Deprem fobisi tak etti

Kiz senin yuzunden bi daha baktim. En guvenli degilmiş oturdugum yer. 3. Derece deprem bolgesi gosteriyor. Daha once baktigimda en guvenli yer diye geciyordu 😒😒😒😒😒

Başka bir siteden daha baktim orada riskli bolgelerin hicbirinde oturdugum yer yok. Aman hangisine inanayim bilemedim. Gece gece korkuttun 😣
Nerede oturuyorsunu :KK43: her yerde farklı şeyler yazıyor gerçekten birde bir kaç fay hattı var sanırım adalarda olursa sahil şeridi anadolu yakası da sıkıntı tekirdağda olursa avrupa yakası gibi :KK43:

Merhaba :KK43: ben de kaç gündür evime gidemiyorum küçükçekmecede oturuyoruz ve sağlam bir yer değil evde yüksek ve 9.kattayız :KK43: o an çok garip bir şey oldu bana bi kaç haftadır gidelim bir yerlere diyordum eşime üstüne ortalıkta eşya vardı köpeğimize çarpar devrilir diye ortalıktan kaldırdım sonra birden deprem olunca sanki hissetmişim gibi daha da beter oldum.
Annemlerin evi yeni bina, az katlı ve biraz daha sağlam bir zemin ordan çıkamıyorum eve gidemiyorum kaç gündür :KK43: Taşınalım diyorum ama eşim de yanaşmıyor hiç :KK43: Ev kiraları da uçmuş hele depremden sonra gecekondular bile maşallah almış başını gidiyor .Elbette insanın başına ne geleceğini kimse bilemez Allahtan başka ama tedbir almaktan başka çare yok :KK43: dua edinde taşınalım 😣

Bu ozel fırmalar canım 30 bıne cıkıyormus kontrol dedıgım su.
temelden sondajla kum alacaklar, bınadan kolonlardan ornek alacaklar ,bınanın rontgenı cekılecek, beledıyeden ımar projesı alınacak ve bır smılasyon hazırlanacak . merkez ussu belırlenıp deprmeı yapacaklar, sızde bakacaksınız bınanız yıkılıyor mu yıkılmıyor mu, nerden yıkılıyor vs.

Bunlar yınede beledıyeye gıden bılgıler dıyelım 99 oncesı bınanız var guclendırılebılecek durumda bır hasar var yok kabul olmuyr bınaya yıkım emrı cıkyor.
99 oncesıne bu testlerı yaptırmak mantıksızmıs.

99 sonrası ıcın onerılıyor, kendımızın yapmadıgı bınaların kontrolu ıcın daha cok.
Beledıyeye bunu nasıl yapıyor bılmıyorum ama saglam kolondan parca aldırmakta saglıklı degılmıs.
Dedıgım gıbı eltımın evı yenı ve gırıs kat kolonlar catlamıs ve tavandan alcıpanlar dusmus
Bunu neden bina yapılırken yapmazlar acaba :KK43: