Deprem fobisi tak etti

Ben de İzmit’te yaşıyorum aynı korkular bende de var bıgün deprem çantası hazırladım kardeşim de benimle kalıyor şeker hastası en çok da onun için endişeleniyorum allah korusun. Bazen düşünüyorum İzmite çok bir şey olmaz diyorlar içim rahatlıyor sonra kendime kızıyorum bencillik yaptığım için. Çok tuhaf duygular içerisindeyim berbat bir korku ailem bizden uzakta ödü kopuyor gitmeye gidemiyorum çaresizlik çok kötü

Evet biz yasadık biliyoruz korkusu daha ahır oluyor. Esim benı anlamıyor mısıl mısıl uyudu. Abartma yapabılecegımoz bır sey yok diypr ama.resmen nobetteyim. Senınle aynı hisleri paylasıyorum. Bence izmit de etkılenır.cok yakın zaten.5.8 olanda cok sallandı burası. Benim otrdugum yer onceden bataklıkmıs zemın kotu yanı. Ben de hazırlıycam canta. Sabah olsun dıye saat sayıyoru. Bu gidiişle psikolojım bozulucak.

ben profesyonel destek almaya karar verdim, yoksa kalp krizinden öleceğim bu şekilde yaşanmaz. Artık olsun bitsin bu büyük deprem diyorum bu korku ile yaşamaktansa.

Konu deprem fobisi konuydu ama nerelere geldi sanki fala büyüye sihire inanın asla bilime inanmayın gibi demişim gibi yansıtıyorsunuz.
orta çağda değiliz ama bu kadar gelişmiş teknolojinin üst seviyede olduğu zaman diliminde orta çağı aratmayan hatta daha berbat şehirler yerleşkelerde yaşıyoruz maalesef orta çağdan daha geriyiz bence
yazımda bi yerde astrologlara inanın bulutlara bakın vs... diye bir cümle var mı acaba ?
ama astroloji bir bilim dalıdır bunu demek istedim. şöyle ki örneklerde sunmak isterim
zamanında da Albert Einstein izafiyet teorisinden, görecelikten, solucan deliğinden, kara delikten bahsettiğinde delilikle suçlanmıştı şizofren demişlerdi 1 asır sonra kara deliğin varlığını bu ileri teknolojiyle bile ancak ispat edebildik ufak ve kalitesiz bir fotoğraf karesiyle o da
veya zamanında Tesla alternatif akımı (AC) bulduğunda da yine aynı tepkiler olmaz olamaz işlemez yapılamaz. dendi ama şuan halen evlerimizde ac akım kullanılmaktadır.
zaman değişkendir ne getireceğini veya götüreceğini bilemeyiz.
evren sonsuz, bilimin sınırı ve sonu yok kimse bazı konularda net bir şey söyleyemez bilimin bile bazen açıklayamadığı konular var?

ı
Al bemdende okadar cigerim ni kosesinde hep korkuylayim gece ginduz ama neden 15 samiye orasini anlamadm

ı

Al bemdende okadar cigerim ni kosesinde hep korkuylayim gece ginduz ama neden 15 samiye orasini anlamadm

Çünkü allah korusun ama sonra bina yıkılmaya başlayabilir.
Hatta ben 1.katta filan değilseniz, çıkmanız 10 saniye içinde olmayacaksa hiç çıkılması taraftarı değilim

Çünkü allah korusun ama sonra bina yıkılmaya başlayabilir.
Hatta ben 1.katta filan değilseniz, çıkmanız 10 saniye içinde olmayacaksa hiç çıkılması taraftarı değilim
Giris kattayim ve 10 saniye kadar cikarim tabi Allh cikmama musade ederse enkaz altinda kalmak kadar korkutuvu bi durum yok

Nerden baktiniz

Dün sitede sordum ev yapilirken olanlara ev sahipleri yani, müteahit raporunu gördük biz radye temel yapıldı dedi iste sallaniyormus ev deprem aninda ama yinede cok rahatlamadim çünkü adam raporda 11.5 şiddeti depreme dayanakli yazıyordu filan dedi hic inandırıcı değil hiç-bir seyde bu yazmaz bence esyalari sabitleyin dedi daha onuda yaptırmadık.

