- 7 Ekim 2016
- 184
- 68
-
- Konu Sahibi SerenityMamoru
Peki bunların hepsi senin görevinmiş ya sen çalıltıgında eve katkıda bulunuo musun o zaman sende maaşınla yardımcı tut ve ona para filan verme bişe derse e seninde görevin ev geçindirmek kocacıgım ben karışmıorum dersin
Doğumdan sonra annen ya da başka biri gelecek mi yanına?
Eğer annen gelecekse bence sen annenin evine git.. Lohusa psikolojisi ile böyle sorumsuz anlayışsız bir adamı mümkünü yok çekemezsin.. Şu hamile halinden anlamayan ö..z senin lohusa halinden hiç anlamayacaktır..
Eğer kimse gelmeyecekse şimdiden bir bakıcı ayarla o zamanlar için.. Parasını gerekiyorsa sen ver ama mutlaka biri olsun..
Eşini bu saatten sonra iyilikle güzellikle evin içinde küslüklerle falan adam edemezsin.. Gerçekten bilerek tecrübe ile konuşuyorum.. Üstelik bu adam sana "bilseydin benimle evlenmezdin" diyecek kadar yalancı ve içten pazarlıklı birisi ve üzgünüm ki seni de sevmiyor..
Onun ihtiyacı olan şey aslında kısaca bütün erkeklerin ihtiyacı: Yemek, düzen, para ve yatak.. Bunları sağlayan herhangi birisi ile evlenebilirmiş.. O piyango da sana çıkmış.. Bu adamı değiştiremezsin.. Ya kabul edeceksin hiç şikayet etmeden ya da bebişle çıkıp gideceksin..
Bu erkeklere özellikle 7-8 yıldır ne oldu anlamiyorum. Ciddiyim bu kadar zamandır yalansız çıkarsız erkek tanımadım. Kadınlar güçlendikçe tepemize bindiler. Izin vermeyin böyle saygisizliklara ne demek yemek yapmak zorundasın bilmemne. Ay sinirim bozuldu
kendilerine hizmetçi arayan eski kafalı tipler. allah yardmcım olsn
Benim durumuma çok benziyorsun..biz zaten şuan pek konuşmuyoruz çünkü en son üstüme yürüdü bunu affetmicem benMerhaba, kendimi çok yalnız çaresiz yapacak hiç bir şeyi yokmuş , monoton bir hayata mahkum kalmış hissediyorum. Korkuyorum. 1 yıllık Evliyim ve Hamileyim. Eşimle sıkıntılarım var bunu daha öncede yazmıştım. ama bn çok yoruldum. hamileyken mutsuz olmakta istemiyorum hep arkama attım mutsuzluklarımı ama tıkandım artık sanırım sizden yardım istiyorum
Neden erkekler (tabi hepsi değil) , evlendikten sonra nasılsa aldım moduna giriyor. sıfır ilgi sıfır alaka . hata yaptığında gönül alma gbi bir şey yok. üzüldüğünüzde umrunda değil. birde üzen kendisi. küstüğünüzde o da küsüyor sanki bni o küstürmemiş. ağlamamak için kendimi sıkıyorum artık. dün akşam patladm. kimse yokken oturup hüngür hüngür ağladım. eşim gelmesine yakın da yüzümü yıkadm. yemeğimi yaptım önüne koydum. başka odaya geçtim erkenden uyudum. ama bu bile umrunda değil. eşim evlenmeden önce bni sever sayar bi hata yapsa düzeltmeye çalışır. mutlu olmamıza çabalar. şimdi değil. herşeyi benden bekliyor. ilgi göstermeyor. bni umursamıyor. ben iyiysem çok iyiyiz. ama onn dediği bir şey olmaz ve ya bn küsmüşsem ya da bi problem varsa bn gidip adım atıp haklı veya haksız hiç farketmez o hiç gelmiyor. adım atmıyor. ben artık çok yoruldum. güzel bi söz söylesin. iyi davransın. anlayışlı olsun. bi karar varsa biz artık evliyiz oturup birlikte alalım (kiii herşeyi hala annesine danışır o da ayrı konu). ben napıcam şimdi?
