Daha yeni boşanmıştık

Asıl sevilmediğin saygı görmediğin bir ilişkide sırf kendi çıkarların için beni kullanmaya utanmadın mı diye soracak. Bırakın artık bu işleri bile bile lades demişsiniz sonra vay efendim neden böyle oldu? Ne beklediniz ki buldumcuk gibi yapışmışsınız adama. Sevmiş olabilirsiniz kendinizce ama sevgi böyle birşey mi? Kendine özsaygı özgüven özşevkat duymadan başkasına duymaya kalkarsanız sonu böyle olur. Geçmiş bitmiş o bekar siz bekar. Çocuğunuzu gerçekten önemsiyorsanız silah gibi kullanmayı bırakın o sizin gibi olmasın.

Adaö en baştan beri problemliymiş. Seni bana kakaladılar lafından sınr aben terkederdim sanırım. Onca yıl onca şeye katşanmışsınız ama 2 yıl ayrı yaşayıp aonra resmi olarak boşandıktan sonra hayatına giren kadın mı suçlu oldu sizin gözüzde. Evli adamı ayartan kadın durumu var mı, cidden burda? Hayatınızın bundan sonrasında kendinize odaklanın kendinize yatırım yapın ilerde daha sağlıklı ilişkiler yaşayabilmeniz için

Uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim. Sanırım ben de hala kabullenemiyorum bu sebeple bazı hareketlerimin farkında değilim. Burada da gördüm gelen yorumlardan. Size de mutluluklar diliyorum umarım gönlünüzce olur, tekrar teşekkürler.

Şaşkınlıkla okuyorum yorumunuzu. Bir yuva dağılıyor ve belli ki kadın suan çocuğuyla ailesinin yanına gittiği için evini kocasını eski zamanlarını özlüyor kötüde olsa bir düzeni vardı kötüde olsa çocuğu babasıyla büyüyecekti. Yazdıklarinizda haklı noktalariniz var ama çocuğu ile yanlız kalmış bir kadın var. Bu kadar acımasız olmayın. Diğer i kadın ile ilgi yapılan kötü söz soylenmemeli ama sizin söylediğiniz de ondan geri kalır gibi değil.

Evlenmiş boşanmış bir de çocuğu olan biriyle evlilik düşünen kadınların eski eslerle ilgili düşmanlığı şaşırtıcı. Eski eşler de hatalı küfür hakaret olmamalı ama bu evlenmiş boşanmış erkek kiymetliligini anlamıyorum. Üzülmeyin lütfen unutmaya çalışın sakin kalmaya çalışın çocuğunuzu mutlu olarak büyütün.

Aslında tam tersi genellikle... hatta bu konuda da olduğu gibi,konu sahibi hiç tanımadığı birine düşman farkındaysanız. Eski es evlenince kıymetleniyor nedense

Üzgünüm ama sizin aslında hiç yuvanız olmamış. Sizi evli olduğunuz süre boyunca sadece asagilamis bir adam varmis karşınızda. Şuan onun hayatına mudahele ederek biraz olsun size saygısı varsa onu bitirecek siniz. Herkes kendi yoluna gitmiş. Emin olun kimse kimsenin yuvasını falan yıkmış degil. Asıl hataniz böyle bir evliliğe çocuk dünyaya getirmeniz. Biraz olsun kadınlık gururunuz varsa artık uzak durun kendi hayatınıza odaklanin. Profesyonel destek almaya çalışın. Şuan yeni annelik sebebiyle duygusal bir durumdasınız.

Neden çocuğuma söyleyeyim bunları neden üzeyim. Elimden geleni yapacağım mutlu olsun diye. Ben sadece mutlu bir yuvada büyüsün istedim hep.
Ama yuvanın başlangıcı mutlu başlamamıs. Sizi sevmeyen bir adam o çocuğa rağmen evliliği surduremezdi. Hayat o kadar uzun degil. Herkes hayatına yön vermek zorunda sizde ilerde tekrar sever sevilirsiniz. Ama önce şu küçük emrah modundan bir çıkın. Kendinize bir gelin ve en azından çocuğunuz için eski eşinizle düzgün bır iletişim kurmaya çalışın. Kafanızda da kurup durmayin daha hiç bişey belli olmadan diğer kadininda gunahini alıyorsunuz. Belki çok iyi bir abla olacak çocuğunuza dua edinde nemrut biri olmasın. Çocuğunuza ablalik etsin babasıyla görüşmesine ön ayak olsun. Umarım bu kafayla su cizdigim profili bozmazsiniz. İnsanlar evlenirde ayrılır da herşey biz insanlar için. Önemli olan bu sınavını nasıl verdiginiz

Benim ve ailemin evlenelim diye çok acele ettiğimizi söylüyor o yüzden kakaladınız kendinizi diyordu. Tanışmaya geldiklerinde nişanı ve sonrasını konuşmuştuk. O kadar yol geldiler ve yaşlı insanlar bir daha yormayalım diye ama gözüne battı. Nişanı ben öğrenciyken yapmıştık. Şimdi pişmanım keşke biraz daha bekleseymişim görseymişim diyorum ama geçti gitti artık.

