Daha yeni boşanmıştık

beni aldatan ve bosandgm, bana ağlayan ex eş kişisinin senden başkasıyla evlenemem bidaha seveeememm söylemlerinden sonra aldattıgıyla ayen beyan sevgili olup görüştüklerini öğrendim insan bi garip oluyor valla bin tane şey düşündüğüde oluyor. Görüştüjlerini öğrenmeden önce bi posta beddua msjı atmıslıgımda vardı yapmayaydım iyiydi 😂hem boşuyosun hem carlıyosun insanın içi soğumuyo işte ( bunuda niye yazdm bilmiyom linçlenebilirim😂bi nasihatım yok ama sevilmediğimi kabullenmek bende bsey yapma hırsı bırakmıyor geleceğimi yoluna koymak dısında bi hırsım yok suan o yüzden rahatım artk sevilmediğinizi kabullenince sizede bi iç huzur gelecektir bence)

Başta eski eşinizi suçladım ama adam sonuna kadar haklıymış böyle iğrenç düşünceleri olan insan eminim ki nerde ne konuşacağını bilmiyor rezil ediyordur yanındaki insanı.
Ayrıca onun yüzünden yuvam dağılmış olabilir derken kendiniz inandiniz mi bu mesaja 2 yıl önce yuvamı kurtarmak için çocuk yaptım diyen de sizsiniz. Sizin hiç evlenmemiz gerekirmiş baştan. Hastalıklı bir dusunce yapınız var Allah sizin gibilerden uzak etsin.

insanin cani yaninca hep suclu arar. ama eski esiniz zaten size duzgun davranmiyormus ki, narsist oldugunu siz diyorsunuz. evlilik surecinde adam sizi manipule etmis, siz de surekli ozur dileyen taraf olmussunuz. siz eski esinizi hala seviyorsunuz sanirim. kendi kendinizi surekli doldurmayin beceremedim vs diye. en guzeli yolunuza bakin, yepyeni bir sayfa acin ve yardim alin.

insanin cani yaninca hep suclu arar. ama eski esiniz zaten size duzgun davranmiyormus ki, narsist oldugunu siz diyorsunuz. evlilik surecinde adam sizi manipule etmis, siz de surekli ozur dileyen taraf olmussunuz. siz eski esinizi hala seviyorsunuz sanirim. kendi kendinizi surekli doldurmayin beceremedim vs diye. en guzeli yolunuza bakin, yepyeni bir sayfa acin ve yardim alin.
Evet işte bunu anlatmaya çalışıyorum. Evlenmeyebilirdi koca adam sonuçta ama hep manipüle etti o da beni. Duygularımı kullandı, ben hep alttan aldım. Acıdım sana acındırdın kendini dedi beni suçladı. Halbuki ben hep mutlu olalım diye uğraştım. Çocuğumuz da olunca tamamlanırız dedim ama hata ettim. Daha da kötü oldu her şey. Gerçekten narsist biri ama çevresine karşı çok güzel gizliyor kimse bir şey demiyor anlamıyor bir tek ben çektim onu

beni aldatan ve bosandgm, bana ağlayan ex eş kişisinin senden başkasıyla evlenemem bidaha seveeememm söylemlerinden sonra aldattıgıyla ayen beyan sevgili olup görüştüklerini öğrendim insan bi garip oluyor valla bin tane şey düşündüğüde oluyor. Görüştüjlerini öğrenmeden önce bi posta beddua msjı atmıslıgımda vardı yapmayaydım iyiydi 😂hem boşuyosun hem carlıyosun insanın içi soğumuyo işte ( bunuda niye yazdm bilmiyom linçlenebilirim😂bi nasihatım yok ama sevilmediğimi kabullenmek bende bsey yapma hırsı bırakmıyor geleceğimi yoluna koymak dısında bi hırsım yok suan o yüzden rahatım artk sevilmediğinizi kabullenince sizede bi iç huzur gelecektir bence)
Gerçekten insanın içi soğumuyor. Kolaylıkla silip atamıyor insan ama karşıdakinin bu kadar kolay sildiğini görünce dayanamıyorum işte

