• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem titizlik hastası. Artık Dayanamıyorum... Lütfen Bir Akıl Verin...

1. bakıcım tanıdıktı deprem bölgesine yeni taşınmıştık ve bırakacağım kimsem yoktu.
2. İşe iki gün gitmem demek benim için beş gün çocuğumla vakit geçirmem demekti.
3. Eşimin hastanede kalması her gün artçıların yaşandığı şehirde yalnız bir evde yaşamaması demekti. Artı hastane sağlamdı.
4. Evimizde yaşamak kirada yaşamaktan daha iyi elbette. Biz eşimle para hesabı yapmayız. Birikim yapabilmek hem benim hem eşim için iyi bir şey. Maaşımı cebime atıp her şeyi eşimden beklemiyorum.
Benim yazdıklarımın birebir aynılarını maddelere ayırarak yazmışsınız 🤣 sonuç olarak eşiniz deprem bölgesinde sersefil bir şekilde sürünürken ve size yanıma gel ev tutalım derken gitmediniz. Evlilik iyi günde kötü günde değil miydi? konu sahibinin annesinden ayrı yaşamak için sebepleri sizin eşinizle ayrı yaşama sebeplerinizden bin kat daha geçerli sebepler. Kendi yapamayacağınız şeyler için milletle artist artist konuşmayın naçizane tavsiyem 👍🏻

Merhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
Onlıne terapiyi denesenız ...Evden çıkmasına gerek kalmaz hem..Güvenli alanında olacagını bılınce belkı kabul eder..

Bakın sizi çok iyi anlıyorum ama annenize çok üzülüyorum o da hayatını yasamak ıster ama o ıcındekı konusan sey var ya ...O susmaz ...O susmuyor...Sürekli ona komut verıyor hem de bu komutlar zincirler seklınde uzuyor..

Mesela birinci komutu yapıyor...Kıyafetlerını cıkar dıyor sımdı o guzel yıkanamaz...Sen yıka dıyor..O yıkıyor ohhh dıyor rahatlamalıyım hayır rahat yok...Ya odasına gırerken suraya dokunduysa ordan da yatagına dokunacak her yer pislenecek..

Aynen bu sekılde oluyor...Büyük travmalarda cıkıyormus bu olay...Gercekten tedavısıde cok cok zor... :KK43:

Genelde maruz kalma öneriyorlar bazı konularda bende de vardı ama sıktım dısımı bakın ımdat dayanamıcam hayır dedıgın noktada kırılma yasıyorsun ama gel sor okb hastasına o noktada nasıl yasıyor
😟

Bu kitabı psikiyatri doktoru önermişti...

Annenize sağlık,size de sabır diliyorum..Siz gerçekten çok iyi birisiniz..O kıyafetleri çıkartmak ve yıkamasına izin vermek demek ne demek biliyormusunuz bakmayın size

arada öyle konustuguna hepsi bu pislik hastalık yüzünden...Aslında huzur,anlayış güvenli alanı sizsiniz...
Screenshot_20250317_005736_Samsung Internet.webp

Benim yazdıklarımın birebir aynılarını maddelere ayırarak yazmışsınız 🤣 sonuç olarak eşiniz deprem bölgesinde sersefil bir şekilde sürünürken ve size yanıma gel ev tutalım derken gitmediniz. Evlilik iyi günde kötü günde değil miydi? konu sahibinin annesinden ayrı yaşamak için sebepleri sizin eşinizle ayrı yaşama sebeplerinizden bin kat daha geçerli sebepler. Kendi yapamayacağınız şeyler için milletle artist artist konuşmayın naçizane tavsiyem 👍🏻
bakın ben konu sahibine gidin bir uzman ile görüşün dedim. Bir bilene danışın annenizin durumunu. Ola ki yapabileceğin bir şey vardır. Doktor ona kendisini de annesinin bu durumundan sakınması için tavsiye verir. Aksi durumda bir anneyi hasta diye hiçbir şey yapmadan terk etmek bencilliktir. Siz ise anneni terk et diyorsunuz. Hayatın son sayfasına gelmedik henüz. Hayatın zorluklarından ben bu dünyaya bir defa geliyorum diyip kaçmak kişinin kendini kandırmasıdır. Halbuki insan zorluklara çözüm arayıp bularak güçlenir olgunlaşır. Hayat burada yapılan yorumlar gibi siyah veya beyaz değil. Annen hastaysa onu terk et demek ilkelliktir. Ben konu sahibine elinden geleni yapmasını tavsiye ediyorum. Yine de annesinin iyileşip iyileşmeyeceğine göre kararını verir.
ayrıca benim yaşadığım bir zorluk üzerine yazdığınız fütursuzca yorum karakteriniz hakkında beni bilgi sahibi kıldı. Yaşadığım bir zorluk üzerine yazdıklarınız bencilliğinizin üzerine merhamet eksikliğinizi de ortaya çıkardı. Bu zamanın çocuğusunuz.