Yaşamayan için anlamak zor cidden. Bütün düzenin, çevren değişiyor. Yaşadğın şartlar değişiyor. Evladının geleceğini düşünüyorsun üzülüyorsun ama elden bir şey gelmiyor.

ağızları da iyi laf yapıyorsa kıymete biniyorlar gerçekten. Daha önce bir yuva kurmuş yine kurabilir diye bakıyorlar demek ki.
Üzülmemeye çalışacağım artık, teşekkür ederim.

E şimdi gördün işte, görmen için milyon tane şey yaşanmış, ısrarla bırakmıyorsun meseleyi, hâlâ demagoji yapıyorsun, önce mutlu bi yuvam olsun istedim diyordun, şimdi de çocuğum mutlu yuvada büyüsün istedim diyorsun, bırak bu yeşilçam cümlelerini lütfen.
Sen bilinçli, kendinden emin, güçlü ve kendi hayatını kontrol edebilen biri olursan çocuğuna da yansır. Akrabalarindan, dedikodulardan, sömürülerden uzak, mutlu bi çocuk olabilir. Evet, gönül ister ki tüm ailesi birarada olsun ama olmadı, napabilirsin, bundan sonrasında en oluruna bakman gerekir, dövünmek anlamsız.
Bir üye çok güzel anlatmış, eşinin eski eşi ve çocuğuyla yaşananları, lütfen ama lütfen dikkate al.

Haklısınız. Son pişmanlıklar fayda etmiyor. Evhamlı davranıyorum. Ortak çocuğumuz var sonuçta, çocuğu düşünerek istediğim şeyler gözüne batıyor bu sefer hem onun hem çevresinin.
Psikloga gideceğim en kısa zamanda.

Nacizane fikrim mesaj atmamaniz ve aramamaniz. Bende bu hatayi defalarca yaptım. Yaptıkca terslemeleri bagirmaları. Sanane sen karisamazsin gibi incitici sozler duydum. Ne zaman ki msj atmamaya aramamaya basladim o zaman dusunmeye basladi ben ne kaybettim diye. Ki bu bahsettigim kisi sosyal medyadan 400 500 bayan ekleyen şahıs tı. Erkekler ilk aylarda kabak cicegi gibi aciliyolar. Hatta evli oldugum adam bu muymus dedirtiyolar ama sonradan kafalarina dank ediyor. Kadinlar icinse bu olay tam tersi

Evladınızı bu kafayla yetiştirirseniz ona en büyük zararı siz verirsiniz! Eşiniz ile aranızdaki süreç evladınızı ilgilendirmemeli. Siz karı-koca boşandınız.. evlattan boşanmadınız.

Sırf kendi duygularınız uğruna evladınızı kullanıyorsunuz şuan. Bu mudur gerçek annelik!
Her şeyi dram haline getirmeyin.
Bu ülkede ebevynleri boşanmış, mutlu bir sürü çocuk var bunun sebebi de anne ve babaların tutumu.
Adamı rahat bırakın artık kendi hayatınıza odaklanın. Resmen sizi sevmeme ihtimalini düşünemeyip, altında sürü şey aramışsınız.
Arkadaş zorla mı? Olmamıs, hiç bir döneminizde de olmamış bu adam sizi sevmemiş daha neyi zorluyorsunuz?

Duygularınızı, kininizi, sevginizi, öfkenizi artık bir kenara bırakıp bir bi hayatlarınıza saygı gösterip, evladınızı en doğru şekilde büyütmeye odaklanın.

Hiçbir suçu günahı olmayan kadına bile laf atıyorsunuz 30 yaşına kadar beklemiş evli adamı kapmiş diye.. ne kadar çirkin bir söylem.
Siz 30 unuza kadar sizi sevmeyen adama yapışmışsınız, sevmediğini bile bile çocuk yapmışsınız yetmemiş çocuğunuzu bu uğurda kullanıyorsunuz.
Neymiş ileride çocuğunun muhatta olacağı kişiyi bilmesi gerekiyormuşmuş.. bırakın bu hikayeyi.

Kendi kafanızda kurduğunuz senaryolara ufacık çocuğu alet etmeyin.

Çocuğa baban beni sevmedi bana şunu şunu yaptı derseniz tabi ki ileri de psikolojisi bozulur.

