Çok mu geç kaldım her şeye ?

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Günaydın güzel hanımlar. Gel-gitli günler geçiriyorum, kafam çok karışık. Lafı dolandırmadan konuya geleyim. Diğer konularımı okuyanlar az çok bilirler yeni evliyim. Bu yaz 35 oldum ve kendimi büyük bir çıkmazda hissediyorum. Eşimle iş kurma planımız var, benim evden memnuniyetsizliğim sebebiyle bu plana ev değişimi de eklendi ama ben kendimi her şeye çok geç kalmış hissediyorum.

Babam ile çok büyük sorunlar yaşayarak geçti ergenliğim. Annem psikolog doktor ve çok iyi bir annedir ama maalesef babama karşı çok zayıf oldu her zaman. Hedefim üniversite kazanmaktı kazandım orada ilk eşimle tanıştım. Uzun süren bir flört dönemi oldu ve o zamanlar yanlış kişi olacağının sinyallerini verdi ama ben çok güçsüzdüm. Evde sorunlar geçmiyordu, bir dönem boşanma aşamasına gelindi evden ayrıldık ancak annem gene zayıf davrandı ve geri döndük... Bilmiyorum belki sığınmak istedim, belki ne olursa olsun o evden huzurlu olurum dedim bilmiyorum hepsi tam on sene önceydi. Sonucunda çok kötü bir üç sene geçirdim, aldatıldım ve ayrıldım. Ve bir büyük hata daha yaptım baba evine döndüm. Anneme olan zaafıma ve onun dramatize edilmiş davranışlarına yenildim de diyebiliriz. Tek çocuğum bu arada belirteyim.

Yani 32 yaşıma dek hayatım sorunlar, sıkıntılar, mücadele ve üzüntüyle geçti. Sonra eşimle tanıştım ki kendisi beni Allah'la barıştıran kişidir , yeniden şükretmeye başladım yeniden doğdum onunla.

Konunun başında yazmıştım bir sürü planlarımız var geleceğe dair ama ben yaşlanmaktan çok korkuyorum, sanki tüm gençlik yıllarım boşa geçmiş ve şimdi tam ortada yaşlılığın arefesinde gibi hissediyorum kendimi. Eşim benden beş yaş küçük ama ben ondan daha enerjiğimdir hiç sorun yaşanmadı aramızda şimdiye dek ama kendimi geride hissediyorum sanki bana verilen süre dolmuş gibi hissediyorum.

Regl olmamın da psikolojim üzerinde etkisi vardır muhakkak ama nedense ben yaşlanmaktan inanılmaz korkuyorum. Diyet, spor yapsam ne olacak ki 35 yaşında bir kadın ne kadar güzel olabilir diyorum ki görenler beni 25 zanneder sigara kullanmadığımdan ve baktığımdan cildim çok gençtir. Böyle saçma ryh hallerine giriyorum. Eşim benden gençlere bakarsa ileride diyorum. O da hiç çapkın bir adam değildir oysa...

Buraya yazıp rahatlamak istedim bende o_O

Böyle boş kuruntularla bugününü zehir etme. 25 inde işin, gücün, evin herşeyini elde etmiş olsan 28 inde hala elinde tutacağının garantisi mi var?
22-23 yaşında kadınları eşleri aldatmıyor, aldatılan kadınlar hep çirkin mi?
Hayatında herşey dört dörtlük gitse bile, hiç bir insanın 40 ı göreceğinin garantisi yok, ama belki senin önünde sağlıklı bir 45 yıl var; yaşayan herkes yaşlanıyor elbet. Allah hayırlı ömürler versin hepimize.

Aslinda burda yazilacak yorumlari biliyorsun,akli basinda bir kadinsin belli. Ama ben yine de soyleyim ruh yaslanmaz vucut yaslanir. Sevdigin yaninda, hicbirsey icin gec degil. Allahin izniyle onunuzde birlikte gecireceginiz gunler var. Sagliklisin,enerjin yerinde. Daha ne? Psikolojik olarak yipranmissin ama kendi kendine telkinlerle rahatlayacagina eminim, olmadi bir ufak yardim sana iyi gelecektir :KK66:
Hem 35 ne ki, ben 40im ama gel gor ki ruhum 20-25te
n ileri gitmiyor :KK45:

