Deprem fobisi tak etti

Yahu kandilli rasathanesinin sitesine bakan az çok bilgi sahibi her insan son depremleri tahmin eder, prim vermeyelim böyle saçma sapan kim olduğu belli olmayan insanlara. Onları takip edip iyice korkutmayin kendinizi kandilli nin açıklamaları dışında kimseye itibar etmeyin benim size tavsiyem.
Hele böyle insanların korkularından rant elde etmek isteyenlere hiç.

Bende tam olarak boyle dusunuyorum
Sadece neyi nasil paylasmis diye bir an girip baktim sahit olduklarimi yazdim
Kadin resmen mutlu
Buda cok rahatsiz edici
Takip edilecegine linc edilmeli

Merak ettım ılk defa 17 agustos resımlerıne baktım. Bır anne kurtarılıyor ama altında bebegının ayakları ve ellerı gozukuyor.
Eger bu sekılde olursa 7.4 sılıvrı fılan yıkılırız kızlar kurtulamayız zaten. Nasıl kurtuluruz anca dısarda cadırda bır yasam surersek belkı daha once bıze daha uzaktı neresı yakınsa orasını goturmus :KK43: Keske bakmasaydım

Storyleri paylasmis resmen deprem oldugu ve tahmini tuttugu icin mutlu
Kimse gelecegi bilemez kimse gelecegi bilsede yasayip yasayamayacagini bilemez
Panik yapmamaya calisin saglikli ve gucumuz yerinde olmaliki zorda olanlara yardim edebilelim ben sonrasindan cok korkuyorum

Mutlu olur tabi şimdi millet biliyor diye düşünüp kendisine fal baktırıcak, doğum haritası vs. Normalde atıyorum 100'den bakıyorsa şimdi 300-400 kitleyebilecek. Ben de mutlu olurum hahajssjs.

Mutlu olur tabi şimdi millet biliyor diye düşünüp kendisine fal baktırıcak, doğum haritası vs. Normalde atıyorum 100'den bakıyorsa şimdi 300-400 kitleyebilecek. Ben de mutlu olurum hahajssjs.
Gerçekten öyle. Düz vatandaş için deprem yıkıcı bi doğal afet iken astrolog ve spiritüelist tayfaya resmen gün doğdu, ellerini ovuşturuyorlar bizim işler de iyi açıldı diye.

Herkes kafayı yemiş; hacı hoca cinci takımı bi yandan, yıldızcılar bulutçular diğer yandan çekiştiriyor. Bizim milletimiz de genel eğilimiyle her zamanki gibi gözünün gördüğüne değil görmediğine, bilgiye degil duyuma prim veriyor.

Krizi fırsata çevirene mi kızarsın, tüm iyiniyetiyle ve saflığı ile korkudan beyni yanıp krizde yolunacak keriz durumuna düşen ve bunlara prim veren vatandaşa mı üzülürsün bilemiyo insan.

Keske depremi baslatabilecej bir teknoloji olsaydi, duyuru yapilsa herkes evlerinden ciksa deprem olsa... en azindan can kaybi yasanmaz

O durumda bile evini terketmeyecek o kadar çok insan var ki, bizim yan binalar boşaltıldı dünden beri polis kapıda bekliyor ki kimse girmesin. İlla evlerine girecekler, belediye misafirhaneye götürdü gelip deneyip duruyorlar sürekli kavga çıkıyor

Dogal afetlerin ne zaman nerede yasanacagi maalesef belli olmuyor. Ankarada yasiyorum gectigimiz haftalarda minik minik devamli suretle sallanip durduk. Siddeti azdi kimse onemsemedi ama siddetin artip artmayacagini kimse bilemez. Oncelikle kendinize telkinlerde bulunun ne zaman ne olacagini gelecegi kimse bilemedigi icin anı yasayin kendinize zehir etmeyin gunlerinizi

Yahu hangi çağda yaşıyoruz astrologlardan medet umuyorsunuz. Depremin zamanını önceden tahmin etmek mümkün değil. Böyle bir teknoloji yok. Bu tip insanlara inanıp korkunuzu körüklemeyin.
Hatta bazı bilim adamları bile belki de popüler olmak için bu tarz yorumlar yapabiliyorlar. Ama kesinlikle zaman söylemiyorlar. Kesinlikle inanmayın.
Eğer yeni bir binada oturuyorsanız ve bina belediyeden iskan alabilmişse yine korkmayın.99 dan sonra deprem yönetmeliği çok değişti. Ve yönetmelikler baya katı. Yönetmeliğe biraz benzeyen binalarda bile Van depreminde bir şey olmamış. O yüzden korkmanıza gerek yok. Eğer ki korkularınız devam ediyorsa psikolojik yardım alın önceki yaşadıklarınızdan dolayı.
Sonuçta binanız sağlam bile olsa dışarda da yakalanabilirsiniz.
bu astrolojiden medet ummak değil aslında. astroloji esasen astronomi ile beraber kullanılmış ve eski çağlarda insanlara yol göstermiş bir bilimdir. keza astrolojik ve astronomik incelemelerde belli gezegenlerin kavuşumda oldukları ve zararlı konumda görüldükleri dönemlerde büyük deprem, sel, vb doğal afetlerin yaşandığı kayıtlıdır.

astrolojiyi fal gibi kullanıp takipçi kasanları hariç tutuyorum, onlar gün falan verip insanları kendilerine bağlamaya çalışan şarlatanlar. ancak bilimsel olarak bakıldığında doğruluk payı olan pek çok geçmiş öngörü var.

inanmayabilirsiniz elbette, saygı duyuyorum.

