- 23 Şubat 2017
- 248
- 193
-
- Konu Sahibi SerenityMamoru
Zaten sevgililik hayatiyla evlilk hayatini bir tutma.doğru diyrsun. bende bu fikirle hareket etmeye çalıştım hep. bir şey dedi bağırsada çağrsada bnde istediğimi fikrimi söyledim her ne kadar tınlamasada direttim. çünkü yaptığı çoğu şey evlilikten sonra çok mantıksız şeyler. anlayış yok sevgi yok gbi şeyler. sonra dayanamıyorum işte barışıyorum yine aynı. bn mutsuz olmamıza bile dayanamıyrm. ki sevgiliyken hiç böyle biri değildi. şimdi nasıl dayanıyor. o zaman kıymet biliodu. şimdi yk. aldım naslsa modu heralde. çok çirkinnnn
Sevgiliyken ikimizde çalışıyoruz ben sana yardım ederim mi dedi? Nişan düğün aşamalarında hep sizin fikrinizi mi sordu?
Ben inanamıyorum hamile eşine bile evde birazcık yardım etmeyen, eşini adam yerine koymayıp hala annesinin fikrinden çıkmayan bir adam sevgiliyken hiç belli etmesin.
Zaten sevgililik hayatiyla evlilk hayatini bir tutma.
Sevgiliyken yaninda degilsin ozluyor. Yanyana geldiginizde el ele tutusmak bile yetiyor ama evlenince oylemi istedigi zaman hersey yapabiliyor o yuzden kendini surekli agirdan al erkekler fazla konusan kadinlari sevmezler kendini biraz geri cek ozlettir birak o senden ilgi beklesin o yokmus gibi davran belirli bi muddet sonra o seninle konusmak icin bahaneler ariyacak kendini ne kadar agirdan alirsan o kadar deger gorursun
sevgiliyken; ikimizde çalışıcaz ev işleride hallolur dedi. bn yardım edersin ztn ddm tabi ddi. nişan düğün aşamalarında hep sen nasıl istersin ne yapalım herşeyi bana sordu. sevgiliyken bi elbise giyip yanına gittim. çok güzel olmuşsun hayatım dedi. aynı elbiseyi evliyken giydim bunu giyip dışarı çıkamazsın dedi. sevgiliyken ev durumunu borçları bana sordu borcumuz olucak ddi takılar ikimizin dedi. evlendiğimiz hatta düğün günü ailesi takıları aldı gitti resmen çaldı ve eşimin bundan haberi vardı bana demedi. ayrıca borcumuz var dediği borç içerisinde söylediği gbi sadece ev borcu diil resmen düğün borcu gelinlik borcu takı borcu mobilya borcu hepsi vardı bunları bnmle paylaşmamıştı bana sadece ev içn borcumuz olacak demişti. erkek tarafı kendi alacak kız tarafı kendi üzerine düşeni alacak dediğimiz herşeyi bn nasıl alıyorsam o da öyle alıyormuş gbi gösterdi. mesela gelinlik parasını verdi. bnde damatlık parasını verdim diyelim. o gelilik parasını bn o borç içinden daha sonra bnde ödedim. ama damatlığı bn ona borç getirmeden aldım. bunun gibi bir sürü borç harç işi. sevgiliyken gezmeyi severdi yürüyüşü çok severim derdi. şimdi hiç çıkmıyor istemiyorda. sevgiliyken bni üzmezdi şimdi üzüyor ve bu durumm umrunda değil. sen nasıl bir insan oldun diyorum ya. tınlamıyor. böyle oldgnu gösterseydin keşke açık açık söyleseydn diyrm tınlamıyr. evlenmezdin bnmle diyor. bni seviyor biliyorum. yanmda biliyorum. ama kırabiliyor olması çk çirkin. böyle olması çok çirkin. bn napabilirim ? nasıl anlayabilirdim
Yapmayacaksın ya ne demek mecbur.Çalışmak da benim görevim değil de o zaman böyle saçmalık mı olur bi de kabullenmişsin bunu kan beynime sıçradı resmen.Hiç bir şey. o işten geliyor. çok yorgun bütün gün çalışmış. önüne yemek konmasını bekliyor. ben birde karşı yakada çalışıyorum. işten eve geliyorum. hamile halimle midem de bulansa yorgunda olsam yemek yapıp önüne koyuyorum. kaldırıyorum. yıkıyorum. temizliğimi yapıyorum. çamaşırım bulaşığım. bir çöp alimde yardım edim yok. Birdeeeee ben bazen çok aşırı kızıyorum artık tavrına. küstüm yemek vermedim iki kere. dünyayı başıma yıktı. ben napıyormuşum. kadınlığımın görevlerini yerine getrmiyormiyormuşum. ona yemek yapmak mecburiyetindeymişim. yoksa kötü olcakmış felan filan. bnde kızdım anlattım bu böyle olmaz dedim. o da yapmak zorundasın dedi. şimdi mecbur hır gür çıkmasın diye yapyrm...
