Daha yeni boşanmıştık

hepimiz biliyoruz ki çocuklar zırt pırt atşleniyor. 2 tane yeğenim var doktora gitmedikleri hafta olursa "aaa bu hafta iyiler maşallah" diyoruz.
hani doktora götürmüşsünüz de doktor menenjit (Allah korusun) demiş de adam gelmemiş gibi ajitasyon yapmayın
böyle çocuğu kullanmaya çalışırsanız
yarın bir gün çocuk gerçekten ciddi bir sorun yaşasa adam dönüp bakmaz (yapması gerekenler nelerdir diye bir şey tartışmıyorum burada, olacağı söylüyorum).

kaldı ki, diyelim adam 3 saat mesafeden geldi, doktor da ateş verici (düzeltme: ateş kesici) yazdı yolladı...eee? gelmesinin ne faydası olacak? (dahası ne, dahası yeni sevgilisi kazan kaldırır eski karısı her aradığında gidiyor diye, adam buna prim vermez, biraz akıllıysa)
siz artık boşandınız, çocuk da sizinle kalıyor
artık çocuğu siz hastaneye götüreceksiniz
acı
o çocuğu tek yapmadınız
evet.
ama böyle işte, durum bu. kabullenseniz herkes için hayat daha kolay olur.

Siz sevgiye şefkate aç kalmışsınız bütün öfkenizi de yaptıklarınızda bu yüzden ve bu insandan size o ilgili gelmeyeceği çok belli yaşadıklarınızı Allah'a havele edip siz bütün sevgi ve şefkati izle evladınıza sarılın o size çok iyi gelecek ve zamana bırakın her kışın bir baharı vardır unutmayın yeterki siz Allah'tan bekleyin isteyin gerisi kendiliğinden gelir tecrübe ile sabit

Siz sevgiye şefkate aç kalmışsınız bütün öfkenizi de yaptıklarınızda bu yüzden
yahu ilgiye sevgiye aç kalmış
ailesiyle arası kötüymüş
20 yaşında ailesinin evine sığamamış da
şimdi 28 yaşında bir de çocukla nasıl sığıyor o zaman?
o kadar kötü ailesi varmış nasıl evinde olan her mobilyadan sülalesinin haberi olacak kadar samimi olabiliyor?
annesiyle teyzesiyle herkesle hep iletişim halinde...
5 tane teyzem var hepsini de severim ailemle bir sorunum da yok...kimsenin evimden eşyamdan en ufak bir haberi yoktur. olmamıştır. kaç kere ev kurdum.

bahane mabat gibidir derler, herkeste bulunur...

Tamam bunların hepsini yazdın sana bir şey soracağım. Zorla güzellik işe yaradı mı? Bir kendine sor. Bu kadar fazla saplantılı iyi değil.

Zaten bazen çağırıyorum inanmıyor. Geldiğinde doktora götürdü birkaç defa bir şey çıkmadı bana saydırdı. Çocuk söz konusu olduğunda evhamlı olabiliyorum korkuyorum. Benim kadar koştursun en azından çocuğu için. Kendim için çağırmıyorum ki. 3 saat yol gelecek çocuğundan değerli değil. Ateşlendi, alerjisi oldu hep ben götürdüm doktora. Bunun dışında her geldiğinde ilgileniyor kaçırmıyor görüş günlerini hakkını yiyemem. Üst baş hep en iyisini alıyor ben o kadarını alamıyorum ama ihtiyacım olduğunda da gelmiyor o beni üzüyor. İlerde babasıyla arası iyi olsun istiyorum ben.

Tamam bunların hepsini yazdın sana bir şey soracağım. Zorla güzellik işe yaradı mı? Bir kendine sor. Bu kadar fazla saplantılı iyi değil.
Yetişkin insan o da evlenmeyebilirdi sevmiyorsa ben sevdi sandım. Sahip çıktı, ailesine kattı ama o da ailesi de sırt çevirdi zamanla. Zaten en son annesiyle yukarıda bahsettiğim terleme konusundan sonra bir daha konuşmadık hepten uzaklaştılar oğullarını da uzaklaştırdılar iyice. Her ilişkide kavga gürültü olur diye bozulmasın aramız istedim ama bizimki fazlaymış gördüğüm kadarıyla. Geç anladım maalesef.

Bence simdide kendinizi acindiriyorsunuz. 2.5-3 saatlik mesafeden gelmesinin anlami yok. O gelene kadar siz zaten cocugu hastanrye goturmus olursunuz.

Bence simdide kendinizi acindiriyorsunuz. 2.5-3 saatlik mesafeden gelmesinin anlami yok. O gelene kadar siz zaten cocugu hastanrye goturmus olursunuz.
Zaten ben götürmüş oluyorum arıyorum böyle böyle dedi doktor diye. Kendi arıyor doktoru telefonda görüşüyor sonra. En azından yanında olmak ister diye düşünüp babası da gelsin demiştim

Zaten ben götürmüş oluyorum arıyorum böyle böyle dedi doktor diye. Kendi arıyor doktoru telefonda görüşüyor sonra. En azından yanında olmak ister diye düşünüp babası da gelsin demiştim

Uzmeyin kendinizi. Ben sadece sizi degil esinizide hatali bulanlardanim. Begenmiyorsa evlenmeseymis. Ancak şu saatten sonra ümidi kesin, önünüze bakın. Ciddi birsey olsa muhakkak gelirdi.

