Çok mu geç kaldım her şeye ?

Ergenliğinizle ilgili kısmı okurken kendimi gördüm .
Ne yazık ki benim de annem çok çok iyidir ama hep babama zayıf oldu ben de okulu hedefledim ve kazandım okuyorum şu an .
Eminim beni çok iyi anlarsınız durumlar farklıdır belki ancak alışkanlıkları olan sert bir baba ve ona karşı zayıf bir anne . Arada sessiz sedasız büyüyen çocuk ..
İlerdeki bana bakıyor olsaydım ki sizde dilerim kızmazsınız bunu görür gibiyim.
Çünki ben de ne olursa olsun sonuna kadar hatta aldatılana kadar sevdiğim adam için mücadele verecek kadar zayıf ve duygusalımdır..
İlerdeki bana derdim ki Summe şimdi tam zamanı , gördün geçirdin artık güçlüsün. Yanında olmak isteyenler olacak . Artık mutlu ve kendine güvenli ol demek isterdim..
Kendine güven

İlerisi yok canım şimdiki zaman var. Benim de hatam hep ertelemekti bir şeyleri ama ilerisi yok, zaman çok çabuk geçiyor. Dediğin gibi kendine güvenmek ve güçlü durmak çok önemli.

Bu zamana kadar hep aci cekmissiniz. Simdi tam hersey sizi nutlu edecekken siz neden kendinizi uzmeye calisiyorsunuz? Keyfini cikarin bence yoksa aciya bagimli olmuşsunuz dicem.

Bu arada yazdıklarımdan tüm sorunumun eşimle aramda beş yaş fark olmasını, dengemin bu sebeple bozulduğunu ve eşimin işsiz güçsüz biri olduğunu çıkartabilecek kadar hayalgücü geniş arkadaşlar varsa bir zahmet yorum yapmasınlar. Hatta ileri gidip seçimin baştan yanlış demesinler. Eşim hayatımda verdiğim en doğru karar benim için.

Bu arada yazdıklarımdan tüm sorunumun eşimle aramda beş yaş fark olmasını, dengemin bu sebeple bozulduğunu ve eşimin işsiz güçsüz biri olduğunu çıkartabilecek kadar hayalgücü geniş arkadaşlar varsa bir zahmet yorum yapmasınlar. Hatta ileri gidip seçimin baştan yanlış demesinler. Eşim hayatımda verdiğim en doğru karar benim için.

Ben de "elestiriyi hazmedemeyen, yorum zoruna gitti diye emek verip olaya katkida bulunmak icin fikir beyan eden uyeye atarlanan konu sahibi konu acmasin" yazmayacagim cunku forumun yoneticisi ben degilim. Dileyen diledigini forum kurallari cervevesinde yazar yorumlar yollar.

hatali dusundugun bir nokta var; mutlulugu genclik-guzellige ve duzgun bir evlilige baglamissin. hepsinin bir arada bulunmadigi bir hayati da ziyan olmus sayiyorsun belli ki. oysa emin ol ki kimsenin hayatinda hersey istedigi gibi olmuyor, birseyler hep eksik. mutluluk bu kadar komplike bir sey degil, aksine anlardan ibaret, yasadigin anlara odaklan, iyi hissetmek istemekten geciyor bu yol, iyi hissettigin her an senindir, sonrasini dusunme sonrasi belki hic olmayacak.

ben de eksik mi okudum diye döndüm yeniden okudum ama böyle bir izlenim yaratacak tek ibare bulamadım.

hatali dusundugun bir nokta var; mutlulugu genclik-guzellige ve duzgun bir evlilige baglamissin. hepsinin bir arada bulunmadigi bir hayati da ziyan olmus sayiyorsun belli ki. oysa emin ol ki kimsenin hayatinda hersey istedigi gibi olmuyor, birseyler hep eksik. mutluluk bu kadar komplike bir sey degil, aksine anlardan ibaret, yasadigin anlara odaklan, iyi hissetmek istemekten geciyor bu yol, iyi hissettigin her an senindir, sonrasini dusunme sonrasi belki hic olmayacak.

