Test yaptırdığı halde sonuç çıkana kadar kendini korumaya alması gerekmez mi insanın? Kuzumun okulunda adam test yaptırmaya gidiyor giderken kızını da okula bırakıyor. Test pozitif çıkınca çocuğu okuldan alıyor gel de delirmeİyide kimse test çıkana kadar kendisine kondurmuyor ki.
Test çıkınca kabul ediyor.
Ya kesinlikle haklısınız. İşte hastalık tam bu cahillkten bitmiyorTest yaptırdığı halde sonuç çıkana kadar kendini korumaya alması gerekmez mi insanın? Kuzumun okulunda adam test yaptırmaya gidiyor giderken kızını da okula bırakıyor. Test pozitif çıkınca çocuğu okuldan alıyor gel de delirme
Ay evet hic biyere cıkmıyor musunız demisler ben sokŞaka gibi yorumlar görüyorum. Kayınvalide bile isteye belirtilerini saklamış, gelmeyin dememiş ama suçlusu konu sahibi. Haklısınız arayıp ‘bana göze göre covid bulaştırmış olabilirsiniz teşekkür ederim’ demesi gerekiyor.
Moral bozmak istemem. Çok geçmiş olsun. Ama ben iki saatlik komşu oturmasında kaptım çünkü başka hiç bir kimseyle temasın yoktu bizim gittiğimiz günün gecesi fenalaşıp hastaneye gitmişler ve pozitifmiş. İkinci gün testim negatifti ama nerdeyse 5 gün sonra anca çıktı pozitif inşallah bulamamıştır ama bulaşmış olma ihtimali var lütfen dikkat edinMerhaba. Benim derdim kayınvalidemin kendi ihmali yüzünden şu an bana yaşattığı stres. Cuma günü kayınvalideme gittik. Gideceğimiz 1 hafta öncesinden belliydi. Gittiğimizde halsiz görünüyordu. Bizim için hazırlık yaparken yorulduğunu, kolunu ağrıttığını söyledi. Bir gece orada kaldıktan sonra kendi annemlere gittik bir gece de orada kalmak için. Annemlerden döndüğümüzde KV arayıp pcr testi olduğunu söyledi. Meğer bizim gideceğimizi bildiği halde o hafta bir cenaze evine ziyarete gitmiş. O gece biz gelmeden önce ateşi varmış, parol içmiş, biz gelene kadar toparlamış. Biz korkmayalım diye de bize bir şey dememiş. Arkamızdan kötüleşince gidip test yaptırmış. Şu an kendimden çok, onun ihmali yüzünden annemlere virüs taşımış mıyımdır diye endişeleniyorum. Test sonucu pozitif çıkarsa arayıp geçmiş olsun bile demek istemiyorum. Zaten kendi annemlerin derdine düşeceğim o zaman. Açıkçası uzun bir süre kv'ye bir daha gideceğimi bile sanmam. Çok kızgın ve endişeliyim. Eşim sürekli o kadar çabuk bulaşmaz deyip duruyor ama sırf panik yapmayayım diye konuştuğu için beni sakinleştirmiyor.
Sizce bir gece orada kalmayla annemlere de hemen taşıyacak kadar bulaşmış olabilir mi?
**Ailemizden kendilerini eve hapsetmelerini istiyormuşuz gibi anlayanlar olmuş sanırım. O yüzden bu ek bilgiyi paylaşayım: Biz bu ay tüp bebek tedavisine başlıyoruz. Zaten bir kez Covid olduk ben ve eşim ve bu yüzden ertelendi tedavimiz. Hem stresten uzak olmamız lazım hem de hastalanıp tedavimizi tekrar riske atmamamız lazım (maddi kayıp da oluyor böyle). Bu yüzden eşim evden çalışmaya başladı. Ailelerimiz ile de konuşup tedavi boyunca görüşebilmemiz için maksimum dikkat etme konusunda anlaşmıştık. Ayrıca dikkat etse de bulaşabilir elbette, ama benim kzıdığım konu belirtilerini saklaması.
