- 17 Haziran 2019
- 836
- 1.759
- 30
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Ben de İzmit’te yaşıyorum aynı korkular bende de var bıgün deprem çantası hazırladım kardeşim de benimle kalıyor şeker hastası en çok da onun için endişeleniyorum allah korusun. Bazen düşünüyorum İzmite çok bir şey olmaz diyorlar içim rahatlıyor sonra kendime kızıyorum bencillik yaptığım için. Çok tuhaf duygular içerisindeyim berbat bir korku ailem bizden uzakta ödü kopuyor gitmeye gidemiyorum çaresizlik çok kötüUyuyamıyorum. Ben izmitteyim. Zaten bi korkum var senelerdir.deprem olunca merdivenlere kosuyorum panık oluuorum.ev ıkı kat merdiven var.uzmanlar 15 sanıyede cıkabılırsenız cıkın dıyorlar. Sabahı beklıuorum halım bu.Allah yardımcımız olsun.Allah yaşatmasın bu acıyı inşallah. Cok tedirginim ya normale dönemıyorum.
Evet biz yasadık biliyoruz korkusu daha ahır oluyor. Esim benı anlamıyor mısıl mısıl uyudu. Abartma yapabılecegımoz bır sey yok diypr ama.resmen nobetteyim. Senınle aynı hisleri paylasıyorum. Bence izmit de etkılenır.cok yakın zaten.5.8 olanda cok sallandı burası. Benim otrdugum yer onceden bataklıkmıs zemın kotu yanı. Ben de hazırlıycam canta. Sabah olsun dıye saat sayıyoru. Bu gidiişle psikolojım bozulucak.Ben de İzmit’te yaşıyorum aynı korkular bende de var bıgün deprem çantası hazırladım kardeşim de benimle kalıyor şeker hastası en çok da onun için endişeleniyorum allah korusun. Bazen düşünüyorum İzmite çok bir şey olmaz diyorlar içim rahatlıyor sonra kendime kızıyorum bencillik yaptığım için. Çok tuhaf duygular içerisindeyim berbat bir korku ailem bizden uzakta ödü kopuyor gitmeye gidemiyorum çaresizlik çok kötü
Yahu insanlar astrolog soruyor ve inanıyor farkında mısınız? Astroloji bir bilim değil. Kesinlikle değil. Buna inanabilirsiniz. Orta çağda yaşamıyoruz ki astrologların tahminlerine göre hareket edelim.
Bu tip kişiler toplumun korkularından ve yaralarından faydalanıp para kazanmaya çalışan kişiler. Nasıl inanırsınız yok 10 gün içinde deprem olacak demiş de bilmiş de. Gece 4 te yine olacakmış da bilmem ne.
Deprem mühendisliği alanına yıllarını vermiş profesörler, akademisyenler ve dünyadaki binlerce bilim adamı bilemiyor da onlar mı bilecek.
Japonya astrologlara mı soruyormuş deprem olacağı zaman. Ya da gökyüzüne mi bakıp tahmin ediyomuş.
Adamlarda her gün deprem oluyor ve bir kişi bile ölmüyor. Bunun nedeni sizce nedir?
Bu kadar mı cahil bizim millet? Ben buna şaşırıyorum ve hayretler içinde kalıyorum.
Kusura bakmayın ama gökyüzündeki bulutların şekillerine bakıp da yine deprem mi olacak acabaa diye insanı ciddiye alamam.
Burada depremden nasıl korunuruz, binamızı kontrol nasıl ettiririz, yeterince bu konuda bilinçli miyiz i konuşucağımıza astrolojiyi tartışıyoruz. Şaka gibi!!!
hipokrat aynı zamanda zeus a da tapıyordu iki bin yıl önceki bilim anlayışı ile deprem çıkarımı yapmak... bu yüzden dünyanın en hareketli fay hattının üzerinde bir deprem olduğunda merdivenlere saldırıyoruz. çok üzücü bu batıl inanışlar çok acı
ı99 depreminde sürüklenerek cikarildigim yazlık eve bir daha adim atamadım. Senelerce aynı sahne rüyalarıma girdi ve küçük bir deprem yasayayım yine en başa sarıyorum... böyle nereye kadar yaparım bilmiyorum ama bu korku birgün beni
Al bemdende okadar cigerim ni kosesinde hep korkuylayim gece ginduz ama neden 15 samiye orasini anlamadmUyuyamıyorum. Ben izmitteyim. Zaten bi korkum var senelerdir.deprem olunca merdivenlere kosuyorum panık oluuorum.ev ıkı kat merdiven var.uzmanlar 15 sanıyede cıkabılırsenız cıkın dıyorlar. Sabahı beklıuorum halım bu.Allah yardımcımız olsun.Allah yaşatmasın bu acıyı inşallah. Cok tedirginim ya normale dönemıyorum.