bence birazcık depresif halin var yaşadıkların çok kolay şeyler değil. biz kötü günler geride kaldı desekte o bizim içimizde yer ediyo farkında değiliz. boşanmak bir tramvadır kim olursa olsun bence iz bırakıyor. hayata bağlanmada güzellikleri yaşamada zorluk çekiyoruz. önceden çok severek yaptığımız şeyleri yapmakta zorluk çekiyoruz onlar artık hiç çekici gelmiyor. ben bir çiçeğe güzel diyemediğim zamanları bilirim. heleki evdeki anne baba sorunu zaten hayatımıza yön veren şey. tavsiyem bir kere dahi olsa bir terapiste gözükmen bu düşünceler insanı yiyip bitiriyor çünkü geçti zannediyoruz ama hem ruhumuza hem davranışlarımıza yaralar bırakıyor.

siz yeniden dogmushsunuz ve sevilen bir kadinsiniz.Sevilen kadin her zaman guzel ve bakimlidir. Bence yaslanmayi dusuneyeceyinize geleceye dair planlarinizi dusunun. Hayat yeni bashlamish daha ne olsun. Bence keyfini cikarin.Hepimiz bir gun yashlancaz kimse bundan kacamaz amma ruhumuz istediyimiz yasta kala bilir bu elimzide.

Dün vardı bi tane. 20 yaşında kendini dünyanın en güzeli sanan ve bu güzellikle herseye sahip olabilcegini sanan. Guzellik yas boy kilo bunlar hep hikaye bacimmm. Bakmayacakain takmayacaksin. Hayatı durdurmanin yolu yok madem onunla birlikte akışa katilacaksin. Bulmussun bak hayat arkadadini da. Oh misss aynn devam.
Esimi tanidigimda 16 yaşında citi piti biseydim. Adam aşık oldu o halime. Sonra hastalandim tedaviler kilo aldım yas ikerledikce yüzüm degisti haliyle. Hala genc dururum gerci sigara ve alkol kullanmam, bol su ve elma tuketirim cildim iyidir. Ama bakiorum bana hala ayni gözle bakior. Sonucta o da yerinde saymiorki. Onunda cikior kirisikliklari, beyaz saçları. Önemli olan sevmek bence her türlü haliyle prense prensese benzetebilir bir kurbağayı:-D

Şu zamanda kadınların pek yaşı yok artık.Kadınlar tarlada çalışmıyorlar dolayısıyla yıpranmıyorlar .Ben bazen 50 li yaşlardaki kadınları görünce hayret ediyorum en fazla 40 dersiniz .İnsan kendisiyle barışık olduğunda inanın ki yıpranmıyor .Hiç üzmeyin kendinizi .Benim yaşım 39 .Perşembe günü bir düğüne gittik .Benden sadece 5 yaş büyük bir arkadaşıma kızın mı dediler .Nasıl mutlu oldum anlatamam .

Yorumları okudum. Aynı konuyu açan bir başkası olsa benim vereceğim cevaplar hepsi de. Yani bildiğim şeyleri nedense güçsüz durarak kulak arkası ediyorum. Öğrenilmiş çaresizlik belki de... Ama bununla savaşacağım.

Moral verdiniz hanımlar bir enerji geldi :cool:

aslında sen diğer sorunlarını yazarak ön plana onları çıkarmış gibi görünüyorsun ama altında ben 35 yaş sendromu yaşadığını hissettim.
Bunu o yaşlarda olan pek çok kadın hissediyor. ben de 34 ü yaşayan biri olaran sağlıklı yaşlanmak istiyorum. 50 ye geldiğim zaman 40 görünmek istiyorum tabi.
ama bunların büyük bir kısmı genetikle ilgili, sonra beslenmeyle.. Spor yapıyorsan bir kaç adım öne geçiyorsun zaten yaşıtlarından. benim vucudum spor diye bas bas bağırıyor omuz ağrılarımdan falan. Ama çoğu zaman fırsat bulamıyorum. ben de beslenmeyle kendimi dengelemeye çalışıyorum. İyi beslenmeye çalışıyorum evimde eşime ve çocuğuma karşı da bunu alışkanlık haline getiririyorum ki hayat şekli haline dönüşsün.

