Çok Mutsuzummmm

Yok yaa yemek yapmak neden senin görevin oluyormuş sen de çalışıyorsun o da ki hamilelik ekstra yorgunluk getiriyor insana.
Her şey dört dörtlük olmaz ki hiçbir zaman hem çalış hem yemek yap hem ev bal dök yala olsun bilmem ne kendini yorma,üzme hamilesin.Sen de kendin vakit geçirirken mutlu olacağın şeyler yap eşini de pek umursama bakalım ne yapacak bu defa ?

sevgiliyken; ikimizde çalışıcaz ev işleride hallolur dedi. bn yardım edersin ztn ddm tabi ddi. nişan düğün aşamalarında hep sen nasıl istersin ne yapalım herşeyi bana sordu. sevgiliyken bi elbise giyip yanına gittim. çok güzel olmuşsun hayatım dedi. aynı elbiseyi evliyken giydim bunu giyip dışarı çıkamazsın dedi. sevgiliyken ev durumunu borçları bana sordu borcumuz olucak ddi takılar ikimizin dedi. evlendiğimiz hatta düğün günü ailesi takıları aldı gitti resmen çaldı ve eşimin bundan haberi vardı bana demedi. ayrıca borcumuz var dediği borç içerisinde söylediği gbi sadece ev borcu diil resmen düğün borcu gelinlik borcu takı borcu mobilya borcu hepsi vardı bunları bnmle paylaşmamıştı bana sadece ev içn borcumuz olacak demişti. erkek tarafı kendi alacak kız tarafı kendi üzerine düşeni alacak dediğimiz herşeyi bn nasıl alıyorsam o da öyle alıyormuş gbi gösterdi. mesela gelinlik parasını verdi. bnde damatlık parasını verdim diyelim. o gelilik parasını bn o borç içinden daha sonra bnde ödedim. ama damatlığı bn ona borç getirmeden aldım. bunun gibi bir sürü borç harç işi. sevgiliyken gezmeyi severdi yürüyüşü çok severim derdi. şimdi hiç çıkmıyor istemiyorda. sevgiliyken bni üzmezdi şimdi üzüyor ve bu durumm umrunda değil. sen nasıl bir insan oldun diyorum ya. tınlamıyor. böyle oldgnu gösterseydin keşke açık açık söyleseydn diyrm tınlamıyr. evlenmezdin bnmle diyor. bni seviyor biliyorum. yanmda biliyorum. ama kırabiliyor olması çk çirkin. böyle olması çok çirkin. bn napabilirim ? nasıl anlayabilirdim
hahahahaah. :halay::halay::halay::halay::halay::halay:

adam seni başından beri kandırmış, dolandırmış, kullanmış.
ama sevdiğini sanıyorsun.

çok komiksin ya.

sabah sabah iyi güldüm :)) :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

bir de bu kadar yaptıklarına rağmen bu şeref yoksununu baba olmakla ödüllendirmişsin. :oha::oha::oha::oha:

çalışan kadınların bu kadar akıldışı davranmasına hiçbir kılıf uyduramıyorum vallahi.

neden bu kadar önemsiyosun? yani yanlış anlaşılmasın önemseme demiyorum ama kendinden değerli tutma arkadaşım.

bi gün eşimle tartıştık ben yemek yemeyecem dedi keyfin bilir dedim oturdum kendim bi güzel yedim. eğer o zaman gidip ona yalvar yakar gel deseydim her tartışmada aynısını yapacaktı.

sana temizlikte yardım etmiyomu? sende yapma. yardımcı tut bi tane gelsin yapsın.

bugün midem kötü yemek yapamıyorum de. durumunuz nasıl bilmiyorum ama artık çalışma mesela çık işten hamileyim zorlanıyorum de.
küstüğünüz zaman giden sen olma. bizde gelen hep eşimdir çünkü ben gitmiyorum mecbur barışacak ne yapsın..

bir de yorumlarda ev işi, yemek, temizlik vs kadının sorumluluğu denmiş.
eğer öyleyse evi geçindirmek, borçları ödemek, evin ve evliliğin kalan tüm yükleri erkeğe aittir.
ama bu konudaki koca müsveddesi, karısını bildiğin köle statüsüne koymuş.
altınlar kadından, geçime yardım kadından, borç ödemeleri, eve çift maaş kadından, paşa hazretleri de yesin içsin uyusun, karısına işkence etsin.

ne kadar ideal bir evlilik ve koca.