Sizin zevk ve beğenilerinize uygun olsa sorun olmayacak mıydı? Yani yorumlarınızda eski eşinize bu konuda gönderdiğiniz mesajdan pişman olduğunuzu belirtmişsiniz ama sorun sadece bunun mesajla iletilmesi değil, bence aklınızdan da geçmemeliydi. Evlenmiş olmanız, ortak çocuğunuzun olması, ortak geçmişinizin olması sizi adamın üstünde hak sahibi yapmıyor. Çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getiriyorsa, size başka bir sorumluluğu yok. Lütfen siz de kendi hayatınıza odaklanın.

Sizin zevk ve beğenilerinize uygun olsa sorun olmayacak mıydı? Yani yorumlarınızda eski eşinize bu konuda gönderdiğiniz mesajdan pişman olduğunuzu belirtmişsiniz ama sorun sadece bunun mesajla iletilmesi değil, bence aklınızdan da geçmemeliydi. Evlenmiş olmanız, ortak çocuğunuzun olması, ortak geçmişinizin olması sizi adamın üstünde hak sahibi yapmıyor. Çocuğuna karşı sorumluluklarını yerine getiriyorsa, size başka bir sorumluluğu yok. Lütfen siz de kendi hayatınıza odaklanın.
O kadar şeyini çektim hiç kıymetim olmadı o beni üzüyor sanırım. Şimdi başkasıyla mutlu oluyor boş yere çekmişim diyorum. Ailesi de en başta iyiyken zamanla düşman oldu bana. Eşim aşırı terlerdi her gün yastık yorgan nevresim yıkardım zaten bel fıtığım da vardı mahvolurdum. Dayanamadım artık yastığın ve yatağın altına naylon serdim. Eşim de kabul etti zaten çünkü çok fazla terliyordu. yastık vs yıkamayayım artık en azından nevresim yıkarım dedim. Bir gün ailesi bizde kalıyordu. Odaya geldi annesi yatağa oturdu sonra bu ne dedi fark etti. Anlattım demediğini bırakmadı bana. Belim kaldırmıyor sürekli sürekli yıkamak mahvetti beni. Sağlığımdan olacağım iyice dedim. Adam bir şey dememiş kadın delirdi demediğini bırakmadı. Ağladım saatlerce odada. Şimdi sanki bunlar bana yaşatılmamış gibi hep ben tek başıma yapmışım gibi herkes düşman bana ve ağırıma gidiyor. Hep ben alttan aldım, elimden geleni yaptım ama çok şey reva görüldü. Çocuğum için güçlü olacağım artık.

Merhabalar. Biraz içimi dökmek biraz da gerçeklerin yüzümü vurulması için sanırım buraya yazmak istedim. Kafam allak bullak ve ne hissettiğimi bilmiyorum. En başından tüm süreci anlatayım. Hiç sevmemiş mi ben mi kendimi yemişim bunca zaman bir de siz söyleyin.

