• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem titizlik hastası. Artık Dayanamıyorum... Lütfen Bir Akıl Verin...

Söylemek istediğim bu. Kızı da annesini terk ederse ne olacak? Gençliğine bak hayata bir defa geliyorsun demek bencilce bir davranış. Hem ne malum kimin kime muhtaç olacağı… buradaki yorumların çoğu o şekilde. Anne hastaysa ilgilenme , kocada bir problem varsa hemennn ayrıl, koca ailesiyle asla görüşme, bebeğin engelli riski varsa aldır…. Eee ot gibi yaşamak bu. Halbuki destek olmak varlığınla yardımcı olmak bunlar gerçekten insanın ruhuna iyi gelen şeyler
Kocamdaki problem düzelmeyecekse ayrılırım, kocamın ailesi bana saygının zerresini göstermiyorsa görüşmem. Ve en önemlisi evet engelli gebeliğimin sonlandırılması için imza attım. Hiçte ot gibi yaşamıyorum. Bu zamanda eğer kendini korumazsan hayatın tokadını çok pis yiyorsun. Bu bahsettikleriniz sadece kendini korumak. Burda da eğer anne kişisi herhangi bir çözüme yanaşmıyorsa eğer bi noktada evladınında psikolojisi etkilenecek demek. 22 yaşında bi genç kadını annesinin her zerresini yıkamasından bahsediyoruz bilmem farkında mısınız bu çok büyük bi sınır ihlali. Kişisel haklara saldırı yani anlatabiliyor muyum? Bana bunu yapan annem olsa kaçarım ordan. Konu sahibi de kaçmalı eğer annesi hiç değilse kızının kişisel sınırlarını ihlal etmemeyi kabul etmiyorsa.

Merhaba ben 22 yaşında bir genç kızım. Kendimi bildim bileli aşırı boyuttaki bir titizlik takıntısı - hastalığı- olan bir anneyle yaşıyorum. Anne babam ayrı ve annemin takıntılarının boyut atlama sebebi de babam tarafından uğradığı ihanetler ve ayrılığı... Basit bir titizlik hastalığı değil en ufak örnekleri vermek gerekirse; dışarıdan eve girdiğimde; dış kapı kapandığı an da önünde tüm üstümü çıkarıp çırılçıplak bir halde duşa girerim ve yaşıma rağmen beni annem kendi elleriyle yaklaşık 40 dk yıkar. Kendimi yıkamama müsaade yok, banyom bittiğinde annemin belirlediği yerlere sadece dokunarak odama; evin içerisinde ise sadece annemin müsaade ettiği alanlarda oturup yemek yeme vakit geçirme hakkım var. Mutfağa girme iznim neredeyse hiç yok, yemeğim suyum önüme gelir. Dışarıdan gelen şeyler silinmez direkt yıkanır. Eve beyaz ekmek bile sokulmaz çünkü o yıkanamaz ya da silinemez. Telefonum elime geçmeden önce annem tarafından 20 dk silinir ve elime öyle verilir. Artık dayanamayacak boyutlardayım. Her titizlik hastalığı geçti dediğimde tekrardan daha da artarak senelerdir devam ediyor. Dışarıdan evimize misafir asla gelmez. Annem sene de max acil durumlar olmadıkça beş kere çıkar. Senelerdir gıkım bile çıkmadı bu konularda elimden geldiği kadar onu ve kurallarını destekleyip uydum ama artık 22 yaşında olup onun tarafından yıkanmak diken üstünde yaşamak zoruma gidiyor. Ayrı eve çıkmam imkansız çünkü benden başka kimsesi yok. Psikologa götürmek imkansız asla istemiyor. Zorla dışarı çıkarmam bile imkansız. Ne yapacağım hayatımı nasıl düzelteceğim onu bırakmak istemek bencillik mi bilmiyorum... Dışarıdan geldiğimde yediğim azarlar ve her şeyin suçluusu benmişim gibi "sen hayatı yaşıyorsun ben bu cehennemi" sitemleri zoruma gidiyor. Bencil miyim yoksa vicdanım sonunda bana geriye baktığımda büyük pişmanlıklar mı yaşatacak bilmiyorum.
İnan ki aynı manyak anneye sahibim .. yaşım 32 ..Ve sana diyorum ki asla vicdan yapma ..o sana hayatı zindan ederken vicdan yapıyor mu? Bir kez olsun yavruma ne yapıyorum diyor mu?? Ayril evden yalnız kalsın inan ki yalnız kalınca iyilesiyorlar inanki yanında olman ona da sana da iyilik değil.. bak 32 yaşındayım tansiyon ilaci kullanıyorum ve sonuç şu ben ne yaptım ki sen çok alıngansin..kurtar gençliğini

