- 13 Şubat 2024
- 48
- -10
-
- Konu Sahibi Pfilnokra1
Gerçekten işin içinden çıkamadım ve çaresiz kaldığımdan siteye üye olup sizlere sormak istiyorum.Evlilik hazırlığındayım ve nişanlım ve ailem arasında kaos içinde kaldım. Nişan şun yaşadığım şehirde yani Muğla’da ailemin isteği ile yapıldı çünkü akrabalarımın bir kısmı oradaydı. Erkek tarafı kızın memleketinde nişan olur normalde ama akrabaları orda diyerek kabul ettiler. Onlara göre nişanda kız tarafı her şeyi yapar ama bizimkilere göre kız tarafı hiçbir şey yapmazmış. İki aile arasında çatışma olmasın diye nişanda ikiniz elimizden geldiğince birbirimize destek olarak sağ sâlim atlattık. İki aile birbiri ile iletişim kurmadılar aka bizlere baskı yaparak halletmeye çalıştılar hep. Bu yöntemle nikah yeri için de yapıyorlar. Düğün değil nikah olsun masraf olmasın dedik. Erkek tarafı nikah erkek tarafının yerinde olur diyor. Bizimkiler Muğla’da olacak diyor. Birbiri ile konuşmadan ikimize baskı yapıp duruyorlar. Nişanlim da memleketinde istediği için ben arada kaldım gerçekten. En son annem biziz arayıp bir güzel nişanlımı ve beni azarladı ve kardeşimle ağızlarına geleni saydılar. Onların tavrı yüzünden nişanlım sinir krizi geçirdi. Ben zaten anksiyete ve panik atak hastasıyım. En sonunda anneler konuşunca iş tatlıya bağlandı, fakat bu sefer nişanlım ‘ben bu kadar hakareti lafı haketmedim, ailenle konuşmayacağım bir daha. Nikah memleketimde olacak kusura bakma ailenin yüzünden’ diye beni iyice arada bıraktı. Normalde benim isteklerimi önemser ama ailem onu arayıp saydırarak öyle zor durumda bıraktılar ki onun isteğini aileme nasıl açacağını düşünüyorum. Nişana kadar 1 sene sevgililik sürecinde bir kere bile tartışmayan biz aileler yüzünden sürekli tartışıyoruz. Kafayı yiyip intihar eşiğine kadar geldik. Lütfen fikir verin ben nasıl bir yol izlemeliyim?
Yaklaşık bir ay önce bir konu açmıştım, okuyan bilir... Durumlar daha da kötüleşti arkadaşlar. sırf nikah nerede olsun çatışması yüzünden nişanlım ile ailemin arası açılmıştı. Ben her defasında nişanlımı haklı bulduğumu kendisine de söylüyorum. Hatta alıntıladım da konuyu. Şimdi ailem hatalarını anladıklarını ve nişanlımla konuşup barışmak istediklerini söylüyor fakat bu sefer nişanlım barışmak istemiyor. kayınvalidem ve kayınpederim dahil herkes en azından konuşup barışmasını, isterse gene samimi olmayacağını ve evliliğe kadar idare etmesini söylüyor. kimse onu ikna edemiyor, ben bile! Diyorum 'büyüklük sende kalsın konuş kırıldığın noktaları söyle, fikrini belirt. Orta yolu bulalım. Benim üzerime de yük oluyor, beni de anla.' gibisinden konuşuyorum. Çocuğun ailesi bile haksız duruma düşüyorsun konuş kızın ailesiyle, nikah onların istediği olabilir biz sıkıntı etmiyoruz siz yeter ki mutlu olun, tarzında konuşuyor. Kendi haklı ama inadı haksız duruma düşürecek. Annemin kronik hastalığı yeniledi hatta kardeşim dahil tüm ailem beni hain, sahtekar, kötü ilan etti. Annemin hastalığının nedeni benmişim. İnsanlara dert beladan başka bir şey değilmişim. Ben dayanamıyorum artık. Panik atak krizlerim şiddetlendi, nefes darlığım başladı. Artık dayanamıyorum, nişanlım da benden ilgiyi kesti. Ne evliliğe ne de hazırlıklara hevesim kaldı. Yaşamak bile istemiyorum artık, herkesin derdi ben isem neden nefes almaya hakkım var? Mutlu olmayı haketmiyormuşum meğerse. Zaten birçok yerden sıkıntım arttı. Artık dayanamıyorum, belki birkaç saate olmayabilirim.