Küs davranim diyorum konuşmuyoruz hatalı biliyorum ama içim kaldırmıyor. ona sarılmadan onnla ii olmadan mutlu olamıyorumm. barışim diyorum ii davranıyor mutlu gibiyiz ilk bir şey çktgnda yine bnden bekliyor. hem çalışıyorum hem hamileyim ama bn yapmadan bir iğne yapmıyor evde. hepsi bnm görevimmiş. peki ya eşin görevi nedir ? bari mutlu et. yok. nasıl bitecek bu işgence. eve git işe gel evde anlaşamadığın bir koca. hayattan soğudum artık. devam edemiyorum. sussam olmuyor. konuşsam çare değil. nasıl bir yol izlicem bıktım.
Bir insan bu kadar anlayışsız olabilir mi? senin görevin. senin işin. keyfin bilir. nasıl istersen. anneme sorim. kardeşimi çağırim. dışarı çıkmıyoruz bir şey paylaşmıyoruz. onn ailesiyle ilgili bir şeyse kalk gitmemiz lazm. bnmkilerle ilgili bir şeyse sabahtan surat beş karış bn gelmesem. artık dayanamıyorum.
Sizce ne yapmalıyımm?
Hep söylüorum kadın ve erkek yer değiştirdi resmen erkekler nazdan niyazdan ölecek artık ama kadın güçlendi die yapıolar bunu bi büyügümüz şöyle der di kızım erkek baş olsun boşver ama sen boyun olmayı unutma çünkü başı çeviren boyundur nereye döndürürsen orayı görür biz kadınlar güçlüyüm yaparım dedikçe adamlar salıo hır gür çıkmasın die de susuoz daha beter oluoBu erkeklere özellikle 7-8 yıldır ne oldu anlamiyorum. Ciddiyim bu kadar zamandır yalansız çıkarsız erkek tanımadım. Kadınlar güçlendikçe tepemize bindiler. Izin vermeyin böyle saygisizliklara ne demek yemek yapmak zorundasın bilmemne. Ay sinirim bozuldu
Yapma işte alma madem öle erkek kadın ayrımı var buyur ev sende de zaten adam suratsızmış bari yapma da nedeni olsun suratsızlıkmiçin sende bebişine odaklanevet bnde o da maaşla eve ortak katkı yapıyrz. ama bu ay vermedim. hoş market alşverişi yaptm ama. parayı çıkartıp koymadm bi yere. bnde kaldı.
Hep söylüorum kadın ve erkek yer değiştirdi resmen erkekler nazdan niyazdan ölecek artık ama kadın güçlendi die yapıolar bunu bi büyügümüz şöyle der di kızım erkek baş olsun boşver ama sen boyun olmayı unutma çünkü başı çeviren boyundur nereye döndürürsen orayı görür biz kadınlar güçlüyüm yaparım dedikçe adamlar salıo hır gür çıkmasın die de susuoz daha beter oluo
Hizmetçi aradıkları için evleniyorlar.. İşini de yaptığın sürece iyisin yoksa evin içinde hır gür.. Demişsin ya evde hır gür olmasın diye uğraşıyorum.. Uğraşma bence artık.. Çabanın emeğinin karşılığı yok maalesef bu adamda.. Seni kaybedeceğini, o bir taraflarını yaya yaya evde oturamayacağını anlaması lazım.. O da öyle konuşarak ikna ile olmuyor..
Benim eşim de bana açık açık söylüyor, kadınlara yıkıyoruz evin işlerini çünkü ev işi yapmak erkekler olarak işimize gelmiyor diyor.. Düşün artık:)) Ben eve haftada bir temizlikçi getirerek ve diğer işleri eh yetiştiği kadar yarım yamalak yaparak hallediyorum..