Benim yazdığım cümlenin aynısını yazıp ah ama şu cümleyi eleştireyim yapıp beni alıntılamana ne demeli?
Arkadaşım bak yorumuma ben de anne gidemiyorsa sen git bir bilene sor demişim. Ama çağın insanı bencil. Anneni bırak gençliğini yaşa yazıyorlar şaka gibi… tamam sen öyle yap. Anneyi babayı eşi her zorlukta herkesi terk edin. Aferin !
Hüüüfff en ahlaklı en fedakar en insan sensin tamam inandık. Sen terk etme edene de akıl verirken büyük büyük konuşma

bakın ben konu sahibine gidin bir uzman ile görüşün dedim. Bir bilene danışın annenizin durumunu. Ola ki yapabileceğin bir şey vardır. Doktor ona kendisini de annesinin bu durumundan sakınması için tavsiye verir. Aksi durumda bir anneyi hasta diye hiçbir şey yapmadan terk etmek bencilliktir. Siz ise anneni terk et diyorsunuz. Hayatın son sayfasına gelmedik henüz. Hayatın zorluklarından ben bu dünyaya bir defa geliyorum diyip kaçmak kişinin kendini kandırmasıdır. Halbuki insan zorluklara çözüm arayıp bularak güçlenir olgunlaşır. Hayat burada yapılan yorumlar gibi siyah veya beyaz değil. Annen hastaysa onu terk et demek ilkelliktir. Ben konu sahibine elinden geleni yapmasını tavsiye ediyorum. Yine de annesinin iyileşip iyileşmeyeceğine göre kararını verir.
ayrıca benim yaşadığım bir zorluk üzerine yazdığınız fütursuzca yorum karakteriniz hakkında beni bilgi sahibi kıldı. Yaşadığım bir zorluk üzerine yazdıklarınız bencilliğinizin üzerine merhamet eksikliğinizi de ortaya çıkardı. Bu zamanın çocuğusunuz.
Ben zaten konu sahibine anneni terk et git demedim hiçbir yorumumda. hatta aksine başka bir alternatif sundum. Ancak sizin ayrı eve çık diyen üyelere bu kadar tepki vermenizi kendi karakterinizle çelişkili buldum. Eşiniz deprem bölgesinde hastanede yatıp kalkarken yaşadığınız yer daha rahat diye adamın yanına gitmeyen bir insan olarak kimseyi bu konuda yargılayabilecek pozisyonda değilsiniz. Hele hele insanlara merhametsiz veya bencil diyebilecek pozisyonda hiç hiç değilsiniz.

Ben zaten konu sahibine anneni terk et git demedim hiçbir yorumumda. hatta aksine başka bir alternatif sundum. Ancak sizin ayrı eve çık diyen üyelere bu kadar tepki vermenizi kendi karakterinizle çelişkili buldum. Eşiniz deprem bölgesinde hastanede yatıp kalkarken yaşadığınız yer daha rahat diye adamın yanına gitmeyen bir insan olarak kimseyi bu konuda yargılayabilecek pozisyonda değilsiniz. Hele hele insanlara merhametsiz veya bencil diyebilecek pozisyonda hiç hiç değilsiniz.
Neden yerimin rahatlığından değil de çocuğum için gitmediğimi kabul etmiyorsunuz? Haşa siz Allah mısınız? Yargılama yapmak isteyen sizsiniz. Ben çelişkili değilim. Siz haklı olduğunuzu düşündüğünüz için anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben buradakilere kendimi neden melek gibi göstermek gayem olsun ? Adım bile belli değil. Konu sahibine yardımcı olmak dışında bir amacım yok. Yorumumu da kendime göre yaparım. Konu sahibi ister uygular isterse umruna takmaz. Gençliğine bak anneni bırak derseniz bunun anlamı bencilliktir. Üzerine basa basa yaşadığım deprem felaketi hakkındaki yorumlarınız evet sizin merhamet eksiğinizin olduğunu gösteriyor. İnsanları haklı çıkacam diye hassas konulardan incitmeye çalışmayın.

Ne alakası var ? Kız burada annesi hakkında fikir istemiş ben de kendi yorumumu yazmışım. Olayı neden sulandırıyorsun ?
Hala siz diye bahsediyorum bu kendime saygımdan, mahalle ağzıyla konuşmaktan hoşlanmam.
İnsanlara durmadan hakaret eden ve bunu yaparken de kendini tam 180 derece zıt bir yerde konumlandırmaya çalışan tek kişisin.
Örneğin “sulandırmak” “zamanın çocuğu” “ahlaksız” “bencil” “hormonlarınız halaya durdu(?)” “vicdan” “erdemlilik” vb
19 yorum oturup saysam 25 hakaret çıkar herhalde, gerisi de yolda gibi görünüyor. Konuyu da darma dağın yapmışsınız. E gidip bakın bari kadına kıza faydanız olsun. Çünkü en Erdemli olmak bunu gerektirir.
Sanki insanlar bırak kapıyı üstüne kilitle eve de atom bombası at yazmış

4. Sayfada bıraktım kalan yorumları okumadım ancak yazılanlar doğruysa anneniz içgörüsü olmayan, kişilik örüntülerinin de eşlik ettiği oldukça ileri seviye bir OKB hastası. OKB nin en azından içgörü kazanana kadar tek tedavisi ilaçtır. Nokta.

