Deprem fobisi tak etti

Aynı seyı dusundum. Oturdugum ev 35 senelık, Yazlık ereglıde. Hemen fayın dıbıne mı gıdıcem orasıda 30 senelık bına Tek olsam boyle olmamda cocuklarım var. Onların arkasında kalmak, benım arkamda kalmaları canımı sıkıyor. Hıc ıyı degılım

İçini ferah tut. Böyle işine de konsantre olamazsın ben seni korkutmak istemedim sadece yeşilköyün çok sıkıntılı bir yer olduğundan bahsettim ama senin bulunduğun yer zaten benim bahsettiğim yerden bağımsız. Kalbini ferah tut. Allah bizimle. Tedbiri elden bırakmayalım gerisi kolay

Kesinlikle öyle zaten korkum deprem değil ölmek aslında. Çünkü hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz şu hayatı.

Evet bizimde yeniciftlikte denizin önü dedem diyor burası çok kötü sallandı. Korkuma oraya gıdemıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun. Çanta hazırlayın sizde arabanıza koyun çünkü evdeyken alıp çıkmak ınsanın aklına gelmez o panıkle deprem bitene kadar güvenli yerde durun mumkunse cocuklarınızı başka odaya göndermeyın bir arada kalın Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dün eşimin iş yerinde bır kadın kendını camdan atıcakmış (7 kat ) eşim farketmiş zor tutmuş kadını tokat atmış öle kendşne gelmiş kadın. Şu panıgimiz olmasa cok iyi olucak

Korku bizi bilinçlenmeye ve sorumluluk almaya yönlendiriyorsa faydalı, kaygı ve panik bozukluga sebep olup kendimize zarar vermemize neden oluyorsa son derece zararlı bi duygudur.

O nedenle korkuyu bastırmak yerine faydalı bi şeye dönüştürmek sizi daha huzurlu hissertirecektir.

Üstünüze gelip giden bi dolaptan bahsetmişsiniz mesela, demek ki ortada sabitlenmemiş ve tehlike teşkil eden bi dolap var. Evde buna benzer sabitlenmesi gereken eşyaları tespit edip usta çagırsanız, evinize en yakın toplanma alanı nerede, buraya en kestirme nasıl ulaşılır kafanızda bi güzergah belirleseniz ve burada buluşmak istediginiz yakınlarınızla da bu planı paylaşsanız ( dünkü gsm operatörleri krizinden sonra birbirimizi telefonla bulamayacağız belli oldu zira), deprem çantası hazırlasanız, cantanız zaten varsa bi gözden gecirseniz icindekileri, ilk sarsıntı anında evin beklenecek noktalarını tespit etseniz kendinizi daha güvende hisseseceksiniz bence.

Ben öyle yaptım mesela. Bi deprem cantam var zaten ama ona eklemeler yaptım, mesela atmler delirlidigi icin dün daha ciddi bi depremde sefillikten kırılmamak adına nakit ekledim biraz, daha çok kuru gıda ekledim, kışlık bi kapişonlu ekledim. Evde sabitlenmeyen eşyalarıma sinir oldum, haftasonu mutlaka birini çagıracağım. Sarsıntı anında zarar görenlerin cogu panikle merdivenlere ya da balkonlara vs. yönelenler oluyor malesef. Bu nedenle sakin sakin evde saklanılacak nokta tespiti yaptım, hatta gittim o köşede bi hayat üçgeni provası yaptım, ben buraya sıgarım, su yastıgı da tepeme koysam vs. diye planladım.

Belirsizlik kaygıyı körüklüyor bence, çok düsünüp hicbi sey yapmamak insanı delirtiyor. Aksiyon alın, emin olun daha iyi hissedeceksiniz.

Tabi daha köklü önlemler icin siyasi ve toplumsal hareket lazım ama polemikten polemige koşmak istemiyorum.

Not : Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak her an ölecekmiş gibi yaşamaktan iyidir. Zira sürekli ölümü düşünen, her davranışını ölümden sonra bana ne olacak kaygısıyla şekillendiren insan zaten yaşamıyordur, ölüdür. Ve kesinliginden emin olamayacağı bi alternatif yaşama elle tutulur, gözle görülür yasamından daha fazla yatırım yapan insanların kaderciliği kadar korkunç çok az şey var bu dünyada bence.

Son düzenleme:
bız bundan nasıl emın olacagız ya gormedıgımız bısey varsa? Benım bacada hafıf bı catlak vardı bana sankı ıyıce acılmıs gıbı gelıyor orası. Ama benden baska ınanan yok sızce bu cıddı bısey mı bacada olan catlak ya da gormedıgım yerde bırsey var sa?

merhaba, belki yazdınız ama tüm mesajları okuyamadım. bu astrolog kimdir ? benim de bazı öngörü ve yorumlarım olmuştu, takip etmediğim biriyse etmek isterim kendisini.