S SerenityMamoru böyle mükemmel bir kocayı bir daha asla bulamazsın. sakın boşanma. itaat et ki mutlu olasın. mutsuz olsan bile kefeninle çıkmalısın o evden.
malum kocan eski kafalı, sen de onun gibi 1500 yıl önceden gel.
boşanmak günah ayıp yasak vs.

Çalışmandan rahatsız değil yani.Valla ne diyeyim.Önce şunu kabul et seven erkek böyle davranmaz kıyamaz sevdiğine.Biz kadınlar öyle durumlara geliyoruz ki adam bizi bağlayıp işkence etse bile ama seviyor diyebiliriz.İçinde aşk sevgi olan insan böyle zulmetmez.Seni umursamadiğı gibi bebeğini de pek düşünmüyor.Şanslısın ki bir işin var.Eşini umursama ve kesinlikle alttan alma .Eğer böyle davranmaya devam edersen hiçbirşey düzelmez.Yemek mi istiyor yapma en kötü ihtimal dışarıdan al koy önüne.Ya da yardimci tut en güzeli bu.Gezmek mi istiyorsun git arkadaşlarinla gez.Evde de kendi halinde takıl zevk aldığım şeyleri yap.

bnde kesinlikle böyle yapmaya çalışıyrm. ama gel gör ki dielim yemek yapılmadı akşam. kavga gürültü hakaret dayanamıyrm. hamilelikten önce anneni aricam ne demek yemek yapmamak felan. hamilelikten sonra aman sen yapıcan da yine hakaretler kavgalar bağırmalar. ve bunu normalde yapıyor ama ayda bi iki kere yapmaynca ya da kavgalı olup yapmak istemeyince hemen söylüyor. bnde diyrm senn gbi bi adama bana böyle acımasz davranırken bir şey yapasm gelmiyr kusura bakma diyrm. snra bişey çıktgnda yapmaya çalşyrm çünkü onun o hakaretlerini kavgalarnı çekebilecek yerim yok. ama küs kalyrm knşmuyrm umursamıyrm o ayrı. o zamanlarda da o da bnmle knşmuyr. sanki küsen o.

Canim bence esin cok anlayissiz sen ne kadar haksiz olsanda en azinda esim hamile onun icin onun yipranmamasi gerekiyor biraz attan alayim ama yok bu adamalari dize getirmek icin once ona yalvarip acimayi birakin onunla araniza mesafa koyun o gelil sizle konuşmadığı surece siz konusmayin ama canim emin ol arkadas cevremde cogunun esi böyle mal allah merhamet versin kalbine sende takmazliktan gel ahh biz kadinlar niye bu kadar simartiyoruz bunlari anlamis degilim:kızgın:

bnce buna aile yapısı die annesi şımartmış. bn kesinlikle ona böyle bir güvence vermedim. ve evet merhametsiz vicdansz bütün insanları allah bildiği gibi yapsın ! yormn içinde teşekkür edermm

neden bu kadar önemsiyosun? yani yanlış anlaşılmasın önemseme demiyorum ama kendinden değerli tutma arkadaşım.

bi gün eşimle tartıştık ben yemek yemeyecem dedi keyfin bilir dedim oturdum kendim bi güzel yedim. eğer o zaman gidip ona yalvar yakar gel deseydim her tartışmada aynısını yapacaktı.

sana temizlikte yardım etmiyomu? sende yapma. yardımcı tut bi tane gelsin yapsın.

bugün midem kötü yemek yapamıyorum de. durumunuz nasıl bilmiyorum ama artık çalışma mesela çık işten hamileyim zorlanıyorum de.
küstüğünüz zaman giden sen olma. bizde gelen hep eşimdir çünkü ben gitmiyorum mecbur barışacak ne yapsın..