Biz nişanlandığımızda ben üniversite öğrencisiydim eşim ise çalışıyordu. Benden 3 yaş büyük. Benim mezuniyetimden birkaç ay sonra çok zor şartlarda evlendik. Maddi durumumuz iyi değildi. Eşimin maaşı kariyeri iyiydi aslında ama ben daha iş bulamamıştım. Ailemin de durumu yoktu. Neyse. Evliliğimiz hatta öncesinde sevgililik ve nişanlılık süreci de hep kavgalı gürültülü oldu. İnsan içinde nasıl davranman gerektiğini bilmiyorsun, beni rezil ediyorsun, saçma sapan şeylere gülüyorsun, beni utandırıyorsun deyip duruyordu. Ben ise üzülüyordum ağlıyordum sinirleniyordum ve tabi kavga ediyorduk. Tam bir narsistti asıl kendisi kavga çıkarıyordu ama sonra beni suçlu gösteriyordu. Biraz psikolojik problemleri vardı. Zor bir çocukluk geçirmiş. O yüzden hep alttan almaya çalıştım. Nişan sürecinde çok erken nişanlandık siz zorladınız dedi durdu. Ben mutlu bir yuvam olsun istedim asıl siz ertelemek istediniz ısrarla beni yakıştıramadınız kendinize dedim. Ailen hep olmasın diye uğraştı dedim aileme laf atma asıl sizinkiler seni kakalamaya çalıştı dedi kıyamet koptu. Sonra nişan elbiseme çingene gibi, ne biçim şeyler beğeniyorsun dedi mesela kavga ettik. Bir arkadaşımızın düğününe gidiyorduk elbise alacaktım biraz kaliteli bir şey al bu ne böyle pazar malı gibi dedi kavga ettik. Halbuki çok masraf yapmak istemiyordum. Ama o yanına yakıştıramıyordu beni. Kaç kere insanların içinde kavga ettik. Basit bir şey söylüyorum hemen alınıp laf ediyor sonra bana sus uzatma diyor. İnsanların önünde bana bunu deyince benim de gururuma dokunuyor kızıyorum bu sefer insan içinde kavga çıkarıyorsun diye bana söyleniyordu. Hep rezil olduk arkadaşlarımıza. En son böyle kavgamız olduğunda eve geldik ve sonra birkaç kez sustum sustum ama yeter hep yapıyorsun senin yüzünden insanların yanında yerin dibine giriyorum, nasıl konuşman gerektiğini bilmiyorsun, samimi olucam diye g.tü başı dağıtıyorsun dedi. Çok ağırıma gitti söyledikleri hala unutamıyorum. Hep de üslubu bu şekilde. Bir şey yaptığım da yok ama sürekli eleştiri. Ne yapsam gözüne batıyordu beğenmiyordu. Bir gün iyiysek iki gün kötüydük.

