Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hi evet yaram var daha dun cocuguma sinirden merdiven itiverdim gitti
Yenisini yapmaya baslicaz
Kompleksli olmayin bukadar ya zoruma gitmedi , yorumunuz hos degil diye yazdim hemen penceleri cikarip saldiriya geciyosunuz yapmayin
Hi evet yaram var daha dun cocuguma sinirden merdiven itiverdim gitti
Yenisini yapmaya baslicaz

Kompleksli olmayin bukadar ya zoruma gitmedi , yorumunuz hos degil diye yazdim hemen penceleri cikarip saldiriya geciyosunuz yapmayin sunu.
Saldiriya geçtiğim filan yok sizin gelme şeklinize göre ben geldim yaptığım yorum hoşunuza gitmeye bilir gitmek zorunda da değil bir başlık açılıyorsa herkes istediği şekilde yorum yapmakta özgür üstelik ben olması.gerekn yorumu yaptm bir anne katil oluruz lafını nasıl kullanir kalbi nasıl el verir evladina bunu yapar mı anne üstelik sizde gelip benm anneligimle dalga geçemezsiniz çok şükür ben iki cocuguma yettiğimi düşünüyorum asla buraya gelip te isyan etmiyorum

Biz henüz ekranla tanistyrnadik.Belki de bu da zorluyor bizi.Cocuk henüz televizyonun açılan birsey olduğunu bilmiyor evde.Ben çok sabırlıyım. Hatta eşime göre aşırı sabırlıyım. Zaten çocuk yaramaz.degil.Degisik. Markette gezeriz, oyuncaklara gireriz ne kosar ne aşırı davranış yapar ne ister .bizim.sikintimiz ağlamalar ve yabancı ortamlar.Gormeden anlatmak çok zor.mutlaka psikolojide vardır bir karşılığı ama bir türlü tespit edemiyoruz
Benimki de öyle işte. Yaramazlık yok, aşırı yabancılama ve ağlama var. Sizinki kadar aşırı mı bilmiyorum. Pandeminin bunda etkili olduğunu düşünüyorum.

Çocuğu psikolog pedagog oyun ablası vs gibi yerlere götürmek yerine, anne baba olarak evde mutlu oldugunuzumu hissetirseniz?
Gerginliğinizi, mutsuzluğunuzu konularınızdan net bir şekilde hissediyorum
Birde cok sonra dünyaya geldiği için biraz fazla üstüne düşüyor gibisiniz. Biraz rahatlayın
Çocuğu problem olarak görmeyi de bırakın çünkü asıl sorun eşiniz.
Çocuk çok mutlu .Gün içinde sürekli oyunlar.Evde aynı şekilde kahkahalar havada uçuşuyor. Çocuğun sıkıntısı ağlamaları.mesela bazen durupdururken beni ağlatan diyor.yabanci bir ortama giremiyor. Nasıl anlatykm babaannesinin evine girmesi için geçen yaz 3 saat uğraştık. Bunlar da bizi geriyor. Kaydırakta başka çocuk varsa ağlayarak geri iniyor gibi.

Biz henüz ekranla tanistyrnadik.Belki de bu da zorluyor bizi.Cocuk henüz televizyonun açılan birsey olduğunu bilmiyor evde.Ben çok sabırlıyım. Hatta eşime göre aşırı sabırlıyım. Zaten çocuk yaramaz.degil.Degisik. Markette gezeriz, oyuncaklara gireriz ne kosar ne aşırı davranış yapar ne ister .bizim.sikintimiz ağlamalar ve yabancı ortamlar.Gormeden anlatmak çok zor.mutlaka psikolojide vardır bir karşılığı ama bir türlü tespit edemiyoruz
Screenshot_2023-01-05-02-23-05-31_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg

Gerçekten ciddi rakamlar ödemişsiniz ama bunlar hep deneyim kreşe başlasaydı muhtemelen alışmış olacaktı öyle şaşıran aıleler var Allahım bugünleri görecekmiydik diye sosyalleşmek kendini daha iyi ifade etmek gerçekten iyi gelecektir.
Bu gittiği oyun grubu kreş gibiydi aslında. Haftanın 4 günü öğleden sonra. Ama dediğim gibi 12 eylülden beri 17 haftadır gidiyor ve henüz oyun alanına girmeyi başaramadık. Hatta öğretmeni devletten geçmiş ana sınıfı öğretmeni. Kadın da çaresiz kaldı. Ne yapsa olmadı.

