-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Pozitif bilimler her zaman doğruyu söyler ve kurallar kesindir. Depremin olma ihtimali bulunabilir ama zamanı tahmin edilemez. Gökyüzündeki olaylarla yerdeki hareketlerin hiçbir alakası yok. Bunu ben değil bu işe yıllarını vermiş üniversite hocalarım söylüyor.bu astrolojiden medet ummak değil aslında. astroloji esasen astronomi ile beraber kullanılmış ve eski çağlarda insanlara yol göstermiş bir bilimdir. keza astrolojik ve astronomik incelemelerde belli gezegenlerin kavuşumda oldukları ve zararlı konumda görüldükleri dönemlerde büyük deprem, sel, vb doğal afetlerin yaşandığı kayıtlıdır.
astrolojiyi fal gibi kullanıp takipçi kasanları hariç tutuyorum, onlar gün falan verip insanları kendilerine bağlamaya çalışan şarlatanlar. ancak bilimsel olarak bakıldığında doğruluk payı olan pek çok geçmiş öngörü var.
inanmayabilirsiniz elbette, saygı duyuyorum.
gel-git olayı nasıl oluşuyor peki ?Pozitif bilimler her zaman doğruyu söyler ve kurallar kesindir. Depremin olma ihtimali bulunabilir ama zamanı tahmin edilemez. Gökyüzündeki olaylarla yerdeki hareketlerin hiçbir alakası yok. Bunu ben değil bu işe yıllarını vermiş üniversite hocalarım söylüyor.
eğer depremin gerçekten astrolojiyle bir alakası olsaydı bu konuyla ilgili tüm dünyadaki profesörler, araştırmacılar bilgi verir ve insanları uyarırlardı. astrologların bu konuda daha bilgili olduklarını sanmıyorum.gel-git olayı nasıl oluşuyor peki ?
Gerçekten öyle. Düz vatandaş için deprem yıkıcı bi doğal afet iken astrolog ve spiritüelist tayfaya resmen gün doğdu, ellerini ovuşturuyorlar bizim işler de iyi açıldı diye.
Herkes kafayı yemiş; hacı hoca cinci takımı bi yandan, yıldızcılar bulutçular diğer yandan çekiştiriyor. Bizim milletimiz de genel eğilimiyle her zamanki gibi gözünün gördüğüne değil görmediğine, bilgiye degil duyuma prim veriyor.
Krizi fırsata çevirene mi kızarsın, tüm iyiniyetiyle ve saflığı ile korkudan beyni yanıp krizde yolunacak keriz durumuna düşen ve bunlara prim veren vatandaşa mı üzülürsün bilemiyo insan.
İnanç meselesieğer depremin gerçekten astrolojiyle bir alakası olsaydı bu konuyla ilgili tüm dünyadaki profesörler, araştırmacılar bilgi verir ve insanları uyarırlardı. astrologların bu konuda daha bilgili olduklarını sanmıyorum.
gel git olayının deniz sularını yükseltmesiyle yerin altındaki fay hattının gökyüzüyle alakalı olarak tetiklenmesi doğru örnekler değil bence. o çekim kuvvetiyle alakalı, deprem hattın kırılması, kıtaların yer değişimiyle alakalı.
Kesinlikle öyle.İnsanlar bu tarz şeylere prim veriyor çünkü bilinmezlikten korkuyorlar. Bilim insanları tabi ki net bir şey söyleyemiyorlar ama "Şu an bulutlar dalgalı görüntü verdi, karıncalar gökdelen tepesine çıktı, köpekler 3 kere havladı aha da deprem olacak, bugün olmasa yarın valla olacak" diye diye insanları her an tetikte tutan şarlatanlar parayı kazanan taraf da oluyor. Hoş, korku insanı hayatta tutar tabi. Ama sadece şimdi değil, 20 yıldır herkes depremden korkuyor olsaydı, ne zaman deprem olacak diye başka insanların geleceği görmesinden medet ummak yerine kendileri önlem alıyor olsaydı şu an daha az korkuyor olabilirdik.
İnanç meselesi
ben gökyüzünün bağlantısı olduğunun ve hayvanlarında ufak bebeklerinde hissettiğini düşünüyorum.
Doğru olabilirÖyle bir şey olsa Japonya'da, Endonezya'da sürekli gökyüzü hareketleri olurdu; karıncalar evlerin içine doluşurdu. :)
bu astrolojiden medet ummak değil aslında. astroloji esasen astronomi ile beraber kullanılmış ve eski çağlarda insanlara yol göstermiş bir bilimdir. keza astrolojik ve astronomik incelemelerde belli gezegenlerin kavuşumda oldukları ve zararlı konumda görüldükleri dönemlerde büyük deprem, sel, vb doğal afetlerin yaşandığı kayıtlıdır.
astrolojiyi fal gibi kullanıp takipçi kasanları hariç tutuyorum, onlar gün falan verip insanları kendilerine bağlamaya çalışan şarlatanlar. ancak bilimsel olarak bakıldığında doğruluk payı olan pek çok geçmiş öngörü var.
inanmayabilirsiniz elbette, saygı duyuyorum.