Ailesi başka şehirde yaşıyordu. Ne zaman gelseler ya da biz gitsek kavga ediyorduk. Sürekli dolduruyorlardı oğullarını. Bana sürekli düzgün konuş, düzgün otur, düzgün davran deyip duruyordu ama ben sürekli komut almaya dayanamıyordum. Nerede nasıl durmam gerektiğini sen söyleyemezsin diyordum. Ailesi hiç gelsin istemiyordum. Örneğin bir bayram onlara gidecekken annem hastalandı diye annemin yanına gittim onlara gitmedim diye kıyamet koptu. Annen de senin gibi yalancı, her işi yalan dolan dedi durdu inanmadı. Kadın hastaydı zaten bir de beli ağrıyordu kurban etlerini tek başına halledemezdi diye yanında olmak istedim. Ondan sonra ikimiz de bayram sonrası eve geldiğimizde bana karşı daha da öfkeli ve soğuktu. Ailesiyle de tartışmış ben gitmediğim için sanırım. Bana gidicem dedin insanlar bekledi son gün caydın beni de mahçup ettin akrabalarıma dedi bütün öfkesini kustu. Yine yalancısınız ana kız dedi durdu. Sonra yakın bir aile dostumuz girdi araya yine barıştık. Ve birçok insanın yaptığı hatayı yaptım belki çocuğumuz olursa düzelir dedim ve hamile kaldım. Hamilelikte hormonlar tabi tavan yapınca ben de biraz ilgi alaka bekledim, alınganlık yaptım çok kez. Ama hep ilgiye açtım zaten. Tartışmalarımız hiç kesilmedi. Bu kadın hamile demedi bile. Ben de en son dayanamadım karnım burnumda dedim boşanalım o zaman, kabul etti, gittim anlaşmalı boşanma dilekçesini verdim. Ama geri döneyim uğraşsın diye bekledim olmadı kabul etti hemen. Zaten birkaç kez boşanma lafı olmuştu ama bu kadar kolay kabul edeceğini düşünmemiştim. Günlerce bekledim olmadı. Doğumumda da çok kavga ettik. İnsanlar bize bakıyor ben beni ve çocuğunu düşünsün istiyorum ama o hala boşanmaya kararlı, öylece duruyor hastanede yanımızda. Çocuğa bakıyor ben umrunda değilim. Sen bir de baba mı oalcaksın diye bağırdım çağırdım en son çıktı gitti odadan. Herkes beni sakinleştrmeye çalıştı. Sonrasında eve getirdi beni ve annemleri. sonra özür diledim lohusa halimle duygusalım dedim çok özür diledim, sonra konuşuruz dedi. Çocukla ilgilendi sonra gitti evden. ertesi gün baktım yine hiçbir şey yok bana karşı buz gibi adam. Çocuğu seviyor bana bakmıyor bile. Başka biri mi var dedim hayır dedi yine koptu kıyamet. Neden çocuğunu düşünmüyorsun babasız mı büyüsün istiyorsun dedim, böyle kavgayla gürültüyle mi büyüyecek dedi. Hatalarımı anladım dedim daha dikkatli olucam dedim. Hep aynısını diyorsun iki gün bile duramıyorsun hep rezillik peşindesin dedi sanki ne yapıyorsam artık. Doğumdan kısa bir süre sonra mahkeme oldu, dayanamadım sırf çocuğum için feragat ettim. Mahkeme çıkışı yine kavga kıyamet. Sonrasında tanıdıklar araya girdiler yapmayın çocuğunuz var dediler kimseyi dinlemiyor. İş yerinde sevdiği bir abisi vardı aradım onunla konuştum ikna eder belki dedim. Bunu duyunca daha çok sinirlendi. Bir ay kadar dayandı evde ama bana hiç güzel bir söz söylemiyor, ilgilenmiyor. Sadece sağlık sorunum olunca ilgileniyor hastaneye götürüyor, çocuğa bakıyordu. Dayanamadım biraz ilgilensin diye çok hastayım dedim, çocuğu da emziremiyorum dedim hastaneye götüreyim dedi gerek yok yanımda ol biraz dedim. Ama bana tiksinerek bakıyordu resmen. Hiç evde olmak istemiyordu. Sonra ben telefonunu takip etmeye başladım kesin biri var dedim. Mesajlarını ve aramalarını takip ediyordum. Bir süre takip ettim. Bir şey yakalayamadım. Uyurken telefonuna baktım birkaç kez hiçbir şey bulamadım. Ama bazı arkadaşlarıyla konuşmalarını gördüm hep dert yanmış genel olarak mutsuzluktan. Sonra dayanamadım söyledim yine kıyamet koptu. Sen nasıl benim telefonumu takip edersin diye. Sonra gitti çekişmeli boşanma davası açtı. Benim telefonunu takip etmemi vs yazdığım mesajları hepsini şikayet etmiş ve delil olarak sunmuş. Öncesinde de yaşanan olayları hep sunmuştu dosyada. Sonuçta aldatıldığımdan şüpheleniyordum. Bu kadar kötü olmamıza anlam veremiyordum, sürekli bir şeylerle suçlanıyordum yıllardır. Neyse çok uzattım kusura bakmayın çok doluyum. bunun üzerine 2 yıl ayrı yaşadık ve resmi olarak dava birkaç ay önce sonuçlandı ve boşandık. Bu süreçte ve boşanma sonrasında çocuğu hep aradı sordu, görüş zamanı geliyor görüyor ama bir kere olsun bana nasılsın demedi halimi hatrımı sormadı.

