Konudaki tüm mesajlarınızı imkanım olmadı okuyamadım ama gerek konu içeriğiniz gerek eşinizle ilgili yazdığınız birkaç mesaj zaten olayın özünü anlatıyor, sorun tamamen eşinizle ilgili.
Her evlat anne babasını sever, onlar üzülmesin ister, onlara saygı duyulsun diye bekler lakin her isteğin de bir ölçüsü vardır, siz haftanın birkaç günü kayınvalidenizi aramak zorunda değilsiniz, arayıp ona sabah 8'de kalktım, 9'da kahvaltıya oturdum, kahvaltıda 2 dilim ekmek, 1 domates, kibrit kutusu kadar peynir yedim, kahvaltı sonrası evi süpürdüm, çamaşır yıkadım ütü yaptım, öğleden sonra annemler gittim vs diye izahatta bulunmak zorunda da değilsiniz, eşinizde sizi annemi ara, kardeşimi yokla, annemin sorduğu sorulara cevap ver diyemez.
Aileler evin büyüğüdür arada bayram seyran ziyaret edersiniz, el öper hayır dualarını alırsınız, hasta olurlar, çok müşkül duruma düşerler size ihtiyaç duyarlar eyvallah ama onun dışında evinize girince onlar dışarıda kalır, siz iki kişilik hayatınızı idame ettirirsiniz.
Siz daha baştan taviz vermişsiniz, nişanlılık döneminde sık sık gidip arayıp sormayacaktınız, başka bir konunuzda ailesine ısınamadığınızı yazmıştınız galiba, ısınmadığınız bir aile için kendinizi bu kadar zorlamanın hediyeler, aramalar yapmanız sizin hatanız, her zaman eşin ailesi dahi olsa baştan itibaren araya mesafe koymak iyidir, ki siz bu kadar samimi olmaya çalışırken, eşiniz sizin ailenizle yakın olabilmek için en ufak bir çaba gösterdi mi? Göstermedi değil mi? Biz kadınlarda var bu aman eş ailesiyle samimi olayım, beni sevsinler bana iyi davransınlar çabası, samimi de olmayalım, sevmesinler de, uzak olsunlar tatlı tatlı görüşelim.
Müstesnalar elbette var ama çocuklar ailelerinin yansımasıdır, farklı karakterle doğsalar bile anne baba ne verirse onu görüp alırlar çünkü doğdukları ailenin kültürüyle büyüyorlar, onların gelenekleriyle yoğuruluyorlar, o yüzden kadın veya erkek biriyle evleneceğinde eş adayı kadar ailesi de önemlidir, her ne kadar flört ederken, nişanlıyken göze başka görünseler de evlenince bir çoğu aslına dönüyor, o yüzdendir ki burada eş ve eş ailesiyle alakalı sorunların anlatıldığı konuların hemen hemen hepsinde evlenmeden önce böyle değildi evlenince bir anda değişti deniyor, hayır adam değişmedi aslında hep ailesi gibiydi.
Eşiniz zamanla değişir mi bilmem ama ailesini kafaya takmamayı öğrenmelisiniz, her söyleneni kendinize dert etmeyin, baktınız aklınıza takılıyor başka şeylerle meşgul olun, eşiniz annesinin ağzıyla size geldiğinde de biz aramızda hallederiz sen takma kafana hayatım deyip geçiştirin gitsin.