dayanamıyorum, hakkınızı helal edin

Ay çıldırcam ya vırta zırta ölcem diyenlerden dolayı. Ölmek o kadar kolay mı kardeşim. Annen ne kadar haksız da olsa bağırmakta seni kolay yetiştirmedi. Belki sabahlara kadar başında bekledi hastayken. Sümüklü bir adamla gönlünce evlenemedin diye ölçen öyle mi? Kızım bana ileride böyle bir laf etse saçımı başımı yolarım kafamı duvarlara vururum çocuk yapan aklıma s.çym diye. Abi ben kendimde öyle ölme lüksü falan göremiyorum. Millet ne kadar kolay vazgeçiyor hayatından ya?

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bir erkek veya nişan için insan canından vazgeçer mi? Çok klasik ama etkili bir sözdür "Kendini sevmeyeni kimse sevmez." Herkesin zaman zaman bocaladığı,depresyona girdiği oluyor ama inanın hiçbir şey sizden önemli değil. İnsanlar savaş görüyor, kaç kez evlenip ayrılıyor bir şekilde yaşama tutunuyor. Siz sadece nişanlısınız bu kadar abartmayın. En kötü nişan atılır. Sanki dünyada tek nişan atan kadın siz mi olacaktınız? Bu yaştan sonra erkek tribi de çekmek zorunda değilsiniz. Olursa olur, olmazsa yoluma bakarım dersiniz. Belki ileride karşınıza daha düzgün biri çıkar çıkmazsa da tek tabanca takılan bir kadın olursunuz. Dünyanın sonu değil ya bir silkelenip kendinize gelin ve mutlaka bir uzmandan destek alın.

Görüşünüze saygı duyuyorum ama kimse beni önemsemiyor. Ailem dahil ve lütfen büyük konuşmayın.

Ölmeyi bayılmak sanıyorlar

Ayrilmak varken intihari düşünmek niye?
Sevebilirsiniz ama bu sacma gelenekler yuzunden iki aile arasinda savas cikmis, evlenseniz bile sonucu bosanma olur, o yuzden simdiden ayrilmaniz daha iyi.

Allah askina su kiz istemesi de, sözü nisani daa altini düğünü de yerin dibine batsin ya!
Kac genç daha telef olacak bunlar yüzünden?

Geleneklerine bağlı ama, beceremeyen bir toplum bizimki.

Görüşünüze saygı duyuyorum ama kimse beni önemsemiyor. Ailem dahil ve lütfen büyük konuşmayın.
Ya bak kimse beni önemsemiyor diyorsun da bi otur düşün sen kendini önemsiyor musun? Önemsesen hemen ölcem etcem der miydin? Anne baba lafıyla evliliğinin ne zaman nerde ne şekilde yapılacağına karar verdirtir miydin? Evlenecek yaşa gelmişsiniz evlenecek olan sizlersiniz. Oturun karı koca adayı olarak konuşun. Baskıyla değil iki yetişkin insan olarak karar verin. Düğün de yapmayacaksınız madem masrafınız da yok kendiniz karar verin. Eğer seni önemsemeyen kişi nişanlınsa da at nişanı gitsin. O kişiyle zaten evlenmen mantıksız olur eğer değer vermiyor önemsemiyorsa. Büyük konuşmuyorum. Bir anne çocuğunun ağzından ölüm lafını duyarsa ne hisseder onu söyledim kendimce sadece.

Ve siz de yaşamınızı bitirme kararı mı aldınız ?
Sizi kimse önemsemediği için ölmeniz gerektiğinizi mi düşünüyorsunuz ?
Nereden biliyorsunuz belki bu imtihan sizin kırılma noktanız olacak ve iyi ki diyeceğiniz bir sürü kapı açılacak size ?

Her iki taraf da beni iyice ortaya ittiler. Nişanlım hatta tarih alalım bir an önce diyor. Ailem sorunu çözmezsen bizi unut diyor. Nişanlım tarih al haber ver gelmezlerse zaten ailen değiller diyor. Gerçekten yoruldum.
Sorunu yaratan onlar ama çözmesi gereken sizsiniz ne güzel iş. Aileniz kim oluyor pardon aşiret reisi veya aristokrat kesim mi? Alt tarafı kızları evlenecek nişan düğün yapılacak. Ne bu biz ne dersek ne istersek o olur tavırları, kardeşinizin nasıl laf söyleme hakkı oluyor? Ben nişanlınızı haklı buluyorum kim bilir neler söylediler ne ağır konuştular. Ona da yazık evlenip yuva kuracak ama nişanlısının ailesi azarlıyor. Nişanda yanınızda destek olmuş, kimseye muhtaç olmadan halletmişsiniz. Ailesi her şeyi size bırakmış, nasıl isterseniz öyle yapın demişler, onlar da anne baba.

Aileniz çok zehirli, yanınızda olmamaları daha hayırlı. Yalnız bu ilişki çok yıpranmış, nişanlınız bunun hesabını size sorar, intikamını sizden alır gibi.

Ölmeyi bayılmak sanıyorlar
Hem de erkek için Allah insana akıl versin, olanı da korumayı nasip etsin ne diyim. Ama bu kız nişanlısına paspas olur, ne yapar ne eder evlenir. Hatta bazı salak arkadaşlarını dinler aileden habersiz yapar o nikahı.Önce nikahini sonrada ataların deyimi ile görür anasının nikahını...

