Ben Türkiye'de yok sanıyordum. Çok sevindim şu an. 3 eve de bol bol alacağım :)eltimi aradım test için 60 tl ye almış
ince uzun kırılabilen çubuğu var birde hamilelik testi gibi yanında birşeyi daha var birde içinde sıvı olan tüp var 3 parça geliyor
ince uzun çubuğu bademcik boğaz sonra burun içine sokuyorsun,yanında içinde sıvısı olan tüpe o çubuğu o tüpe yerleştiriyorsun elinde 2 dk boyunca o sıvı karışsın diye tüpü hareket ettiriyorsun sonra o tipdeki sıvıyı teste döküyorsun çift cizgi olursa pozitif
aynen böyle anlattı şimdi sizin için aradım sordum. zaten nasıl yapılacağı içinde yazıyormuş
Negatif çıktı ama biz de onu daha fazla kontrol altında tutmak gerektiğini öğrenmiş olduk. Kendisi de ciğerlerinden hasta çünkü ve aldığı ilaçları vücut kabul etsin diye bağışıklık baskılayıcı kanser ilacı kullanıyor. En masum nezle bile tehlike onun için.Gençler bile korkudan kendini eve kapatıp dışarı çıkmazken bu yaşlı kesimin evde durmaması ,sürekli gezmesi dusuncesizlikten başka bir şey değil .Bari bize zararları olmasın .Demekki kendileri göze alıyorlar kötü durumları ..Bu yeni varyant çok kolay bulaşıyormus .Umarım pozitif çıkmaz .Çıkarsa da ben olsam burnundan getiririm i kadinin .Hadi belirtisi olmaz bilmeden bulaştırır ,sonradan belirtiler çıkar anlarim ama halsizlik ve ateş direkt belirti .Nasıl bir dusuncesizlik ,nasıl size haber vermez ya .Benim kv,kp de aynı .Hep diyorum eşime ,çocuklarıma bulastirmasinlar da artık kendileri başlarının çaresine baksınlar .Koskoca insanlar sıkıldık sıkıldık diye gezmedik yer birakmadi .
Iyi bari cok sevindim. Gozunuz aydin :)Şimdi tekrar kontrol ettim çıkmış Negatif çok şükür :)
Gözünüz aydın. Yine de belirtilerde azalma olmazsa 2 gün sonra tekrar test versin.Şimdi tekrar kontrol ettim çıkmış Negatif çok şükür :)
Gayette konduruyoruz biz.Bebeklerime kp bakiyor kalp ve seker hastasi.Gecen haftasonu burun akintisi,bas agrisi,bogaz agrisi vardi hepimizde.Doktora gittim,test yaptirdim ve rapor aldim cikana kadar sonuç ve kp ye gelme dedim.Kimseyi hele ki kronik rahatsizligi olanlari kondurdum kondurmadim diyerek riske atmak asla olmaz.İyide kimse test çıkana kadar kendisine kondurmuyor ki.
Test çıkınca kabul ediyor.
bende aynen böyle dedimTestiniz negatifmiş çok şükür
Bundan sonrası için ni tavsiye vermek istiyorum
Bu tarz panikler yaşamamak için iki aileye peş peşe gitmeyin bence
Böylece birinden alsanız bile diğerine geçirme korkunuz olmaz
yaa çom üzüldüm böyle insanlara inanamıyorum sıfır düşünce ve endişe sonuçları düşünemiyolar böyle böyle yayıyolarMerhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yüzünden şu an bana yaşattığı stres. Cuma günü kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta öncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz görünüyordu. Bizim için hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını söyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak için. Annemlerden döndüğümüzde KV arayıp pcr testi olduğunu söyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden önce ateşi varmış, parol içmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kötüleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden çok, onun ihmali yüzünden annemlere virüs taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif çıkarsa arayıp geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine düşeceğim o zaman. Açıkçası uzun bir süre kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Çok kızgın ve endişeliyim. Eşim sürekli o kadar çabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu için beni sakinleştirmiyor.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.
Ben anne babamı sanal markete bağladım, ihtiyaçlarini ve faturalarını netten karşılıyorum.2 saat mesafede ki ilçede oturuyorlar ama 2 yıldır 2 ayda bir gidip maskeyle teraslarinda oturup dönüyorum. Henüz ( üstelik eşimle full time kalabalık ortamlarda çalisiyoruz ve çocuğumuz okula gidiyor ) hiçbirimiz hiç pozitif olmadıkBiz ayrı şehirdeyiz, annem ve kayınvalidem şehir dışında. Ayda bir kez gezmek amacıyla değil, ihtiyaçlarını karşılamak için gitmek zorundayız. Kaldı ki anne ziyaretini gezmek olarak sınıflandırmak da biraz tuhaf bence. Toplanıp gün yapmıyoruz sonuçta.
Bulundukları yere sanal market gitmiyor ne yazık ki.Ben anne baba mı sanal markete bağladım, ihtiyaçlarini ve faturalarını netten karşılıyorum.2 saat mesafede ki ilçede oturuyorlar ama 2 yıldır 2 ayda bir gidip maskeyle teraslarinda oturup dönuyorum. Henüz ( üstelik eşimle full time kalabalık ortamlarda çalisiyoruz ve çocuğumuz okula gidiyor ) hiçbirimiz pozitif olmadık )
Virüs anne ziyaretiyle gün gezmelerini birbirinden ayırmayı öğrenene kadar böyle yapmaya devam etmeyi çünkü virüs düşünemiyor ama ben duşünebiliyorum.
