ben de yeni evli sayılırım. 1 yıl olmadı. evlilik hazırlığı döneminde yapılan (veya yapılması gerekirken yapılmayan) şeyler unutulmuyor ne yazık ki. hele hele altınları almak gibi mevzular, insan düşündükçe kin dolar, anlıyorum. ama sen böyle yaptıkça, şikayet ettikçe eşin sana annesini savunmaya çalışacak, bu da senin daha çok sinirini bozacak. boş yere kendini ve evliliğini yıpratacaksın.
hiiiç suçlama annesini, olayları lehine çevirmeye bak. haftasonu uyandım, ayyy bi zor geldi kahvaltı hazırlamak, 'hadi hayatım' dedim, 'annenleri görmedik 10 gündür, özlemişlerdir, ara da biz kahvaltıya geliyoruz' de. ama çok oturamam olur mu. bak adamın da gönlü oluyor.
eşin eline telefon mu tutuşturdu, 'annecm nasılsın napıyorsun, ben de seni andım dün, poğaçası ne güzel oluyor dedim, haftasonu iş yerinden arkadaşlarım gelecek, bi tepsi yapıversen bana ne güzel olur.' de. kapatırken de eşinin yanında tarifle olmuyor, annenin elinin lezzeti başka de.
yani durumu biraz kendine göre şekillendir. kayınvalidene eşine senden şikayet edebileceği kozları verme.