evet bunları bnde yapmaya çalışıyrm. ama bana inatçısın diyor. burnumun dikine gidiyormuşum. o haklıymış. biraz hamileliğimde dolayısıyla yapabildiğim kadaryla yapyrm işlerimi bnde. ymk yapamıosam midem ağrıo diorum ki öyle genelde. temizlik için laf ediosa yetişemiyrm diyrm. artk ilk zamanlar gbi hararetli aşırı hakaretli yaklaşamıyrm ama. yinede bişey dediğimde bn yapmak zorundamıyım bu senn kadnlk görevin sen yapmak zorundasn vsvsvs kendi bildiğini okumaktan ve bu tarz saygısız cümlelerden vazgeçirmem lazm. yoksa mutsuzluk kaçınılmaz. o heralde istediğinde diretince yapacagm ya da böyle kendi bildiğini okudukça herşey düzelecek sanıyor ama. önce bni kırmaktan tekrar korkar hale gelmesi şart. bunu da nasl yapıcam olucakmı bilmiyrm

evet bunları bnde yapmaya çalışıyrm. ama bana inatçısın diyor. burnumun dikine gidiyormuşum. o haklıymış. biraz hamileliğimde dolayısıyla yapabildiğim kadaryla yapyrm işlerimi bnde. ymk yapamıosam midem ağrıo diorum ki öyle genelde. temizlik için laf ediosa yetişemiyrm diyrm. artk ilk zamanlar gbi hararetli aşırı hakaretli yaklaşamıyrm ama. yinede bişey dediğimde bn yapmak zorundamıyım bu senn kadnlk görevin sen yapmak zorundasn vsvsvs kendi bildiğini okumaktan ve bu tarz saygısız cümlelerden vazgeçirmem lazm. yoksa mutsuzluk kaçınılmaz. o heralde istediğinde diretince yapacagm ya da böyle kendi bildiğini okudukça herşey düzelecek sanıyor ama. önce bni kırmaktan tekrar korkar hale gelmesi şart. bunu da nasl yapıcam olucakmı bilmiyrm

Ama sen alıştırmışsın keşke her küstüğünüzde giden sen olmasaydın. umarım düzeltebilirsin. ama hatan olmadan sakın gitme artık unutma sen 2 can taşıyosun kendini yorma

bir de yorumlarda ev işi, yemek, temizlik vs kadının sorumluluğu denmiş.
eğer öyleyse evi geçindirmek, borçları ödemek, evin ve evliliğin kalan tüm yükleri erkeğe aittir.
ama bu konudaki koca müsveddesi, karısını bildiğin köle statüsüne koymuş.
altınlar kadından, geçime yardım kadından, borç ödemeleri, eve çift maaş kadından, paşa hazretleri de yesin içsin uyusun, karısına işkence etsin.

ne kadar ideal bir evlilik ve koca.

S SerenityMamoru böyle mükemmel bir kocayı bir daha asla bulamazsın. sakın boşanma. itaat et ki mutlu olasın. mutsuz olsan bile kefeninle çıkmalısın o evden.
malum kocan eski kafalı, sen de onun gibi 1500 yıl önceden gel.
boşanmak günah ayıp yasak vs.

evet zaten bu bahsedilenleri kabul etmediğim. karşı koyduğum. knşmadgm için bu halde ve mutsuzum. önce elimden bir şey geliyorsa yapmak. onu tekrar bni kırmaktan korkar hale getrmek. yaptklarnn yanlş oldgnu ve bni üzemiceğini ona göstermek istyrm. sevgili oldgmuz zamanlarda ki gbi bni saysın sevsin istyrm. evlilikten sonra büründüğü eski kafalı halinden çıksın istyrm. bu yüzdende neler yapabilirim diye sizlere soruyorum ve yorumlar alarak yaşadklarmı paylaşarakta bi nebze rhtlamaya çalışıyrm. hamileym ve üzülmemem gerektgni biliyrm. gerekirse boşanacağm düzelmezse böyle bni kırabilen üzebilen bi adamla istemedğim mutsuz bir hayatı yaşamayacağmıda biliyrm. bnmki sonrasnda bn elimden geleni yaptm olmadı diebilecek durumda olmam. yaptıklarnn yanlış oldgnun farkndaym. ama aa yanlş yaptn diip hemen boşanmaktansa şansımı denemek istyrm. kiiii hamile kalmadan önce senden boşanıcam diye de ona belirtmiştim. böyle devam edemem demiştim. ve bi nebze frenlemişti kendini. o yüzden bu kdr da sürdü belkide.