sizi seviyor kısmı bence pekte dogru degil cünkü sizi bir gr düşünmeden gelinlik parasını evlenince ortak borc yapma gibi kurnazlık yapmıs hamile halinzle sizi üzüyor ve yoruyorsevgiliyken; ikimizde çalışıcaz ev işleride hallolur dedi. bn yardım edersin ztn ddm tabi ddi. nişan düğün aşamalarında hep sen nasıl istersin ne yapalım herşeyi bana sordu. sevgiliyken bi elbise giyip yanına gittim. çok güzel olmuşsun hayatım dedi. aynı elbiseyi evliyken giydim bunu giyip dışarı çıkamazsın dedi. sevgiliyken ev durumunu borçları bana sordu borcumuz olucak ddi takılar ikimizin dedi. evlendiğimiz hatta düğün günü ailesi takıları aldı gitti resmen çaldı ve eşimin bundan haberi vardı bana demedi. ayrıca borcumuz var dediği borç içerisinde söylediği gbi sadece ev borcu diil resmen düğün borcu gelinlik borcu takı borcu mobilya borcu hepsi vardı bunları bnmle paylaşmamıştı bana sadece ev içn borcumuz olacak demişti. erkek tarafı kendi alacak kız tarafı kendi üzerine düşeni alacak dediğimiz herşeyi bn nasıl alıyorsam o da öyle alıyormuş gbi gösterdi. mesela gelinlik parasını verdi. bnde damatlık parasını verdim diyelim. o gelilik parasını bn o borç içinden daha sonra bnde ödedim. ama damatlığı bn ona borç getirmeden aldım. bunun gibi bir sürü borç harç işi. sevgiliyken gezmeyi severdi yürüyüşü çok severim derdi. şimdi hiç çıkmıyor istemiyorda. sevgiliyken bni üzmezdi şimdi üzüyor ve bu durumm umrunda değil. sen nasıl bir insan oldun diyorum ya. tınlamıyor. böyle oldgnu gösterseydin keşke açık açık söyleseydn diyrm tınlamıyr. evlenmezdin bnmle diyor. bni seviyor biliyorum. yanmda biliyorum. ama kırabiliyor olması çk çirkin. böyle olması çok çirkin. bn napabilirim ? nasıl anlayabilirdim
bu adamlar nasıl olüp de bu kadınların haklarının hesabını verecekler bilmiyorumHiç bir şey. o işten geliyor. çok yorgun bütün gün çalışmış. önüne yemek konmasını bekliyor. ben birde karşı yakada çalışıyorum. işten eve geliyorum. hamile halimle midem de bulansa yorgunda olsam yemek yapıp önüne koyuyorum. kaldırıyorum. yıkıyorum. temizliğimi yapıyorum. çamaşırım bulaşığım. bir çöp alimde yardım edim yok. Birdeeeee ben bazen çok aşırı kızıyorum artık tavrına. küstüm yemek vermedim iki kere. dünyayı başıma yıktı. ben napıyormuşum. kadınlığımın görevlerini yerine getrmiyormiyormuşum. ona yemek yapmak mecburiyetindeymişim. yoksa kötü olcakmış felan filan. bnde kızdım anlattım bu böyle olmaz dedim. o da yapmak zorundasın dedi. şimdi mecbur hır gür çıkmasın diye yapyrm...
yaşadıklarını çok iyi anlıyorum çünkü aynılarını ilk evliliğimde yaşadım ama üzülerek söylemem gerekiyor ki benim evliliğim ilerleyen aşamada şiddetle devam etti.Yani artık şiddet uygulamaya başlamıştı bana .. çünkü bıkmıştı çözümü dayakta buluyordu . defalarca terk ettim ve aileme gittim . çocuğum olduğundan dolayı en ufak kıvılcımında af dilemesi özür dilemesinde geri döndüm düzelmiştir diye ama nafile 3 gün sürmedi.
işin garip yanı ne biliyormusun son ayrılışımda aylarca dönerim diye bekledi. ama artık iş işten geçmişti.
bunları yapan erkeklerde vicdan olmadığını iyi öğrendim.
lütfen rica ediyorum kendin için haklı olduğunda geri barışmak yada konuşmak için uğraşan sen olma .
ben her seferinde yaptığım için ona bu olması gereken bir şey gibi gelmişti. ve dozunu arttırmıştı.
biraz mantıklı düşün ve ezdirme kendini. Sen bir kadınsın ve anne olacaksın.
Gücünü bil.
