Çok merak edıyorum Eşinizin aılesine ne kadar yardım edıyorsunuz?

kendimize zar zor yetiriyoruz, şükür yinede...
acil bir durum olur önemli bir şey olur amenna, ama sırf yardım ediyorum diye de arabaymış bilmem neymiş okadar da değil.. ulu konuşmayayım yine de...herkesin maaşı kendine zor yetiyor zaten..

cocugum oldugu icin, ailem ya da esimin ailesinin zaruri ihtiyaclari yoksa once onu dusunurum valla.
Cocuk olmadan once ve olduktan sonraki hayat gorusu cok deyisiyor.
Onceden ben de herseyimi aileme veririm derdim, ama su an onun okulu, universitesi ve gelecegini dusunmek zorundayim.
Ben de yaslanicam sonucta.
Cocuklarima yuk olucagima o zaman, simdi basimi sokacak ev, ve emeklilik icin yatirim yapmak isterim.
Ama aile gercekten zor durumdadir, mumkunse bir ev daha alip onlari orda oturtmak isterdim.

ınsan önce kendıne ev ,araba ne ıse ıste yatırım yapmalı sonrada kendı ailelerinize.yada gücünüz yerındeyse her ay düzenli olarak bellı bır mıktarda ailelerinize yardımlarda bulunmanın sakıncası yok tabıkı ıhtıyaç sahıbı aileleriniz var ise.

Cebimde ev alacak param olsa, ailem de kirada olsa alır ve onları oturturum. Bunu eşin ailesi için de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Biz genciz çalışır çabalar kira da öderiz. Ama ailenin ömrünün son demlerinde rahat etmesi önemli.

Yazdığınız şeye kesinlikle saygı duyuyor ve anlıyorum aslında.

Ama aynı mentalitedeki insan çocuğu olduğunda da kendisi yerine çocuğuna ev alır bence. Burada gerçekten ihtiyaç ve kullanılma oranı parametreleri devreye giriyor ki, bence çok önemli.

Mesela hikayedeki kadın istese ailesine ev almayı, alınır mıydı, hiç sanmıyorum.

Yazdığınız şeye kesinlikle saygı duyuyor ve anlıyorum aslında.

Ama aynı mentalitedeki insan çocuğu olduğunda da kendisi yerine çocuğuna ev alır bence. Burada gerçekten ihtiyaç ve kullanılma oranı parametreleri devreye giriyor ki, bence çok önemli.

Mesela hikayedeki kadın istese ailesine ev almayı, alınır mıydı, hiç sanmıyorum.
Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.

Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.

Hayır ben çocuğuma ev almam mesela. Ben nasıl çalışıp çabalayıp bir şeyler elde ediyorsam o da aynı şekilde elde etmeli, hazıra konmamalı. Anne baba farklı, amaç yaşlılıklarında onları rahat ettirmek. Bu imkanlar dahilinde ev almak da olur, fatura ödemek de market alışverişi vb bişeyler yapmak da... İlerde çocuğumuz da bize yaparsa ne ala, anne baba kıymeti bilen çocuklar yetiştirmişiz demektir.

Hikayedeki kadının şartlarını, eşinin hangi kafa yapısında olduğunu bilmem. Soruyu baz alarak kendim için, kendi şartlarım için konuştum. Eşimin ailesi ya da benim ailem farketmez bizim için. Çünkü her iki taraf da bizim ailemizdir.
sizin dusunceniz bana doğru geldi bu konuda ailem kirada iken ben once onların ev sahibi olmasını isterdım . çocuğa ev alma konusuna gelince de eğitimi için her masrafı yapardım ama evi kendi yapsın derdim sanırım :)

Anlıyorum, bu konuda farklı düşünüyoruz. Ben çocuk sahibi olmanın da belli yaşa gelmenin de belli gereklilikleri olması gerektiğini düşünüyorum ve mesela çocuğum bana ev alsa kabul etmem ben ama önemli değil elbette, normal farklı düşünmemiz.

Bahsettiğim kısım şununla ilgili biraz da. Aileye muhtaç olmasınlar diye ev alınır ama araba alınmaz mesela. Kendi evi ve arabası yokken anne babasına araba almak başka bir şeye işaret ediyor.

Sizin durumunuz ve düşünceniz çok daha farklı bir düşünce gibi geldi bana, o yüzden yazmak istedim.

Anlıyorum, bu konuda farklı düşünüyoruz. Ben çocuk sahibi olmanın da belli yaşa gelmenin de belli gereklilikleri olması gerektiğini düşünüyorum ve mesela çocuğum bana ev alsa kabul etmem ben ama önemli değil elbette, normal farklı düşünmemiz.

Bahsettiğim kısım şununla ilgili biraz da. Aileye muhtaç olmasınlar diye ev alınır ama araba alınmaz mesela. Kendi evi ve arabası yokken anne babasına araba almak başka bir şeye işaret ediyor.