Ailelerimiz şehir dışında, 75-80 yaşında insanlar. Ayda bir kez ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılıyoruz, ikimiz de tek çocuğuz eşimle. Başka ilgilenecek kimse yok onlarla. Gidince kalmak zorundayız. Keyiften gezmiyoruz yani.Gezen, yatılı misafirliğe kalan sizsiniz. Kv lkinci dereceden sorumlu. Asıl hata sizde maalesef
bugüne kadar kayınvalidemi incitecek tek sözüm olmadı, eşimin doğum gününde ona hediye alırım onu doğurup büyüttüğü için. Tek bir mesajdan büyük çıkarımlar yapmasanız keşke.Ne kızgın gelinsiniz. Eminim sizinle hayat çok zordur.
Kısmen haklısınız ama annelerimiz 75-80 yaşında ve eşim de ben de tek çocuğuz. Ayda bir kez gidip ihtiyaçlarını karşılıyoruz, doktor kontrollerine götürüyoruz. Şehir dışında olduğu için kalmak zorundayız. Ama söyleseydi belirtilerini otelde kalırdık ya da annemlere giderdik.Konu sahibi bu kadar dikkat ediyorsaniz ailelere de sık sık gitmeyin.
Kendinizden emin olabilirsiniz ama iki aile uyelerinin de ne kadar dikkatli oldugunu bilemezsiniz. O zaman telefonda tutun gorusmelerinizi.
Cunku cok belirti gostermese de insanlar viruslu olabiliyor.
Ayda bir kez 75-80 yaşındaki ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için gidiyoruz, toplu alışverişlerini, doktor kontrollerini yaptırıyoruz. Kapı kapı gezmek ifadesi çok çirkin bir ifade. Hastanelere gittikten sonra da onlara gitmiyoruz. Randevumuz bu hafta olduğu için ve sonra 1 ay gidemeyeceğimiz için öncesinde gidip onların işlerini hallettik.e bu kadar tedirginseniz niye kapı kapı geziyosunuz? İlle de bir yerde kalmanız lazımsa otelde kalsaydınız kendi başınıza. bu kadar aşırı hassasanız evden kapı dışarı da çıkmıyorsunuzdur kendi yaşantınızda umarım ama belli ki çıkıyorsunuz hem de hastanelere gidiyosunuz. eminim ki konudaki kendi annen olsa bu triplere girmezdin
Evet tam olarak bu. Hastalık konusunda yapacak bir şey yok ama durumumuza rağmen böyle davranınca bizi önemsemediğini düşünüp çok kırıldım.Konu sahibi belirtilerin gizlenmesinden sikayetci. Yoksa belirti yasamadan bulaştırsa kızacağını belirtmemis.
Bazi arkadaslara göre normal sanirim belirti gizleyip misafir ağırlamak.
Yok maskesiz oturmuş. Kendisi aynen şöyle dedi çünkü "maskeyi çıkardık odada ama zaten bilmem kimler vardı, onlar da çok dikkat eden insanlar." Ayrıca ben hastalanmasına kızmadım, belirtilerini saklamasına kızdım. Kendine konduramasa bile ateşim çıktı, eklemlerim ağrıyor dese biz telefonla özel hastaneyi arayıp test için eve gönderirdik. Sadece bizimle ilgili de değil. Kayınvalidem başka bir hastalığı nedeniyle bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanıyor. Grip olmak bile çok riskli onun için. Sadece kendimiz için değil biz onu ziyaret edeceğimiz zaman ona bir şey taşımayalım diye de çok dikkat ediyoruz.Belirti vermiş ama saklamış diyorsunuz da kim kendine konduruyor ki zaten. Hani siz yazmışsınız ya biz çok dikkat ediyoruz, kuryeden siparişi maskeyle alıyoruz… kv de ben cenaze evinde köşede oturdum , maskemi indirmedim falan diye düşünmüş olabilir. Birçok kişi nerden kaptığını bile anlamıyor. Siz de taşımış olabilirdiniz virüsü. Kızacak bir şey göremedim
Neden gitmek zorunda olduğumuzu yazdım başka bir mesaja cevaben.Kp in yaptigi ihmalkarlik eyvallahta. Madem bu kadar dikkat etmeniz gereken bir donemdesiniz. Esiniz dahi evden calisiyor hastalik kapmamak icin bir zahmet dizinizi kirip evde oturacaktiniz kapi kapi gezmeyecektiniz.