Kizlar Nilay Dinç yeni bir story paylaştı yarım saat önce
Geçen defa da bulutların durumundan vs öngörmüştü bu depremi
Deprem bulutu öncesi çıktığını gözlemlediğini bir görüntü var uçak geçmiş gibi garip bir bulut olarak tarif edebilirim. Onun fotoğrafını çekmiş takip edeceğim diyor bir şey olursa paylaşır

Görünce yazmak istedim haberiniz olsun
InşaAllah yanılıyordur bu kez.

Yahu hangi çağda yaşıyoruz astrologlardan medet umuyorsunuz. Depremin zamanını önceden tahmin etmek mümkün değil. Böyle bir teknoloji yok. Bu tip insanlara inanıp korkunuzu körüklemeyin.
Hatta bazı bilim adamları bile belki de popüler olmak için bu tarz yorumlar yapabiliyorlar. Ama kesinlikle zaman söylemiyorlar. Kesinlikle inanmayın.
Eğer yeni bir binada oturuyorsanız ve bina belediyeden iskan alabilmişse yine korkmayın.99 dan sonra deprem yönetmeliği çok değişti. Ve yönetmelikler baya katı. Yönetmeliğe biraz benzeyen binalarda bile Van depreminde bir şey olmamış. O yüzden korkmanıza gerek yok. Eğer ki korkularınız devam ediyorsa psikolojik yardım alın önceki yaşadıklarınızdan dolayı.
Sonuçta binanız sağlam bile olsa dışarda da yakalanabilirsiniz.

Buluttan nem kapmayın

Bahsettıgınız astrologa baktım. Tahmının tutmasından asırı mutlu tek tek kendısını paylasanları storysınde paylasmıs.
Neyse 11.45 gıbıde sallandıgımızı dusunuyorum. Cocuklarınızı okula gonderıyor musunuz bugun pekı?

Zamanindan eminmisin
Yanlis yaptigimi bile bile girip baktim
Bugun anormal bir durum sezmedim demis tam tersi hersey normal.demis
Dun paylasimlari vardi dunkulerdir onlar

Zamanindan eminmisin
Yanlis yaptigimi bile bile girip baktim
Bugun anormal bir durum sezmedim demis tam tersi hersey normal.demis
Dun paylasimlari vardi dunkulerdir onlar
Paylasmisti kaldirmis bende simdi baktim tekrardan
Yanilmistir demek ki
Panik yaratmamak icin de kaldirmis olabilir

Paylasmisti kaldirmis bende simdi baktim tekrardan
Yanilmistir demek ki
Panik yaratmamak icin de kaldirmis olabilir

Storyleri paylasmis resmen deprem oldugu ve tahmini tuttugu icin mutlu
Kimse gelecegi bilemez kimse gelecegi bilsede yasayip yasayamayacagini bilemez
Panik yapmamaya calisin saglikli ve gucumuz yerinde olmaliki zorda olanlara yardim edebilelim ben sonrasindan cok korkuyorum

Yahu kandilli rasathanesinin sitesine bakan az çok bilgi sahibi her insan son depremleri tahmin eder, prim vermeyelim böyle saçma sapan kim olduğu belli olmayan insanlara. Onları takip edip iyice korkutmayin kendinizi kandilli nin açıklamaları dışında kimseye itibar etmeyin benim size tavsiyem.
Hele böyle insanların korkularından rant elde etmek isteyenlere hiç.

Aynen o mutlu olayini ben de fark ettim ve bu rahatsiz edici
Ben ozel guclermid yok falmis kullanarak onceden ogrenme kismina degil de bulutlarla alakali ongoruleri dikkate aliyorum cunku doga isaretler veriyor ya da hayvanlar vs.
Buraya attigim ilk mesajda isaretleri kotulemistim bi panik var diye rahatlasinlar diye ama bu tur isaretler var cidden. Sadece her benzer durum bu anlama gelmez. Onu da bilmek gerek.
Ben istanbul bolgesinde degilim de orada yasayan her insan icin tanimasam da endiseliyim ve aklim hep bu konuda iki gundur
99 depreminde 3.5 yasindaydim hic bir sey hatirlamiyorum bulundugumuz bolgede de bildigim kadariyla ciddi bir sey olmamisti ama yine de korkarim hala depremden

Suan bulundugum sehirde de ilkbaharda cok sarsintilar yasadik cok korkuyordum

Evet insanin elinde degil
Ben en kotu kesimlerden birindeyim hem komsu sehirlerdeyim hem esim orada
99 u yasadim kaybim yok ama tum sehri depremden hemen sonra gezmistim
10 yasindaydim gorsel hafiza hala aklimda kare kare
Sonrasindan cok korkuyorum