Peşpeşe gitmeme şansımız yok şehir dışı olduğu için. Ama artık eşim kendi annesine gidecek, ben kendi anneme.Testiniz negatifmiş çok şükür
Bundan sonrası için ni tavsiye vermek istiyorum
Bu tarz panikler yaşamamak için iki aileye peş peşe gitmeyin bence
Böylece birinden alsanız bile diğerine geçirme korkunuz olmaz
Olabilir, gerekirse düzenli olarak gidip ihtiyaçlarını alıp kapılarına bırakın ve dönün. Amaç onların ihtiyaçlarını görmekse evlerine maskesiz girmek hatta üstüne şart gibi her seferinde yatıya kalmak zorunda değilsiniz.Bulundukları yere sanal market gitmiyor ne yazık ki.
Ne yazık ki sizin gibi 2 saatlik bir yerde oturmuyoruz. Biz daha önce gittiğimizde ilçedeki otelde kalmak istediğimiz zaman da "gelin kv'sinde kalmak istemiyor" diye dedikodu yaparlar diye reddetti. Ayrıca düzenli doktor kontrollerine de arabamız ile biz götürüyoruz ve bu cumartesi benim annemin kontrol günüydü. Bayramda şehir dışı seyahatin yasak olduğu zaman bile bir komşusu "isteseler bir yolunu bulup gelirlerdi" demiş diye haftalarca küstü. Biz de o yüzden elimizden gelen maksimum tedbir ile böyle bir yol bulduk. 80 yaşındaki biri ile her zaman sizin önerdiğiniz şekilde mantıklı olanı, üzülse de kestirip atarak söyleyip anlaşmak mümkün olmuyor ne yazık ki.Olabilir, gerekirse düzenli olarak gidip ihtiyaçlarını alıp kapılarına bırakın ve dönün. Amaç onların ihtiyaçlarını görmekse evlerine maskesiz girmek hatta üstüne şart gibi her seferinde yatıya kalmak zorunda değilsiniz.
O kırılmalar darilmalar el gün ne derler bizde de oldu, çok zorlandık yaşlı insanları ikna ederken , sizi çok iyi anlıyorum. Hele babam aylarca küstü torunumu benden kaciriyorsunuz diye. Ama onların canı sağlığı ( ikisi de kronik hastalıklara sahip) benim dikkatime bağlıyken, beni veya okula giden çocuğu sarılıp öpmesi için önce cesedimi çiğnemeleri lazımdı, eninde sonunda anladılar.Ne yazık ki sizin gibi 2 saatlik bir yerde oturmuyoruz. Biz daha önce gittiğimizde ilçedeki otelde kalmak istediğimiz zaman da "gelin kv'sinde kalmak istemiyor" diye dedikodu yaparlar diye reddetti. Ayrıca düzenli doktor kontrollerine de arabamız ile biz götürüyoruz ve bu cumartesi benim annemin kontrol günüydü. Bayramda şehir dışı seyahatin yasak olduğu zaman bile bir komşusu "isteseler bir yolunu bulup gelirlerdi" demiş diye haftalarca küstü. Biz de o yüzden elimizden gelen maksimum tedbir ile böyle bir yol bulduk. 80 yaşındaki biri ile her zaman sizin önerdiğiniz şekilde mantıklı olanı, üzülse de kestirip atarak söyleyip anlaşmak mümkün olmuyor ne yazık ki.
Size daha fazla aile yükümlülüklerimiz hakkında bilgi vermek istemem ki siz de merak etmiyorsunuzdur zaten. Umarım aileniz uzun yıllar sağlıklı kalır ve sağduyulu anlayışını kaybedeceği hastalıklar yaşamaz, siz de böyle zor kararlar vermek ve bu kadar fazla değişkeni düşünmek zorunda kalmazsınız. İyi akşamlar.
Şuan ben de covidim. Çok çok dikkat ettiğimiz halde. Hamileyim günlerim istirahatle geçiyordu. Uzun süredir market dışında bir yere çıkılmıyordu. Ama yüne de geldi meret. Hangi dikkat etmeyenden geldi bilebilsem keşke.Merhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yüzünden şu an bana yaşattığı stres. Cuma günü kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta öncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz görünüyordu. Bizim için hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını söyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak için. Annemlerden döndüğümüzde KV arayıp pcr testi olduğunu söyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden önce ateşi varmış, parol içmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kötüleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden çok, onun ihmali yüzünden annemlere virüs taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif çıkarsa arayıp geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine düşeceğim o zaman. Açıkçası uzun bir süre kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Çok kızgın ve endişeliyim. Eşim sürekli o kadar çabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu için beni sakinleştirmiyor.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.
Negatif çıktı neyse ki. Çok geçmiş olsun size de. Umarım hafif atlatıyorsunuzdur.Şuan ben de covidim. Çok çok dikkat ettiğimiz halde. Hamileyim günlerim istirahatle geçiyordu. Uzun süredir market dışında bir yere çıkılmıyordu. Ama yüne de geldi meret. Hangi dikkat etmeyenden geldi bilebilsem keşke.
Sonuna kadar haklısınız. İnşallah negatif çıkmıştır. Ama pozitifse ben de çok kızardım. Burada kendi anneniz olsa diye duyar kasmaya gerek yok. Yanlış yanlıştır. Kendi anneniz de aynı şeyi yapmış olsa kızardınız bence. Ben olsam kendi anneme de kızardım.
Hayır dışarı çıkar söylemez, unutur anlarım da siz gelmeden parol içip toparlayıp sizden gizlemek nedir ya. Ne kadar bencilce ve pis bir hareket.