Neyse sadede geleyim. Daha resmi olarak boşanalı yaklaşık 4 ay olmuş ama şimdi biriyle görüşmeye başlamış. Bu kişi daha önce de tanıdığı biri. Telefonunu takip ettiğim dönemler aynı yerde çalışıyorlarmış sonra o kişi işten ayrılmış. Bir yıl sonra da eşim oradan ayrılmıştı. O zamanlar bir şey yoktu sanırım çünkü hiç yakalamadım. Ama şimdi kadın resmen önceden evli olduğunu bildiği birisiyle sevgili olmuş. Yani insanın midesi nasıl kaldırıyor adamı tanıdığında evliydi boşanınca üstüne atlamış hemen. Kadın 2 yaş büyük benden ben 28 o 30 yaşında. Bu yaşına kadar evlenmeyince evli adamı ayarttı belki de ama kanıtlayamıyorum işte bunu. Dayanamadım eşime mesaj attım bula bula bu b... suratlıyı mı buldun diye ama şu an acayip pişmanım. Doğru konuş seni ilgilendirmez sen kimsin oluyorsun da karışıyorsun dedi. Yarın öbür gün çocuğum bu kadınla mı muhattap olacak kaırışırım tabi ki dedim. Cevap bile vermedi. Kesin kadına söylemiştir. Tekrar yazsam mı bilmiyorum. O an öğrenince sinirle yazdım rezil oldum. Benim sinirim aslında boşanmadan önce mi sevgili oldular ya da o aşamada mı sevgili oldular bilmiyorum içim içimi yiyor. En son çocukla ilgili bir konuda eşimle telefonda konuştuk sesi çok sakindi normalde eskiden benimle konuşurken hiç böyle değildi sesi hem soğuk hep içine kapanıktı. Şimdi bu kadın var diye mi böyle bilmiyorum. Ağırıma gidiyor. Çok fazla yazdım hakkınızı helal edin. Ne yapayım mesajdan dolayı bilmiyorum tekrar yazsam mı ne desem bilmiyorum. Hem üzgün hem sinirliyim hem de merak içindeyim ne zaman başladı gerçekten yeni mi başladı. Çok karışığım çok.
Yazım tarzınızdan hiç de kendini bilmeyen biri olduğunuzu düşünmüyorum. Bir şekilde bu evlilikten soğumuş belki de başından beri çok gönüllü değildi, bunu siz daha iyi bilirsiniz. Çok toksik bir ilişkiden kurtulduğunuzu ve önünüze bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Diğer kadınla ne olmuş, ne zaman başlamış bu düşüncelerle kendinizi yiyip bitirmeyin. Ayrı olmadığınız bir dönemde dahi başlamış olsa bu onların çiğliği zaten. Yavrunuza odaklanın, kendi hayatınıza odaklanın. Kötü günler de geçer bu kötü hisleriniz de. Zaman herşeyin ilacı, gerçekten ilacı ama bunu zamanla anlayacaksınız. Bence artık hiçbir konuda mesaj atmayın (çocukla ilgili olanlar hariç) Yolunuza bakın, güzel günler var önünüzde, sonuçta hayat kısa, siz çok değerlisiniz 🌸 Size başkasının değer bicmesini beklemeyin. Bu adamla evli kalsanız mutlu olacak mıydınız, bir çıkış yolu olacak mıydı.. HAYIR.. Vardır herşeyde bir hayır, size sevgilerimi gönderiyorum 💙

O kadar şeyini çektim hiç kıymetim olmadı o beni üzüyor sanırım. Şimdi başkasıyla mutlu oluyor boş yere çekmişim diyorum. Ailesi de en başta iyiyken zamanla düşman oldu bana. Eşim aşırı terlerdi her gün yastık yorgan nevresim yıkardım zaten bel fıtığım da vardı mahvolurdum. Dayanamadım artık yastığın ve yatağın altına naylon serdim. Eşim de kabul etti zaten çünkü çok fazla terliyordu. yastık vs yıkamayayım artık en azından nevresim yıkarım dedim. Bir gün ailesi bizde kalıyordu. Odaya geldi annesi yatağa oturdu sonra bu ne dedi fark etti. Anlattım demediğini bırakmadı bana. Belim kaldırmıyor sürekli sürekli yıkamak mahvetti beni. Sağlığımdan olacağım iyice dedim. Adam bir şey dememiş kadın delirdi demediğini bırakmadı. Ağladım saatlerce odada. Şimdi sanki bunlar bana yaşatılmamış gibi hep ben tek başıma yapmışım gibi herkes düşman bana ve ağırıma gidiyor. Hep ben alttan aldım, elimden geleni yaptım ama çok şey reva görüldü. Çocuğum için güçlü olacağım artık.
Evet, güçlü olun sadece çocuğunuz için değil, kendiniz için de ... yaşadıklarınızı düşünüp hatırlayıp tekrar tekrar yaşamayın. Yeni insanlar tanımaya çalışın, yeni bir çevre.. işinize odaklanın. Artık anı yaşayıp, onun tadını çıkarın

