Evlilikten sonra değişen eşim ...

Eşinizin ailesinin sizden biraz elini eteğini çekmesi lazım.
Güvenilir bir aile büyüğünün bu aileyle konuşması lazım çocukları biraz rahat bırakın tarzında.
Şehir değişikliği yapabiliyorsanız yapın tayin isteme durumu varsa ikna etmeye çalışın eşinizi.
Küsmeyin kavga da etmeyin sadece birgün belirleyin ve o gün gidin ailesine onun dışında gitmeyin sessiz kalın kendisi dilediği kadar ailesini gidip görebilir ama sizi zorlayamaz öyle bi hakki yok.
Onun dışında aile terapistinden bi randevu alın eşinizi de ne yapın edin ikna edin götürün.
Gitmezsen dava açacağım kararım kesin deyin.
Baktınız sizi dinlemiyor umursamıyor gelmiyor o zaman boşanmayı düşünün derim.
Ama boşanmayacaksanız cesaretiniz yoksa da blöf yapmayın çünkü inandırıcı olmuyor hiç karşı taraf ciddiye almıyor.

Benim evliliğimde çok daha farklı sorunlar vardı.
Konuştum ağladım bosanmakla tehdit ettim şu bu vs.baktim adam ciddi bi adım atmıyor bir şey yapmıyor.
En son emlak sitelerine baktım küçük eşyalı bi ev buldum dedim ben gidip goruscem uygun bi evi tutacağım taşınıyorum tüm eşyalar senin olsun dedim.
Sadece takılarımın parasını verirsin anlaşmalı boşanırız dedim valizimi falan başladım hazırlamaya hatta.
O günden sonra eşim değişti sorunların üzerine gitti çok değişti.
Benim ciddi olduğumu gördü.
Ki siz de bir de çocuk varmış eşinizin yuvam dağılmasın diye çaba göstermesi lazım ama bir çabası yok sanırım.

Amanının benimkinin aynı modeli .. cnn tavrını koyamazsan böyle sürer gider valla bende senin gibiydim hergun kayınvalide falan en son tak etti gittim onlarla konustum bn yeni evliyim hergun buraya gelmek istemiyorum eşimle vakit geçirmek istiyorum dedim onlarda anladılar ama eşinin ailesiyle olan durumuda önemli çok iç ilçelerse mesela işleri birse bu devam eder kendimden biliyorum işleri ayırdılar gitmeler azaldi

Bu adamı daha neden çekiyorsunuz Allah aşkına? Belli ki büyümemiş, kendini yetiştirememiş, aciz biri. Hiç bir işe yaramayan, karısına mutlu edemeyen, bilmeyen, algıları kapalı bir tip işte..
Bu tiplerden baba falan da olmuyor zaten. Daha beter çıkmaza girersiniz. Çok pişman olursunuz geçen yıllarınıza demedi demeyin..

biliyorum farkındayım ve bundan çok korkuyorum. ama bitirip aileme dönemem ailem bni desteklemez boşanıyrm diye demediklerini yapmadıklarını bırakmaz. bi bebeğim var. elim kolum bağlı. belkide eşimde bu yüzden daa çk rhtça üstüme gelebiliyor. aslnda sınırlarmı zorladıkça gidebilceğiminde farkında ama. bilemiyrm kafam çok karışık. morallim çk bozuk. çok mutsuz çok yalnızım. ama kendi isteklerim doğrultusunda da diretiyrm. istemedğim şeylerin olmasıa izin vermemeye çalşyrm. zaten izin versem ondan mutlusu yok

Ne yapmayı düşünüyosun peki canım?
Bence sen de biraz soguk dur ilgisiz dur
Ne biliyim eşin seni fark edene kadar devam ettir pes etme görmezden gel
Mesela tel mi alıyo eline sen de al oyna
Bilg mı oynuyo sen de tv aç kitap oku film aç olabildigince az konus sadece sorularına cevap ver hatta bazılarına verme bile
Zamanla seni gözleyecektir yaklaşacaktır ozaman da sen tavır yap yüz verme isteklerini anlat anlamıyosa yaz eline ver eninde sonunda yaptır yani

aynen dediğin gibi yapıyorum. umursamıyorum. uzak duruyorum. ayrılıktan bahsettiğimizde sende vazgeçemeyecek hiç bir şeyim yok artık dedim. konuşmuyrz sarılmıyruz anlaşamıyoruz mutsuzuz. ama sen çok şey kaybedeceksin dedim. bozuldu bi müddet iyi davrandı . sonra ilk kavga da herşey yine başa döndü. artık zaten çabalamaktan bile yoruldum :KK43:

Eşinizin ailesinin sizden biraz elini eteğini çekmesi lazım.
Güvenilir bir aile büyüğünün bu aileyle konuşması lazım çocukları biraz rahat bırakın tarzında.
Şehir değişikliği yapabiliyorsanız yapın tayin isteme durumu varsa ikna etmeye çalışın eşinizi.
Küsmeyin kavga da etmeyin sadece birgün belirleyin ve o gün gidin ailesine onun dışında gitmeyin sessiz kalın kendisi dilediği kadar ailesini gidip görebilir ama sizi zorlayamaz öyle bi hakki yok.
Onun dışında aile terapistinden bi randevu alın eşinizi de ne yapın edin ikna edin götürün.
Gitmezsen dava açacağım kararım kesin deyin.
Baktınız sizi dinlemiyor umursamıyor gelmiyor o zaman boşanmayı düşünün derim.
Ama boşanmayacaksanız cesaretiniz yoksa da blöf yapmayın çünkü inandırıcı olmuyor hiç karşı taraf ciddiye almıyor.

haklısınız. şehir değişikliği için konuşuyorum artık bazen o da taşınalım mı demeye başladı. inşallah uzaklaşırız. daha dün bile geldi aileme gideceksin birlikte gideceğiz yoksa olmaz bu iş dedi. ben de zaten gidiyoruz onlarda geliyor daha fazla istemiyorum dedim. ben ailem bana allah razı olsun bak eşinde sende geliyorsunuz desinlr istiyorum dedi. bende zaten gidiyoruz geliyoruz onlarla yaşamak istiyorsan da ya evlenmeseydin ya da yanlarında oturacak bir insanla evlenseydin dedim. flört zamanımız bitti artık evliyiz şimdi sadece aileleri mutlu edicez sen beni bu şekilde mutlu etmezsen her zaman kötü oluruz. ben kötü değilim beni sen kötü yapıyorsun dedi.
şimdi çevreye sorsanız eşim çok iyi bir insandr insanları düşünür sorar konuşur. bnde dışardaki iyiliğine kandım zaten. aa ev içinde tam bir eski kafalı beni ailesni unutan sadece annesni düşünen biri oldu. çk yoruldum ben

Benim evliliğimde çok daha farklı sorunlar vardı.
Konuştum ağladım bosanmakla tehdit ettim şu bu vs.baktim adam ciddi bi adım atmıyor bir şey yapmıyor.
En son emlak sitelerine baktım küçük eşyalı bi ev buldum dedim ben gidip goruscem uygun bi evi tutacağım taşınıyorum tüm eşyalar senin olsun dedim.
Sadece takılarımın parasını verirsin anlaşmalı boşanırız dedim valizimi falan başladım hazırlamaya hatta.
O günden sonra eşim değişti sorunların üzerine gitti çok değişti.
Benim ciddi olduğumu gördü.
Ki siz de bir de çocuk varmış eşinizin yuvam dağılmasın diye çaba göstermesi lazım ama bir çabası yok sanırım.

