-
- Konu Sahibi Pfilnokra1
Her iki taraf da beni iyice ortaya ittiler. Nişanlım hatta tarih alalım bir an önce diyor. Ailem sorunu çözmezsen bizi unut diyor. Nişanlım tarih al haber ver gelmezlerse zaten ailen değiller diyor. Gerçekten yoruldum.
Ailenize nişanlınıza resti çekin, çevrenize de kulak tıkayın zira ailenizi ezerek evlendiğiniz anda eşinizin her türlü baskısına ve aşağılamasına maruz kalırsınız sizi sürekli ailenizden vurur.çevremden bir kısmı hatta yap nikahı sonra haber ver diyorlar.
Böyle bir insanla evlenirseniz çok üzülürsünüz.Her iki taraf da beni iyice ortaya ittiler. Nişanlım hatta tarih alalım bir an önce diyor. Ailem sorunu çözmezsen bizi unut diyor. Nişanlım tarih al haber ver gelmezlerse zaten ailen değiller diyor. Gerçekten yoruldum.
Kendine deger vermeyene kimse vermez! Insan iliskilerine ve hayata dair guzel bir cümledir.Görüşünüze saygı duyuyorum ama kimse beni önemsemiyor. Ailem dahil ve lütfen büyük konuşmayın.
Annemler Muglaya seneler once tasindi ben de kisa bir sure yasadim. Oradaki adet şöyleBenim bildiğim bir söz var. “””” ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla dan””” diye. Yani şöyle biliyordum ben o yörede altınlar hariç her şeyi kız tarafı yapar diye. Öyle değilmiymiş?? Yanlış mı biliyormuşum??
Nişanlınızın tutumu da en az ailenizinki kadar çirkin. Evliliğiniz boyunca bu sorun bitmeyecek biliyorsunız değil mi?
Allah bazı şeyleri gösteriyor ama ısrarla oldurmaya çalışıyoruz. Kötü olaylar yaşanmaya başlayınca da kader diyoruz. Aklımızı kullanmayı reddediyoruz. Nişan atmamaktaki ısrarınızı anlamadım. Ölmek daha mı kolay nişanı bozmaktan.
Ailenize bu kadar kinli biriyle, ya da şöyle diyeyim; ne kadar haklı da olsa erkeğin bu kadar kindarıyla mutlu olunmaz. Olamazsınız. Olamayacaksınız da. Hele de konu aileniz olunca.
ölür mü kalır mı kendi bileceği iş bir şey diyemem ama ben de kız tarafından nefret ettim. ailenin sergilediği çingenelikten sonra kim olsa inadından dönmez ben olsam bende sallamazdım ister gelsinler ister gelmesinler düğün memleketimde haydi bakalım derdim herhalde.Ben nişanlınıza hak verdim. Aşırı toksik bir aileniz var ve siz de ölmeyi düşünüyorsunuz ama bir yetişkin olarak ailenizin saçmalıklarını nişanlınızla olan ilişkinizden ayrı tutmayı beceremiyorsunuz. Siz kendiniz bu toksik düzlemde yaşamayı normal kabul etmiş olabilirsiniz fakat nişanlınız için neyin normal olup olmadığı sizle eşdeğer olmak zorunda değil.
Sizinle evlenirse hayat boyu bu insanlara maruz kalıcak, türlü saygısızlıklar görücek, siz de manipülasyonlarla her defasında "sen haklısın ama nolur idare et onlar da ailem, alttan al" diyeceksiniz.
Herkes kendi delisiyle kendi uğraşsın. İntihar edecek noktaya geldiyseniz, nişanlınızı zorlamak yerine alın karşınıza konuşun, ailenizle -yetişkin bir kadınsanız- mesafe koyun ve bir daha karıştırmayın.
Ben de olsam sizinle beraber olmazdım mevcut şartlarda, bugün alttan alınan şey, evlenince 100 katı geri döner, siz de güven vermiyorsunuz. Sizin aileniz böyleyse -alıp satamazsanız- evlenmeyin, hayat boyu uğraşın ama başkasının başına bela etmeyin.
Sizin için de söylüyorum en tiksindiğim şeydir, birilerine "onu kaldır, bunu alttan al, şunu büyütme" diye baskı kurmak. Adam için çizgi geçilmiş demek ki. Her sınır koyma davranışı inat olarak adlandırılamaz. Siz demek ki alışmışsınız zaten her şeye, sesiniz çıkmıyor. Nişanlınız başka biri. Annenizi idare etmek zorunda değil.