O durumda bile evini terketmeyecek o kadar çok insan var ki, bizim yan binalar boşaltıldı dünden beri polis kapıda bekliyor ki kimse girmesin. İlla evlerine girecekler, belediye misafirhaneye götürdü gelip deneyip duruyorlar sürekli kavga çıkıyor
Inanmiyorum ya pes! Yetkililer eve girmeyin desin diye dort gozle bekliyorum bende

Ne gıbı bı hasar var canım onlarda, ıkı bınanın bırbırınden ayrılması gibi şeyler var serıt cekıldı dun aksam ekıpler gelmıs demısler sıva catlagı bu. Ben bızım eve de baktırmak ıstıyorum bırı dıyor 34 senelık bırı dıyor 40 senelık. 3 daıre 2 dukkan var. gırecekse gırsın kentsel donusume

Inanmiyorum ya pes! Yetkililer eve girmeyin desin diye dort gozle bekliyorum bende

Valla ben de endiselendim açıkçası bitisik zarar gördü, bizimki nasıl görmemiş, biz de mi gitsek filan diye düşündüm. Ama bizde hasar yokmuş, inşallah öyledir.
Bence yan taraflara da insanları geri oturtacaklar, avcılar da çatlak olan binalara geri yerleştirmişler sıkıntı yok oturun diye, 17 agustos 1999 da da aynısını yaptılar ve 12 Kasım da o binaların hepsi yıkıldı. Insallah bir facia olmaz :KK43:

Ne gıbı bı hasar var canım onlarda, ıkı bınanın bırbırınden ayrılması gibi şeyler var serıt cekıldı dun aksam ekıpler gelmıs demısler sıva catlagı bu. Ben bızım eve de baktırmak ıstıyorum bırı dıyor 34 senelık bırı dıyor 40 senelık. 3 daıre 2 dukkan var. gırecekse gırsın kentsel donusume

Kolonları patlamış genelde canım, kolonlarda çatlaklar varmış. Tekrar incelerler belki onları da ama birinin marketine girip baktık bildiğin kolondan taşlar düşmüş, altında elektrik kofrasi varmış o hasar almış, elektrik kacagi bile olmus olabilir.

Valla ben de endiselendim açıkçası bitisik zarar gördü, bizimki nasıl görmemiş, biz de mi gitsek filan diye düşündüm. Ama bizde hasar yokmuş, inşallah öyledir.
Bence yan taraflara da insanları geri oturtacaklar, avcılar da çatlak olan binalara geri yerleştirmişler sıkıntı yok oturun diye, 17 agustos 1999 da da aynısını yaptılar ve 12 Kasım da o binaların hepsi yıkıldı. Insallah bir facia olmaz :KK43:
İşte bu yuzden guvenılırlıgı olan bır ozel fırmaya mı yaptırsak olcumu bılmıyorum ama bugun bızım bodrum kattakı kolonlara bakacaklar. Evden bır sogudum anlatamam

İşte bu yuzden guvenılırlıgı olan bır ozel fırmaya mı yaptırsak olcumu bılmıyorum ama bugun bızım bodrum kattakı kolonlara bakacaklar. Evden bır sogudum anlatamam

Bizim binanın da bodrum kat kolonlarına bakıp gittiler. Ben de düşünüyorum açıkçası güvenilir özel bir firmaya kontrol ettirmeyi.

Bizim binanın da bodrum kat kolonlarına bakıp gittiler. Ben de düşünüyorum açıkçası güvenilir özel bir firmaya kontrol ettirmeyi.
Ben apartmandakılerle anlasıp aslında evı yenıletmek ıstıyorum. 1 sene ıcınde ev almayı burayı kıraya vermeyı dusunuyordum. Madem boyle bır para cıkacak bunu yapalım dıyorum ama bılmıyorum kabul ederler mı,
Sızın kım baktı kolonlara? Benım babam anlıyor bu ıslerden o bakacaktı. Ama sonucta oda goruntuyu bılır kumu demırı numune alıp ınceleyenler varmıs. Bırde bızde dask yok. Yaptırmak ıstıyorum hemen pazartesı ama hısselı tapu ve tapunun uzerıne olan kısı vefat ettı 3 sene once

Ben apartmandakılerle anlasıp aslında evı yenıletmek ıstıyorum. 1 sene ıcınde ev almayı burayı kıraya vermeyı dusunuyordum. Madem boyle bır para cıkacak bunu yapalım dıyorum ama bılmıyorum kabul ederler mı,
Sızın kım baktı kolonlara? Benım babam anlıyor bu ıslerden o bakacaktı. Ama sonucta oda goruntuyu bılır kumu demırı numune alıp ınceleyenler varmıs. Bırde bızde dask yok. Yaptırmak ıstıyorum hemen pazartesı ama hısselı tapu ve tapunun uzerıne olan kısı vefat ettı 3 sene once

Bizim buraya dün belediyeden geldiler. Polisler kameralar filan vardı onlar inceleyip mühürlediler
Bizim bina 20+20 2 bloktan oluşan 40 dairelik ufak bir site. Dolayısıyla imkansız şu an yenileme filan, kiracılar var ev sahipleri var.

Annemler 30 yillik bir sitede oturuyor sozde cok saglam yapilmis ama bodruma inince bu bina ayakta nasil duruyor dersiniz. Babam defalarca yonetimle konustu bu evler dayanikli degil verelim muteahite yeniletelim diye ama o kadar aptal komsularimiz varki ben daha banyomu yeni yaptirdim bir suru masraf ettim istemen diyorlar.

Babam en son belediyeye gitmis durumu anlatmis belediye calisaninib soyledigi "abi test yapilirsa muhuru basarlar kapiya evsiz de kalirsiniz" demis. Test yaptirmaya bile gerek yok yani zaten dokulmus durumda ev.

Belediye keske tum binalara zorunlu bu kontrolleri yaptirsa