Benim durumuma çok benziyorsun..biz zaten şuan pek konuşmuyoruz çünkü en son üstüme yürüdü bunu affetmicem ben
Ama ne yazık ki hala aynı evdeyiz aynı yatak aynı sofra..ha ne değişti eşime yaklaşmıyorum kendimi de yaklaştırmıyorum konuşmuyorum aramıyorum böyle gittiği yere kadar
S SerenityMamoru ne durumdasın eşinle merak ettim.. var mı bir değişiklik?
malesef canım. cumartesi tavırlarm sonucu biraz o yumuşar gbi oldu. knşmaya felan çalştı. bnde sennle knşmuyrm felan dedim anca o kdr. özür dilemedi ama bişeylere az çk yardım etmeye çalıştı. mesela ymk yapıosak sofrayı o kurdu. konu açıp knşmaya çalştı. sofrayı kaldrmama yardm etti felan. neyse pazar günü oldu. her zamanki gbi saat 2 kalkmadı. uyanık aslnda. haftann 6 günü saat 7 de uyanan insan. bir pazar günü 2 ye kdr deliksiz uyuyabilir mi mümkün diil. (ki kendide itiraf etti ara ara uyandgnı) . ama yine bnden hizmet bekledi. pzr günü yataktan kalkıcam. gidicem ona kahvaltı hazırlicam. onuda uyandrp kahvaltın hazr kalk dicekmişim. böyle ona sürekli hizmet etmezsem mutsuz olurmuşuz. çamaşırlarıma karştı bi tane renkli nevresim var mesela sepette. neymiş o nevresim nie yıkanmamış. bulaşkları yıkamışım, kiii bi tavayada su koymuşum çamaşır suyu felan bekliorum ki parlasn vs işte. diğer herşeyi yıkamıştm. ama neymiş bulaşıkları yıkamamışım. evi süpürmüşüm cuma günü heryer temiz. neden pzr süpürmemişim. bi ton laf. bnde anlattım kızdım yaptgn yanlış dedim. bn temizliğime düzenime bu hamile halimle bile bakıyrm dedim. ama sen hala laf yetştriyorsun ddm. bn senn çalar saatin değilim uyannca kalk madem ddm. felan filan. anladı sanıyrm. sonra çıktı böyle yapmazsan evde mutsuz mutsuz oturursun birde yürüyüş yapmam lazm dersin dedi. hamileyim bn tabiki yürüyüş yapmam lazm ayrca bni böyle mutsuz edemezsin dedim. aradan bi saat geçti. bu kafayla bu inatla böyle oturursun işte dedi. çekti kapıyı çıktı. halaaa haklı. bn inat yapan haksız kocama hizmet etmeyen bi kadın olarak yine evde kaldm. çıkim gidim dedim gtcek bi yerde bulamadm. moralim bozuldu ztn tek başıma dışarda olma riskinide alamadm midem bulanıodu. sonra geldi eve yine tavrlı yine haklı yine küs. bnde knşmuyrm bakalm.
benim eşimde ben iş yapınca çok mutlu olur. ciddi ciddi konuştum artık kadın tutucam ikimizde çalışıyoruz ,yardım etmeyeceksen tutucam kadın en azından haftada 1 gelsin temizlesin dedim. şimdi pazar günleri birlikte temizlik yapıyoruz. o süpürüyo ben siliyorum. geçen hafta cam balkonu sildi camlarını. 3 haftadır böyle. çok rahat oluyo hafta içi. sadece yemek yapıyorum. sofraytı ben toplarım o sadece kurarken yardım eder.
sende ya kadın tutatlım ya beraber yapalım de bence
daha yeni evlisinz okurken içim karardı desem yeridir
dedim. bn hem hamileyim hem yetişemiyrm. elimden gelenide yapıyrm aslnda ama çok yoruluyrm. olmadı birini tutaym felan dedim. kim veriyor sana bu akılları dedi. bu ne saçma bi cümle her çalışan veya yetişemeyen yapamayan insan bunu yapar ztn dedim. bu evin kadını sensn kadnlık görevlerini yerine getir dedi. bnde çalışyrm sende çalışıyorsun dedim. çalşma o zaman ddi. borçlar ödenirken daha geçen aylara kdr böyle birşey yoktu. biraz rhtlaynca laf etmeye başladı. çocuk gelince nasl yetişecek acaba. önünü düşünmeyen bi adam resmen.
gerekirse ailelere sorcakmışız. kadının görevi kocasına bakmak yemek temizlik bulaşık çamaşır yapmak mecburiyetindeymiş. kadınlık görevimi yerine getrmeliymişim. hamileyim die çokta üzerime gelmiyormuş. ve bu mantğı bnim anlamamı bekliyor. ah nasıl üzülüyorum böyle düşünebildiği için nasıl kahroluyrm anlatamam.