Konu altin galiba.
Nikah/dügün erkek tarafinin orda olursa kiz tarafi altinlari kapamaz. Ayrica kendi akrabalari belki gelmez ve altin az olur.

Sorun bence bu.
Yoksa türkiyenin her yöresinde Nişani kiz tarafi kendi yöresinde yapar. Dügünü erkek tarafi.

Gercekten ulkemizde evlenmek/yuva kurmak o kadar zor ki, tam bir survivor!

Birbirinden ayri/ farkli kültürlerdeki aileler neden habire yan yana getirilir ki?

Kiz istemeyi atlattin diyelim, söz olayinda ilk kavga cikar zaten, cikmadi diyelim haydiii, nişanda sulalelerin yarisi birbiriyle girtlak girtlaga gelmiş olur.

O kadar ivir zivir seyler var ki, kavga cikmamasi anormal.

Herkes iyice bi dusman edilir, yüz yüze bakilmayacak duruma getirilir sonra da ne o, biz evleniyoruz!

Ticaret yapar gibi su kadar altin bu kadar ceyiz yok bilmem su kadar bohca derken zaten kiliclar kinindan cikar, saplanir!

Evlilik degil, rezillik yahu!

Evlenen çiftlere yardim konusunda zaten ikinci dunya savasi kivaminda bir ortam olur.
erkek tarafi/kiz tarafi diye savasin kollari ayrilir.
Kaynanalar iki cephede yerlerini alir.
Siz bunu bunu yapacaksiniz, biz bunu bunuuuu.

Ulen niye ya? Evlenecek eriskinlige geldiyseniz her seyinizi cift olarak beraber yapacaksiniz, evinizin her seyi hemen olmayacak belki ama, zamanla calisarak alacaksiniz!
Cay kasigina kadar liste yapip karsi tarafa verirsen, o cay kasigiyla cephede yeni sığınak açılır ya!

evlilik basariyla :) gerçekleşirse dee
Çiftler arasinda yasanilanlarin unutulmamasi dolayisiyla baska bir savas baslar.

Senin anan boyle dediydi, bacin oyle yaptiydi, e digeri de altta kalir mi? Senin anannn daaa beyle beyle yapti naber? der.

Ulan allah askina su milleti bu kadar birbirine sokmayin, kisisel sınırlarını bilmeyen bir milletiz zaten, bir de boyle dum duma...

Sözün kısası ya evlenmeyin, ya da INSAN gibi evlenin.

Burda siz kendinizi önemsemiyorsunuz. Elin oğlu sonuçta evlenmeyin ne olacak yani. Eminim nişanlınız bu durumu sizin kadar kafaya takmıyordur

Doğru katılıyorum valla evlenmek zor bu ülke de. Herşeye maddiyat gözü ile bakılıyor.Farklı illerde evlenilmeyecek mi nedir artık farklı ilden birine aşık olmakta zor zaar.

Sinirleriniz yeterince bozuk olduğu için üzerinize gelmek istemiyorum kalbiniz kırılırsa hakkınızı helal edin. Fakat nişanlınız hiç te çabanıza canınızı ortaya koyacak kadar kendinizi yırtmaya değer bir adam değil üzgünüm. Her düğün aşamasında sorun çıkar senin ailene saygı duymayıp daha dereyi görmeden boğulan adamdan kendine de koca yapma. Ailen külliyen haklı diyemem. Ama sonuç olarak adım atmışlar böylesine tepki verip sizi bu psikolojiye sokması ailenizi düşürdüğü durum kabul edilemez. Lütfen önce kendini sev ve say aklından kötü fikirleri uzaklaştır hayatına devam et

Bana öyle geliyor ki bu gelenekler ilişki için bir sınav ve nisanlinız bu testten geçememiş görünüyor. Siz bu adamın kibriyle çok uğraşırsınız. Evlenince iyice problem çıkarır, ailen eve gelmesin dahi der. Böyle birisiyle evlenmeyin.

çevremden bir kısmı hatta yap nikahı sonra haber ver diyorlar.

Benim bildiğim bir söz var. “””” ev yapacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla dan””” diye. Yani şöyle biliyordum ben o yörede altınlar hariç her şeyi kız tarafı yapar diye. Öyle değilmiymiş?? Yanlış mı biliyormuşum??
Nişanlınızın tutumu da en az ailenizinki kadar çirkin. Evliliğiniz boyunca bu sorun bitmeyecek biliyorsunız değil mi?
Allah bazı şeyleri gösteriyor ama ısrarla oldurmaya çalışıyoruz. Kötü olaylar yaşanmaya başlayınca da kader diyoruz. Aklımızı kullanmayı reddediyoruz. Nişan atmamaktaki ısrarınızı anlamadım. Ölmek daha mı kolay nişanı bozmaktan.
Ailenize bu kadar kinli biriyle, ya da şöyle diyeyim; ne kadar haklı da olsa erkeğin bu kadar kindarıyla mutlu olunmaz. Olamazsınız. Olamayacaksınız da. Hele de konu aileniz olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…