Deprem fobisi tak etti

Uyuz adam abla ya. Ameliyata girerken de vasiyet yazmıştı manyak. Sonra gülünce de duygusuz oldum ben. Bir görsen yazdıklarını, yok ev senindir, yok şunu al bunu al. Grip olsa vasiyet yazacak. Ameliyat öncesi anneme diyor ki idrak ile oğlum yanınıza gelsin annemlerin yanında kalmasın. Her şeyin planını yapıyor adam.

Geçen gün de depremde öldürdü kendini ben ondan sonra evlenir miyim onun hesabına düştü. Açıkca soramıyor da neymiş üvey baba sevmezmiş çocuğu. Ruh hastası.
Guluvermisim okuyunca ozur dilerim
Bi psikologa mi gitse bu derecesi hic normal degil

Ay çok üzüldüm. Peki binanızda hasar oluştu mu gözle görebildiğiniz? Kaçıncı kattasınız belki yüksek katta olduğunuz için çok hissettiniz.
Hayır hiç bişey yok binada , 5.kat en üstteyim , kendi evimden soğudum yemin ederim artık :KK43:
Güvenmiyorum bu eve ve bu evde ölmek istemiyorum , eşimi ikna etmeye çalışıyorum dünden beri satmak için :KK43:

Evde tek olmaktan kötü şeyler de var, mesela evde iki küçük çocukla olmak. Yalnızlık korkutucu, anlıyorum sizi ama iki aciz yavrunun yükü, onları koruma isteği insanı öyle eziyor ki, anlatamam.

99 depreminde saatlerce enkazda kalmış, bütün ailesini kaybetmiş bir insanım. Eşimin işi sebebiyle İstanbul'a geldik, ki en son geleceğim yerdi aslında. Tek başıma olsam bu kadar korkmazdım ama kızlarımın biri 4 yaşında, diğeri 9 aylık. Büyük kreşe gidiyor, kreşi 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Dün depremle birlikte kucağımda bebeğimle kendimi sokağa attım. Kreşe kadar uçarak gittim resmen. Vardığımda stresten, koşturmaktan, korkudan nasıl terlemişim, kafamdan su sızıyor, sonra bir titreme. Bas bas böğüre böğüre ağlamak istedim ama çocuklar korkmasın diye çaktırmadım tabi. İnsanı nasıl aciz hissettiren bir şey şu annelik. Allah evlatlarımızı korusun, kollasın.

Şahsen deprem haberlerini izlemiyorum, takip etmiyorum. Bana bir şey katacakları yok, boşuna korku tetikliyorlar. Haberlerden bağımsız olarak, kendimizce nasıl önlemler alabiliriz onlara odaklanmak lazım. Evimizde yüksek eşyalar duvara sabitlenmiş durumda. Yeni bina, çok katlı sayılmaz. Aniden evden çıkmamız gerekir diye, içinde su, battaniye, çocuklara yiyecek bir şeyler, birer takım üst baş, bez, ıslak mendil gibi şeyler olan bir çantamız var, kapıya yakın duruyor. Eşimle deprem anından evdeysek hangimiz hangi kızımızı alacak, nereye sığınacak planladık. Eğer dışarıda ve birbirimizden uzaktaysak, bir buluşma noktası belirledik. Başka yapacak bir şey yok, dua etmekten başka. Allah büyük acılardan hepimizi korusun.

Başin sağolsun dilemek istedim. Ve yaşadiklarindan sonra, kizlarina çaktirmamak büyük güç ister. Şurda iki satir yazdiğin şeyleri, bir anne olarak bende his ettim. Çok zor duygular :KK43:

Dindar değilim, dua etmiyorum fakat tüm pozitif enerjimi size yolluyorum. Umarim birşeyler olursa, ailece sağ salim atlatirsiniz canim.

Belki yazicaklarim saçma gelicek ama insanın vadesi dolmuşsa eğer nerde olduğunun bı onemi yok bence ben hep böyle düşünüp rahatlıyorum açıkçası bende Yalova'da oturuyorum aynı tehlike burası içinde geçerli ama ecel geldikten sonra ha deprem ha başka bişey ne farkeder ki ölümden kacamayiz

Hayır hiç bişey yok binada , 5.kat en üstteyim , kendi evimden soğudum yemin ederim artık :KK43:
Güvenmiyorum bu eve ve bu evde ölmek istemiyorum , eşimi ikna etmeye çalışıyorum dünden beri satmak için :KK43:
Bende bugün site icinde evlerin altinda depo var bizim apartmanin deposuna baktım kolonlara filan catlak vs var mi diye esim artik kafayı yiyeceksin diyor. Siz eşyaları sabitlediniz mi? En azindan ev icinde önlem alsak. Allah yardimcimiz olsun bu sene tayin istemiştik cikmadi. Eşime izin al gidelim diyorum tabi olacak sey değil Hayrlisi olsun.