Size kim çocuk büyütmenin kolay olduğunu söyledi ki?

Bana söyluyorlar. 😁
Ne olacak yemek yedirip, temizlenirse uyurmuş. Hasta olmazsa aglamazmiş. Oyle buyuyup gidiyormuş anlamadan.
İnsanlari böyle kandiriyorlar.
Ben inanmiyorum o ayri. 😬

Konu sahibine de sabir diliyorum. Ama bebekler gerginligi siniri hissedermiş. Belki bu kadar gerginlikte işi içinden cikilmaz bir döngüye sokuyor olabilir. Ha nasil sakin kalabilirsiniz orasini bilemedim.

bu çocuk
evde yırtınmıyor
arkanızdan ağlamıyor
kendini oradan oraya atmıyor
zekasında da sorun yok maşallah, yaramaz değil.

yani tamam zor çocuk zor çocuktur da sadece yabancı görünce zor bu çocuk :KK70:
hani o zaman engelli otistik vs vs çocukları olanlar
hırçın 1 dakika durmayan vs. çocukları olanlar hepsinin babası anasına dümdüz sövsün mü?

Bunu ben de okudum. Bu yüzden zamanı var sanırım.dedik.Gecen seneyi hatırlıyorum ama Allahim.Karsi komşu camdan ne yapıyorsun dedi diye saatlerce ağladığını, bahçeye esimin ablası gelmişti, yoldan geçerken ugarmisklardi ,eve bile degil açık alan yani,onlar bahçeye geldi diye ağlamaktan kustugunu. Bunlar bizi o.kadar yıprattı ki anlatamam. Mesela geçen gün kapıda oynuyoruz yaşlı bir teyze senin bisikletin ne güzelmiş dedi,anam susturamadim daha.

Bunu ben de okudum. Bu yüzden zamanı var sanırım.dedik.Gecen seneyi hatırlıyorum ama Allahim.Karsi komşu camdan ne yapıyorsun dedi diye saatlerce ağladığını, bahçeye esimin ablası gelmişti, yoldan geçerken ugarmisklardi ,eve bile degil açık alan yani,onlar bahçeye geldi diye ağlamaktan kustugunu. Bunlar bizi o.kadar yıprattı ki anlatamam. Mesela geçen gün kapıda oynuyoruz yaşlı bir teyze senin bisikletin ne güzelmiş dedi,anam susturamadim daha.
Assffghh aynı benim oğlan. Memlekete gidince hele zaten 1 hafta kalıyorsak üç günü azap. Birinin ona bakmasına bile tahammülü yok. Ama insanlar bunu anlamıyor. Hadi yabancılar neyse ama ailelere defalarca söyledim sürekli peşindeler sevcez diye.

bu çocuk
evde yırtınmıyor
arkanızdan ağlamıyor
kendini oradan oraya atmıyor
zekasında da sorun yok maşallah, yaramaz değil.

yani tamam zor çocuk zor çocuktur da sadece yabancı görünce zor bu çocuk :KK70:
hani o zaman engelli otistik vs vs çocukları olanlar
hırçın 1 dakika durmayan vs. çocukları olanlar hepsinin babası anasına dümdüz sövsün mü?
Okulda arkadaşlarda aynı sizin gibi söylüyor lardj.sonra arkadaşlardan birisi bizim alt katimiza taşındı ve üçüncü bir kişiden dinliyorlar artık.Bir çocuk 4-5 saat aralıksız ağlar mı ağlar. Ve bu aylarca hergun böyle devam edince inanın hayattan soğuyorsunuz

Assffghh aynı benim oğlan. Memlekete gidince hele zaten 1 hafta kalıyorsak üç günü azap. Birinin ona bakmasına bile tahammülü yok. Ama insanlar bunu anlamıyor. Hadi yabancılar neyse ama ailelere defalarca söyledim sürekli peşindeler sevcez diye.
Ayy biz geçen sene ne çektik.Cocuk yabancı diye ağlıyor, çocuk ağladıkça teyzeler ağlama ama sen diyip daha çok dokunuyorlar.Bu defa çocuk kusuyor. Siz bunu bir doktora mı götürsünler havada uçuşuyor. Kabus gibiydi resmen.

