Yani siz de haklısınız ben de kesinlikle aramazdım. Karşınıza alıp sakince konuşsanız içinizi dökseniz eşinize? Belki anlar yani konuştukça. Ben olsam şöyle bir konuşma yapardım. "Aramızın bozulmasını istemiyorsan beni zorlama, sen istediğin kadar görüş konuş annen o senin ama sevmediğim bir insanla görüşmeye konuşmaya zorlamaya hakkın yok, yapmadığını bırakmadı ( tüm ayrıntılarıyla yaptıklarını hatırlatırım, hatırlatmak kafasında olayların oturmasını sağlar çünkü ) neden arayayım asla affetmem anneni, öte yandan hadi diyelim ki senin güzel hatrın için aradım konuştum zoraki, isteksizce samimiyetsizce. İçimden gelmeden konuşup mutsuz olmam seni mutlu edecek mi? İçine sinecek mi gerçekten? Çünkü arayıp konuşmaya devam edersem tüm yaptıklarını yutmuş olacağım. Beni böyle ezdirmek mi istiyorsun? Bu mu benim sendeki değerim? Bana ve kararlarıma, duygularıma olan saygın bu mu senin? Buysa ille de hala ara diyorsan ararım ama benden bir daha asla eski samimiyeti göremezsin. Seçim senin." Şeklinde konuşurum. Bence böyle uzun hatırlatmalı bir konuşmadan sonra biraz düşünür hak verir adaletli bir insansa. Ama sert çıkmayın damardan girin hatta acıtasyon gerekiyorsa acıtasyon yapın. Fevri konuşup sert çıkmak eşinizi daha da kızıştırır. Benim eşim teyzeme demediğini bırakmazdı ama içten içe haklı olduğunu sezsem de karşı çıkardım kavga ederdim kabul etmezdim. Gururum incinirdi. Bunun sebebi utanmak aslında. Aslında teyzemden utanıyordum eşime karşı. Beni eşime karşı mahçup ettiği için utanıyordum. Ve çok utandığım için eşimin ithamlarını kabul etmez reddederdim. Ama zamanla evliliğimiz oturdukça dedim ki kimi kime koruyorum? Benim en yakınım eşim, ailemden biri yüzünden beni hor görecek değil ya dedim ve rahatladım. Haklıymışsın dedim. Kilit nokta şu, sakın eşine cephe alıp da sen de ailen gibisin, diyerek sinirle küçümseyici laflar söyleme tamamen ters teper kendisini sana karşı aklamak annesini savunmaya devam eder.
Konuşmanda annesi gibi biri olmadığını vurgula gururunu okşa. "Bak sen annen gibi değilsin adaletli bir insansın iyi düşün bana haksızlık etme, eşinim ben senin. Bizim artık en yakınımız birbirimiz olmalıyız." diyerek gir kanına.