evet zaten bu bahsedilenleri kabul etmediğim. karşı koyduğum. knşmadgm için bu halde ve mutsuzum. önce elimden bir şey geliyorsa yapmak. onu tekrar bni kırmaktan korkar hale getrmek. yaptklarnn yanlş oldgnu ve bni üzemiceğini ona göstermek istyrm. sevgili oldgmuz zamanlarda ki gbi bni saysın sevsin istyrm. evlilikten sonra büründüğü eski kafalı halinden çıksın istyrm. bu yüzdende neler yapabilirim diye sizlere soruyorum ve yorumlar alarak yaşadklarmı paylaşarakta bi nebze rhtlamaya çalışıyrm. hamileym ve üzülmemem gerektgni biliyrm. gerekirse boşanacağm düzelmezse böyle bni kırabilen üzebilen bi adamla istemedğim mutsuz bir hayatı yaşamayacağmıda biliyrm. bnmki sonrasnda bn elimden geleni yaptm olmadı diebilecek durumda olmam. yaptıklarnn yanlış oldgnun farkndaym. ama aa yanlş yaptn diip hemen boşanmaktansa şansımı denemek istyrm. kiiii hamile kalmadan önce senden boşanıcam diye de ona belirtmiştim. böyle devam edemem demiştim. ve bi nebze frenlemişti kendini. o yüzden bu kdr da sürdü belkide.
keşke gebe kalmadan önce haddini bildirseydin.

hakkında hayırlısı olsun.

bencilllik malesef erkeklerin doğasında var ...ben olsaaam bi yerden sonra, yani baktıım değişeceği yok onun bana davrandığı şekilde ona davranırdım..sorduğu zaman da ; senin bana davranış biçiminle sana davranıyoum niye rahatsız oldun derdim herhallde ... zor bi durum şimdi gençsiniz ilerleyen yaşlarda sıkıntı büyükk sevgi falan hakgetire bişey kalmaz ki arada...

Ama sen alıştırmışsın keşke her küstüğünüzde giden sen olmasaydın. umarım düzeltebilirsin. ama hatan olmadan sakın gitme artık unutma sen 2 can taşıyosun kendini yorma

evet yumuşamak yerine inatla en azndan bi özür beklemek lazm. belki hatasını anlar da bir daha yapmaz. hoş dediğim gbi bn küsünce o da küsüyor umru değil gbi. bazende diyor bnde üzülüyrm böyle olmasna. ama inadnada dediğim dedik bilmiyrm. belkide bi düzen oturtmaya çalışıyoruzdur. o alıştgı anne düzenini bana uygulamaya çalşyordur. bnde bunun yanlış oldgnu anlatmaya çalışıyorumdur. bilmiyrm beynim durdu. bn hata yapan insanı kabul edebilen bir insan olmamştm hiç. bn düşünebiliyorsam o da düşünebilmeli derdim. mutlu olmak varken mutsuzluk nie derdim. anlayışsızsa bnden uzak dursun derdim. şimdi sabredip düzeltmeye çalşyrm bakalm