Söylemek istediğim bu. Kızı da annesini terk ederse ne olacak? Gençliğine bak hayata bir defa geliyorsun demek bencilce bir davranış. Hem ne malum kimin kime muhtaç olacağı… buradaki yorumların çoğu o şekilde. Anne hastaysa ilgilenme , kocada bir problem varsa hemennn ayrıl, koca ailesiyle asla görüşme, bebeğin engelli riski varsa aldır…. Eee ot gibi yaşamak bu. Halbuki destek olmak varlığınla yardımcı olmak bunlar gerçekten insanın ruhuna iyi gelen şeyler
Kanka sen iyi misin. ? Aynı anneye sahip ol bakalım yine burada iyilik meleği rolu kesiyor musun ? Benim annem de aynı manyak nasılsın iyileşti biliyor musun?? Tamamen yalnız kalarak! Çünkü manipule edebilecek kimse kalmadi günah keçisi evden kacti ve iyilesmek zorunda KALDI.. şimdi git bahcendeki otlara melek rolu kes ..

Kendin bir psikiyatra gidil böyleyken böyle ne yapabilirim diye soracaksın o da sana yönlendirme yapacak. Başka türlü sana da ona hayat cehennem olmaya devam eder.

22 yaşındaki kadını her gün 40 dakka çitilemek, sen hayatı yaşıyorsun ben cehennem demek müthiş etik di mi. Ahlakla konunun ne ilgisi var bu kız psikolog değil psikiyatr değil çok yüksek ihtimalle onun psikolojisi de bozuk.
evin içinde canlı canlı gömülüp otursunlar çünkü bu çok ahlaklı bir iş di mi.
Benim yazdığım cümlenin aynısını yazıp ah ama şu cümleyi eleştireyim yapıp beni alıntılamana ne demeli?
Arkadaşım bak yorumuma ben de anne gidemiyorsa sen git bir bilene sor demişim. Ama çağın insanı bencil. Anneni bırak gençliğini yaşa yazıyorlar şaka gibi… tamam sen öyle yap. Anneyi babayı eşi her zorlukta herkesi terk edin. Aferin !

Kocamdaki problem düzelmeyecekse ayrılırım, kocamın ailesi bana saygının zerresini göstermiyorsa görüşmem. Ve en önemlisi evet engelli gebeliğimin sonlandırılması için imza attım. Hiçte ot gibi yaşamıyorum. Bu zamanda eğer kendini korumazsan hayatın tokadını çok pis yiyorsun. Bu bahsettikleriniz sadece kendini korumak. Burda da eğer anne kişisi herhangi bir çözüme yanaşmıyorsa eğer bi noktada evladınında psikolojisi etkilenecek demek. 22 yaşında bi genç kadını annesinin her zerresini yıkamasından bahsediyoruz bilmem farkında mısınız bu çok büyük bi sınır ihlali. Kişisel haklara saldırı yani anlatabiliyor muyum? Bana bunu yapan annem olsa kaçarım ordan. Konu sahibi de kaçmalı eğer annesi hiç değilse kızının kişisel sınırlarını ihlal etmemeyi kabul etmiyorsa.
Ben bencil bir insanım diyorsun kısaca. Ok. Ben senin gibi değilim. Dayanışmayı sevdiklerimin sıkıntılarında yanlarında olmayı önemsiyorum. Bencilliği de ahlaken doğru bulmuyorum.

Kanka sen iyi misin. ? Aynı anneye sahip ol bakalım yine burada iyilik meleği rolu kesiyor musun ? Benim annem de aynı manyak nasılsın iyileşti biliyor musun?? Tamamen yalnız kalarak! Çünkü manipule edebilecek kimse kalmadi günah keçisi evden kacti ve iyilesmek zorunda KALDI.. şimdi git bahcendeki otlara melek rolu kes ..
Ona cevap vermeyin, kendi kendine duyar kasıyor. Ben şu konuyu gördüm, bir kızın annesi kızını tuvalet hortumuyla dövüp işkence ediyordu kıza ve ona bile duyar kasmışlardı, annen katlan diye. Böyle konuşan kadınların çocuğunu elinden almak gerek.

