Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşanmış bi olayi farkli anlatma durumu var yalniz burda salt hayal gücü degil ki. Cocuklar dinazor getirdi ama oyuncak değil gercek dinazor getirdi diyor. Yalan söylüyor. Tabiki yeni konusmaya başlayan bi cocugun spekturumun neresinde oldugu anlasilmaz. Ama sizin cocugunuzun normal bi beyin yapısı yok. Ona göre daha anlayisla degerlendirmeniz gerekecek. Yakin akrabalarda mental bi hastalik var mi?
Biraz daha abartın isterseniz.

İnanın ben de hepsini düşündüm .şizofrene kadar gitmemiştim ama otizm ,bipolar falan hepsine sonuna kadar araştırdım. Otizm böyle bir türü mu var yurtdisi kaynaklara baktım.ozel eğitimci arkadaşları aradım.
Otizm yok. Ama duyusal hassasiyetleri var bence. Daha iyi bir duyu bütünleme alabilse etkisi olur. Evde siz yapın biraz araştırın? Yeme hassasiyetleri var mı?

Cocuklarda dinozor yoktu ama.Iceride dinozor oyuncağı posteri de.yoktu
Himm ben o gun oyle bi etkinlik vardi o oyuncak dinazor goturdu o haric baskalari gercek dinazor getirdi diye olan durumu farkli anlatabilio zannettim. Kendi aglamasina kılıf olarak. Ergenlikten önce teshisi cok zor tabiki ama ailede varsa genetik yatkinliktan dolayi cocuk yasta da cikabilir. Bana pek normal gelmedi sahsen bir sıkıntısı var klasik bir cocuk diyemem. Ben bipolarim cocukken sadece okb vardi bende gecmisi dusunce en belirgin olarak. Kokular tatlar sesler, tenime degen seyleri sikinti etme elbisenin etiketleri kulotlu corap gibi, cizgilere basmadan yurumek, buyuklerin soyledigi laflara takilma. Kizinda da bi takıntı hali var ama gene de o kadar küçük cocugun bu denli kendini de sizi de yormasi sadece yas sendromlari degil bana kalirsa.

5 yasin altindaki cocuklar gerçek olmayan olaylari uyduramazlar. Şizofreninin erken tanısidir bu.
benim uzmanlığım yok ama 4 yaşında yeğenim var, erken de konuştu bu sıpa
bir uydurur bi uydurur ki 4 sezon dizi çıkar. canı isterse gayet de uyduruyor.

yalanı da biliyor (etrafında sık yalan söyleyen yetişkin var maalasef, biliyor çocuk gayet) mahsusçuktanı da biliyor.

hani başka çok çocuk da büyüdü etrafımda hepsini o kadar ayrıntılı hatırlamıyorum kim kaç yaşında ne anlatıyordu diye ama düşününce çoğu gayet uyduruyordu bazı şeyler ciddi ciddi gerçekmiş gibi anlatıyordu, oturup dinleyen olsa :KK70: hatırladığım kadarıyla.

özellikle kızlar.

hoş yukarıdaki sıpa erkek :KK70:

Otizm yok. Ama duyusal hassasiyetleri var bence. Daha iyi bir duyu bütünleme alabilse etkisi olur. Evde siz yapın biraz araştırın? Yeme hassasiyetleri var mı?
Yeme dokunma vs hiç bir sıkıntı yok.hatta yürümeye başladığından beri Kum.toprak şu.icinde.Mesela genellikle peluş oyuncaklara dokunamazlarmis bebekler .biz de hiç olmadı.

• Beğen
Reactions: Kuf
Himm ben o gun oyle bi etkinlik vardi o oyuncak dinazor goturdu o haric baskalari gercek dinazor getirdi diye olan durumu farkli anlatabilio zannettim. Kendi aglamasina kılıf olarak. Ergenlikten önce teshisi cok zor tabiki ama ailede varsa genetik yatkinliktan dolayi cocuk yasta da cikabilir. Bana pek normal gelmedi sahsen bir sıkıntısı var klasik bir cocuk diyemem. Ben bipolarim cocukken sadece okb vardi bende gecmisi dusunce en belirgin olarak. Kokular tatlar sesler, tenime degen seyleri sikinti etme elbisenin etiketleri kulotlu corap gibi, cizgilere basmadan yurumek, buyuklerin soyledigi laflara takilma. Kizinda da bi takıntı hali var ama gene de o kadar küçük cocugun bu denli kendini de sizi de yormasi sadece yas sendromlari degil bana kalirsa.
Soyle bir farklılık var.Su an 33 aylık ama 1 den 100.e kadar sayıyor.1 yaşında yaptığımız şeyleri anlatıyor .Örneğin o 14 aylıkken ağaçtan yavru kedi kurtarmıştık. Aynı yolda aynı ağaca gelince hep anlatıyor. Geçen sene gittiğimiz bir mekana gittik, ben küçükken burada su birikintileri vardı ben içinde oynamıştım siz de çay icmistiniz dedi.Aynen doğru. Bu aralar harflere taktı. Sürekli yazılı her şeyi okutuyor. Kitapta pizza yazıyordu.Disaruda aynı yazıyı.gorunce tanıyor.Takintijaru yok.

