covid olan kayınvalidemin ihmali

sizinde kayınvalideden sonra annenize gitmeniz yanlış olmuş
onun yaptığı hatayı sizde yapmışsınız
belki bu sebeple hepiniz öğrenmiş olursunuz hala bu kadar gezmenin iyi olmadığını

geçmiş olsun

Konu sahibini eleştirenleri hayretler içinde okudum.
Kayınvalideniz hastalığı hafife alan ciddiyetinin farkında olmayan biri anladığım kadarıyla.

Tabikide herkes dışarı çıkıyor, markete gidiyor ancak konu sahibi bu kadar dikkat ederken başkasının bu kadar sorumsuz olmasında çok haklı. Böyle belirtilerim var bir test yaptırayım ona göre gelin diyebilirdi saklanacak durum değil bu. Ben kendimde bir belirti görünce hemen kendimi ailemden izole edip gitmiyorum mesela.

Bulaş konusuna gelecek olursak kimse net birşey diyemez bence. Ben ilk covid olduğumda eşim negatfti. Ancak omicron olduğumuzda hızla bulaştırmıştık birbirimize. Ancak aynı ortamda çalıştığım arkadaşıma bulaşmadı. Bulaşıcılık cidden tuhaf siz sadece stres yapmadan gözlem yapın.

sizinde kayınvalideden sonra annenize gitmeniz yanlış olmuş
onun yaptığı hatayı sizde yapmışsınız
belki bu sebeple hepiniz öğrenmiş olursunuz hala bu kadar gezmenin iyi olmadığını

geçmiş olsun
Annemden döndükten sonra eve geldiğimizi haber vermek için aradığımızda söyledi. Aslında o kadar gezmediğimizi ve neden oraya gitmek zorunda olduğumuzu da yazdım daha önce.

Annemden döndükten sonra eve geldiğimizi haber vermek için aradığımızda söyledi. Aslında o kadar gezmediğimizi ve neden oraya gitmek zorunda olduğumuzu da yazdım daha önce.
zorunluluğunuz varsa öncesinde kayınvalidenize uğramanız risk
sizden yarım saat önce kovid olduğundan habersiz bir komşuyla da muhabbet etmiş olabilirdi kapıda ayaküstü kayınvalideniz, gitmek zorunda olduğunuz yer varsa sorumluluk sizin ,riske girmemek için öncesinde sizin gezmemeniz gerek aslında . 1 kisiye kayınvalideye gittiniz ama cenazeevine sizde gitmiş kadar oldunuz sonuçta gezdiğiniz için bulaştı o yüzden gezmeyin dedim ha 1 ha 10 kişi... gezmek gezmektir :KK43:

Ben de anlamadım. Telefon ettim, 24-48 saat arasında çıkar sonuç dediler.
sonuç muhakak çıkacaktır ha hemen ha 1 saat sonra
yalnız size tavsiyem sizde eczaneden test alın
eltim hastanede negatif çıktı ama belirti vardı
2 gün sonra yine hastaneye gitti test yapmamışlar eczaneden aldı yaptı pozitif
karantinaya aldı kendisini kötüleşti hastaneye gitti bu sefer test yapmışlar pozitif, üstelik bu kez çok da ağır geçiriyor bu 3. kovid oluşu ... bankacı oradaki servis elemanından bulaşıp duruyor kendisine . yani sizde test alın evde bulunsun negatif çıksa da yapın 2 gün sonra derim

zorunluluğunuz varsa öncesinde kayınvalidenize uğramanız risk
sizden yarım saat önce kovid olduğundan habersiz bir komşuyla da muhabbet etmiş olabilirdi kapıda ayaküstü kayınvalideniz, gitmek zorunda olduğunuz yer varsa sorumluluk sizin ,riske girmemek için öncesinde sizin gezmemeniz gerek aslında . 1 kisiye kayınvalideye gittiniz ama cenazeevine sizde gitmiş kadar oldunuz sonuçta gezdiğiniz için bulaştı o yüzden gezmeyin dedim ha 1 ha 10 kişi... gezmek gezmektir :KK43:
Biz ayrı şehirdeyiz, annem ve kayınvalidem şehir dışında. Ayda bir kez gezmek amacıyla değil, ihtiyaçlarını karşılamak için gitmek zorundayız. Kaldı ki anne ziyaretini gezmek olarak sınıflandırmak da biraz tuhaf bence. Toplanıp gün yapmıyoruz sonuçta.

sonuç muhakak çıkacaktır ha hemen ha 1 saat sonra
yalnız size tavsiyem sizde eczaneden test alın
eltim hastanede negatif çıktı ama belirti vardı
2 gün sonra yine hastaneye gitti test yapmamışlar eczaneden aldı yaptı pozitif
karantinaya aldı kendisini kötüleşti hastaneye gitti bu sefer test yapmışlar pozitif, üstelik bu kez çok da ağır geçiriyor bu 3. kovid oluşu ... bankacı oradaki servis elemanından bulaşıp duruyor kendisine . yani sizde test alın evde bulunsun negatif çıksa da yapın 2 gün sonra derim
Eczanede test var mı Türkiye'de?

Biz ayrı şehirdeyiz, annem ve kayınvalidem şehir dışında. Ayda bir kez gezmek amacıyla değil, ihtiyaçlarını karşılamak için gitmek zorundayız. Kaldı ki anne ziyaretini gezmek olarak sınıflandırmak da biraz tuhaf bence. Toplanıp gün yapmıyoruz sonuçta.
hanımefendi sizin kötülüğünüze kanuşmuyorum ben babamla 2 buçuk senedir görüşemiyorum sadece telefonda konuşuyorum olur da ona bulaştırırım diye korkumdan. anne babaya gidip gün yapıp keyif yapıyorsunuz demedim risk dedim bir evden diğerine geçmek riski çoğaltmak ,birdaha dikkat edin dedim çünkü bakın sorun yaşıyorsunuz ,belki sizi uyardığım ve kızdığınız konu için ailenize hastalık bulaşacak . bunu anlatmaya çalışıyorum işte.

Nasil çıkmıyor ben anlamadim benim testim 4 saate çıktı ki cok kalabalık bir yerde yaşıyorum
Kalabalık yerlerde çıkıyor zaten. Kalabalık olmayan yerlerde özellikle ilçelerde testler belli bir sayıya ulaşmadan sonuç merkezine gönderilmiyor. Bu yüzden uzun sürebiliyor.

eltimi aradım test için 60 tl ye almış
ince uzun kırılabilen çubuğu var birde hamilelik testi gibi yanında birşeyi daha var birde içinde sıvı olan tüp var 3 parça geliyor

ince uzun çubuğu bademcik boğaz sonra burun içine sokuyorsun,yanında içinde sıvısı olan tüpe o çubuğu o tüpe yerleştiriyorsun elinde 2 dk boyunca o sıvı karışsın diye tüpü hareket ettiriyorsun sonra o tipdeki sıvıyı teste döküyorsun çift cizgi olursa pozitif

aynen böyle anlattı şimdi sizin için aradım sordum. zaten nasıl yapılacağı içinde yazıyormuş

X