Biliyormusunuz daha dün aynı şeyi facebook'da yazdım. Çünkü an'larla mutlu olan biriyim. Mutluluğu eşimde buldum yani evlilik= mutluluk değil benim için zaten bir kez tecrübe etmiştim. Ayrıca evlilik de her şeyin pırıltılı olduğu harika bir yol değil, engebeler de var düşüp kalkmak da.. Ama ben eşimi çok seviyorum koca bulmuş görgüsüz gibi bir sevme değil bu, aşığım işte adamın gülüşüne :) Size hak verdiğim diğer konu ise şekilciliğim. Zaten 35 yaşa takılmamdan belli değil mi ? Önemli olanın şekil değil maneviyat olduğunu hatırlarıyorum kendime sık sık bu günlerde.

ben de eksik mi okudum diye döndüm yeniden okudum ama böyle bir izlenim yaratacak tek ibare bulamadım.
Cunku ben yorum yaparken genelde eski konulari da okurum. Eski konularinda esiyle yas farkini 1-2 yazmis yalan yazmis 5 yazmamis demek ki yas farkini kafaya takiyor. Evlenip bosandigi ve kocasi hic evlenmedigi icin kocasinin ailesine karsi kompleks yaptigini yazmis. Kocasiyla kavga edince hosgeldin x (eski kocasinin adi) diyormus. Eski konularini okuyup genel bir bakis acisi koyuyorum ortaya. Dogrusu yanlisi tartisilir isin uzmani degiliz

Hiçbir şey için geç kalmamışsınız. Bundan 4 5 yıl önce bizim bir tanıdığımız 54 yaşında evlendi (karı koca aynı yaştalar) o kadar mutlular ve hayatın tadını çıkartıyorlar ki, belkide sıradan evliliği olan 25-30 yıllık çiftten daha çok mutluluk yaşadılar bu 5 yılda. Hem şöyle de bir durum var, hayat geçmişten oluşmuyor, anlardan oluşuyor. Mesela ben 25 yaşındayım, bunu derken geçirdiğim 25 yılın her saniyesini yaşamıyorum, bunu söylediğim anı yaşıyorum ve hayat benim için şuan. 40 yaşına gelen biri için de önemli olan şuanıdır ve geleceğidir. Sizde geçmişe çok takılmayın, şuan yaşıyorsunuz tadını çıkartın. Ne mutlu ki sizi seven ve güzel anlaştığınız bir eşiniz var. Mutluluklar...

Cunku ben yorum yaparken genelde eski konulari da okurum. Eski konularinda esiyle yas farkini 1-2 yazmis yalan yazmis 5 yazmamis demek ki yas farkini kafaya takiyor. Evlenip bosandigi ve kocasi hic evlenmedigi icin kocasinin ailesine karsi kompleks yaptigini yazmis. Kocasiyla kavga edince hosgeldin x (eski kocasinin adi) diyormus. Eski konularini okuyup genel bir bakis acisi koyuyorum ortaya. Dogrusu yanlisi tartisilir isin uzmani degiliz
eski hayatında yaşadığı sorunları zaten kısmen anlatmış. diğer konularını da biliyorum konu sahibinin.
Ancak gözümden kaçmış mıdır tam emin değiliim ancak aklıma yeni eşiyle ilgili yaşadığı bir sorun, farklı frenkansta olmaları, maddi yeterslizlileri diye bir şey kalmamış ki normalde hep yeni eşiyle çok mutlu olduğunu, hayallerinde iş kurmak gibi bir şey olduğundan bahsediyordu. ama senin mesajın şu anki evliliklerinin de sorunlu olduğu izlenimi veriyor ki bence genelde bakınca ben öyle görmüyorum.