Sizin durumunuz ve düşünceniz çok daha farklı bir düşünce gibi geldi bana, o yüzden yazmak istedim.
Araba olayı tuhaf, o konuda haklısın. Ama dediğim gibi ben soruya yorum yaptım sadece, olaya değil.

Hayat şartları çok farklı olabiliyor. Babamı örnek vereyim, 35 sene üst düzey devlet memuru olarak hizmet verdi. Emekli ikramiyesi kutu gibi bir ev bile alamayacak kadardı. Bu şartlarda bu adama sen niye çocuk yaptın ya da bu yaşa kadar neden mal mülk sahibi olmadın denebilir miydi? Bundan 30-40 sene önce ev almanın da günümüzdeki kadar kolay olmadığını düşün. bu şartlarda eğer anne babam kirada olsaydı ve benim de imkanım olsaydı ona bu yaşa kadar neden bişey sahibi olamadın diye sormaz elimden gelen her türlü imkanı önüne sererdim.

Çocuk içinde yine aynı şekilde elimden gelen her türlü imkanı sağlayıp iyi bir eğitim almasına iyi bir meslek sahibi olmasına destek verebilirim. Sonrasında evlenecekmiş, ev alacakmış kendi halletsin. Biz nasıl hallettiysek. Ortada çocuk da yok o ayrı mesele :KK66:

Muhakkak ki düşünceler, yetişme ortamı, yaşanmışlıklar ve kişilik gibi etkenlere göre değişiklik gösteriyor. Bu sadece benim doğrum, genel kabul görecek diye bir şey yok.

Nişanlıyken kredi çekip lux residans ev aldık demek istiyorum :rolleyes:

Tabii yok öyle bir şey, olduğu kadar yardım etmeye çalışıyorız, senin benim ailem ayrımı olmadığı için sorun yok. Hikayedeki kadına ayrıca üzüldüm, üstüne dayak yemek katlanılabilir bir şey değil, gördüğümüz gibi her nikahta keramet falan yok; bazıları hayatınızı mahvedebiliyor.

Bir hafta yerinden kalkamayacak kadar dayak yiyor, aileye yardım burada en son planda bile değil.

biz tüp bebek için para biriktiyoruz eşim kardeşi(durumu gayet ii) şehir dışında diye onun kiracısının evini tamir ettirdi ve 1000 tlyi geçti aramış söylemiş eşimde önemli değil hallederiz demiş 2 yıl olacak hala paradan ses yok kayınpederimde ben vereyim ayağı yapsada eşim kabul etmedi ama benim aileme 1 lira gitse kayınpederim kırk gün konuşur neyseki eşim benim ailemede çok bonkör ama kimse bize(annem hariç) alın buda ilaç paranız olsun demez

Etmiyoruz ama gerekirse ederim hiç gocunmam... evimizi aldılar hala taksitlerini oduyorlar. Asla nankör olmadım. Benim ailemin ihtiyacı olursa eşim de verir seve seve

Umarim bir yerler de cocugumu bana baksin diye dogurmadim yazmamisimdir ama tam da aslin da onun icin dogurdum.O kadar emegin karsiligin da ihtiyacimi gormesini,imkani varsa beni guvene almasini isterim.esim ustumuze olmak kaydiyla ailesine ev de alabilir arabada.karisma hakkini goremiyorum kendim de.bana da karisilmasina musade etmezdim.

Cebimde ev alacak param olsa, ailem de kirada olsa alır ve onları oturturum. Bunu eşin ailesi için de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Biz genciz çalışır çabalar kira da öderiz. Ama ailenin ömrünün son demlerinde rahat etmesi önemli.

böyle düşünmeye devam edersen çok sömürülürsün benden söylemesi

Benim anamin evi yok. Ben de kiradayim. ama inanin calissaydim anacigima bir ev alirdim. Kurban olurum ona.
Kaynanamin evi var. Eger olmasaydi esime israr eder ona aldirirdim.
Zaten yeterince eziyet cekmisler bari yasliliklarinda rahat etsinler dusuncesindeyim..

Dünya malı dunyada kaliyor be dostum.
Yani anlayacagin mal da yalan mülk de yalan, gel biraz da sen oyalan...

böyle düşünmeye devam edersen çok sömürülürsün benden söylemesi
Ana baba onlar ya ne sömürmesi ne sömürülmesi, seni dünyaya getiren seni yediren içiren, seni koruyan kollayan, seni rahat ettirmek için çabalayan insanlar. Cennet annelerin ayakları altındadır sözündeki anneye siz sömürücü muamelesi yapıyorsunuz yazık. Anam babam için değil para canımı veririm, sizin içiniz fena Allah ıslah etsin.

Ev alsınlar diye bizda yardim ettik...
kendimizi asmayacak sekilde tabiki..

X