Bence evde tek olanlar daha şanslı ya. Sadece kendini düşünüp koruman gerek. Şimdi konudaki mesajlara bakıyorum anneler çocukları için endişelenmekten depremden korkamıyor. Bir tane kedin, köpeğin, kuşun varsa bile onu da düşünmen gerek yine endişe endişe... O yüzden evde tek yaşayanlar varsa siz daha şanslısınız kızlar :KK73:

Size katılıyorum tamamen. Size muhtaç bir canın olması evde, korkunç bir duygu. Yalnız olsaydım bu kadar tedirgin olmazdım. En kötü korkun geçene kadar dışarıda kalırsın, araban varsa arabada kalırsın çocuk yoksa. Şu an belki de hasarlı olan binamı bile terkedemiyorum

Bende bugün site icinde evlerin altinda depo var bizim apartmanin deposuna baktım kolonlara filan catlak vs var mi diye esim artik kafayı yiyeceksin diyor. Siz eşyaları sabitlediniz mi? En azindan ev icinde önlem alsak. Allah yardimcimiz olsun bu sene tayin istemiştik cikmadi. Eşime izin al gidelim diyorum tabi olacak sey değil Hayrlisi olsun.
Yok hiç bişeyi sabitlemedik cidden ev içinde önlem olarak hiç bişey yok ne yazıkki :KK43: ben eve yeni girdim dünden beri , görünürde hiç bişey yok , zemine garaja falan hiç bakmadık ben korkudan inemem zatende benim eşimde kafayı yediğimi düşündüğü için çokta umursamıyor :KK43:
Hayırlısı hakikaten artık.

Başin sağolsun dilemek istedim. Ve yaşadiklarindan sonra, kizlarina çaktirmamak büyük güç ister. Şurda iki satir yazdiğin şeyleri, bir anne olarak bende his ettim. Çok zor duygular :KK43:

Dindar değilim, dua etmiyorum fakat tüm pozitif enerjimi size yolluyorum. Umarim birşeyler olursa, ailece sağ salim atlatirsiniz canim.
Canım Arya, teşekkür ederim. Çocuklarım hem en büyük acizliğim hem de en büyük gücüm. Sanırım çoğu anne de aynı şeyi hissediyordur. Ben de dinlerden öte, kalplere, niyetlere inanırım. O yüzden pozitif enerjin çok kıymetli. Sağol.

Aklımıza getirip durma diyenler olmuş, bu kadar mı meraklısınız unutmaya? Asıl aklınızdan hemen çıkmaması lazım. Eğer İstanbul ve yakınlarında oturuyorsanız her daim hazırlıklı olmalısınız. Sürekli bunu düşünmek değil demek istediğim tabi ama en azından uzmanların dediğine göre, şu sıralar daha fazla temkinli olmak adına aklınızdan çıkarmasaniz iyi olur.

Hmm peki tamam🤔 Hangi bilimsel veriye dayanarak gökyüzü olaylarının depremle bağlantısı olduğunu düşünüyorsunuz?
Düşünerek oluyor mu peki? Felaket senaryolarına insanlar inanmasın, aklın ve bilimin ışığından ayrılmasın diye yazıyorum bunları.
Ama insanlar yok astrolog şöyle bilmiş yok yine olacakmış diye diye birbirlerini gaza getiriyorlar. Sanki orta çağda yaşıyoruz.
Sizin gökyüzü olaylarıyla ile yeryüzü olaylarının HİÇ BİR alakası yok demenize istinaden yazmıştım o yorumu.
İnsanlar aklın bilimin ışığından ayrılıp, felaket senaryolarına,falcı ve astrologlara inansın diye değil.
Pozitif bilimleri,aklı ve bilimi İNKAR ETMİYORUM.
Şimdi yazmaya devam etsem,akıl bilim ışığı orta çağdan falan yazmaya devam edeceksiniz, inkar eden varmış gibi.
Konu başlığının amacı da bunu tartışmak değil zaten iyi forumlar..

Evde tek olmaktan kötü şeyler de var, mesela evde iki küçük çocukla olmak. Yalnızlık korkutucu, anlıyorum sizi ama iki aciz yavrunun yükü, onları koruma isteği insanı öyle eziyor ki, anlatamam.