biz hayatı çift dikiş yaşayan insanlarız... ve her ne kadar unuttuk desek de yaralarımızdan izler bazen bu düşüncelere sebep oluyor...
aslında sen de biliyorsun ki bunların hepsi vesvese... ve ne terapist ne eşin ne de başkası seni bu düşüncelerden uzaklaştıramaz bizim bi geçmişimiz var zaman zaman depreştiğinde, geçmişe yolculuk yaptığında yaşanıyor bu duygular

ama hayat bizim için yeni başladı :))

Sevgide yaş önemli değildir .sen mutluysan eşin mutluysa yaşın ne önemi var , hayata geç kalmadın hayat hep bugün başlar her yeni gün yeni bir başlangıçtır.. 35 yaş tam yaşı canım herşey için bir kadının en güzel zamanı derler ister işte ister evlilikte.. geçmişte sıkıntılar yaşamışsın ama geçmişte kalmış sen şimdiye bak :D kariyer de yaparsın bebekte yaparsın , bence eşin sana senin enerjine yetişmeye çalışıyordur .hayat güzel sevgi olunca çok daha güzel ben inanıyorum herşey güzel olacak sen yeter ki iste şimdi reglysin doğaldır karamsar olman ben resmen arabeske bağlıyorum o dönemler de :D bol bol gül .. sıkıntı ararsan bolca görürsün güzeli düşün güzeli hayal et güzeli yaşa.. ben bir anlatsam ah ah :D iş arıyorum , sevdiğim adamın ailesiyle sıkıntı yaşıyoruz.. evde kös kös oturuyorum.. sonbahar da geldi... ama yine de bir şekilde olumlu bakmaya çalışıyorum hayaller kuruyorum :D

Son düzenleme:
eski hayatında yaşadığı sorunları zaten kısmen anlatmış. diğer konularını da biliyorum konu sahibinin.
Ancak gözümden kaçmış mıdır tam emin değiliim ancak aklıma yeni eşiyle ilgili yaşadığı bir sorun, farklı frenkansta olmaları, maddi yeterslizlileri diye bir şey kalmamış ki normalde hep yeni eşiyle çok mutlu olduğunu, hayallerinde iş kurmak gibi bir şey olduğundan bahsediyordu. ama senin mesajın şu anki evliliklerinin de sorunlu olduğu izlenimi veriyor ki bence genelde bakınca ben öyle görmüyorum.
Is kurmak icin mevcut is kosullarindan memnun olmamak gerekiyor. Her sey guzelse neden ugrassin. Ben de cok makul sekilde dedim ki isi gucu oturmus olsaydi. Zaten eski konusunda da yazmis ozel sektorde ne ileri ne geri kredi karti borclariyla ugrasiyoruz is kuracagiz vs. yazdigim seylerin hic biri hayal urunu degil hepsinin dayanagi konu sahibinin eski konulari. Bunlari hayal urunu buluyosa kosullarini dogru okuyamiyo gunluk sıkıntıları tek tek ele aliyo demektir. Ben bagliyorum bir yere.

Üyenin her konuda böyle değişik çıkışları olduğunu bildiğimden ve polemik istemediğimden görünmez yaptım kendisini. O yüzden yazdığını göremiyorum. Ama forumdaki hiçbir yerde ne maddi bir sıkıntımdan ne de eşimden şikayet etmedim. Şu an beni mutsuz eden oturduğumuz site sadece. Sadece bir kez çok müsrifim nasıl birikim yaparım diye sormuştum belki o kalmıştır üyenin aklında :) Maddi sıkıntılar ile birikim yapmayı istemek bağlantısı da ilginç tabii ama neyse :KK53:

10 sene sonra bende böyle şeyler hissedebilirim büyük ihtimalle,çoğu kadında belli bir yaştan sonra hissediyordur.