Yorumunuzu beğendim veya beğenmedim değil yorumum yalniiizzzzzzz çok sivri dillisiniz belli ki bir kadının kadına düşmanlığıni gördüm yazında..

Ne şimdi yorumunuz? Çok ağır şeyler yazdığımı düşünmüyorum ama yazmışta olabilirdim. Yani? Yanlış görmüşsünüz ayrıca. Sizin tarafınızdan bu şekilde uyarılmaya hiç ihtiyacım yok. İlkokul çocuğu laf sokmalarıyla bana üslup dersi vermeye çalışmayın

Bugün çocuk ateşlendi aradım ateşlendi diye. Hem de o mesajım için eskiden tanıdığın biri diye aldattığını düşündüm o an fevri davrandım kusura bakma, senin hayatın ne yaparsan yap tabi ki dedim. Cevap bile vermedi sadece nesi var neden ateşi var dedi. Bilmiyorum doktora götürdüm çok ağlıyor gel dedim gelip ne yapabilirim dedi. Aramızda yaklaşık 2,5-3 saatlik mesafe var uzak değil evladı için gelmedi ben götürdüm hastaneye. Baba olarak iyi genelde ama hastalandı deyince gelmiyor ben götürüyorum hastaneye.

Adamın da üzülünecek tarafı yok. Bu kadar kavga dövüşe rağmen; önce evlilik, sonra çocuk yapılmış.

Adam, madem kadını ve toplum içindeki hareketlerini beğenmiyordu neden evlenmiş.

Nikah masasında 2 evet cevabı gerekiyor. Çocukta tek başına olmuyor.

Konu sahibi kanatsız melek olmayabilir. Ancak adam da masum değil. Anlaşamayan 2 yetişkin , bir de bile isteye bu dünyaya 1 çocuk getirmiş.
erkeklere hak vermek gibi algılanıyor böyle yazınca biliyorum ama
benim bu konuda görüşüm şu :

bu toplumda siz hiç boşanıp çocuğuyla babasının evine dönen erkek gördünüz mü?
varsa öyle bir model Çağan Irmak filmleri filan hariç söyleyin biz de bilelim

kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz
çocuğun tek başına olmadığnı da biliyoruz
ve keşke, keşke erkeklerimiz evde iş bölümünde olsun, çocuk bakımında olsun o eşitliği yaşatsalar bize...
(evliliğin diğer tüm kadına fazladan yük olan kısımlarını da geçiyorum) bu toplumda çocuk kadına kalıyor güzel kardeşim

erkek beğenmiyorsa da evlenebilir
çocuğu da yapabilir
sonra boşanıp "elini yüzünü yıkayıp" çıkıp gidebilir
oturup düşünmesi, ölçmesi tartması, akıllı olması gereken kadın....

bundan hoşlanmasak da, ne yazık ki durum bu.

sonra burada çocuğunla kalırsın ortada denince de atar yiyoruz "çocukla boşanan kadın ortada mı kalıyor" diye
yahu kadın babasının evine dönmüş
şığıntı gibi
dahası akşama kadar eski eş stalkladığın için yakında işten de atarlar diyor
akıl kullanma yetisi edinmezse ortada kalmanın alasını yaşayacak daha

