1 yıl dolmadan evliliğimden soğudum :(

saklayan saklayabiliyor demekki bende çok şaşkınım. evlenmeden önce sen ne düşünüyorsun nei nasıl yapalım öncelik sensn diyen insan evlendikten snra bnmle paylaşmak yerine nasılsa aldım sen bize gelin geldin diyip modern hayattan ataerkilliğe geçti. sevgiliyken giyip güzel olmuş dediği kıyafeti evlendikten snra giydiğimde bunu giyemezsn dışarı çıkmıyoruz dedi bana ceza veriyormuş gbi. bnmle gezmeyi seven , yürüyüşü çok severim diyen, bna yetişmek için koşarak buluşma yerine gelen insan şimdi bn gezmeyi sevmiyorum diyor. belki kendince eski bir aile düzeni oturtmaya çalışıyor belki aile özleminden annesinin çok etkisinde kalıyor. ama hiç bir şey hiç bir mantık bu kdr bir insann değişimini kabul etmez. bnde şaşkınım. ve napıcağımı bilmiyorum

işte genç kızlara hep evleneceğiniz kişiyi iyi gözlemleyin erkeklere güven olmaz derken bu tip durumlardan bahsediyoruz.
yapacağın şey her dediğine boyun eğmeyeceksin. senin de kararların olduğunu bilecek. dik durman lazım. arada boşanmakla da tehdit edebilirsin eğer seni seviyorsa gözü korkar da biraz geri çeker kendini.

o zaman sende hoşgeldin :) yorumların için teşekkür ederim. inş bizim içinde herşey düzene girer. bi kırılma noktası olur ve herşey eskisi gbi huzurlu mutlu normal olur inş. evet çok fazla göz önündeydik. bende sürekli dua ediyorum. allah yardımcımız olsun hepimizin
Amin canım

birisi senin hakkında iyi doldurmuş. gezmeye gidelim diyince otur sen bunu hak ediyorsun demesi falan.

olabilir bende düşündüm. görümcem veya kaynanam önceliğin biziz temalı dolduruyor olabilir. eskiden çünkü yanlarında bni sever sakınır kollardı dikkat ederdi bana. şimdi bna düşündüğünü gösteren birşey derken onların suratına bakıyor. ya da demiyor. tam tersine rahat bi şekilde bna karşı gelebiliyor. ben hep derim mesela kötü de olsak en yakınına bile yannda tartışma olmasın hep ii hep ii. ama yok artık yani. onların yannda diyorum ya ben bir şey istiyorum sinirli bakıp arkasını dönüp gidiyor. bnm dediğimi yapmak zor geliyor. 3 dk sonra görümcem aynı şeyi diyor. üşenmeden gittiği yerden kalkıp gelip yapıyor. benimde istediğimi bildgi için bana da bakıp gel diyor atarlı gbi bi de lütfetmiş. bnde alındım doğal olarak çok üzüldüm şaşırdım. gelimmi yüzüne baktm anlasın istedim. bana bakıp keyfin blir diyip arkasını dönüp gitti. allah yardımcım olsun :KK43: :KK43:

olabilir bende düşündüm. görümcem veya kaynanam önceliğin biziz temalı dolduruyor olabilir. eskiden çünkü yanlarında bni sever sakınır kollardı dikkat ederdi bana. şimdi bna düşündüğünü gösteren birşey derken onların suratına bakıyor. ya da demiyor. tam tersine rahat bi şekilde bna karşı gelebiliyor. ben hep derim mesela kötü de olsak en yakınına bile yannda tartışma olmasın hep ii hep ii. ama yok artık yani. onların yannda diyorum ya ben bir şey istiyorum sinirli bakıp arkasını dönüp gidiyor. bnm dediğimi yapmak zor geliyor. 3 dk sonra görümcem aynı şeyi diyor. üşenmeden gittiği yerden kalkıp gelip yapıyor. benimde istediğimi bildgi için bana da bakıp gel diyor atarlı gbi bi de lütfetmiş. bnde alındım doğal olarak çok üzüldüm şaşırdım. gelimmi yüzüne baktm anlasın istedim. bana bakıp keyfin blir diyip arkasını dönüp gitti. allah yardımcım olsun :KK43: :KK43:
allah yardımcın olsun canım dediğin gibi. ya iftira atılıyor ustune allah korusun bu kocan bişeye inandırılmış

