Çok mu geç kaldım her şeye ?

Ipekcigim kosullardan memnun olsa nicin konu acsin hosnut degil ki konu aciyor bdvde. Yeni is kurmak ona yorucu bir ugras geldigi icin acmis
bilemiyorum ki bizim de eşimle şu an şartlarımız çok iyi. yani maaşlarımız, çalışma ortamlarımız vs vs. ama ben de isterim kendi işimiz olsun diye. özel sektör el kapısı sonuçta bir gün izin alırsın, ikinci gün alırsın üçüncü seferde "amma da çok izin alıyor " diye kulis olur. halbuki yetişkin insanlarız ihtiyacımız olmasa neden izin alalım ki.
ben doğumdan 15 gün sonra iş başı yaptım.
ama eşimle kendi işimiz olsa daha esnek olacağı kesin.
bunu yapacak cesaret yok henüz, risk almak da yorucu. en azından dışarıda çalışınca olmayınca çıkar gidersin ama kendi işin olunca "ya olmazsa" olasılığı zayıf bırakıyor. ama "ya olursa" bu da hep acabalarda kalacak.
benim rahmetli babam subaydı. aynı yaşta okul arkadaşıyla askeri okula kaydolmaya gitmişler. arkadaşının saçı uzun diye kesmesini istemişler doğal olarak o da sadece uzun saçlarını kesmemek için geri dönmüş. cahillikk, gençlik dersin bakınca.. ama babam memur oldu, o ise şu an fabrikatör..2 tane fabrikası var ve başka sektörlerde yatrıımları.

bilemiyorum ki bizim de eşimle şu an şartlarımız çok iyi. yani maaşlarımız, çalışma ortamlarımız vs vs. ama ben de isterim kendi işimiz olsun diye. özel sektör el kapısı sonuçta bir gün izin alırsın, ikinci gün alırsın üçüncü seferde "amma da çok izin alıyor " diye kulis olur. halbuki yetişkin insanlarız ihtiyacımız olmasa neden izin alalım ki.
ben doğumdan 15 gün sonra iş başı yaptım.
ama eşimle kendi işimiz olsa daha esnek olacağı kesin.
bunu yapacak cesaret yok henüz, risk almak da yorucu. en azından dışarıda çalışınca olmayınca çıkar gidersin ama kendi işin olunca "ya olmazsa" olasılığı zayıf bırakıyor. ama "ya olursa" bu da hep acabalarda kalacak.
benim rahmetli babam subaydı. aynı yaşta okul arkadaşıyla askeri okula kaydolmaya gitmişler. arkadaşının saçı uzun diye kesmesini istemişler doğal olarak o da sadece uzun saçlarını kesmemek için geri dönmüş. cahillikk, gençlik dersin bakınca.. ama babam memur oldu, o ise şu an fabrikatör..2 tane fabrikası var ve başka sektörlerde yatrıımları.

İşte ben o riski almak istiyorum artık. On iki sene hizmet verdim evet maaşım, şartlarım iyi, sevilen bir elemanım da ama nereye kadar özel sektör ? Alnımın terini kendi işime akıtayım istiyorum, bu yönde bir heves var. Dilerim inşallah sizin de bizim de işlerimiz yolunda gider, gönlümüze göre verir Rabbim.

İşte ben o riski almak istiyorum artık. On iki sene hizmet verdim evet maaşım, şartlarım iyi, sevilen bir elemanım da ama nereye kadar özel sektör ? Alnımın terini kendi işime akıtayım istiyorum, bu yönde bir heves var. Dilerim inşallah sizin de bizim de işlerimiz yolunda gider, gönlümüze göre verir Rabbim.
inşallah canım ama ben senin kadar cesaretli değilim.
bireysel çalışmanın da zorlukları var.
işte her işin artısı ve eksisi var kendine göre.
ben o yüzden hep hayırlısı neyse o olsun, hayırlısını bana kolay kıl Allahım diyorum.

bende bazen senin gibi düşündüğüm oluyor
boşa geçen zaman diyorum arkama dönüp baktığımda
erken yaşta evlendim evlendiğimden de bişey anlamadım hemecik 2 çocuğum oldu
çok şükür eşimden ve evliliğimden bir şikayetim yok ama keşke zaman daha yavaş ilerleseydi
şuan 28 yaşıma girdim ama daha hayattan bişey anlamadım
ilerki zamanlarıma dolu dolu yaşamak istiyorum sadece

inşallah canım ama ben senin kadar cesaretli değilim.
bireysel çalışmanın da zorlukları var.
işte her işin artısı ve eksisi var kendine göre.
ben o yüzden hep hayırlısı neyse o olsun, hayırlısını bana kolay kıl Allahım diyorum.