aslında sen diğer sorunlarını yazarak ön plana onları çıkarmış gibi görünüyorsun ama altında ben 35 yaş sendromu yaşadığını hissettim.
Bunu o yaşlarda olan pek çok kadın hissediyor. ben de 34 ü yaşayan biri olaran sağlıklı yaşlanmak istiyorum. 50 ye geldiğim zaman 40 görünmek istiyorum tabi.
ama bunların büyük bir kısmı genetikle ilgili, sonra beslenmeyle.. Spor yapıyorsan bir kaç adım öne geçiyorsun zaten yaşıtlarından. benim vucudum spor diye bas bas bağırıyor omuz ağrılarımdan falan. Ama çoğu zaman fırsat bulamıyorum. ben de beslenmeyle kendimi dengelemeye çalışıyorum. İyi beslenmeye çalışıyorum evimde eşime ve çocuğuma karşı da bunu alışkanlık haline getiririyorum ki hayat şekli haline dönüşsün.

Çözmüşssün beni arkadaşım :) Vallahi bangır bangır geldi böyle bir sendrom bu sene. Ve dediğine de çok katılıyorum sağlıklı yaşamak çok önemli. Biz yeni evliyiz diye egzmeler tozmalarda vurduk şekerin, unun, karbonhidratın dibine. Karar aldık eşimle dikkat etmeye başladık bugünden itibaren.

Hayat her zaman 4^4 lük olmuyor. Kaçırılan fırsatlar hepimizin hayatında var.
Pişmanlıklar keşkeler eminim her insan yaşamıştır .
İnsanız çünkü hatalar bizler için.
Bu kısmı geçecek olursam her yaşın bir güzelliği vardır. Bir çoğumuza göre daha olgunsun güzel bir evliliğin var sana destek olan beraber hayaller kurduğunuz bir eşin var.
Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir diye düşünürüm yeter ki insanda o istek azim irade olsun .
Araştırsak bununla ilgili yüzlerce örnek buluruz
İnsanoğlu neyi isteyip de yapamamış ki.
Benim tavsiyem Kendine inancını kaybetme hayallerini de sımsıkı sarıl

Orta yas bunali mi bu o_O bende 26 yasindayim 27den gun aldim 30a merdiven dayadim simdiden kendimi yasli hissetmeye basladim:KK53:

Çözmüşssün beni arkadaşım :) Vallahi bangır bangır geldi böyle bir sendrom bu sene. Ve dediğine de çok katılıyorum sağlıklı yaşamak çok önemli. Biz yeni evliyiz diye egzmeler tozmalarda vurduk şekerin, unun, karbonhidratın dibine. Karar aldık eşimle dikkat etmeye başladık bugünden itibaren.
yapabileceğin çok basit şeyler var evinde .. annelerimiz hep yaşlandıktan sonra dikkat etmeye başladıkları için çok da faydasını görmemiş, oluşan hastalıklarını sabit tutmayı ancak başarabilmişler ya da başaramamışlar..
ben mesela zeytinyağından başka yağ kullanmıyorum evde..tuz tüketmiyorum ama eşimi vazgeçiremedim bu konuda.
light ürünler kesinlikle almıyorum, onun yerine az tüketmeye çalışıyorum. olabildiğince doğalını bulmak önemli de o da zor biraz.
mesela sabah işe gelince 1 litrelik sürahi koy masana öğlene kadar bitirmeyi hedefle. öğlen yeniden doldur..

Yaslanmaktan korkacak yasta degilsin de esin 5 yas kucuk oldugu icin algin bozulmus. 1 2 neyse de 5 cok fazla. Erkek zaten ruhen gec olgunlasiyor gec yaslaniyor fiziken bi de bu kadar fark.. Onun isi gucu de oturmamis o da sorun. Yani sen normalde bu yasta hayati rayinda biriyle evlenip ugrasmamaliydin cidden. Mental de fiziken de cok uyumlu olmamaniz normal. Tercih bastan yanlis olmus. Umarim daha iyi olur her sey ne bileyim

