- 13 Eylül 2015
- 21.798
- 68.510
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Kesinlikle oyle.Hayvanların hislerinin çok kuvvetli olduğunu herkes bilir. Yaklaşan tehlikeyi hissederler. Onlar bu nedenle toprağın altında kıpırdayan bir hareketi de hissederler. Tabi bunu günler öncesinden değil belki depremden bir kaç dakika öncesinde hissedebilirler. Aynı zamanda ev hayvanlarından ziyade sokak hayvanları toprakla direk temas halinde olanlar daha iyi hissederler.
Hayvanların hisleriyle alakalı şöyle bir örnek vereyim. Yıllardır evimde hayvan bakarım. Evdeki kedim aileden birisi dışarı çıktı diyelim ve eve doğru geliyor. O kedi evin neresinde uyuyor olursa olsun aile bireyi sokağa girdiği an yerinden fırlayıp kapıya gidiyor. Ona şahit olduğum andan ancak bir kaç dakika sonra pat kapı çalıyor evden biri gelmiş. Bu hisse sahip olan hayvan depremi hissetmez mi ?
Bu bir kehanet değil. Hayvanların içgüdüsel ve sezgisel yetenekleri sadece.
Hazirliksiz yakalandik ne yapacagimjzi bilemedik ki. Ben zaten bas donmesi mi deprem mi algilayana kadar gecti 10 saniye.dolaplar, tabak canaklar, kapilar carpmaya baslayinca kalk yerinden aptal evin basina yikilmasini mi bekliyosun diyebildim kendime... oglum baska odada uyuyordu tek dusundugum onun yanina ulasabilmek olduEvet bence sıkıntılı. Banyo, tuvalet, mutfak, balkon ve merdivenler en son girilecek yerler. Bizim salondaki yemek masamız biraz sağlam, en iyisi onunla koltuk arasında durmak sanırım, yaşam üçgeni açısından.
Yatak odasında da gardrop ve yatak karşılıklı ama komple ayna, onun önünde durulmaz aslında. Geçen gün depremde onun önünde bekledim bi de kızımla salak gibi, allah korudu
Hazirliksiz yakalandik ne yapacagimjzi bilemedik ki. Ben zaten bas donmesi mi deprem mi algilayana kadar gecti 10 saniye.dolaplar, tabak canaklar, kapilar carpmaya baslayinca kalk yerinden aptal evin basina yikilmasini mi bekliyosun diyebildim kendime... oglum baska odada uyuyordu tek dusundugum onun yanina ulasabilmek oldu
Astrolog Nilay Dinç’in sayfası kapanmış nedenini bilen var mı
İstanbula yakınım zaten ama istanbul kadar etkilenmem. İstanbul için felaket senaryoları yazılıp çiziliyor. Bu kaostan uzak olurum hiç değilse. Annemler sahile yakın yerdeler. 1.derece kırmızı bölge. İster istemez kendi evim daha güvenli geliyor.
Destek başka konularda alıyordum ama doktorumla görüşmeliyim haklısınız
Astrolog Nilay Dinç’in sayfası kapanmış nedenini bilen var mı
Bende siIn gibiyim bide panik atak var bende tamamen o yiginin altinda kalip ginperce aci bi sekilde olmek korkusu var ve bide gozumden degerli 7 atlik bi bebegim var en cokta ondan korkuyom Allahim yardmcimiz olsunMerhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
Brnde cerkezdeyim umarim olmaz cok urkutucuDua ediyorum hepimiz ailece dışardayken olacaksa olsun bari diyeTekirdağ’da yaşıyorum burada olacağıda söyleniyor , öff ne yapçaz hiç bilmiyorumya (
Onlar benim kadar panik atak değiller. Ben orada o korkuyla yaşayamıyorum. Onlar normal hayatlarına dönebiliyorlar. Ayrıca annem babam da istanbulda değillerdi. Kardeşim çalıştığı için gelemedi. Ona yapabilecek birşeyim maaalesef yok. Ne yapayım onların başına deprem gelecek diye bende orada mı bekleyeyim. Yoksa daha uzak bir ilde böyle bişeyi yaşayıp yardımlarına mı koşayım? Bence sağlam kalıp onlara yardıma gitmek daha mantıklı.99 depreminde adapazarinin göbeğinde yaşadım 5 yasinda olmama rağmen asla unutamadım çığlıkları göçen binaları ölen insanları ona rahmen büyük deprem olsa bile ben gidiyim ailem ne yaparsa yapsın kafasında olamıyorum garip geldi bu düşünceniz bir an önce gitme isteğiniz ölüm geldikten sonra nerde olgunuz bi önemi yok bence
Ben de Ankara'dayim ve sallaniyormusum gibi geliyor gece uyurken donunce yatak titreyince bile deprem oluyo sanip korkuyorum.Ben İstanbul’da yaşayan herkese burdan geçmiş olsun demek istedim. O gün gerçekten çok üzüldüm sizler için.
Korkmamak elde değil. Ankara’da üstüste sallandı kısa bir süre önce. Ondan sonra bende de korku oluştu. Ufacık bir çıtırtı duysam deprem oluyor diye bir an korkuyorum.
İstanbul daha kötü sallandı. İstanbul’da Büyük deprem Korkusu zaten hep var. Sabır diliyorum hepinize. Korkmayın önlem almaya çalışın. Eviniz sağlam mı mesela onu öğrenmeye çalışın. Mobilyalarınızı sabitleyin. Başka ne yapılması gerekiyorsa öğrenelim hep beraber.
Buarada korkuları çok artan arkadaşlar psikolojik yardım da alabilirsiniz. Bunda çekinecek birşey yok.