Bazı insanlar vardır kafası ticarete ya da işletmeye inanılmaz yatkındır özel sektörde durdukları hatadır ama bazı insanlar da vardır bir heves bu işlere bulaşır altından kalkamaz. Loto ya da milli piyango tutturan pek çok insan parasını yatırdığı her işte batmış. Sadece iki kişi parasını çoğaltmış. Onlarda daha önce yaptıkları işe devam edenlermiş. Benim de kebapçı açan ve batıran duyduklarım var. Bizim apartmanın altındaki dükkan tam 5 kere el değiştirdi bir kaç senede. Her gelen deniyor ve olmuyor. Allah herkesin yolunu açık etsin.

Bazı insanlar vardır kafası ticarete ya da işletmeye inanılmaz yatkındır özel sektörde durdukları hatadır ama bazı insanlar da vardır bir heves bu işlere bulaşır altından kalkamaz. Loto ya da milli piyango tutturan pek çok insan parasını yatırdığı her işte batmış. Sadece iki kişi parasını çoğaltmış. Onlarda daha önce yaptıkları işe devam edenlermiş. Benim de kebapçı açan ve batıran duyduklarım var. Bizim apartmanın altındaki dükkan tam 5 kere el değiştirdi bir kaç senede. Her gelen deniyor ve olmuyor. Allah herkesin yolunu açık etsin.
kesinlikle doğru bir yaklaşım.
örnek vereyim. benim eşimin şu an çalıştığı yerde otomasyon yazılımı yapıyor eşim ve bir arkadaşı.
Fabrika ciddi yatırım yapıyor bu işe. Ve baya da kar ettiler, makinelerde kullanılan insan sayısının azaltılması falan filan..

Bana diyor ki “ bu işi dışarıya yaptırsalar yüz binlerce lira demek”

Bunların eski müdürü var şirketten ayrıldı. “gelin birlikte iş kuralım” demiş. Hazırda bekleyen birkaç yer bile varmış yazılım isteyen ama o da cesaret edemiyor ben de izin vermiyorum.

Riskleri sevmiyoruz işte.

Çaresiz olacak birşey göremedim sizi seven her fikrinize saygı duyup yerine getirmeye çalışan bir eşiniz varmış çok şanslısınız birkere,yaş konusuna gelince de bende de bu konuda takıntı var maalesef 24 yaşındayım ama 30 uma geldiğimde bunalıma gireceğimi düşünüyorum niyeyse kadınların çoğunda olan bir durumdur bu sanırım.

merhaba canım, ben de 35 yaşındayım ve bende de bu ruh durumu daha farklı şekillerde ortaya çıkıyor. ama sonuçta aynı kapıya çıkıyor. ben evli değilim, ve daha yeni 3 yıllık ilişkim bitti. kendimi herşeye geç kalmış, ununu eleyip eleği asmış gibi hissediyorum. sanki artık kimse beni sevmez,ben kimseyi sevemem, evlenemem gibi geliyor. artık sevsem nolur bir ilişkim olsa nolur yaşım 35 diye düşünüyorum kendi kendime. çocuk için zaten geç kaldım. 35 kadın için farklı bir yaş hayatın farkına varmaya başlıyoruz belki. gerçeklerle yüzleşiyoruz. yılların ilerlediği yaşımızın ilerlediği diye bir gerçek olduğunu anlıyoruz. ve yapamadıklarımız için geç kaldık diye bir korku oluşuyor bu sefer. nasıl aşarız bilemiyorum bende.

36 yaşındayım. 35 'imde boşandım. Evet bir sürü sorun, depresyon vs. oldu ama içlerinde 35 yaş sendromu hiç olmadı.
Ne olacağımız belli olmayan bir ilişkim var ( ailesi ve biraz da o sorun ediyor ve bende evlenmekten korkuyorum biraz )
Erkek arkadaşım bekar, hiç evlenmemiş ve benden beş yaş küçük.Seni biraz kendime benzettim ama tek fark biz evli değiliz henüz.
Benim 35 olduğumda yaşadığım hiç bir zaman orta yaş sendromu olmadı tek düşüncem acaba anne olabilecek miyim düşüncesi. Çünkü hiç deneme yapmamıştım bu konuda ve ne kadar doğurgan olduğum ile ilgili bir fikrim de yok.
Sevgilim de benden küçük olunca zaman zaman acaba evlenirsek onunda baba olmasına imkan verebilir miyim diye bir takım saçma düşünceler geçmişti aklımda ama onu da aştım, yaşımla ilgili hiç bir sorun yok şükürler olsun.Allah nasip ederde evlenirsek çocuk sahibi de olabilirim diye umuyorum sonuçta sigaram düzenli alkol alımım veya bir rahatsızlığım yok.

