- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Aynı seyı dusundum. Oturdugum ev 35 senelık, Yazlık ereglıde. Hemen fayın dıbıne mı gıdıcem orasıda 30 senelık bınaSaoğlun evet betondan korkuyorum ya yıkılırsa oğlumla ayrı yerde kalırsak diye onu kurtaramam dıye bizim buralarda bütün alanlar dolu cadırlar kurmuşlar. Burdakı evımı 2 katlı ama 30 yıllık. Yazlıga gitsem orası tam deniz dibi bi köpeğim bi cocugum peşlerinden ayrılamıyorum
Canın oralar güvenli benim bahsettiğim yer yeşilköyün içi. Sen daha uzakta kalıyorsun. Havalimanına yakın yerde. Oradan korkmaBolgeyı yazıcam. Begenı at duzelyecegım. Cnr yan tarafındayım daha fazla acık vermıyım
İçini ferah tut. Böyle işine de konsantre olamazsın ben seni korkutmak istemedim sadece yeşilköyün çok sıkıntılı bir yer olduğundan bahsettim ama senin bulunduğun yer zaten benim bahsettiğim yerden bağımsız. Kalbini ferah tut. Allah bizimle. Tedbiri elden bırakmayalım gerisi kolayAynı seyı dusundum. Oturdugum ev 35 senelık, Yazlık ereglıde. Hemen fayın dıbıne mı gıdıcem orasıda 30 senelık bınaTek olsam boyle olmamda cocuklarım var. Onların arkasında kalmak, benım arkamda kalmaları canımı sıkıyor. Hıc ıyı degılım
Kesinlikle öyle zaten korkum deprem değil ölmek aslında. Çünkü hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz şu hayatı.Depreme yakalanır mısınız yakalanırsanız hayatta kalır mısınız bunu bilemeyiz ama bence diğer dünyaya hazırlık en iyisi. Ölüm tek gerçek çünkü. Korkutmak deil niyetim ama hayatın gerçeği
Korku bizi bilinçlenmeye ve sorumluluk almaya yönlendiriyorsa faydalı, kaygı ve panik bozukluga sebep olup kendimize zarar vermemize neden oluyorsa son derece zararlı bi duygudur.Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
bız bundan nasıl emın olacagız ya gormedıgımız bısey varsa? Benım bacada hafıf bı catlak vardı bana sankı ıyıce acılmıs gıbı gelıyor orası. Ama benden baska ınanan yok sızce bu cıddı bısey mı bacada olan catlak ya da gormedıgım yerde bırsey var sa?Korkuyorsunuz korku ve endişelerinize hak veriyorum ama bina taşıyıcılarında hasar yoksa tedirgin olmayın, sürekli depremi düşünerek korkularınızı tetiklemeyin, tedbirli olun ama bu korkunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin, nereye kadar uyumayacaksınız? Kendinize bu kadar eziyet etmeyin lütfen.
merhaba, belki yazdınız ama tüm mesajları okuyamadım. bu astrolog kimdir ? benim de bazı öngörü ve yorumlarım olmuştu, takip etmediğim biriyse etmek isterim kendisini.Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında küçüktüm ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O günden beri korku kaldı üzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Çanakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde sürekli büyük istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dün yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu için. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en üst katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem üst katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi çalışmıyordu uğultu ve dolabın üzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde görmüşsünüzdür. Bazı profesörler bu fayın harekete geçtiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu söylüyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kaç saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gün içinde büyük deprem olabilir diye. Karıncaların üst katlara çıkması geceleyin köpeklerin havlaması havanın rengi yıldızların çok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde böyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki günlük işim kaldı zaten döneceğim. Bu sürede kafayı yememek için zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....
Buluttan nem kapmayınKizlar Nilay Dinç yeni bir story paylaştı yarım saat önce
Geçen defa da bulutların durumundan vs öngörmüştü bu depremi
Deprem bulutu öncesi çıktığını gözlemlediğini bir görüntü var uçak geçmiş gibi garip bir bulut olarak tarif edebilirim. Onun fotoğrafını çekmiş takip edeceğim diyor bir şey olursa paylaşır
Görünce yazmak istedim haberiniz olsun
InşaAllah yanılıyordur bu kez.
Inşaallah ama dualarla olcak iş değil ki sadece önlem de almak lazım elimizden geldiği kadarÇok kötü bir durum gerçekten. İnşallah tekrarını yaşamayız o berbat günün.
Kizlar Nilay Dinç yeni bir story paylaştı yarım saat önce
Geçen defa da bulutların durumundan vs öngörmüştü bu depremi
Deprem bulutu öncesi çıktığını gözlemlediğini bir görüntü var uçak geçmiş gibi garip bir bulut olarak tarif edebilirim. Onun fotoğrafını çekmiş takip edeceğim diyor bir şey olursa paylaşır
Görünce yazmak istedim haberiniz olsun
InşaAllah yanılıyordur bu kez.
Paylasmisti kaldirmis bende simdi baktim tekrardanZamanindan eminmisin
Yanlis yaptigimi bile bile girip baktim
Bugun anormal bir durum sezmedim demis tam tersi hersey normal.demis
Dun paylasimlari vardi dunkulerdir onlar
Paylasmisti kaldirmis bende simdi baktim tekrardan
Yanilmistir demek ki
Panik yaratmamak icin de kaldirmis olabilir
Storyleri paylasmis resmen deprem oldugu ve tahmini tuttugu icin mutlu
Kimse gelecegi bilemez kimse gelecegi bilsede yasayip yasayamayacagini bilemez
Panik yapmamaya calisin saglikli ve gucumuz yerinde olmaliki zorda olanlara yardim edebilelim ben sonrasindan cok korkuyorum
Aynen o mutlu olayini ben de fark ettim ve bu rahatsiz ediciStoryleri paylasmis resmen deprem oldugu ve tahmini tuttugu icin mutlu
Kimse gelecegi bilemez kimse gelecegi bilsede yasayip yasayamayacagini bilemez
Panik yapmamaya calisin saglikli ve gucumuz yerinde olmaliki zorda olanlara yardim edebilelim ben sonrasindan cok korkuyorum
Aynen o mutlu olayini ben de fark ettim ve bu rahatsiz edici
Ben ozel guclermid yok falmis kullanarak onceden ogrenme kismina degil de bulutlarla alakali ongoruleri dikkate aliyorum cunku doga isaretler veriyor ya da hayvanlar vs.
Buraya attigim ilk mesajda isaretleri kotulemistim bi panik var diye rahatlasinlar diye ama bu tur isaretler var cidden. Sadece her benzer durum bu anlama gelmez. Onu da bilmek gerek.
Ben istanbul bolgesinde degilim de orada yasayan her insan icin tanimasam da endiseliyim ve aklim hep bu konuda iki gundur
99 depreminde 3.5 yasindaydim hic bir sey hatirlamiyorum bulundugumuz bolgede de bildigim kadariyla ciddi bir sey olmamisti ama yine de korkarim hala depremden
Suan bulundugum sehirde de ilkbaharda cok sarsintilar yasadik cok korkuyordum