sevindim sizin adınıza. benim eşim evlendiğimizden beri diyor ki ailem olmazsa bu iş olmaz. duyanda kavgalıyız onlar bize biz onlara gidip gelmyoruz hiç konuşmuyoruz sanır. (kiiii bunu da yapmak hakkım bence istemezsem konuşmayadabilirim kimse kimseye karışamz). ama böyle bi şey yok. ailesiyle konuşuruz onlar gelir biz gideriz haftada en az 3 kere falan birbirimizi görmüş oluruz. ama eşim sürekli değiş artık diyor aileme gideceğiz diyor.
hatta artık iyice mantıksızlığı abarttı. ben istersem dışarı çıkarsın. istemezsem seni eve kitlerim. aileme gidip geleceğiz ne zaman istersem istersem her gün. senin ailenide istemezsem bu eve almam. istersem çalışırsın istemezsem çalışmazsın. ben ne dersem onu giyeceksin benim kabul etmeyeceğim şeyleri giymen yasak. böyle bir ton şey söyledi. bana uymazsan da boşanırız bu evlilik hiç iyi bir yere gitmiyor artık dedi.
bende zaten evlendiğimizden beri boşanmaktan bahsediyoruz artık her an ayrılabiliriz istersen hemen şimdi git ve beni boşa dedim. dediğin şeyleri kabul etmiyorum dedim. ailene gidip geliyrm böyle yaparsan gidemem artık dedim. beni buraya kapatamazsın polis çağırırım dedim.
tek istediği ailesi. git dedim ailene orda yaşa eve gelme madem istemiyorum dedim. o bana "anana git" dedi.
yani her kavgada iyice laçkalaştık.

Ne demek sizene?
sen hem konu açıyorsun insanlardan fikir almak için hem doğru düzgün yazmıyorsun bizde okumak ve anlamak için çaba harcıyoruz..
ay gerçekten çok gereksizsiniz.
ne haliniz varsa görün

derdimle ilgilenmek yerine bana laf saydırıyorsanız sizin gibi birinin fikirlerine ihtiyacım yok zaten. kurumsal bir şirkete dilekçe vermiyorum veya patronuma mail atmıyorum. hızlı bir şekilde size başımdan geçenleri yazmaya çalışıyrm. o bakımdan sesli harflermiş noktamalarmış pek umrumda değil açıkcası.
benimmmm yuvam dağılıyor sizin derdinize bakın ! burda bir çok insan var. okumak istemeyenler okuyamayanlar okumasnlar kimse hiç bir şeye mecbur değil sonuçta. ama siz benim zaten sıkıntım var ve moralim bozukken saçma sapalak bir şekilde yaklaşıyorsunuz. ne diyim. sizin derdiniz varken size sizin gibi yaklaşanlar çok olsun inş. iyi günler !

sevindim sizin adınıza. benim eşim evlendiğimizden beri diyor ki ailem olmazsa bu iş olmaz. duyanda kavgalıyız onlar bize biz onlara gidip gelmyoruz hiç konuşmuyoruz sanır. (kiiii bunu da yapmak hakkım bence istemezsem konuşmayadabilirim kimse kimseye karışamz). ama böyle bi şey yok. ailesiyle konuşuruz onlar gelir biz gideriz haftada en az 3 kere falan birbirimizi görmüş oluruz. ama eşim sürekli değiş artık diyor aileme gideceğiz diyor.
hatta artık iyice mantıksızlığı abarttı. ben istersem dışarı çıkarsın. istemezsem seni eve kitlerim. aileme gidip geleceğiz ne zaman istersem istersem her gün. senin ailenide istemezsem bu eve almam. istersem çalışırsın istemezsem çalışmazsın. ben ne dersem onu giyeceksin benim kabul etmeyeceğim şeyleri giymen yasak. böyle bir ton şey söyledi. bana uymazsan da boşanırız bu evlilik hiç iyi bir yere gitmiyor artık dedi.
bende zaten evlendiğimizden beri boşanmaktan bahsediyoruz artık her an ayrılabiliriz istersen hemen şimdi git ve beni boşa dedim. dediğin şeyleri kabul etmiyorum dedim. ailene gidip geliyrm böyle yaparsan gidemem artık dedim. beni buraya kapatamazsın polis çağırırım dedim.
tek istediği ailesi. git dedim ailene orda yaşa eve gelme madem istemiyorum dedim. o bana "anana git" dedi.
Ama bu tam bosamalik bir koca yani.
Maddi gücünüz var mı boşandıktan sonra daha mutlu olurum diyorsanız boşanmanızı tavsiye ederim.

annem bana diyor ben 2 gıdım aklı olan kocamında gitmesin diye denemiyorum.ama bazı kocalara da kafaya tava geçirmek gerekli değil mi diye düşünüyorum.