99 depreminde saatlerce enkazda kalmış, bütün ailesini kaybetmiş bir insanım. Eşimin işi sebebiyle İstanbul'a geldik, ki en son geleceğim yerdi aslında. Tek başıma olsam bu kadar korkmazdım ama kızlarımın biri 4 yaşında, diğeri 9 aylık. Büyük kreşe gidiyor, kreşi 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Dün depremle birlikte kucağımda bebeğimle kendimi sokağa attım. Kreşe kadar uçarak gittim resmen. Vardığımda stresten, koşturmaktan, korkudan nasıl terlemişim, kafamdan su sızıyor, sonra bir titreme. Bas bas böğüre böğüre ağlamak istedim ama çocuklar korkmasın diye çaktırmadım tabi. İnsanı nasıl aciz hissettiren bir şey şu annelik. Allah evlatlarımızı korusun, kollasın.

Şahsen deprem haberlerini izlemiyorum, takip etmiyorum. Bana bir şey katacakları yok, boşuna korku tetikliyorlar. Haberlerden bağımsız olarak, kendimizce nasıl önlemler alabiliriz onlara odaklanmak lazım. Evimizde yüksek eşyalar duvara sabitlenmiş durumda. Yeni bina, çok katlı sayılmaz. Aniden evden çıkmamız gerekir diye, içinde su, battaniye, çocuklara yiyecek bir şeyler, birer takım üst baş, bez, ıslak mendil gibi şeyler olan bir çantamız var, kapıya yakın duruyor. Eşimle deprem anından evdeysek hangimiz hangi kızımızı alacak, nereye sığınacak planladık. Eğer dışarıda ve birbirimizden uzaktaysak, bir buluşma noktası belirledik. Başka yapacak bir şey yok, dua etmekten başka. Allah büyük acılardan hepimizi korusun.
İçimden bir şey koptu gitti..

Adı da yaşattıkları kadar korkutucu olan deprem.
Yaranızı deşmeden daha fazla, bu acıyı yaşamış kimsenin yarasını deşmeden kimse zarar görmeden silinsin, yok olsun gitsin inşallah.

İçimden bir şey koptu gitti..

Adı da yaşattıkları kadar korkutucu olan deprem.
Yaranızı deşmeden daha fazla, bu acıyı yaşamış kimsenin yarasını deşmeden kimse zarar görmeden silinsin, yok olsun gitsin inşallah.
Teşekkür ederim. 20 yıl geçmiş üstünden. Yaşamış olmama rağmen, bazen başkasının hikayesi gibi geliyor ağzımdan çıkanlar. İnşallah aynı acıları yaşamayız bir daha.

Hala salonsa yatiypruz bit kadar koltukta esim ben ve oglum birlikte. Esim.bu sabah isyan etti halamda kalir gibi daha ne kadar yaticsz burda diye...

Cocuk odasinda cocugun uzerine dusebilecek bisey yok normalde ev yikilmadigi surece ama bizim odamizda yatagimizin tam bas ucunda kocaman dolap var. Deprem aninda o dolap dusse oracikta gideriz. Cocuk yanimiza gelse ona bisey olmasa bile anne gitmis baba gitmis evladim yasayabilir mi ondan sonra.

Gunduz cocugu uyuttum tuvalete girmem gerekti cocugu birakip gitmek istemedim cocugun bezlerinden birine mi yapsam diye bile gecti aklimdan nasil korkmussam...

Allah yasatmasin insallah ya...

Teşekkür ederim. 20 yıl geçmiş üstünden. Yaşamış olmama rağmen, bazen başkasının hikayesi gibi geliyor ağzımdan çıkanlar. İnşallah aynı acıları yaşamayız bir daha.

Basiniz sagolsun..
Tam olarak bu cumleler beni anlatiyor
Hem ruya hem gercek gibi o gunler ..
Allah size sabir metanet versin..
Ne desem bos..

Kandilli sitesine baktım en son 9gibi artci deprem olmuş
Evi temizledim banyo yapmam lazım kizimida yikiycam ama giremiyorum ya deprem olursa diye
Gece uyuyamadim 3kisi zor yatiliyor allahım yardımcımız olsun

Ah canım benim sen bu konuyu açtın deprem oldu. Allah bizi daha beterinden korusun artık ne diyeyim. Neler okuyorum iki gündür bir sürü komplo teorileri falan. O an tek düşüncem kızımı bir an önce dışarı çıkarmaya çalışmak oldu. Kendi canımızdan vaz geçtik artık. Allahım bizi doğal afetleriyle korkutmasın inşallah. Eğer insan eliyle yapılıyorsa onlara bin beterini yaşatsın.....

Senden zerre kadar farkım yok , gözüm dakika başı avizede , zaten korkudan kalbimin atışını bile hissedebildiğim için sürekli sallanıyorum gibi geliyor .
Ancak kendime gelebildim iki gündür. Telefona falan bakamıyorum artık. Sürekli kızımı nasıl kurtarırım diye beynimede düşünceler dolanıyor. 😢😢😢