Tedavi reddi mevcutsa hastanın kendi iyiliği için, adliyeye gidip dilekçe yazarak bir hakimden 432 kararı çıkarttırabilirseniz, zorunlu olarak yatışı yapılır. Tabi dediğim gibi karar hakime ait.

Allah yardımcınız olsun, cidden zor bir durum

Hala siz diye bahsediyorum bu kendime saygımdan, mahalle ağzıyla konuşmaktan hoşlanmam.
İnsanlara durmadan hakaret eden ve bunu yaparken de kendini tam 180 derece zıt bir yerde konumlandırmaya çalışan tek kişisin.
Örneğin “sulandırmak” “zamanın çocuğu” “ahlaksız” “bencil” “hormonlarınız halaya durdu(?)” “vicdan” “erdemlilik” vb
19 yorum oturup saysam 25 hakaret çıkar herhalde, gerisi de yolda gibi görünüyor. Konuyu da darma dağın yapmışsınız. E gidip bakın bari kadına kıza faydanız olsun. Çünkü en Erdemli olmak bunu gerektirir.
Sanki insanlar bırak kapıyı üstüne kilitle eve de atom bombası at yazmış
konuyu sen ve siz hitaplarını kullanmaya getirmek işi sulandırmaktır. Kimseye hakaret etmiyorum. Mesajım alıntılanır ve yorumum üzerine yorum yapılırsa elbette kendi düşüncemi söylerim.

4. Sayfada bıraktım kalan yorumları okumadım ancak yazılanlar doğruysa anneniz içgörüsü olmayan, kişilik örüntülerinin de eşlik ettiği oldukça ileri seviye bir OKB hastası. OKB nin en azından içgörü kazanana kadar tek tedavisi ilaçtır. Nokta.

Tedavi reddi mevcutsa hastanın kendi iyiliği için, adliyeye gidip dilekçe yazarak bir hakimden 432 kararı çıkarttırabilirseniz, zorunlu olarak yatışı yapılır. Tabi dediğim gibi karar hakime ait.

Allah yardımcınız olsun, cidden zor bir durum
Uzman görüşü ne kadar kıymetli 🙏🏻 psikiyatri uzmanıydınız değil mi otrera?

Neden yerimin rahatlığından değil de çocuğum için gitmediğimi kabul etmiyorsunuz? Haşa siz Allah mısınız? Yargılama yapmak isteyen sizsiniz. Ben çelişkili değilim. Siz haklı olduğunuzu düşündüğünüz için anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben buradakilere kendimi neden melek gibi göstermek gayem olsun ? Adım bile belli değil. Konu sahibine yardımcı olmak dışında bir amacım yok. Yorumumu da kendime göre yaparım. Konu sahibi ister uygular isterse umruna takmaz. Gençliğine bak anneni bırak derseniz bunun anlamı bencilliktir. Üzerine basa basa yaşadığım deprem felaketi hakkındaki yorumlarınız evet sizin merhamet eksiğinizin olduğunu gösteriyor. İnsanları haklı çıkacam diye hassas konulardan incitmeye çalışmayın.
Merhametsizce bir yorum asla yapmadım. Aksine deprem bölgesinde kalacak yeri olmadığı için aylarca hastanede kalan eşinize çok üzüldüm. Umarım siz de konu sahibinin annesine gösterdiğiniz merhameti eşinize gösterirsiniz . Ki ilgili konunuzda herkes de benimle aynı şekilde düşünmüş. Siz de onlara haklısınız demişsiniz. Siz de doğru olanın ne olduğunu biliyosunuz aslında neyse iyi geceler.

Merhametsizce bir yorum asla yapmadım. Aksine deprem bölgesinde kalacak yeri olmadığı için aylarca hastanede kalan eşinize çok üzüldüm. Umarım siz de konu sahibinin annesine gösterdiğiniz merhameti eşinize gösterirsiniz . Ki ilgili konunuzda herkes de benimle aynı şekilde düşünmüş. Siz de onlara haklısınız demişsiniz. Siz de doğru olanın ne olduğunu biliyosunuz aslında neyse iyi geceler.
Elbette tanımadığınız bir insana üzülmediniz. Eşimden daha fazla merhamet göstermem gereken küçük bir bebeğim vardı. Konuşamayan ve bana muhtaç bir varlık olduğu için. Bulduğumuz ilk çözüm yolunda da biraraya geldik. Bazen sabredersin bazen elinden gelen her şeyi yaparsın. Çünkü hayat budur. Zorluklara çözümler bulmaktır. Hiçbir şey yapmadan kaçmak yanlıştır. Merhametli olmak sizin için haklı olmaya çalışmaktan daha önemli olsaydı hala aynı şeyleri yazmakta ısrar etmezdiniz.

Back
X