Ama bu tam bosamalik bir koca yani.
Maddi gücünüz var mı boşandıktan sonra daha mutlu olurum diyorsanız boşanmanızı tavsiye ederim.

o kadar çok istiyorum kiii anlatamam sana. böyle bir gün eve gelsin ben yokum. çok istiyorum. ondan kurtulmak , beni kaybetmesi bunları görmek rahata ermek istiyorum. şu cümleleri yazarken bile bir nebze rahatlıktan gözlerimden yaş süzüldü ama şuan bebeğim çok küçük. ailem beni desteklemiyor otur evinde geçer diyor. kendi ailesinden biriyle konuştum sabret öyle biri değil normalde dedi. en son annesiyle görüşeceğim veya birini araya sokup ailesiyle görüştüreceğim. bizi rahat bıraksınlar ya da çocuklarıyla konuşsunlar.
eşim kendini o kadar haklı görüyor ki. kendisi diyor seni annene sikayet edeceğim diye. anneme anlattım durumu. kocaman adam bu sebepten sıkıntı çıkarıyor ve bana mı şikayet edecekmiş diye yadırgadı.
bi mucize olsun. herşey eskisi gibi güzel olsun inşallah

o kadar çok istiyorum kiii anlatamam sana. böyle bir gün eve gelsin ben yokum. çok istiyorum. ondan kurtulmak , beni kaybetmesi bunları görmek rahata ermek istiyorum. şu cümleleri yazarken bile bir nebze rahatlıktan gözlerimden yaş süzüldü ama şuan bebeğim çok küçük. ailem beni desteklemiyor otur evinde geçer diyor. kendi ailesinden biriyle konuştum sabret öyle biri değil normalde dedi. en son annesiyle görüşeceğim veya birini araya sokup ailesiyle görüştüreceğim. bizi rahat bıraksınlar ya da çocuklarıyla konuşsunlar.
eşim kendini o kadar haklı görüyor ki. kendisi diyor seni annene sikayet edeceğim diye. anneme anlattım durumu. kocaman adam bu sebepten sıkıntı çıkarıyor ve bana mı şikayet edecekmiş diye yadırgadı.
bi mucize olsun. herşey eskisi gibi güzel olsun inşallah
O zaman seni bezdirmeye bastırmaya çalışıyor.
Peki annesi babası nasıl insanlar ?
Acaba onlar mi dolduruyorlar daha çok gidip gelin mi diyorlar ?
Oraya gidince falan nasıl davranıyorlar sana ?

O zaman seni bezdirmeye bastırmaya çalışıyor.
Peki annesi babası nasıl insanlar ?
Acaba onlar mi dolduruyorlar daha çok gidip gelin mi diyorlar ?
Oraya gidince falan nasıl davranıyorlar sana ?

Ben evlendiğimden beri kaynanam yakamizda. Sürekli gel gel gel gel ariyor gel esimi ariyor gel gidiyoruz gelmiyorsunuz artik bezdik. Esim annesnden çok etkileniyor. Bi an beni tutsa annesi bir sey dese hemen dönüyor. Aileside o kadar gitmemize ve onlarında gelmesine rağmen hala gelmiyorsunuz diyebiliyor.

Yazının sonuna doğru sesli harfler gitmiş. Düzgün yazamayan, yazmayan insan düzgün de konuşamaz diye düşünüyorum. İnsan okuyacak bunu, ergen mesajlaşması gibi sesli harfleri atması mantıksız...

Telefondan bi yandan bebegimle ilgilenip bir yandan burda derdimi anlatmaya çalışıyorum.
Ya evet konusurkende sesli harfleri atip öyle konusuyorum öyle bir engelliyim çünkü. Darisi sizin kafanizdan insanlari sizin başınıza olsun inşallah

Al birini vur ötekine.
Şimdi sen boşan ben boşanayım.
İster misin kader boşadıklarımızı bize takas yapsın.
Ne anladık boşandığımızdan:KK14:
Şunların alnına ne olduklarını yazsalar keşke de bilsek yaa!!

Keşke baştan uyarsalar. Ben böyle bir insanım diye. Bizde hiç evlenmesek böyleleriyle. Kendileri gibi kafadan yoksun insanlari bulsalarmista bizden uzak dursalarmis

X