Merhaba millet,
2016 Mayıs ayında çokta severek evlendim eşimle. 1 yılda ondan öncesinde bir sevgililik dönemimiz oldu. Sevgiliyken çok iyiydi bana karşı, kavgamız gürültümüz pek olmazdı, fikirlerime özen gösterirdi, el üstünde tutardı, birlikte gezer dolaşırdık.
Evlendikten sonra direk kabus oldu. bir insan bu kadar nasıl değişebilir şaştım kaldım. Ailesinin ağzına bakan, onlar ne derse yapan, benim söylediklerimi pek umursamayan, ben bir şey deyince tam tersini yapıp banada her defasında ama , inat yapıyorsun diyen, sürekli annemlere gidelim diyen (ki evlenmeden önce eve zor girerdi ben derdim dışarda durma ailenin yanında ol diye ) bi insan oldu.
evlenmeden bir sürü borç yapmış. bu olabilir tabi yuva kurmak kolay değil. ama ailesiyle harcamış herkesin haberi var bir benimle paylaşmamış. takılarımı aldı götürdü borca yatırdı ben görmedim bile. düğün yaparken kız tarafının alması gereken her şeyi bana aldırıp. erkek tarafının alması gereken her şeyi ailesiyle ortak borcundan harcayıp bana borç getirmiş.
Kıyafetime karışmayan insan şimdi omzum gözükse bana kötü davranan , ağır sözler söyleyen biri oldu.
bende çalışıyorum kendisi de çalışıyor. evin yemeği temzliği her şeyi bende hiç bir şeye yardım etmedği gbi birde ufacık bir şeyde hemen azarlanıyorum.
bir pazarımız var yataktan kalkmak bilmez. kaldırsam kalkmaz. kaldırmasam bu kdr saat niye uyuttun kahvaltı hazırlayp kaldırsaydın der. (sanki o da bana zimmetliymiş gbi birde). her hafta sonu bir plan yapardık dolaşırdık. şimdi gözün hep dışarda gezmicez oh olsun sana haketmiyorsun sen diye garip cümleler kuruyor. kendi benden çok çevresiyle görüşüyor ama. ayrıca ben ona dışarı çıkalım bile demiyrm buna rağmen bu cümleler bana geliyor.
evlendikten snra çekilecek bir insan olmadı yani. artık sabredebilecek gücüm kalmadı. üstüne birde Hamileyim!
ufak tefekte o kadar çok şey oluyorki. mesela aynı şeyi ben desem yapmıyor. 10 dk sonra kardeşi annesi dese hemen yapıyor. onlarla konuştuğu şeyleri benden sürekli gizliyor.
Bu kadar şeye de bir şey desem küssem konuşmasam, umrunda değil "Ben Böyleyim" "Keyfin Bilir" gbi cümleler kuruyor.
Eve gitmek istemiyorum. suratını görmek istemiyorum. eşimden böyle yaptıkça soğuyorum, sürekli mutsuzum. evliyim , çocuğum olacak diye sürekli sabrediyorum. çok yoruldum.
sizden fikirlerinizden, tecrübelerinizden bir başka gözle bakıp yardımcı olmanızı istiyorum :KK43: Ne yapmalıyım? Nasıl eski günlerimize döneriz? Ne yapsam yaptığı hatayı anlar?
Mutlu olmak varken mutsuzluk niyedir anlamıyorum. yardım edin :KK43:(((((
Merhabalar az önce yazınızı gördüm ve şu an ki durumunuzu merak ettim. Evliliğiniz nasıl? Neler yaptınız?