Sevgide yaş önemli değildir .sen mutluysan eşin mutluysa yaşın ne önemi var , hayata geç kalmadın hayat hep bugün başlar her yeni gün yeni bir başlangıçtır.. 35 yaş tam yaşı canım herşey için bir kadının en güzel zamanı derler ister işte ister evlilikte.. geçmişte sıkıntılar yaşamışsın ama geçmişte kalmış sen şimdiye bak :D kariyer de yaparsın bebekte yaparsın , bence eşin sana senin enerjine yetişmeye çalışıyordur .hayat güzel sevgi olunca çok daha güzel ben inanıyorum herşey güzel olacak sen yeter ki iste şimdi reglysin doğaldır karamsar olman ben resmen arabeske bağlıyorum o dönemler de :D bol bol gül

Ev konusunu da konuştum canım baharda değiştiriyoruz eşim "çalışıp otel gibi kullandığımız için benim için çok da sıkıntı veren bir durum değildi ama senin mutsuz olduğun bir ev benim için de ev olamaz" dedi. Beni anlamasına sevindim.

Is kurmak icin mevcut is kosullarindan memnun olmamak gerekiyor. Her sey guzelse neden ugrassin. Ben de cok makul sekilde dedim ki isi gucu oturmus olsaydi. Zaten eski konusunda da yazmis ozel sektorde ne ileri ne geri kredi karti borclariyla ugrasiyoruz is kuracagiz vs. yazdigim seylerin hic biri hayal urunu degil hepsinin dayanagi konu sahibinin eski konulari. Bunlari hayal urunu buluyosa kosullarini dogru okuyamiyo gunluk sıkıntıları tek tek ele aliyo demektir. Ben bagliyorum bir yere.
aslında iş kurmak mevcut iş koşullarını iyileştirmek için de yapılır. her zaman her şeyin daha iyisi vardır. mesela şu an sen çok iyi bir yerde çalışıyor olabilirsin ama bir üst basamak her zaman vardır. sen üst basamağa çıkmak istersen içinde olduğun işin ve koşulların kötü olmasından kaynaklanıyor diyemeyiz.
benim eczacı arkadaşım var, yurt dışında yediği pizzanın tadını burada alamıyor diye gitti orada öğrendi pizzanın yapılışını ve geldi burada eczanesini kapattı pizzacı açtı. Ne kadar mantıksız geliyor demi bakınca?
İşte hayallerinin peşinden gitmek bu galiba.

aslında iş kurmak mevcut iş koşullarını iyileştirmek için de yapılır. her zaman her şeyin daha iyisi vardır. mesela şu an sen çok iyi bir yerde çalışıyor olabilirsin ama bir üst basamak her zaman vardır. sen üst basamağa çıkmak istersen içinde olduğun işin ve koşulların kötü olmasından kaynaklanıyor diyemeyiz.
benim eczacı arkadaşım var, yurt dışında yediği pizzanın tadını burada alamıyor diye gitti orada öğrendi pizzanın yapılışını ve geldi burada eczanesini kapattı pizzacı açtı. Ne kadar mantıksız geliyor demi bakınca?

On iki senedir özel sektördeyim, bizim sektörün hayalidir hep kendi işini kurmak. Türkiye'de elbette kumar gibi iş kurmak, tutunmak ama biz istiyoruz eşimle bunu. Zaten ortaya koyduğumuz büyük bir enerji var bedenen ve ruhen ve biz bunu kendi işimize harcamak istiyoruz artık. Zaten eşim de geçmişte eğitimlere katılmış bu alanda. Ben insanlarla diyalog kurmayı seven biriyim, Halkla İlişkiler okudum zaten. Eşimin de ticari zekası iyidir. Böyle bir şeye niyetlendik Allah utandırmasın.

Ipekcigim kosullardan memnun olsa nicin konu acsin hosnut degil ki konu aciyor bdvde. Yeni is kurmak ona yorucu bir ugras geldigi icin acmis

Back
X