Şimdi de acaba bir değilde iki mi olsa diye düşünüyorum, yaşımdan dolayı ikincisi için şansım daha az ya..
İnsan kendine dert edinir ya bazen gereksiz şeyleri, evlendim 1 tane oldu ya 2. si dert oldu :KK45::KK45:

Demem o ki bence senin yaşadığın onca sorun sıkıntıdan sonra sonunda mutlu olman. Ve belki de bu kadar sorunsuz ve mutlu bir hayat seni korkutuyor. Her an her şey bozulacakmış gibi. Hissettiklerinin sebebi bu olabilir, belki bir kaç terapi seansından sonra bunu da aşarsın ..
Mutluluklar dilerim :nazar::nazar::nazar::nazar:

kesinlikle doğru bir yaklaşım.
örnek vereyim. benim eşimin şu an çalıştığı yerde otomasyon yazılımı yapıyor eşim ve bir arkadaşı.
Fabrika ciddi yatırım yapıyor bu işe. Ve baya da kar ettiler, makinelerde kullanılan insan sayısının azaltılması falan filan..

Bana diyor ki “ bu işi dışarıya yaptırsalar yüz binlerce lira demek”

Bunların eski müdürü var şirketten ayrıldı. “gelin birlikte iş kuralım” demiş. Hazırda bekleyen birkaç yer bile varmış yazılım isteyen ama o da cesaret edemiyor ben de izin vermiyorum.

Riskleri sevmiyoruz işte.

Aynen risk sevmiyoruz. Eşim de yazılım sektöründe bu arada. Restoran otomasyon sistemlerinde. Bu sayede İstanbul'da hangi mekan ne kadar ciro yapar, hangi semtlerde durumlar nasıl işin içinde ve biliyor. Bir de dediğim gibi ticari zekasına güveniyorum eşimin. Allah utandırmasıın inşallah. Ben bir önden yolu açayım size de haber veririm durumları :)

36 yaşındayım. 35 'imde boşandım. Evet bir sürü sorun, depresyon vs. oldu ama içlerinde 35 yaş sendromu hiç olmadı.
Ne olacağımız belli olmayan bir ilişkim var ( ailesi ve biraz da o sorun ediyor ve bende evlenmekten korkuyorum biraz )
Erkek arkadaşım bekar, hiç evlenmemiş ve benden beş yaş küçük.Seni biraz kendime benzettim ama tek fark biz evli değiliz henüz.
Benim 35 olduğumda yaşadığım hiç bir zaman orta yaş sendromu olmadı tek düşüncem acaba anne olabilecek miyim düşüncesi. Çünkü hiç deneme yapmamıştım bu konuda ve ne kadar doğurgan olduğum ile ilgili bir fikrim de yok.
Sevgilim de benden küçük olunca zaman zaman acaba evlenirsek onunda baba olmasına imkan verebilir miyim diye bir takım saçma düşünceler geçmişti aklımda ama onu da aştım, yaşımla ilgili hiç bir sorun yok şükürler olsun.Allah nasip ederde evlenirsek çocuk sahibi de olabilirim diye umuyorum sonuçta sigaram düzenli alkol alımım veya bir rahatsızlığım yok.

Şimdi de acaba bir değilde iki mi olsa diye düşünüyorum, yaşımdan dolayı ikincisi için şansım daha az ya..
İnsan kendine dert edinir ya bazen gereksiz şeyleri, evlendim 1 tane oldu ya 2. si dert oldu :KK45::KK45:

Demem o ki bence senin yaşadığın onca sorun sıkıntıdan sonra sonunda mutlu olman. Ve belki de bu kadar sorunsuz ve mutlu bir hayat seni korkutuyor. Her an her şey bozulacakmış gibi. Hissettiklerinin sebebi bu olabilir, belki bir kaç terapi seansından sonra bunu da aşarsın ..
Mutluluklar dilerim :nazar::nazar::nazar::nazar:

Çok teşekkür ederim güzel dilekler için çıtırları kapmışız valla :D Benim belki de tek çocuk olmamdan ötürü hiç bebek özlemim yok, eşim de zaten çocuk seven bir adam değil düşünüyorum da bu da iyi bir işaret olabilir. Ben deli gibi bebek istesem o istemese ya da tam tersi olsa sorun yaşayabilirdik. Ama eşim sanki puzzle parçası gibi benim için bu açıdan benzersiz. Ama tabii ileride vazgeçebilir isteyebilir o zaman da Allah yardımcım olsun diyeceğim. Demet Akalın 42 yaşında anne oldu biliyorsunuz. Benim annem de 34 yaşında doğurmuş beni. Yani çaresiz değiliz :)

Size de mutluluklar dilerim bir ömür.