Eş olmak bu değil.
Kendi aileleri büyü de yapsa bıçakla üstüne de yürüse 1 ay dayanırlar küslüğe, öpüş barış bal börek ol beklerler. Kendilerine kaş çatılsa ne ölüne ne ölüme olur.Bana öyle geliyor ki bu gelenekler ilişki için bir sınav ve nisanlinız bu testten geçememiş görünüyor. Siz bu adamın kibriyle çok uğraşırsınız. Evlenince iyice problem çıkarır, ailen eve gelmesin dahi der. Böyle birisiyle evlenmeyin.
Herkes neden nişanlıya saydırmış hiç anlamadım.Nişanlın inatçı evlenme demişler ama konuda sadece nisanliya hak verdim bensiz hayatınızda tam olarak nerde görüp duydunuz nikahın kız tarafının şehrinde olduğunu? Hem de nişan dahil hiçbir şeyi ödemeyecek kız tarafı? Yani nisanliniz buraya soru sorsa ona da derdim aman alttan alma sakın diye. Bence haklı bir inat. Bu saatten sonra bu işin yürüyeceğini sanmıyorum, biraz işleri erteleyip sakin kafayla düşününce anlarsınız zaten. Şöyle bir sene daha bekleyin derim ben.
Yani deseler ki bu yapılan ayıp olmuş yollar geçse de aileler arasındaki sorun bitmez ayrıl tamam. Ama adam inatçı çok çekersin diyorlar. Adam inatçı değil arkadaşlar prensipleri var. Taktir ettim.Herkes neden nişanlıya saydırmış hiç anlamadım.
Nişan zaten kız tarafında olmuş. Şimdi düğün de kız tarafında olsun diye tutturan kız tarafı. E erkek tarafının akrabası ne olacak? Adamlar hem düğünü ödeyecek hem de akrabalarını çağırmayacak mı?
Kız tarafı resmen işi yokuşa sürmüş. Haklı olan burada erkek ailesi
Yani ben de ödediğim düğünü istediğim yerde yaparım. Eğer illa kendi illerinde de düğün istiyorlarsa kendileri ekstra ödesin yapsın. Ben çevremde hep öyle gördüm. Düğün oğlan tarafında olur illa kız tarafında olacaksa ikinci düğün olur onlar öderler.Yani deseler ki bu yapılan ayıp olmuş yollar geçse de aileler arasındaki sorun bitmez ayrıl tamam. Ama adam inatçı çok çekersin diyorlar. Adam inatçı değil arkadaşlar prensipleri var. Taktir ettim.
Prensipli adam bu tuhaf aileyi bu kadar nazlamazdı. Hem elini cebine atma, hem de kürek kadar dil uzat. Kimseye bu arsızlık iki günde yüklenmez. Bi düşünsün ben bunları ne ara azdırdım diye bence.Yani deseler ki bu yapılan ayıp olmuş yollar geçse de aileler arasındaki sorun bitmez ayrıl tamam. Ama adam inatçı çok çekersin diyorlar. Adam inatçı değil arkadaşlar prensipleri var. Taktir ettim.
Katip bunlar hep gelenek adı altında yapılan diretmeler yüzünden oluyor bence, kız tarafı nişan masrafını kız tarafı üstlenmez diyor, erkek tarafı nikah erkeğin memleketinde olur diyor, kız tarafı hayır sizin dediğiniz olmayacak nikah burada olacak diyor, bu arada evlenecek kızın düşüncesini ne ailesi ne nişanlısı sormuyor ?Prensipli adam bu tuhaf aileyi bu kadar nazlamazdı. Hem elini cebine atma, hem de kürek kadar dil uzat. Kimseye bu arsızlık iki günde yüklenmez. Bi düşünsün ben bunları ne ara azdırdım diye bence.
