Çok Mu Geç?

Bana da hep avukatlık o yaştan sonra olmaz gibi gelmişti açıkcası tecrübe olsun,ismini duyurma konusu olsun geç olur gibi düşünmüştüm
Tam tersi avukatlık-hakimlik-savcılık muhakeme yeteneğiin gelişmiş olmasını biraz insan sarraflığını hayat tecrübesi olarak görmüş geçirmiş olmayı gerektirir +30 bu meslekler için inanılmaz uygun. Avukat tutmam gerekseydi, yaş grubunu bu aralıktan seçerdim. Muhakeme yeteneği biraz yaşla gelişen birşey.

Bence cazip okul vs mutfağında arkadaşım ahçı.Bir dolu yardımcısı var tatillerde hem tatil hem para alıyor yazın
Yemek bitince erkenden çıkabiliyor.Bilmem düşündüm bı o öylemi acaba .O çok memnun.Yerine düşmekle ilgili belki .Anaokulundada gördüm aynı şeyi ctesi pazar tatil.Tek sorumluluk yemek mutfak yardimcisa var oda memnun.Sanirim yerine düşmekle ilgili bazı durumlarda.Aldiklari para gayet iyi.

Ya gittim pok varmış gibi gastronomi okudum. Hedefim yok ne yalan söyliyim. Bu son şansım olduğu için elle tutulur bir bölüm okumak istiyorum sadece. Kamuya giricem diye kendimi paralamayacağım,önü açık bir şeyler. Öyle bir şey kaldıysa tabi 😂

Öyle bölüm/alan var mı ki kızımi ya tıp gibi mühendislik gibi çok çalışılan alanlar var onlara da girmesi zor. Geriye kalanlarda da çalışma şartları genellikle b.ktan, onun için herkes KPSS peşinde. Aradığın gibi bir meslek yemn billah gelmedi aklıma

Tam tersi avukatlık-hakimlik-savcılık muhakeme yeteneğiin gelişmiş olmasını biraz insan sarraflığını hayat tecrübesi olarak görmüş geçirmiş olmayı gerektirir +30 bu meslekler için inanılmaz uygun. Avukat tutmam gerekseydi, yaş grubunu bu aralıktan seçerdim. Muhakeme yeteneği biraz yaşla gelişen birşey.
Bunu sitede konuştuğum birinden daha duydum

Bence cazip okul vs mutfağında arkadaşım ahçı.Bir dolu yardımcısı var tatillerde hem tatil hem para alıyor yazın
Yemek bitince erkenden çıkabiliyor.Bilmem düşündüm bı o öylemi acaba .O çok memnun.Yerine düşmekle ilgili belki .Anaokulundada gördüm aynı şeyi ctesi pazar tatil.Tek sorumluluk yemek mutfak yardimcisa var oda memnun.Sanirim yerine düşmekle ilgili bazı durumlarda.Aldiklari para gayet iyi.
İnanın gram hevesim ve ilgim yok arkadaşınız seviyordur doğrudur da ben sevemiyorum,olmuyor yani :)

Aslında çok güzel ve önü açık bir bölüm okumuşsun. Bu bölümden öğretmen olarak atanan da yatılı okula aşçı olarak da atanan tanıdıklarım var. Özel sektörde de çalışabilirsin ama sanırım bu işi sevmedin. Ne yapsan mutlu olacağını düşünerek o yönde bir şey okuyabilirsin.
Matematik konusunda ben yaş geçtikçe insanın kafasının daha iyi aldığını düşünüyorum. Lisede sayısalda tam bir moronken kpss hazırlanırken iyi bir hocaya da denk gelmemle aa salak değilmişim demiştim ve kendimce çok iyi net yapmıştım matematikten.
Öğretmen olarak atanmak için formasyon almam lazımdı ancak puanım yetmedi ve alamadım malesef. Aşçılığı ancak öğretmen olarak atanırsam yaparım onun haricinde düşünmüyorum :)

Ya gittim pok varmış gibi gastronomi okudum. Hedefim yok ne yalan söyliyim. Bu son şansım olduğu için elle tutulur bir bölüm okumak istiyorum sadece. Kamuya giricem diye kendimi paralamayacağım,önü açık bir şeyler. Öyle bir şey kaldıysa tabi 😂
Matematiğinizn iyi olsaydı yazılım kursu alırdınız. Bildiğim kadarı ile üniversiteye de gerek yok uzaktan eğitim gibi ders alabilirsiniz. Yorucu bir süreç ama basarırsanız ve de iş bulursanız güzel

Kızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.

Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
Ama bir hedefiniz de yok yine okusanız da verim alamazsınız bence önce ne istediğinize karar verin hayatta
.ben olsam bir an önce para kazanmaya bakardım

Üniversite okusanız da okumasanız da o 4 yıl geçecek.Her türlü 32 yaşına geleceksiniz en azından hayallerinize kavuşmuş kendinizi tatmin etmiş olursunuz.Herkesin yolu aynı değil, hayat herkese aynı şansı da sunmuyor.Eğer işsiz kalacağınız dünden belli olan bir bölüm değilse ve sonradan bunu da keşke okumasaydım demeyecekseniz bence çalışmalara başlayın derim.

Benim bir tanıdığım 70 yaşında fransızca öğrenmeye başladı şu an 75 yaşında ve şakır şakır konuşuyor.Siz de o yaşlara geldikten sonra keşke zamanında yapsaydım diyebilirsiniz.