Yeme dokunma vs hiç bir sıkıntı yok.hatta yürümeye başladığından beri Kum.toprak şu.icinde.Mesela genellikle peluş oyuncaklara dokunamazlarmis bebekler .biz de hiç olmadı.
Babayi atki ve sapkayla görünce neden o kadar katilana kadar agliyor peki istemedigi bi durumda oldugu cikarsin diye inat ettigi icin mi yoksa taniyamiyor mu sence?

Soyle bir farklılık var.Su an 33 aylık ama 1 den 100.e kadar sayıyor.1 yaşında yaptığımız şeyleri anlatıyor .Örneğin o 14 aylıkken ağaçtan yavru kedi kurtarmıştık. Aynı yolda aynı ağaca gelince hep anlatıyor. Geçen sene gittiğimiz bir mekana gittik, ben küçükken burada su birikintileri vardı ben içinde oynamıştım siz de çay icmistiniz dedi.Aynen doğru. Bu aralar harflere taktı. Sürekli yazılı her şeyi okutuyor. Kitapta pizza yazıyordu.Disaruda aynı yazıyı.gorunce tanıyor.Takintijaru yok.
Anladim cok iyi hatırlıyor unutmuyor hicbiseyi diosun. Niye bu kadar cok agliyor kusana kadar acaba? Dedigi olmadigi icin mi? Halusunatif bisey olmadigina eminsiniz siz o zaman.

Anladim cok iyi hatırlıyor unutmuyor hicbiseyi diosun. Niye bu kadar cok agliyor kusana kadar acaba? Dedigi olmadigi icin mi? Halusunatif bisey olmadigina eminsiniz siz o zaman.
Eminim.l çünkü anlatır.9 aylık konuşmaya başladı .normal sohbet ediyor. Yabancı ortamları bizde en çok ağlama sebebi.1 yaşında falandı.disaridayiz.iki.yasli çift bebek arabasına doğru yöneldi sevmek için. Annem babam burda dedi onlara.bizi gösterip.

samantha samantha şu şizofreni olayının kaynağını alamadık hâlâ?

@tivoli26 boşuna dinlemeyin bence.
Çözümün neden geleceği belli olmaz. Gözümüzden kacan vardır,uzmanı vardır,tecrübelisi vardır. Yeter ki çözelim sorunu.her fikre her bakış açısına açığım.

Çözümün neden geleceği belli olmaz. Gözümüzden kacan vardır,uzmanı vardır,tecrübelisi vardır. Yeter ki çözelim sorunu.her fikre her bakış açısına açığım.
Konuşup kendini ifade edebilen bir çoocuğun aşırı ağlama hali sizi bir şekilde ağlayrak ikna edebileceğini öğrenmiş olması olabilir mi? Eşimden dolayı bizde bunun da etkili olduğunu düşünüyorum ben

Konuşup kendini ifade edebilen bir çoocuğun aşırı ağlama hali sizi bir şekilde ağlayrak ikna edebileceğini öğrenmiş olması olabilir mi? Eşimden dolayı bizde bunun da etkili olduğunu düşünüyorum ben
İlk bunu söyledi herkes. Ama bizimki istediği şeyler için ağlamıyor. Yada dusunce canı acıdı ağlaması farklı.onlar 5 dk geçiyor. Bu sinir krizi gibi bir şey.Mesela o anda elimde oyuncak kedi var diyelim.aglarken dikkatini çekmek için aaa kediye bak diyorum ne kadar küçük .hayır küçük değil.diye vites artırıyor. AA ne kadar büyük desem bu defa da büyük değil diye coşuyor. Psikolojik bir ağlama.zaten böyle içini ceke ceke oluyor. Ihhk ihhk.ses çıkararak.

33 aylikda bunlari yapiyosa sizin cocuk super zeka
Masallah

valla şu profile şizofren değil de zeka biraz fazla sanki maşallah

bu arada ben de çok ağlarmışım küçükken
yabancılara değil ama 5 yaşına kadar filan ağladım biliyorum kendimi

sonra bi 30 sene filan ağlamadım hiç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X