Kocan cok mu cahil? Hem egitim anlaminda soruyorum hem de insani anlamda. Kadin olmak gunduz calisip aksam da kocaya hizmet etmek miymis? Kim cikariyor bunlari? Yemek yapmak kadinlik gorevi falan degil. Isteyen hanimlar yapar yine o ayri ama kadin da calisiyorsa koca yardim etmek zorunda. Nasil bu kadar haksizlik yapilmasina musaade ettin canim ya? En bastan onlem alman lazimdi. Hamilesin su an kavgaya tartismaya girme kendini uzme ama kendini yoracak kadar da calisma lutfen. Bebegine yazik.Hiç bir şey. o işten geliyor. çok yorgun bütün gün çalışmış. önüne yemek konmasını bekliyor. ben birde karşı yakada çalışıyorum. işten eve geliyorum. hamile halimle midem de bulansa yorgunda olsam yemek yapıp önüne koyuyorum. kaldırıyorum. yıkıyorum. temizliğimi yapıyorum. çamaşırım bulaşığım. bir çöp alimde yardım edim yok. Birdeeeee ben bazen çok aşırı kızıyorum artık tavrına. küstüm yemek vermedim iki kere. dünyayı başıma yıktı. ben napıyormuşum. kadınlığımın görevlerini yerine getrmiyormiyormuşum. ona yemek yapmak mecburiyetindeymişim. yoksa kötü olcakmış felan filan. bnde kızdım anlattım bu böyle olmaz dedim. o da yapmak zorundasın dedi. şimdi mecbur hır gür çıkmasın diye yapyrm...
OHA. Gercekten seni seviyor ve senin yaninda. Benim butun mutsuzlugum gecti senin adina. Sen de mutlu ol bence cunku kocan seni seviyor ve yaninda.sevgiliyken; ikimizde çalışıcaz ev işleride hallolur dedi. bn yardım edersin ztn ddm tabi ddi. nişan düğün aşamalarında hep sen nasıl istersin ne yapalım herşeyi bana sordu. sevgiliyken bi elbise giyip yanına gittim. çok güzel olmuşsun hayatım dedi. aynı elbiseyi evliyken giydim bunu giyip dışarı çıkamazsın dedi. sevgiliyken ev durumunu borçları bana sordu borcumuz olucak ddi takılar ikimizin dedi. evlendiğimiz hatta düğün günü ailesi takıları aldı gitti resmen çaldı ve eşimin bundan haberi vardı bana demedi. ayrıca borcumuz var dediği borç içerisinde söylediği gbi sadece ev borcu diil resmen düğün borcu gelinlik borcu takı borcu mobilya borcu hepsi vardı bunları bnmle paylaşmamıştı bana sadece ev içn borcumuz olacak demişti. erkek tarafı kendi alacak kız tarafı kendi üzerine düşeni alacak dediğimiz herşeyi bn nasıl alıyorsam o da öyle alıyormuş gbi gösterdi. mesela gelinlik parasını verdi. bnde damatlık parasını verdim diyelim. o gelilik parasını bn o borç içinden daha sonra bnde ödedim. ama damatlığı bn ona borç getirmeden aldım. bunun gibi bir sürü borç harç işi. sevgiliyken gezmeyi severdi yürüyüşü çok severim derdi. şimdi hiç çıkmıyor istemiyorda. sevgiliyken bni üzmezdi şimdi üzüyor ve bu durumm umrunda değil. sen nasıl bir insan oldun diyorum ya. tınlamıyor. böyle oldgnu gösterseydin keşke açık açık söyleseydn diyrm tınlamıyr. evlenmezdin bnmle diyor. bni seviyor biliyorum. yanmda biliyorum. ama kırabiliyor olması çk çirkin. böyle olması çok çirkin. bn napabilirim ? nasıl anlayabilirdim
aman anlaşmayın bırakın ya ömür mü geçer ,sinir oluyorum böyle insanlara .Neden evlenmeden gerçek yüzünü göstermedi ki ,belki başka biriyle evlenirdiniz,çokta mutlu olurdunuz.evet bunu açık açık belirtti. bende bu mümkün değil dedim. o da sen bilirsin o zaman anlaşamayız dedi.