İyilik meleği rolü kesmiyorum. İçimden geçenleri söylüyorum. Arkadaşım siz bencilseniz ben ne yapayım

Ona cevap vermeyin, kendi kendine duyar kasıyor. Ben şu konuyu gördüm, bir kızın annesi kızını tuvalet hortumuyla dövüp işkence ediyordu kıza ve ona bile duyar kasmışlardı, annen katlan diye. Böyle konuşan kadınların çocuğunu elinden almak gerek
Ne adım belli ne kim olduğum belli bir platformda neden duyar kasmak için uğraşayım. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Amacım kimseden aferin almak değil. Kıza anneni terk etmek yerine çözüm için bir doktorla görüşmesini tavsiye ettim. Hayatınızda kimseye ihtiyaç duymayacakmış gibi davranan sizsiniz. Bencilsiniz. Ben annemi o halde bırakmazdım. Bunun anlamı ne duyar kasmak ne rol yapmak. Siz kimsiniz ki ben size rol yapayım

İyilik meleği rolü kesmiyorum. İçimden geçenleri söylüyorum. Arkadaşım siz bencilseniz ben ne yapayım
Sen nesin polyanna mi ? Sen aynı imtihandan geçmediğini kınama Allah seni öyle bir manyakla sinar ki aklına ben gelirim ! Ve geleyim !

Sen nesin polyanna mi ? Sen aynı imtihandan geçmediğini kınama Allah seni öyle bir manyakla sinar ki aklına ben gelirim
Ne adım belli ne kim olduğum belli bir platformda neden duyar kasmak için uğraşayım. Ben sizin gibi düşünmüyorum. Amacım kimseden aferin almak değil. Kıza anneni terk etmek yerine çözüm için bir doktorla görüşmesini tavsiye ettim. Hayatınızda kimseye ihtiyaç duymayacakmış gibi davranan sizsiniz. Bencilsiniz. Ben annemi o halde bırakmazdım. Bunun anlamı ne duyar kasmak ne rol yapmak. Siz kimsiniz ki ben size rol yapayım
Kardeşim sen iyi misin ? Bu manyaklar tedavi olmaz olmuyorlar !!!! Sence bunca sene o kadinda anlamadı mi doktorluk manyak olduğunu?? Ya bi git bahcendeki otlarla konuş ot gibi yaşayan tek varlıklar senin bahcende ve kalbinde ve bir gün öyle bir imtihan ol ki bu kestiğin ahkamlar aklına gelsin iyilik meleği polyanna seni

Sen nesin polyanna mi ? Sen aynı imtihandan geçmediğini kınama Allah seni öyle bir manyakla sinar ki aklına ven gelirim !
Allah herkesi bir imtihan ile sınar. Hepimiz imtihandayız. Hasta bir anneyi hiçbir şey yapmadan bırakmak bencilliktir. Ayrıca sen niye aklıma gelesin sen benim hayatımda ne kadar yer edinebilirsin ki aklıma gelesin ??

Eşiniz çakılı kadro olduğu için deprem bölgesinde tek başına evsiz barksız hastanede yatarken size sen de buraya gel ev tutalım demesine rağmen sırf rahatınızı bozmamak için adamı orda yalnız bırakmışsınız böyle bir konunuz var. Herkes de sizi haksız bulmuş. Ona rağmen burda rahatım yerinde gitmek istemiyorum yazmışsınız. Bu bencillik değil de nedir? Bu kadar rahatına düşkün bir insan olarak imtihan edilmediğiniz konuda bu kadar saldırgan ve iddialı davranmanız hayret verici.