YAPACAK birşey yok. yaş 35 yolun yarısı eder. hepimizin sonu belli, bence kendinizi kandırmaya çalışmak yerine olduğunuz yaşın keyfini çıkarmayı deneyin. yoksa 40 olunca da 50 olunca da 60 olunca da mutsuz bir kadın olacaksınız.

YAPACAK birşey yok. yaş 35 yolun yarısı eder. hepimizin sonu belli, bence kendinizi kandırmaya çalışmak yerine olduğunuz yaşın keyfini çıkarmayı deneyin. yoksa 40 olunca da 50 olunca da 60 olunca da mutsuz bir kadın olacaksınız.

Kendimi hangi konuda kandırdığımı düşündünüz ki ? o_O

Bir kadının kendini ciddi anlamda fark ettiği dönemin 30 dan sonra olduğuna inancım gün geçtikçe artıyor.

Evet anne olmak evlenmek mutlu bir yuva sahibi olmayı kim istemez ama bunun için gereken o anlayışlı insanı bulmadığınızda elinize tek geçen ruhsal bunalımlar ve mutsuzluk. Bunun olmasındansa tek olmak bazen çok daha anlamlı.

Bir de toplumun evlenince mutlu olmak diye bir dayatması var. Hayatta nelerden mutlu olduğunuza bakın lütfen.

Evliliğinix yolundaysa ve bebek için çalışıyorsanız devam edin elbette ama hayatta bunun tek amaç olduğunu düşünmeyin. Kolay gelsin...

Kendimi hangi konuda kandırdığımı düşündünüz ki ? o_O
genç görünüyorum, elma yiyorum vs yazmışsınız, yazmışlar. bunlar yaşın geçmesine engel değil malesef.
dıştan ne kadar genç de görünsek içerideki vade yavaş yavaş doluyor.
size kendinizi kandırıyorsunuz demiyorum, kandırmaya çalışıyorsunuz dedim. gelen mesajlar da o yönde.
malesef hayat çok hızlı akıp bitiyor. sadece siz değil hepimiz buna kendimizi alıştırmalıyız.

Bir kadının kendini ciddi anlamda fark ettiği dönemin 30 dan sonra olduğuna inancım gün geçtikçe artıyor.

Evet anne olmak evlenmek mutlu bir yuva sahibi olmayı kim istemez ama bunun için gereken o anlayışlı insanı bulmadığınızda elinize tek geçen ruhsal bunalımlar ve mutsuzluk. Bunun olmasındansa tek olmak bazen çok daha anlamlı.

Bir de toplumun evlenince mutlu olmak diye bir dayatması var. Hayatta nelerden mutlu olduğunuza bakın lütfen.

Çalışıyor musunuz? Hangi hobilere sahipsiniz? Sizinle evlenecek insanın hangi özelliklerde olmasını istersiniz?
Gerçekten feminist düşünceler gibi görünse de sizi siz olduğunuz ve hobilerinizin zevklerinizin hiç uyuşmadığı bir insanla sırf yaş kaygısı ile evlenmeyin.

Zira sonu zoraki bir evliliği sürdürme oluyor. Olan ise çoğunlukla kadına oluyor... Yıpranan idare etmeye zorlanan hep bizler oluyoruz...

Siz sanırım konuyu tamamen okumadınız ben zaten 3 aydır evliyim ve çok mutluyum. Evliliğim de yaş kaygısıyla olmadı eşime çok aşığım ve mutluyum. Genel anlamda katlıyorum ama size. Önce kişinin kendi mutluluğu tüm dayatmalardan önce gelmelidir. Ama bende bu dayatma olmadı ilk mesajımı okursanız görürsünüz zaten :)

geç mi kaldım konusuna gelince.
hiçbir zaman birşeye geç kalmış sayılmazsınız.
babannem 78 yaşında vefat ettiğinde hala evinde yaptığı değişikler için eşya taksidi ödüyordu.

Siz sanırım konuyu tamamen okumadınız ben zaten 3 aydır evliyim ve çok mutluyum. Evliliğim de yaş kaygısıyla olmadı eşime çok aşığım ve mutluyum. Genel anlamda katlıyorum ama size. Önce kişinin kendi mutluluğu tüm dayatmalardan önce gelmelidir. Ama bende bu dayatma olmadı ilk mesajımı okursanız görürsünüz zaten :)

Biraz okudum sonra devamına baktığımda evli olduğunuzu gördüm mesajımı değiştim kusura bakmayın pazartesi dalgınlığı diyelim biz buna :KK53:

Back
X