Eşiniz de o çok şükür kurtulduk dediğiniz kadından çocuk yapmasaydı o zaman. Erkeklerin işi her zaman çok kolay. Hayatını sıfırdan kurabiliyor yeni bir ev yeni bir eşle her şeyi baştan yaşıyor ama kadınlara gelince iş değişiyor. Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak. Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta. Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Çocuk yapmış olmasını bir "ceza" olarak hayat boyu ona ödetmeyi planlayan siz varken zaten "keşke yapmasaydım" diyordur eminim.
"Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak."
Velayet nedir ve neden mahkeme sizde bıraktı bu konuyu tam idrak ettiğinize emin misiniz? Planlamanız gerekirdi, evlenirken bir gün boşanma ihtimali olduğunu biliyorsunuz, çocuk yaparken de böyle. Töre evliliği mi bu kan davası mı? Herkes bir gün boşanabilir.
"Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta."
Hayır,öyle evlenmek zorunda değil. Bu adamla kadın arasındaki ilişki, kadın hangi şartlarda kabul etti, ya da ne şekilde konuştular bilmiyorsunuz. Kadın neden bakmak zorunda olsun?Ben mesela, en başında eşimin çocuğuna çok pozitif yaklaştım, 1 yıla kadar da ablalık yaptım sevgililik ve nişan dönemimizde , ileride evimde onun da bir yeri olsun diye; ama annesi tıpkı sizin gibi kendi tacizleriyle ve bize verdiği maddi-manevi zararlarla, davalarla, "eşşek gibi bakacaksın" tavrıyla bu şansını maalesef kaybetti. Eşim de bana bu tavırda yaklaşsa ben evlenmezdim, yani eski eş istediği kadar çıldırsın "yapacaksınız edeceksiniz" desin, babanın nafaka dışında yasal bir sorumluluğu yok.
Eğer siz bu düşünce yapısında devam ederseniz, kimsenin bir mecburiyeti olmadığını maalesef "çok geç"tecrübe edeceksiniz. Ben size daha makul davranmanızı öneriyorum, çok şey kaybedersiniz geç olur.
Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Siz akıllı ve makul bir anne ve eski eş olarak davranır ve eski eşinize saygı gösterirseniz, baba çocuk ilişkisine en azından zarar vermezsiniz. Bence buna güvenerek kumar oynamayın. Kaybedersiniz, çocuğunuz da kaybeder.