Sen nesin polyanna mi ? Sen aynı imtihandan geçmediğini kınama Allah seni öyle bir manyakla sinar ki aklına ben gelirim

Kardeşim sen iyi misin ? Bu manyaklar tedavi olmaz olmuyorlar !!!! Sence bunca sene 9 da anlamadı mi doktorluk manyak olduğunu?? Ya bi git bahcendeki otlarla konuş ot gibi yaşayan tek varlıklar senin bahcende ve kalbinde ve bir gün öyle bir imtihan ol ki bu kestiğin ahkamlar aklına gelsin iyilik meleği polyanna seni
Tamam canım sen imtihan olmamı istediğin için olacam. Allah yazdığı için değil. Utanmasan oradan bana beddua gönderecen 😅

Eşiniz çakılı kadro olduğu için deprem bölgesinde tek başına evsiz barksız hastanede yatarken sizs sen de buraya gel ev tutalım demesine rağmen sırf rahatınızı bozmamak için adamı orda yalnız bırakmışsınız böyle bir konunuz var. Herkes de sizi haksız bulmuş. Ona rağmen burda rahatım yerinde gitmek istemiyorum yazmışsınız. Bu bencillik değil de nedir? Bu kadar rahatına düşkün bir insan olarak imtihan edilmediğiniz konuda bu kadar saldırgan ve iddialı davranmanız hayret verici.
Benden çok eşimi düşündüğünüz için sağolun. Valla komik ya hormonlarınız halaya mı durdu da bu kadar sinirleriniz hopladı sizin gibi düşünmediğim için

Benden çok eşimi düşündüğünüz için sağolun. Valla komik ya hormonlarınız halaya mı durdu da bu kadar sinirleriniz hopladı sizin gibi düşünmediğim için
Yoo hiç sinirlenmedim aksine konularınızı okuyunca güldüm. Sırf rahatına düşkünlüğünden deprem bölgesindeki kocasını evsiz barksız bırakıp başka yere tayin isteyen ve kocası çağırmasına rağmen gitmeyen bir kadının, hasta, kendisine eziyet eden ve tedaviyi reddeden annesine bakacağına inanmıyorum.

Yoo hiç sinirlenmedim aksine konularınızı okuyunca güldüm. Sırf rahatına düşkünlüğünden deprem bölgesindeki kocasını evsiz barksız bırakıp başka yere tayin isteyen ve kocası çağırmasına rağmen gitmeyen bir kadının, hasta, kendisine eziyet eden ve tedaviyi reddeden annesine bakacağına inanmıyorum.
Size kendimi inandırmak gibi bir gayem gerçekten yok. Konumu okuyorsan da tam oku. Küçük bebeğim vardı. Tekrar deprem olursa ona bir şey olursa diye gidemiyordum. Kendim için değil.

Size kendimi inandırmak gibi bir gayem gerçekten yok. Konumu okuyorsan da tam oku. Küçük bebeğim vardı. Tekrar deprem olursa ona bir şey olursa diye gidemiyordum. Kendim için değil.
Yoo burda bakıcım var çocuğuma bakıyor, işe de sadece 2 gün gidiyorum çok rahatım, ev de kendi evim oraya gitsem kirada oturucam yazmışsınız. Adam orda hastanede yatıp kalkıyor. Siz hayat standartlarınızın daha iyi olmasından bahsediyorsunuz. Eve geldiğinizde 40 dk banyoda zorla yıkayan anneniz olsa koşa koşa türkiyenin öbür ucuna tayin isterdiniz

Yoo burda bakıcım var çocuğuma bakıyor, işe de sadece 2 gün gidiyorum çok rahatım, ev de kendi evim oraya gitsem kirada oturucam yazmışsınız. Adam orda hastanede yatıp kalkıyor. Siz hayat standartlarınızın daha iyi olmasından bahsediyorsunuz. Eve geldiğinizde 40 dk banyoda zorla yıkayan anneniz olsa koşa koşa türkiyenin öbür ucuna tayin isterdiniz
1. bakıcım tanıdıktı deprem bölgesine yeni taşınmıştık ve bırakacağım kimsem yoktu.
2. İşe iki gün gitmem demek benim için beş gün çocuğumla vakit geçirmem demekti.
3. Eşimin hastanede kalması her gün artçıların yaşandığı şehirde yalnız bir evde yaşamaması demekti. Artı hastane sağlamdı.
4. Evimizde yaşamak kirada yaşamaktan daha iyi elbette. Biz eşimle para hesabı yapmayız. Birikim yapabilmek hem benim hem eşim için iyi bir şey. Maaşımı cebime atıp her şeyi eşimden beklemiyorum.

Back
X