Sende ondan vazgeçeceksin kendini ona karşı muhtaç etme sen kendi ayakların üstünde dur çocuğunla ilgilen hayatını yaşa gerisini boşver bırak o düşünsün ilerde çocuğunun gözünde seni sevmeyen bir baba olarak kalacak

Evet evladıma çok üzülüyorum. İlerde soracak neden annemi sevmedin terk ettin diye. Büyüyünce arkadaşları anne babalarıyla gezecek, tatile gidecek boynu bükük kalacak yavrumun. Bir araya gelip bir şey yapsak hayatındaki kadın sorun çıkaracak göndermeyecek. Ailecek anısı olmayacak hiç yeni doğduğu zamanalrdaki bebeklik fotoğrafları hariç.

Sürekli sevmiyorsa evlenmeseydi tarzında geçmişten dem vuruyorsunuz da artık geçmiş geçmişte kaldı. Olan olmuş biten bitmiş. Olanları kabullenip önünüze bakacaksınız. Ama bence süreci siz zorlaştırıyorsunuz. Biraz rahat olun. Karşıdaki kişiyi de rahat bırakın.

ihtiyacım olduğunda da gelmiyor
Çocuk sadece ateşlenmiş. Gak dese çağırmayı kesin, siz böyle yaptıkça gerçekten ihtiyacınız olduğu zaman bulamayacaksınız adamı bi yerde. Kabul edin bitti, salın adamın yakasını tamamen kaybetmeden.

Öyle bir şey yok. Kendi hezeyanlarınızı çocuğa yakıştırmayın. Boşanmalar arttı zaten, anası babası boşanmış tek çocuk sizinki değil. Şu lafları bi 30 yıl önce etseniz biraz anlardım da, yıl olmuş 2023, komik duruyor.

Neden üzülüyorsunuz ki , eski eşiniz görüşüyor ve gayet sağlıklı bağ kurabilirler. Drama gerek yok gerçekten . Ebeveynlik kitaplari daha çok okuyun . Valla çocuğunuza da işlemeyin annemi neden terk ettin niye desin . Anlaşamadık, ayrı ayrı daha mutluyuz mesajı verin .

Hatta direkt damla hocanın kitabını da onereyim, takip edin boşanma konusunda daha sağlıklı yol alırsınız

Adam sizi hiç sevmemiş sevmeyen adamdan ısrarla ilgi alaka bekleyip yapışıp durmussunuz üstüne bir de bağlamak için çocuk yapmışsınız siz basiniza gelenleri hak etmişsiniz de o çocuğa yazık günah.
Evlilikteki sorunları vs taa adamın iş arkadaşına filan kadar taşımak ne bileyim çok avam çirkin hareketler. Ayrıca hayatında yeni biri olabilir çocuğu kullanarak adamın özel hayatına müdahil olmayı bırakın siz de birileriyle görüşüp geçmişe sünger çekmeyi deneyebilirsiniz.

Siz burada bunca yazılana rağmen en azından şimdilik geçmiş odaklı olmaktan kurtulamayacaksınız gibi duruyor. Ama lütfen çocuğunuzu bu duygu haline ortak etmeyen. Boşanmış anne babanın çocuğu olduğu halde annesiyle de babasıyla da düzgün iletişimini sürdürübilen çocuklar var. Siz anne olarak kendi yapmanız gerekenlerden sorumlusunuz. Babasının baba olarak neyi, nasıl, ne şekilde yapacağı ona kalmış. Lütfen bu konunun dışında kalın ve çocuğa kendi subjektif görüşlerinizi yansıtmayan. Onların baba çocuk ilişkisinde lütfen etkiniz olmasın. Eğer çocuğu bu konuda etkilerseniz çocuk sadece babasına dolup, ona yüklenmez, bir süre sonra sizden de uzaklaşır. Babanın ne yapması gerektiği konusunda kafanızda oluşturduğunuz imajla babanın tutumu aynı olmayabilir ama siz onun annesisiniz, babayla ilgili konu sizi bağlamaz. Bu arada çocuğunuzu da durumunuz elveriyorsa pedagoğa, çocuk psikoloğuna götürmenizi tavsiye ederim. Ama çocukla ilgili her sorunda ya da sizin sorun olduğunu düşündüğünüz her durumda babası sizinle aynı reaksiyonu vermek durumunda değil. Siz lütfen bunlardan bağımsız ilişkilerini olağan akışında yaşamalarına izin verin. Yoksa çocuk büyüdüğünde sizin öngördüğünüz şekilde "Neden babasız büyüdüm?" değil de "Neden annem beni babama düşman etti?" de diye diyebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…