Biz babanla anlaşamadığımızı farkettik fakat bu seni hiç etkilemesin çünkü sen bizim her seyimizsin. Baban ve ben seni çok seviyoruz ve her daim yanında olacağız mantığıyla büyütün bakın bir şey oluyor mu

bu kadar kötü olmamıza anlam veremiyorum demişsiniz ama siz en başından beri toksik bir ilişki içindeymişsiniz. birbirinize uyumsuz olduğunuz nişan zamanından belliymiş aslında. bundan sonraki hayatınız için izin verirseniz çok güzel bir tavsiyem olacak. düzelir belki dediğinizin şeylerin düzelmeme ihtimalide var. iyi şeyler düşünüp kendinizi ümitlendirip sonra çöküş yaşamayın. herkes doğru insan olamaz.

Evet adam toksik biriymiş ama yine de size çok bile dayanmış ben sizin gibi biriyle evli olsam bikaç ay bile dayanamazdım. Yapış yapışsınız

Vaktinde çok mesaj attım çok aradım çok kavga ettim. Bu kadar kolay vazgeçti diye. Şimdi çocuğunun yanında olsun ilgilensin koşsun en azından benim kadar dedim daha da kötü oldu. Ayrı şehirlerdeyiz. Boşanma davası ilk açıldığında ailemin yanına başka şehre gelmiştim. Şimdi de burada çalışıyorum. Yavrum babasıyla yakın olsun diye onun yaşadığı şehre geri dönüp yerleşsem iş bulsam huzursuzluk çıkacak yine biliyorum. Demediğini bırakmaz zaten. Ben de onları ve mutluluklarını gördükçe yine krize girerim diye korkuyorum. Yoksa böyle bir düşüncem de vardı. Aramızda 2.5-3 saatlik yol var. Bulunduğum yerde kendi hayatıma bakmak daha kolay atlatmama fırsat verecek sanırım. Sosyal medya kullanmıyordu hiç uygulama vs de görmedim telefonunda ama evdeki kadından kurtulup özgürleşince tüm kadınlar peşlerinden koşuyor sanıyorlar. Umarım dediğiniz gibi sonradan dank eder. Ben de tez vakitte atlatırım.

Evet adam toksik biriymiş ama yine de size çok bile dayanmış ben sizin gibi biriyle evli olsam bikaç ay bile dayanamazdım. Yapış yapışsınız
Evlenmeyebilirdi o zaman. Ben seviyor diye sabrettim, zor zamanlar yaşıyordu yanında oldum. Kafası dolu ondan gergindir dedim. Trip atmayayım kızgın dedim. Yüzüme sevmediğini istemediğini söyledi ben görmemeye çalıştım benim hatam. Hep stresliydi zaten diye. Toydum görememişim görmek istememişim. Ama o da evlenmeyebilirdi o zaman neden evlendi neden çocuk yaptı ben tek yapmadım. Tek ben suçlu olamam. İnsanlar araya giriyordu barıştırmaya çalışıyordu onun ağzını bıçak açmıyordu ben uğraşıyordum hep. Ketumdur konuşmaz da zaten kimseye ama bilerek de yapıyordu. Demek ki adam haklı içine atıyor desinler diye. Birkaç defa boşanma konusu geçti ben geri adım attım uğraştım keşke hiç uğraşmasaydım. En azından çocuk olmadan ayrılırdık. Yazık olan yıllarım oldu. Gerçekten istese en başından giderdi ama tamam bu son deyip barıştı kaç defa. Sonra da yüzüme vurdu bunların hepsini ben barıştım yine değişmedin diye. Halbuki bir güzel söz söylese, birlikte bir şeyler yapmak istese, yüzüme gülümseyerek baksa yeterdi aylarca bunları bekledim. O bana tiksinerek baktı, her yere benim zorumla geldi. İnsanlar bana kocan niye böyle ruhsuz bakıyor sana diye bile sordu utandım hep. Sonrası yine kavga. Pişmanım şimdi hepsine keşke uğraşmasaydım ama iş işten geçti artık.

Kesinlikle.. benimkide oyleydi butun hesaplarimiz ortakti baska hicbir sosyal hesabi yoktu hic bi kadına bakmaz diye dusunurken ayrilir ayrilmaz 400 500 bayan eklemisti sosyal medyasinda. Geri dönüyolar ama tekrar daha yüksekten asagı atmak icin.. tek yol onları unutmaktan geciyor ve unutursak onlara verilecek en buyuk cezamızda bu olur. Benimde bi kızım var sonunda anlasmalı bosanmaya ikna ettim ve bosanıyorum. Kangren yara gibi kesip atmadıkca uzuyo bu meseleler.. zor olacak ama unutacaz hayatimiza bakcaz ilahi adalet tecelli edecek. Bizde bigun onlarin suan mutlulugunu umursamamazligini yasayacaz.. mutlu oldugunu gorunce deliye donuyosundur cunku bende oyleyim. O yuzden no contac ölmüş sayalım onları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…