Senin ailen de sorunlu , nişanlın da normal değil bıkmış bence o da var . Sen kendi değerini düşün ailenden de nişanlından da uzam dur . Bi derin nefes al kendine gel. Yeni bi hayat kur kendine . Bak nasıl köpek olacak herkes peşinde . Sen alttan aldıkça ezilirsin , ağladıkça daha çok vururlar hayat böyle ailen bile olsa insanoğlu böyle. Ahireti yakma saçmalama toparlanYaklaşık bir ay önce bir konu açmıştım, okuyan bilir... Durumlar daha da kötüleşti arkadaşlar. sırf nikah nerede olsun çatışması yüzünden nişanlım ile ailemin arası açılmıştı. Ben her defasında nişanlımı haklı bulduğumu kendisine de söylüyorum. Hatta alıntıladım da konuyu. Şimdi ailem hatalarını anladıklarını ve nişanlımla konuşup barışmak istediklerini söylüyor fakat bu sefer nişanlım barışmak istemiyor. kayınvalidem ve kayınpederim dahil herkes en azından konuşup barışmasını, isterse gene samimi olmayacağını ve evliliğe kadar idare etmesini söylüyor. kimse onu ikna edemiyor, ben bile! Diyorum 'büyüklük sende kalsın konuş kırıldığın noktaları söyle, fikrini belirt. Orta yolu bulalım. Benim üzerime de yük oluyor, beni de anla.' gibisinden konuşuyorum. Çocuğun ailesi bile haksız duruma düşüyorsun konuş kızın ailesiyle, nikah onların istediği olabilir biz sıkıntı etmiyoruz siz yeter ki mutlu olun, tarzında konuşuyor. Kendi haklı ama inadı haksız duruma düşürecek. Annemin kronik hastalığı yeniledi hatta kardeşim dahil tüm ailem beni hain, sahtekar, kötü ilan etti. Annemin hastalığının nedeni benmişim. İnsanlara dert beladan başka bir şey değilmişim. Ben dayanamıyorum artık. Panik atak krizlerim şiddetlendi, nefes darlığım başladı. Artık dayanamıyorum, nişanlım da benden ilgiyi kesti. Ne evliliğe ne de hazırlıklara hevesim kaldı. Yaşamak bile istemiyorum artık, herkesin derdi ben isem neden nefes almaya hakkım var? Mutlu olmayı haketmiyormuşum meğerse. Zaten birçok yerden sıkıntım arttı. Artık dayanamıyorum, belki birkaç saate olmayabilirim.
Size dert bela diyen ailenizi silin atın yaa..Yaklaşık bir ay önce bir konu açmıştım, okuyan bilir... Durumlar daha da kötüleşti arkadaşlar. sırf nikah nerede olsun çatışması yüzünden nişanlım ile ailemin arası açılmıştı. Ben her defasında nişanlımı haklı bulduğumu kendisine de söylüyorum. Hatta alıntıladım da konuyu. Şimdi ailem hatalarını anladıklarını ve nişanlımla konuşup barışmak istediklerini söylüyor fakat bu sefer nişanlım barışmak istemiyor. kayınvalidem ve kayınpederim dahil herkes en azından konuşup barışmasını, isterse gene samimi olmayacağını ve evliliğe kadar idare etmesini söylüyor. kimse onu ikna edemiyor, ben bile! Diyorum 'büyüklük sende kalsın konuş kırıldığın noktaları söyle, fikrini belirt. Orta yolu bulalım. Benim üzerime de yük oluyor, beni de anla.' gibisinden konuşuyorum. Çocuğun ailesi bile haksız duruma düşüyorsun konuş kızın ailesiyle, nikah onların istediği olabilir biz sıkıntı etmiyoruz siz yeter ki mutlu olun, tarzında konuşuyor. Kendi haklı ama inadı haksız duruma düşürecek. Annemin kronik hastalığı yeniledi hatta kardeşim dahil tüm ailem beni hain, sahtekar, kötü ilan etti. Annemin hastalığının nedeni benmişim. İnsanlara dert beladan başka bir şey değilmişim. Ben dayanamıyorum artık. Panik atak krizlerim şiddetlendi, nefes darlığım başladı. Artık dayanamıyorum, nişanlım da benden ilgiyi kesti. Ne evliliğe ne de hazırlıklara hevesim kaldı. Yaşamak bile istemiyorum artık, herkesin derdi ben isem neden nefes almaya hakkım var? Mutlu olmayı haketmiyormuşum meğerse. Zaten birçok yerden sıkıntım arttı. Artık dayanamıyorum, belki birkaç saate olmayabilirim.