Ergenliğinizle ilgili kısmı okurken kendimi gördüm .
Ne yazık ki benim de annem çok çok iyidir ama hep babama zayıf oldu ben de okulu hedefledim ve kazandım okuyorum şu an .
Eminim beni çok iyi anlarsınız durumlar farklıdır belki ancak alışkanlıkları olan sert bir baba ve ona karşı zayıf bir anne . Arada sessiz sedasız büyüyen çocuk ..
İlerdeki bana bakıyor olsaydım ki sizde dilerim kızmazsınız bunu görür gibiyim.
Çünki ben de ne olursa olsun sonuna kadar hatta aldatılana kadar sevdiğim adam için mücadele verecek kadar zayıf ve duygusalımdır..
İlerdeki bana derdim ki Summe şimdi tam zamanı , gördün geçirdin artık güçlüsün. Yanında olmak isteyenler olacak . Artık mutlu ve kendine güvenli ol demek isterdim..
Kendine güven

yapabileceğin çok basit şeyler var evinde .. annelerimiz hep yaşlandıktan sonra dikkat etmeye başladıkları için çok da faydasını görmemiş, oluşan hastalıklarını sabit tutmayı ancak başarabilmişler ya da başaramamışlar..
ben mesela zeytinyağından başka yağ kullanmıyorum evde..tuz tüketmiyorum ama eşimi vazgeçiremedim bu konuda.
light ürünler kesinlikle almıyorum, onun yerine az tüketmeye çalışıyorum. olabildiğince doğalını bulmak önemli de o da zor biraz.
mesela sabah işe gelince 1 litrelik sürahi koy masana öğlene kadar bitirmeyi hedefle. öğlen yeniden doldur..

Aldım canım 0,75 ml lik iki tane bitirmeye çalışıyorum günde ( tabi ofiste evde değil evde de içiyorum ) içine de çubuk tarçın atıyorum tatlı atakları için. Light ürünleri diyetisyenim söylemişti çok zararlı hepsi diye, eti form tüketiyorum alıştım ama vazgeçemiyorum :( eşim de tuz falan kullanmaz ama pek sebzeci değil abur cuburu seviyor. Gerçi yaşı daha 30 çok da sıkmak istmiyorum bu yüzden :) ama genel anlamda karbonhidratı azaltmakta fayda var.

Yaslanmaktan korkacak yasta degilsin de esin 5 yas kucuk oldugu icin algin bozulmus. 1 2 neyse de 5 cok fazla. Erkek zaten ruhen gec olgunlasiyor gec yaslaniyor fiziken bi de bu kadar fark.. Onun isi gucu de oturmamis o da sorun. Yani sen normalde bu yasta hayati rayinda biriyle evlenip ugrasmamaliydin cidden. Mental de fiziken de cok uyumlu olmamaniz normal. Tercih bastan yanlis olmus. Umarim daha iyi olur her sey ne bileyim

İşinin gücünün oturmamış olduğu kanısına nereden vardınız ? Eşimin işi de gücü de maddi durumu da gayet yerinde biz ikimizin de hayaliydi özel sektörden kurtulup iş kurmak o sebeple iş hayali kuruyoruz.

Fiziken ve zihnen de uymsuz olduğumuzu yazmadım, tercihimle daha doğrusu eşimle de ilgili bir şey yazmadım sizin kendi yorumunuz bu sanırım. Açıkçası yazdığınızın da pek sıkıntılarımla ilgisi yok....Benim sorunum kendi endişelerimle eşimle değil çünkü.

Teşekkür ederim yine de fikrinizi paylaştığınız için.

Aldım canım 0,75 ml lik iki tane bitirmeye çalışıyorum günde ( tabi ofiste evde değil evde de içiyorum ) içine de çubuk tarçın atıyorum tatlı atakları için. Light ürünleri diyetisyenim söylemişti çok zararlı hepsi diye, eti form tüketiyorum alıştım ama vazgeçemiyorum :KK43: eşim de tuz falan kullanmaz ama pek sebzeci değil abur cuburu seviyor. Gerçi yaşı daha 30 çok da sıkmak istmiyorum bu yüzden :) ama genel anlamda karbonhidratı azaltmakta fayda var.
ben de çubuk tarçın atıyordum, bitti. gerçekten kullandığım zamanlarda iş yerinde tatlı krizlerim olmadı, baskılıyor.
karanfili de deneyebilrisin. ben su bardağımın için 10 tane falan koyuyorum, içtikten sonra badağı dolduruyorum bir sonraki içime kadar rengini alsın diye. bu da ödeme çok iy geliyor. ve cildi gerçekten berraklaştırıyor. 1 hafta sonra falan farkı çok rahat anlarsın.

Back
X