ı
Al bemdende okadar cigerim ni kosesinde hep korkuylayim gece ginduz ama neden 15 samiye orasini anlamadm
Giris kattayim ve 10 saniye kadar cikarim tabi Allh cikmama musade ederse enkaz altinda kalmak kadar korkutuvu bi durum yokÇünkü allah korusun ama sonra bina yıkılmaya başlayabilir.
Hatta ben 1.katta filan değilseniz, çıkmanız 10 saniye içinde olmayacaksa hiç çıkılması taraftarı değilim
Giris kattayim ve 10 saniye kadar cikarim tabi Allh cikmama musade ederse enkaz altinda kalmak kadar korkutuvu bi durum yok
Nerden baktinizKiz senin yuzunden bi daha baktim. En guvenli degilmiş oturdugum yer. 3. Derece deprem bolgesi gosteriyor. Daha once baktigimda en guvenli yer diye geciyordu
Başka bir siteden daha baktim orada riskli bolgelerin hicbirinde oturdugum yer yok. Aman hangisine inanayim bilemedim. Gece gece korkuttun
Dün sitede sordum ev yapilirken olanlara ev sahipleri yani, müteahit raporunu gördük biz radye temel yapıldı dedi iste sallaniyormus ev deprem aninda ama yinede cok rahatlamadim çünkü adam raporda 11.5 şiddeti depreme dayanakli yazıyordu filan dedi hic inandırıcı değil hiç-bir seyde bu yazmaz bence esyalari sabitleyin dedi daha onuda yaptırmadık.
radye temel binanin tum kolonlarinin zeminde binanin eni ve boyu buyuklugunde tek parca temel uzerinde yukselmesi imis.Belki yaylı yapılardandır, tam bilmiyorum mühendisler var aramızda ama japonyadaki deprem görüntülerini izliyorum da, sallanıyor sallanıyor ama yıkılmıyor
Temeline birşey koyuyorlar sanırım.
Atakoydeki toplu konutlar da öyleymiş sanırım
radye temel binanin tum kolonlarinin zeminde binanin eni ve boyu buyuklugunde tek parca temel uzerinde yukselmesi imis.
japonyada deprem izalatörü diye birsey kullaniyorlar. boylece deprem oldugunda bina esneyerek sallaniyor ve yikilmiyor. turkiyede yeni yapilan hastanelerde zorunluymus sanirim
evet malesef. ulkecek günü kurtarma telasi ile iş yapildigindan hicbir iş dogru yapilmiyor malesef.Evet onu gördüm ben demek ki, bir videoda izledim. 2 bina arasındaki fark bariz belli oluyor.
Yani böyle bir teknoloji varken hala böyle yıkıldı yıkılmadı uğraşıyoruz ya çok üzülüyorum.
evet malesef. ulkecek günü kurtarma telasi ile iş yapildigindan hicbir iş dogru yapilmiyor malesef.
birde şöyle birşey var japonyada böyle büyük depremler çok sık olduğundan bu teknolojileri de en cok onlar kullaniyor.
Biraz araştırdım zaten 99 dan sonra bu yapida yapıyorlarmis bolca beton ve demirler oluryormus ama 11.5 demesi inandırıcılığıni kaybetti bende biz kiraciyiz diger ev sahipleri rayli sistem diye biliyor biz o yüzden aldik diyorlar. O adamda sanirim toprak sahibi ki ev yapilirken bakmışlar yalniz ekşi sözlük okudum okumaz olaydım. Dedikleri 7.4 siddetinde deprem 1 dk sürerse butun marmara yerle bir olur diyor, ben tekirdağdayim,birde gölcük depreminde istanbul etkilenmedi yardima koştu istanbula marmaraya bisey olursa kimse gelmez enkazdan çıkamayız yazılışlar allah hayırlısını versin ne diyelimBelki yaylı yapılardandır, tam bilmiyorum mühendisler var aramızda ama japonyadaki deprem görüntülerini izliyorum da, sallanıyor sallanıyor ama yıkılmıyor
Temeline birşey koyuyorlar sanırım.
Atakoydeki toplu konutlar da öyleymiş sanırım
halk olarak biz duyarsızız aslinda. devlet dedigin kim biziz. bu toplanma yerleri binalarin saglamligi vs. 3 ay once niye gundemde degildi.Bugün televizyonda gösteriyorlar afaddan biri çıkmış açıklama yapıyor
İşte şöyle toplanma alanlarımız var, böyle geçici konutlarimiz olacak, şu kadar insanı koyacağız filan.
Yani deprem olacak, yıkılacak evleriniz, ölmezseniz üzülmeyin barındıracağız sizi diyorlar. Şaka gibi ya, gülsem mi ağlasam mı şaşırıyorum.
Biz de deprem kuşağındayız ve o kadar saçma sapan yerlere öyle paralar harcanıyor ki. Lafa gelince dünyada 1 numaralı ülkelerdeniz, öyle iyiyiz böyle iyiyiz, ekonomimiz harika. Ama var olan teknolojiyi edinip insanların hayatını kurtaramiyoruz. Neyse daha konuşmayayım