Bebeğin hayırlı olsun kucağına da sağlıkla almak nasip olsun inşallah.
Eşini görmezden gel onunla plan yapma haftasonu keyfine bak.
Kahvaltı yemek iş vs sana kitliyorsa kavga etme ama yapma her seferinde.
Aldiğin maaşı eve vs kullanma biriktir. Büyük yatırım olacağı zaman da ortaya çıkar üstüne al. Bu adam bunu hakediyor. Ne yaparsa yapsın ailesiyle sen çok müdahil olma .

Görme duyma konuşma gerekmedikçe yok say . Baktın hala adam olmuyor tedirgin olmuyor cinnet geçir biraz çizik at . 😜Sen bu adamı çekmeye mi geldin. En başında ipleri ele vermeyin bu erkekler cücük akıllı. O ipleri kullanmayı bilmiyor herseyi mahvediyorlar.

Böyle biri olduğunu düşünsem kesinlikle evlenmezdim. Bir ömür geçer mi böyle? Bir şeylerin duzelmesi lazm ama nasıl bilmiyorum. Ne yapabilirim bilmiyorun. Daha evlendgmiz gün yalanlar başladı. Biz sevgiliyken konusu geçmişti mesela takilar gelinle damadindir. Onlar istedgi gbi degerlendirir diye hemfikirdik mesela. Düğün günü takılar için soruyorum atile gidicez nasl yapalm nereye birakalim. Beni gecistirdi. Bilmiyrm dedi bakarz ddi ses soluk yok. Bnde bisi demedim. Hic ummuyorum çünkü sonra olacaklari. Takilar takildi. Biz odaya gectk. Gorumcem ve bir akrabasi iceri girdi takilari topladgi gbi gitti. Hic bisi anlamadm. Böyle kacircaklarini düşünmedim bile. Eee noldu simdi diyrm eşime saysaydik nereye gttlwr. Hic ses yok. Takilari da bi daha görmedim zaten. Borc yapmislar düğün için. Onlara gitmiş bozdurmuslar hepsini. Yetmedi. Tatil yaptik eve döndük bana diyorki aylık bin bin kredimiz var iki sene onu odicez düğün masrafi. Kimle yaptın? Ailesiyle. Benim neden haberim yok??? Bnmle odiceksn bu soylenmezmi? Bn kiz tarafinin almasi odemesi yapmasi gereken herseyi yaptm. Bohcasiydi mobilyasiydi damatligiydi kinasiydi a dan z ye uzerime ne düşerse.. bir tl borcunu getirmedim. Bana demiyor bile biz zaten borc odicez onlarida burdan alalim sen zora girme naslsa birlikte harciyalim birlkte odeyelm. Hic sesi ckmadi herseyi yaptrdi. Bnde herseyi o yapyor sanyrm bnm gbi. Megersem az buz borc yapmams. Evlenen herkesin borcu oluyor ama böyle muamele hak mı? Bn de bu yaptiklarinizi helal etmiyorum ddm. Soylendim kızdım bnm nasl haberm olmaz ddm. Herseyi bn sennle knsuyrm sen neden knsmadn ddm. Sevgliyken bna anlatmadgi bana oynadgi bunun gbi türlü türlü bir cok sey şimdi mutsuzlugumun sebepleri.
Evlenmeden önce ailesnn evndeyken. Sabah ise giderdi akşam gelirdi. Ymk yerdu yemezdi disarda arkdslariyla otururdu. Aksam 11 - 12 bn derdim git evine die. Ailesi belki uyurdu belki gorurdu belki gormezdi. Biz evlendik. Sürekli diyor annemler tek kaldi. Annemler yalnz. Annemler bekler. Annemlerde yielim. Annemlerde oturalm. Ziyarete gtsek he gun, gun aşırı nolur. Ya ddm ne diyosun madem oyle biz niye evlendk oturaydin evinde. Calisiyorum aksam geliyrm 8 de eve. Bi nefes alim bi dinlenim. Yok . Sıfır anlayış.