Annenize kadar dil uzatmış taa en baştan..Maalesef sıkıntı ilişkiler ne evlenince düzelir ne de çocuk yapınca, hatta her şey daha da kötüye gider. Olan olmuş. Ama eşinizin şu anda görüştüğü kadın hakkındaki söylemleriniz hiç hoş değil. Yaşadıklarınızın acısını ondan çıkartamazsınız. Yaşı da sıfatı da suratı da tipi de sizi ilgilendirmez. Hatta o mesajınızı ss alıp sizi dava bile edebilir hakaret ettiğiniz için. Aklınızı başınıza toplayıp eski eşinizin özel hayatı artık sadece onu ilgilendirir.
Eski eşinizle tek bağınız evlilik ve çocuk olmuş yazdıklarınıza bakınca ortada bir gönül bağı yokmuş ki, en azından onun açısından öyle görünüyor…
Şimdi de kendisiyle olan tek bağınız çocuğunuz. Sadede çocuğu alakadar eden konularla ilgili iletişime geçin. Artık iki tarafta bekar, anneliğini babalığını etkilemediği sürece isteyen istediğiyle görüşür çünkü hayat devam ediyor. Siz de artık sadece kendi yolunuza bakın. Bu evliliğin size kattığı tecrübelere odaklanın yolunuza ona göre devam edin. Öbür türlü takıntılar sizi yer bitirir. Sadece yerinizde sayarsınız.

Bugün çocuk ateşlendi aradım ateşlendi diye. Hem de o mesajım için eskiden tanıdığın biri diye aldattığını düşündüm o an fevri davrandım kusura bakma, senin hayatın ne yaparsan yap tabi ki dedim. Cevap bile vermedi sadece nesi var neden ateşi var dedi. Bilmiyorum doktora götürdüm çok ağlıyor gel dedim gelip ne yapabilirim dedi. Aramızda yaklaşık 2,5-3 saatlik mesafe var uzak değil evladı için gelmedi ben götürdüm hastaneye. Baba olarak iyi genelde ama hastalandı deyince gelmiyor ben götürüyorum hastaneye.
Çünkü çocuğu bahane edip onu yanınıza çekmeye çalıştığınızı düşünüyor. Bu konuda ona güven vermeniz lazım, bilmiyorum artık nasıl yaparsınız. Aklınızı başınıza alın bir an önce, yoksa adam sırf sizinle muhatap olmamak için çocuğu da görmemeyi göze alacak.

erkeklere hak vermek gibi algılanıyor böyle yazınca biliyorum ama
benim bu konuda görüşüm şu :

bu toplumda siz hiç boşanıp çocuğuyla babasının evine dönen erkek gördünüz mü?
varsa öyle bir model Çağan Irmak filmleri filan hariç söyleyin biz de bilelim

kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz
çocuğun tek başına olmadığnı da biliyoruz
ve keşke, keşke erkeklerimiz evde iş bölümünde olsun, çocuk bakımında olsun o eşitliği yaşatsalar bize...
(evliliğin diğer tüm kadına fazladan yük olan kısımlarını da geçiyorum) bu toplumda çocuk kadına kalıyor güzel kardeşim

erkek beğenmiyorsa da evlenebilir
çocuğu da yapabilir
sonra boşanıp "elini yüzünü yıkayıp" çıkıp gidebilir
oturup düşünmesi, ölçmesi tartması, akıllı olması gereken kadın....

bundan hoşlanmasak da, ne yazık ki durum bu.

sonra burada çocuğunla kalırsın ortada denince de atar yiyoruz "çocukla boşanan kadın ortada mı kalıyor" diye
yahu kadın babasının evine dönmüş
şığıntı gibi
dahası akşama kadar eski eş stalkladığın için yakında işten de atarlar diyor
akıl kullanma yetisi edinmezse ortada kalmanın alasını yaşayacak daha

M migrenimsi benim itirazım da adama üzülenlere zaten.

Adam çözmüş sizi biz bile buradan çözdük,çocuğu hasta kadın adama mesaj atarken hala sevgilisi ve onun hayatı aklına gelir mi?laf sokmalar,numara çevirmeler .adam da inanmamıştır çocuğun hasta olduğuna.üstelik başka şehirde adam gelse ne olacak.siz böyle tiyatro çevirmeye devam ederseniz bir gün gerçekten çocuğunuz hastalanınca inanmaz gelmez

X