermiş
Tabiki önceliğimiz her zaman pozitif bilim olmalıdır.
Kesinlikle inaniyorum dediklerinize bazi insanlarin ve hayvanlarin hisleri cok yüksek oluyor bunun hayaletlerle ya da gercek disi olaylarla ilgisi yok.Hayvanların nasıl hissettiğini bilemem ama bunun fay hattının kırılmasını duyduklarını hiç sanmıyorum.
99 depreminde bi akrabamızın kuşu o akşam çıldıracak derecede anormal davranıyormuş
Deprem dakikası değil saatler öncesinden.
Fay hattı kırıldığı andan saatler sonra mı deprem yerkabuğuna yükseliyor?
Onu da geçtim
Depremleri önceden hisseden bir yapım var
Deprem olacak diye resmen anlık tutulma yaşayıp kilitlendiğim ve o an başlayan bir deprem yaşamıştım. Çok korkunçtu.
Dünya üzerinde olan her şeyi bilim şuanlık açıklayamıyor diye bu onların varolmadıkları anlamına gelmez
Her şey enerjidir bir enerji yayar ve enerjiler arası doğal olarak bir akış ve etkileşim vardır.
Konuyu dagitmak istemiyorum ama benim de rüyamda gördüügüm seylerin o günkü olacak seylerle bir baglantisi oluyor mutlaka. Hayvanlarin depremi hissetmeside icgüdüsel olabilir.Kesinlikle inaniyorum dediklerinize bazi insanlarin ve hayvanlarin hisleri cok yüksek oluyor bunun hayaletlerle ya da gercek disi olaylarla ilgisi yok.
Salon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.
Salonun en cabuk coken yer oldugunu bilmiyodum, yatak odasi cok tehlikeli bizim hem cok cok kucuk cokmeye yer bile yok hemde bas ucunda duvara asili kocaman bir dolap var kafamjza iniverir aninda. En saglikli yer salon gekdi bize de. Of allah korusun yaSalon merdıvenler balkonlar en cabuk çöken yerler, dolaplarda tehlıkeli, eşim enkazda kaldıgı ıcın, kucuk odalar tuvalet banyo oralar guvenlı dıyor ve yatagın yanı cenın pozisyonunda durmak.
Bende oyle biliyorum fayanslar patlayabilir bir de hem elektrik hem su oldugu icin sikinti yaratabilirTuvalet banyo çok tehlikeli diye biliyorum ben, bir çok uzman deprem anında yapılması gerekenler arasında banyo ve tuvaletten uzak olmak gerektiğini söylüyor. Yıkılma ya da hasar alma esnasında o fayanslar vs jilet gibi keskin oluyormuş, çok derin kesikler olabilir
Bende oyle biliyorum fayanslar patlayabilir bir de hem elektrik hem su oldugu icin sikinti yaratabilir