Evlenmeden önce de hayatm nasıl yapalım. Ne istersin. Zaten ailem öyle sürekli beklemez bizim evimiz ayrı kapimiz ayrı muhabbetleri.
Şimdi resmen eski kafalı. Kadin onune sofra kursun kaldirsin o ne derse o olsun o nasl isterse oyle giyinilsin. Bi tek onn annesi var sanki aman sürekli ziyaretine gidilsin. Cnku bn agac kavugundan oldm. Bana hakszlk yaplsn ama bn soyleynce aman söyledin olayim.
Evlenmeden önce hayatim ne güzel olmussun. Evlendkten snra aynı kiyafet. Disari böyle cikamazsn. Bi yere gitmiyrz.
Bn nasl anlayabilirdim ki bi insan bu kdr nasl kamufle edeblr kendsni ?
Ailemede bu olan durumlardan mesela takidan , sürekli annesinn yannda olmak istemesnden , onlar ne derse onlari dinlemesnden felan anneme bahsettm. Bana dediki ilk zamanlar alsma süreci olur böyle sabret. Alttan al. Yuvani bozma.
Bnde sabrettm. Smdi birde hamile oldgmu öğrendim. Suan o bi odada bn bi odada. Bi iiyz bi kötü. Cnku onn dedkleri olur hizmeti görülürse iiyiz. O da ck ii bi insan ztn. Ama onn dedkleri olmazsa ben kadiblgmn gorevlerini yerine getrmeyen kötü biriyim. Ben böyleyim keyfin nasl isterse diyor.
Konusmuyrm knsasmda gelmiyr ztn bi muddet sonra dayanamiyrm. Biraz ii oluyrz. Sonra bi konu oluyor yine aynı.
Bazi seyleri sonradan anliyor. Haklsn diyor. Sonra yine aynı şeyler. Yoruldum. Napicam bilmiyrm
Bir abla tavsiyesi vermek istedim.
Sanırım büyük çoğunluğumuz bu ayılaşma evresinden geçiyoruz ne yazık ki..
ALLAH ıslah etsin diyorum bu şekilde yapan erkeklere..
Şuan ikiniz arasında bir güç savaşı var o güya erkek olarak kendini ispat etmeye çalışıyor.
Sizi manipüle etmeye çalışıyor.
Kavga çıkarmayın ama size dayattığı her şeyi de kabul etmeyin.
Yemek yapmadığınız gün sakince acıktıysan mutfakta şunu şunu yapıp yiyebilirsin deyin.
Ailesine gitmek istediğinde tabi ki gidip görebilirsin ama ben yorgunum evimde dinleneceğim deyin.
Ayrıca maddi olarak hiç bir şeye elinizi sürmeyin.
Bunun ile ilgili tek yorum yaparsa madem ben evin kadınıyım evin sorumluluğu bende sende o zaman erkeğisin maddi sorumlulukta sende beni ilgilendirmez deyin.
Bunları sakince yapın.
Ve en önemlisi kendinizi uzak tutun.
Şimdi o ayımsı şey nasılsa evlendik elimin altında istediğimi yaparım havasında gidemez diye düşünüyor.
Ama canınıza tak ettiğinde çekmeyeceğinizi ve gidebileceğinizi bilmesi lazım o yüzden kendinizi geri çekin.
Ne oluyor diye sorarsa hayatımın bu şekilde olmasını isteyip istemediğimi sorguluyorum, evliliğimizi sorguluyorum ve düşünüyorum diye cevap verin.

Umarım odununuz yontulur ve "eş" olma vasfına erişebilir.

X