Belki yaylı yapılardandır, tam bilmiyorum mühendisler var aramızda ama japonyadaki deprem görüntülerini izliyorum da, sallanıyor sallanıyor ama yıkılmıyor
Temeline birşey koyuyorlar sanırım.
Atakoydeki toplu konutlar da öyleymiş sanırım

99 Depreminde dogum yapmis biri olarak sizi cok iyi anliyorum..Zaman gerekiyor sanirim biraz da olsa unutmak icin..Internetteki ya da tv deki her deprem haberine bakmayin.Ilginizi başka yönlere cevirin.Dünya dönmeye devam ediyor .Neyin ne olacagi hic belli degil.Baktiniz gercekten başa cikamiyorsaniz psikoterapi alin.Ben almistim.Iyi bir psikiyatr olsun mümkunse.

radye temel binanin tum kolonlarinin zeminde binanin eni ve boyu buyuklugunde tek parca temel uzerinde yukselmesi imis.
japonyada deprem izalatörü diye birsey kullaniyorlar. boylece deprem oldugunda bina esneyerek sallaniyor ve yikilmiyor. turkiyede yeni yapilan hastanelerde zorunluymus sanirim

Evet onu gördüm ben demek ki, bir videoda izledim. 2 bina arasındaki fark bariz belli oluyor.
Yani böyle bir teknoloji varken hala böyle yıkıldı yıkılmadı uğraşıyoruz ya çok üzülüyorum.

Evet onu gördüm ben demek ki, bir videoda izledim. 2 bina arasındaki fark bariz belli oluyor.
Yani böyle bir teknoloji varken hala böyle yıkıldı yıkılmadı uğraşıyoruz ya çok üzülüyorum.
evet malesef. ulkecek günü kurtarma telasi ile iş yapildigindan hicbir iş dogru yapilmiyor malesef.

birde şöyle birşey var japonyada böyle büyük depremler çok sık olduğundan bu teknolojileri de en cok onlar kullaniyor.

Bugün televizyonda gösteriyorlar afaddan biri çıkmış açıklama yapıyor
İşte şöyle toplanma alanlarımız var, böyle geçici konutlarimiz olacak, şu kadar insanı koyacağız filan.
Yani deprem olacak, yıkılacak evleriniz, ölmezseniz üzülmeyin barındıracağız sizi diyorlar. Şaka gibi ya, gülsem mi ağlasam mı şaşırıyorum.
Biz de deprem kuşağındayız ve o kadar saçma sapan yerlere öyle paralar harcanıyor ki. Lafa gelince dünyada 1 numaralı ülkelerdeniz, öyle iyiyiz böyle iyiyiz, ekonomimiz harika. Ama var olan teknolojiyi edinip insanların hayatını kurtaramiyoruz. Neyse daha konuşmayayım

Biraz araştırdım zaten 99 dan sonra bu yapida yapıyorlarmis bolca beton ve demirler oluryormus ama 11.5 demesi inandırıcılığıni kaybetti bende biz kiraciyiz diger ev sahipleri rayli sistem diye biliyor biz o yüzden aldik diyorlar. O adamda sanirim toprak sahibi ki ev yapilirken bakmışlar yalniz ekşi sözlük okudum okumaz olaydım. Dedikleri 7.4 siddetinde deprem 1 dk sürerse butun marmara yerle bir olur diyor, ben tekirdağdayim,birde gölcük depreminde istanbul etkilenmedi yardima koştu istanbula marmaraya bisey olursa kimse gelmez enkazdan çıkamayız yazılışlar allah hayırlısını versin ne diyelim

Şu an eski bir binada kiracı oturuyorum. Sağlam mı bilmiyorum ama gelecek yaza kadar buradayım. İstanbul icin depremde riskli bölgelerden birindeyim hem de. Deprem çantası hazırlamaya calısıyorum. Baska ne yapabilirim bilemiyorum. Gelecek yaza tayin isteyeceğim o zamana kadar büyük deprem olmamasını dilemekten baska hatta inşallah hiç olmaz demekten baska yapacağım bir şey yok maalesef

halk olarak biz duyarsızız aslinda. devlet dedigin kim biziz. bu toplanma yerleri binalarin saglamligi vs. 3 ay once niye gundemde degildi.

şuan deprem yeni olduğu için herkes bi duyarlandı. deprem çantalari falan hazirlaniyor. 6 ay bidaha deprem olmasin o çantalarin yerleri unutulur.

deprem kusaginda ki bi ulkeyiz dediniz demin. hangi binada deprem tatbikati yapiliyor?