Pozitif bilimleri reddedip bu durumun tamamen astrolojiye bağladığına dair bir cümle göremedim ben. Pozitif bilimler tabiki reddedilemez.Pozitif bilimler her zaman doğruyu söyler ve kurallar kesindir. Depremin olma ihtimali bulunabilir ama zamanı tahmin edilemez. Gökyüzündeki olaylarla yerdeki hareketlerin hiçbir alakası yok. Bunu ben değil bu işe yıllarını vermiş üniversite hocalarım söylüyor.
En kotu kesim derken nerede oturuyorsunuz?Evet insanin elinde degil
Ben en kotu kesimlerden birindeyim hem komsu sehirlerdeyim hem esim orada
99 u yasadim kaybim yok ama tum sehri depremden hemen sonra gezmistim
10 yasindaydim gorsel hafiza hala aklimda kare kare
Sonrasindan cok korkuyorum
Evde tek olmaktan kötü şeyler de var, mesela evde iki küçük çocukla olmak. Yalnızlık korkutucu, anlıyorum sizi ama iki aciz yavrunun yükü, onları koruma isteği insanı öyle eziyor ki, anlatamam.Ben şuan çanakkaledeyim ailemin yanında işlerim dolayısıyla istanbula gitmem lazım ve tek başıma kalıcam maalesef . Evde tek olmak en kötüsü sanırım deprem gibi afetler için. Hafta içi gitmem lazım gitmesem diyorum bu sefer de ya ileri tarihte olursa kaderden kaçış yok sonuçta değil mi ?
Evde tek olmaktan kötü şeyler de var, mesela evde iki küçük çocukla olmak. Yalnızlık korkutucu, anlıyorum sizi ama iki aciz yavrunun yükü, onları koruma isteği insanı öyle eziyor ki, anlatamam.
99 depreminde saatlerce enkazda kalmış, bütün ailesini kaybetmiş bir insanım. Eşimin işi sebebiyle İstanbul'a geldik, ki en son geleceğim yerdi aslında. Tek başıma olsam bu kadar korkmazdım ama kızlarımın biri 4 yaşında, diğeri 9 aylık. Büyük kreşe gidiyor, kreşi 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Dün depremle birlikte kucağımda bebeğimle kendimi sokağa attım. Kreşe kadar uçarak gittim resmen. Vardığımda stresten, koşturmaktan, korkudan nasıl terlemişim, kafamdan su sızıyor, sonra bir titreme. Bas bas böğüre böğüre ağlamak istedim ama çocuklar korkmasın diye çaktırmadım tabi. İnsanı nasıl aciz hissettiren bir şey şu annelik. Allah evlatlarımızı korusun, kollasın.
Şahsen deprem haberlerini izlemiyorum, takip etmiyorum. Bana bir şey katacakları yok, boşuna korku tetikliyorlar. Haberlerden bağımsız olarak, kendimizce nasıl önlemler alabiliriz onlara odaklanmak lazım. Evimizde yüksek eşyalar duvara sabitlenmiş durumda. Yeni bina, çok katlı sayılmaz. Aniden evden çıkmamız gerekir diye, içinde su, battaniye, çocuklara yiyecek bir şeyler, birer takım üst baş, bez, ıslak mendil gibi şeyler olan bir çantamız var, kapıya yakın duruyor. Eşimle deprem anından evdeysek hangimiz hangi kızımızı alacak, nereye sığınacak planladık. Eğer dışarıda ve birbirimizden uzaktaysak, bir buluşma noktası belirledik. Başka yapacak bir şey yok, dua etmekten başka. Allah büyük acılardan hepimizi korusun.
Teşekkür ederim, çok sağ olun. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı, Allah kimseye sevdiklerinin acısını bu şekilde göstermesin.Başınız sağolsun, çok üzüldüm aileniz için ve sizin için. Allah bir daha göstermesin inşallah öyle acılar, ailenizle mutlu sağlıklı yaşayın.
Biraz zor olacak ama başarmak lazım, size diyorum da bazen bende beklemediğim bir korkuyla yüzleşince tavuk gibi sağa sola koşup duruyorum boş boş, eşim sakin bir adam da oradan kurtarır yanımız var:)))
Idrakyollariiltihabi Allah sabır versin sana ablacım:)) oğlanı kolonun altına koymak da nesi? Eşin tedbir konusunda zayıf bilgiye sahip, kolon olmaz koltuk vb alçak yapılı mobilyaların yanında cenin pozisyonu daha güvenli, eşine söyle buzdolabı gibi beyaz eşyalardan da uzak dursun:)) tövbe tövbe maaşa kadar konuşulmuş.
Teşekkür ederim, çok sağ olun. Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı, Allah kimseye sevdiklerinin acısını bu şekilde göstermesin.
Aksam olsun istemedim yine oldu normalde esıme yaptırırım evde oldukca pazar ve marketi bugun beraber yapalım dedim boylelıkle eve isten sonra hıc girmeden 8 yaptım saati. Ama sımdı evdeyiz. Esim hıc korkmuyor cocuklarda korkutma diyor. Bu gece odalarında yatacaklar diyor ama odaları bir uzak. Kendi odaları bana korunaksız geliyor ikisininde yatagı yere cok yakın ne comelecek alan var ne bısı hemde onunde cam balkon var kafayı mı yedim kızlar ben. Herkes normale dondu mu konu sahibi bile benden daha sakin suanda