İnstagramdanda gözde tezeri takip ediyorum ve kendisi zannediyorum 36 yaşında.Hayali olan psikoloji bölümü için sınava girmişti babasını kaybetti hala devam etti ve şu an 3. yılı bitiyor bölümünde.Zaman çok hızlı geçiyor zaten bir şekilde bitirirsiniz korkmayın .

Ama bir hedefiniz de yok yine okusanız da verim alamazsınız bence önce ne istediğinize karar verin hayatta
.ben olsam bir an önce para kazanmaya bakardım
Ne istediğimi biliyorum aslında sadece ne okumak istediğime karar vermedim henüz ki bunun içinde acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum. İyice araştırmak istiyorum çünkü bu sefer. Çalışıyorum zaten şu an hali hazırda bir işim var fena bir işte sayılmaz aslında sadece neden daha fazlası olmasın diyorum

Sana sadece şunu söyleyeyim 31 yaşımda ikinci lisansıma başladım ve bitirdim. Ben de gitgel çok yaşadım ama geçen her senem mezuniyeti bir sene daha ileri atacaktı. Hemen işe koyul ve başla. Denedim olmadı diyeceksin en fazla. Ama şuna dikkat etmelisin odaklanacağın alanı gerçekten istiyor musun? Yani amacın tam olarak ne? Yaştan ziyade harcayacağın 4 sene de zaman, emek, sınavlar, hocalar, okul stresi vs. olacak. Sonunda istediğim bölümü bitirmiş olacağım diyorsan kesinlikle dene ama amacın alanın dışında sadece başka bir işe sahip olmaksa bunun için kurslar vs var ise daha hızlı olacak yolları dene derim.

Siz hobi olarak okumuş gibisiniz.konu şahini aktif olarak çalışma hayatında sanırım.yani ev hanımıyken kendimi eğliyeyim gibi değil sanki.
Aslında ev hanımıyken kendimi eğliyeyim diye değil hali hazırda bir iş yapıyorum, sadece üniversite mezunu değilim, hayatın ne getireceği belli olmaz en azından bir diplomam olsun diye okuyacağım. Zira artık iş ararken önlisans bile olsa mezuniyete bakılıyor.

Aslında ev hanımıyken kendimi eğliyeyim diye değil hali hazırda bir iş yapıyorum, sadece üniversite mezunu değilim, hayatın ne getireceği belli olmaz en azından bir diplomam olsun diye okuyacağım. Zira artık iş ararken önlisans bile olsa mezuniyete bakılıyor.
Helal olsun size. Gerçekten gıpta ettim ve takdir ettim.

Biraz geç oldu ama ben de durum biraz daha vahim 😀 36 yaşındayım ve hemşirelik okumayı düşünüyorum bu yıl. Morale ve varsa örneklere ihtiyacım var 🌸

Merhabalar. Ben de 36 yaşında hemşirelik okuycam ☺️ şu saatten sonra ne gerek var diyenler dolu etrafim. Ama ben takilmıyorum. 40 olduğumda pişmanlık yaşayacağıma ve ömür boyu içimde kalacağına yapicam bunu . Çünkü sağlık, insanlara dokunmak iyi gelmek hep mutlu etmiştir beni. Mesleğe de dokersem bunu ,o haz değer herşeye ...

Kafamı asıl kurcalayan şey dediğim gibi okuduğum bölümü mesleğe dökebilir miyim 32 yaşından sonra? Kamuya girersen sıkıntı yok zaten yaşa değil kpss'ye bakıyorda özel sektörde o yaşta tecrübesiz birine şans tanırlar mı sizce?
Konuşma terapistligi vb. bir bölüm okuyun, kendi işyerinizi açarsınız . Yaşınızda birşey yok ayrıca sadece hedefinizi net çizip istikrarlı devam edin.

Kızlar 97'liyim yani 30'a ramak kaldı. Sizce bu saatten sonra yeniden 4 yıllık bir üniversite okunur mu? Çok mu geç bunun için? Okuduğum bölümden çok pişmanım ve kendimi yiyip bitiyorum keşke başka bir bölüm okusaydım,kendime yazık ettim diye. Acaba başka bir bölüm okusaydım şu an hayatım nasıl olurdu diye düşünüp duruyorum sürekli. Bir yandan da yaşın geçti artık ne üniversitesi diyorum. Liseden mezun olalı 10 sene olacak neredeyse. Kaç sene olmuş defter kitap açmayalı. Matematiğim de çok kötüdür malesef. Bu açığı kapatabilir miyim? Başarabilir miyim bilemiyorum.

Ama böyle şunu mu yapsam,bunu mu yapsam acaba diye diye yıllarım geçti gitti. Daha fazla da vakit kaybetmek istemiyorum. Sizce?
Yani bebisim okumasan da 4 sene sonra 31 yaşında olacaksın bari oku

Ya öyle mi düşünüyorsunuz cidden? Çoğu yaşıtım işini eline alıp,düzenini kurduğu için çok geç olurmuş,yapamazmışım gibi geliyor bana sanırım.
30 yaşındayım hala meslekte ilerleme terfi alma gibi durumlar yaşamadım. Mesleğimden de nefret ediyorum. Kwşke okumasaydım

X