Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Otizm yok.Ilk başlarda çok araştırdım Hatta aşırı ağlama bir belirtisi diye. Bipolara da aynı şekilde baktım. O da belirli bir yaş altında olmuyormuş.Gittigimiz oyun terapisti algilarinin aşırı açık olduğunu söyledi .Ve ne yazık ki.fil hafızası.
Bipolari ergenlikten once anlamak pek mümkün degildir.

Şöyle söyleyeyim Cirilla, çocuk bir insan hayatında dönüm noktası. Çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyor. Hani biraz büyüdüklerinde, kendilerine yetebildiklerinde anne-baba tabii daha rahata erecektir ama ilk seneler müthiş zor. Herşeyiyle sana muhtaç bir canlı. Dünyaya karşı savunmasız. Gazı oluyor ağlıyor. Diş çıkarıyor ağlıyor. Kakasını yapamıyor ağlıyor. Acıkıyor ağlıyor. Bütün bunlar sonsuz bir sabır gerektiriyor. Ben hayattan keyif almayı seviyorum, önceliğim eşimle evliliğimiZdeki aşk, heyecan filan diyorsan hiç bulaşmayacaksın. Ama ben dünyaya bir canlı getirip, onun büyümesine tanık olmak istiyorum gerekiyorsan bu uğurda kendimden vazgeçebilirim diyorsan o zaman hazırsındır 🙂

Yok bizden olmaz zaten. 🙄
Saat sabah 10a kadar uyuyup butun gunu kendi keyfime göre gecirip bazen aksama da pizza söyleyip gece yarisi konsol oyunu oynayan insanim bir örnek sadece.
Cocuk yapsak ev yerinden oynar. Sefil oluruz hep beraber, bizim de parkeler girebilir eşimle ikimize. 😁

5 yasin altindaki cocuklar gerçek olmayan olaylari uyduramazlar. Şizofreninin erken tanısidir bu.
Bunu yanlış biliyorsunuz sanıyorum. Öğretmenin küçük yaş gruplarını da biliyorum.Diger Öğretmen arkadaşların çocuklarını da.Hatta özellikle 5 yaş altı çocukların sözlerine anlattıklarına çok itibar etmeyiz.

İnsanın elinde değil işte.Her gün görüyorum. İster istemez aklına geliyor
Kusura bakmayın ama sürekli negatife odaklısınız. İçinde bulunduğunuz durumu, çocuğu aşırı dramatikleştimişsiniz bu yüzden çocuğun üstüne gittikçe gitmişsiniz bence. Salın biraz . Aklına herkesin gelir benim de geliyor.

Bunu yanlış biliyorsunuz sanıyorum. Öğretmenin küçük yaş gruplarını da biliyorum.Diger Öğretmen arkadaşların çocuklarını da.Hatta özellikle 5 yaş altı çocukların sözlerine anlattıklarına çok itibar etmeyiz.
Evet ben de böyle biliyordum

Benim bildiğim şizofreninin doğuştan olma ihtimali çok düşük. Öyle olsa bile teşhis ergenlik zamanları hatta 18 yaşlar.
Yani tamamen hayal gücü şu an bizimkilerdeki bence. Şaşırdım ilk kez duydum böyle bir şey

Yaşanmış bi olayi farkli anlatma durumu var yalniz burda salt hayal gücü degil ki. Cocuklar dinazor getirdi ama oyuncak değil gercek dinazor getirdi diyor. Yalan söylüyor. Tabiki yeni konusmaya başlayan bi cocugun spekturumun neresinde oldugu anlasilmaz. Ama sizin cocugunuzun normal bi beyin yapısı yok. Ona göre daha anlayisla degerlendirmeniz gerekecek. Yakin akrabalarda mental bi hastalik var mi?

Yaşanmış bi olayi farkli anlatma durumu var yalniz burda salt hayal gücü degil ki. Cocuklar dinazor getirdi ama oyuncak değil gercek dinazor getirdi diyor. Yalan söylüyor. Tabiki yeni konusmaya başlayan bi cocugun spekturumun neresinde oldugu anlasilmaz. Ama sizin cocugunuzun normal bi beyin yapısı yok. Ona göre daha anlayisla degerlendirmeniz gerekecek. Yakin akrabalarda mental bi hastalik var mi?
Cocuklarda dinozor yoktu ama.Iceride dinozor oyuncağı posteri de.yoktu

Ay yok artık. 3 yaşında çocuk ne yalanı. Tamamen hayal ürünü işte gayet normal

Enerji bedeninizden çocuğa her duygu durumunuz geçiyor.. çocuk huzursuzluğu hissediyor zaten helede siz belli etmicem diye içeri içeri bastirdikca...büyük ihtimalle hassas bir çocuk bu yüzden sizi yıpratmiş...Allah yardımcınız olsun ne desem bilemedim. .

Ay yok artık. 3 yaşında çocuk ne yalanı. Tamamen hayal ürünü işte gayet normal
Anne bı bebek varmış elini yemiş diyor mesela. Geçen babam bana vurdu dedi. Tamamen uydurma ikisi de. Bu yaşta çocuk nasıl şizofreni tanısı alabilir? Kaynak da yok.

Enerji bedeninizden çocuğa her duygu durumunuz geçiyor.. çocuk huzursuzluğu hissediyor zaten helede siz belli etmicem diye içeri içeri bastirdikca...büyük ihtimalle hassas bir çocuk bu yüzden sizi yıpratmiş...Allah yardımcınız olsun ne desem bilemedim. .
Bu olabilir .çünkü sesimi hiç yukseltmiyorum.Surekli sakın sabırlı olmaya çalışıyorum. Ağlama krizlerinde yanına oturuyorum. SessiCe bekliyorum
.sakinleşince dokunuyorum. Ama tabii birde bana sorun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X