Bu erkeklere özellikle 7-8 yıldır ne oldu anlamiyorum. Ciddiyim bu kadar zamandır yalansız çıkarsız erkek tanımadım. Kadınlar güçlendikçe tepemize bindiler. Izin vermeyin böyle saygisizliklara ne demek yemek yapmak zorundasın bilmemne. Ay sinirim bozuldu

evet yumuşamak yerine inatla en azndan bi özür beklemek lazm. belki hatasını anlar da bir daha yapmaz. hoş dediğim gbi bn küsünce o da küsüyor umru değil gbi. bazende diyor bnde üzülüyrm böyle olmasna. ama inadnada dediğim dedik bilmiyrm. belkide bi düzen oturtmaya çalışıyoruzdur. o alıştgı anne düzenini bana uygulamaya çalşyordur. bnde bunun yanlış oldgnu anlatmaya çalışıyorumdur. bilmiyrm beynim durdu. bn hata yapan insanı kabul edebilen bir insan olmamştm hiç. bn düşünebiliyorsam o da düşünebilmeli derdim. mutlu olmak varken mutsuzluk nie derdim. anlayışsızsa bnden uzak dursun derdim. şimdi sabredip düzeltmeye çalşyrm bakalm

sabretmen gerekiyor zaten. asıl çocuk olunca yardıma ihtiyacın olacak o zaman da mı eşin senin görevin diyecek? bence bunları eşinle konuşmalısın. gerekirse biraz alttan alttan tehdit et eğer yardım etmeyeceksen zor dönemlerimi annemde geçirmek istiyorum hiç olmazsa yardımları dokunur falan diyebilirsin. kendimi düşünerek söylüyorum bunları ben eşime böyle söylesem bi tutuşur yani

Peki bunların hepsi senin görevinmiş ya sen çalıltıgında eve katkıda bulunuo musun o zaman sende maaşınla yardımcı tut ve ona para filan verme bişe derse e seninde görevin ev geçindirmek kocacıgım ben karışmıorum dersin

Doğumdan sonra annen ya da başka biri gelecek mi yanına?

Eğer annen gelecekse bence sen annenin evine git.. Lohusa psikolojisi ile böyle sorumsuz anlayışsız bir adamı mümkünü yok çekemezsin.. Şu hamile halinden anlamayan ö..z senin lohusa halinden hiç anlamayacaktır..

Eğer kimse gelmeyecekse şimdiden bir bakıcı ayarla o zamanlar için.. Parasını gerekiyorsa sen ver ama mutlaka biri olsun..

Eşini bu saatten sonra iyilikle güzellikle evin içinde küslüklerle falan adam edemezsin.. Gerçekten bilerek tecrübe ile konuşuyorum.. Üstelik bu adam sana "bilseydin benimle evlenmezdin" diyecek kadar yalancı ve içten pazarlıklı birisi ve üzgünüm ki seni de sevmiyor..

Onun ihtiyacı olan şey aslında kısaca bütün erkeklerin ihtiyacı: Yemek, düzen, para ve yatak.. Bunları sağlayan herhangi birisi ile evlenebilirmiş.. O piyango da sana çıkmış.. Bu adamı değiştiremezsin.. Ya kabul edeceksin hiç şikayet etmeden ya da bebişle çıkıp gideceksin..

Hamileyim midem bulaniyo de koku hassasiyeti basladi de.Yemek yapma.Bol bol uyu.Sen de ona mesafeli ol.Kitap oku,film seyret.Caktirmadan da onu seyret.Hadi inceliksiz ol da vicdansiz bari olma be adam.

yani çok haklısın vicdanszlk affedilcek bişey değil anlaması şart. bi kaç gündür mesafe koydum o da farknda bakalm nolacak

sabretmen gerekiyor zaten. asıl çocuk olunca yardıma ihtiyacın olacak o zaman da mı eşin senin görevin diyecek? bence bunları eşinle konuşmalısın. gerekirse biraz alttan alttan tehdit et eğer yardım etmeyeceksen zor dönemlerimi annemde geçirmek istiyorum hiç olmazsa yardımları dokunur falan diyebilirsin. kendimi düşünerek söylüyorum bunları ben eşime böyle söylesem bi tutuşur yani

yani haklısın doğmdan snra daha zor. bakim yine anlayşsz olursa dediğin gbi anneme gidim derim hatta giderim :)

X