Yazıda bi lafını yakaladım ona sarilmadan barismadan mutlu olamıyorum diyorsun yani haklida olsan her seferinde sen adım atiyosun , madem kendini çok haklı görüyorsun hicbisekilde adım atma isterse bir hafta konuşmasın , sen her seferinde konuşup konuşup ben haklıyım moduna girip esin tavır yapincada gidip sariliyosan konuşuyorsan oda seni artık ciddiye almaz tabi , konuşur şikayet eder her zamanki gibi ama nasılsa gelir barışır der . Biseyden ya hiç şikayet etmeyin yada sonuna kadar arkasında durun . Yoksa ciddiye alinmazsiniz. İkincisi ev işleri konusunda neden taviz veriyosun ya kardeşim sen hamileyim üstelik çalışıyorsun birde ev işleri hepsi sende pardon da prangalı kolemisin hicbiyere götürmüyor diyosun dangoz ne işe yarıyor sadece nefes alıp veriyor galiba . Sen fazla tepene cikarmissin onu . Bende hamileyim , insan biraz fazla yuruse yoruluyor beli orası burası ağrıyor yükün var karnına bir insan adayı tasiyosun hicmi vicdan yok bu esinde. Ben senin yerinde olsam haftada üç gün yardımcı alırım parasını da ona odetirim . Esin iyi bir dersi hak ediyor , her zaman derim bı insanda vicdan merhamet olcak gerisi boş. Üzüldüm durumuna ama lütfen kendini strese sokma seni üzen herşeyden uzak dur bu kocam bile olsa ! Çünkü bebeğin neler hissettiğini gebelik eğitiminde öğrendim , bende sıkıntılı süreç atlatiyorum maddi olarak çok ağlıyordum , gebelik eğitiminde ogrendiklerimden sonra evladım için dimdik durmaya çalışıyorum yeterki onun ruh sağlığı iyi olsun. Herkesin bu hayatta bir imtihanı var işte , lütfen üzme kendini , skldiginda çık yürüyüş yap kafanı dagit , ama en yakın zamanda eşine derdini ver ve sakinnnn geri adım atma !
aman anlaşmayın bırakın ya ömür mü geçer ,sinir oluyorum böyle insanlara .Neden evlenmeden gerçek yüzünü göstermedi ki ,belki başka biriyle evlenirdiniz,çokta mutlu olurdunuz.
İşini bırakma tabi ama merak ettim böyle bir teklif sunuldu mu hiç onun tarafından ?[/QUOT
İşim kafamı dağıtmama yardımcı oluyor. şirkette rahatlıyorum meşguliyetim oluyor. ama sundu. istersen çalışmayabilirsin dedi.
Kocan cok mu cahil? Hem egitim anlaminda soruyorum hem de insani anlamda. Kadin olmak gunduz calisip aksam da kocaya hizmet etmek miymis? Kim cikariyor bunlari? Yemek yapmak kadinlik gorevi falan degil. Isteyen hanimlar yapar yine o ayri ama kadin da calisiyorsa koca yardim etmek zorunda. Nasil bu kadar haksizlik yapilmasina musaade ettin canim ya? En bastan onlem alman lazimdi. Hamilesin su an kavgaya tartismaya girme kendini uzme ama kendini yoracak kadar da calisma lutfen. Bebegine yazik.
Onu dinleme bence al yardımcı haftada üç gün odesin soylenirsede onun dediği gibi naptinki napiyosunki dersin. Kendini hiccccc boşuna yıpratma , çok kıymet bilmeyen bir esin var nankörlük en sinir olduğum şey , senin iki canlı halinle işe gidip gelmen o eve maddi katkı saglaman bile ödül verilecek biseyken , ne kadar basit napiyosunki demek tE allahim..aynı ev içindeyken bir şey soruyor bi cvp veriyorsun tavırlısın küssün ama zamanla kalmıyor. taki bir sonraki soruna kadar. o esnada da bi bakıosun barışmışsın sana çk ii davranıyr. sarılıyorsun knşuyorsun düzeldi sanıyorsun. sonra yeni bir haksızlık. kızıyorsun bağırıyorsun. mecbur yemek yapıyrm mesela. hamileyim . o da yapmıyr. hem yapmayncada laf. o ymği önüne koymak bile içimden gelmiyor diyrm böyle bir adamken. şuan knşmuyrm mesela. küsken durduk yere gidip sarılmıyrm tabiki. ama barışmalarımızda onn özrüyle hatasını anlamasyla olmuyor malesef. ailevi bişi oluyr konuşmamız gereken ortamlar doğuyor. bir bakmssn knşyrsun. şuan küsüm mesela knşmuyrm gayette tavrımın arksndaym. yanlışlarnıda ona anlattm. bakalm bu sefer nasl olacak. o da gelmiyor. bende gitmiyrm.
aaaa olur muuu onu da dedim. bn yapamıyrm yetişemiyrm dedim. sanki napıyorsun ki ddi. ev için birini tutim yardmcı gelsin yapsn haftada bir dedim. o ne demekmiş sen bu evin hanımı değilmisin ddi. evet sırf bebeğim için üzülmemeye çalışıyrm sabrediyrm. bakalım nereye varacak bu durum
hamileliğiniz içinde tebrik ederim inş sağlıkla kucağınıza alırsınız.