Bu konuları nasıl konusuyorsunuz çocukla? Duygularını sözle ifade etmeyi denediniz mi?
Yabancı görünce korkuyor mu kızıyor mu ne diyor mesela?

Ayy biz geçen sene ne çektik.Cocuk yabancı diye ağlıyor, çocuk ağladıkça teyzeler ağlama ama sen diyip daha çok dokunuyorlar.Bu defa çocuk kusuyor. Siz bunu bir doktora mı götürsünler havada uçuşuyor. Kabus gibiydi resmen.
Evet bunu yaşıyorum ağladıkça susturmak için konuşuyorlar sevmeye çalışıyorlar oyun yapıyorlar benimki iyice şaha kalkıyor artık. Kusma yok allahtan biz de. Yüksek volümlü ağlama da yok ama bitmeyen bi ağlama anlatabildim mi bilmiyorum. Ay ne var diyenler için o ağlama bi zaman sonra insanın beynini kemiriyor.
Oğlumda şöyle bir şey var girdiği ortamda kimse onunla ilgilenmezse bakmazsa falan daha sakin.

Okulda arkadaşlarda aynı sizin gibi söylüyor lardj.sonra arkadaşlardan birisi bizim alt katimiza taşındı ve üçüncü bir kişiden dinliyorlar artık.Bir çocuk 4-5 saat aralıksız ağlar mı ağlar. Ve bu aylarca hergun böyle devam edince inanın hayattan soğuyorsunuz
mutlaka öyledir
eşiniz de muhtemelen o yüzden kulaklık takıyordur

ne biliyim ses yalıtımlı bir oda yapın hasta değilse başka bir şey yoksa ağlasın başında biriniz dursun, kulaklığını taksın diğeri de hayatına baksın

herhalde bir yerde bitecektir. umarım bir doktor şifa olur.

evet hayattan soğur, soğumuşsunuz ama hayat devam da ediyor, dediğim gibi nasıl olacak böyle?

Bu konuları nasıl konusuyorsunuz çocukla? Duygularını sözle ifade etmeyi denediniz mi?
Yabancı görünce korkuyor mu kızıyor mu ne diyor mesela?
Mesela oyun grubunu neden sevmedin yada neden korktun ,neden oynamadin diye sormuyorum. Bugün oyun grubunda barbie evi vardı, çok güzeldi. Aslında oynayabilirdin diyorum.canim istemedi diyor. Öğretmenin makarnadan ne güzel kelebekler yapmıştı, sen de istediğin renge boyayabilirdin diyorum ,yine canım istemedi diyor. Seni rahatsız eden bir şey mi vardı diyorum hayır diyor.Duygu kitaplarından aldım.ormanda her hayvana bir duygu verilmiş.Aslanin yüzü kızgın gibi.Sen bugün hangi hayvan gibisin diyorum yada bugün parkta hangi hayvan gibiydin.benim.kizim.hep mutlu olanı seçiyor.

Evet bunu yaşıyorum ağladıkça susturmak için konuşuyorlar sevmeye çalışıyorlar oyun yapıyorlar benimki iyice şaha kalkıyor artık. Kusma yok allahtan biz de. Yüksek volümlü ağlama da yok ama bitmeyen bi ağlama anlatabildim mi bilmiyorum. Ay ne var diyenler için o ağlama bi zaman sonra insanın beynini kemiriyor.
Oğlumda şöyle bir şey var girdiği ortamda kimse onunla ilgilenmezse bakmazsa falan daha sakin.
Aynı işte.Kimse o.iceri girince bakmayacak.Eger birisi ooooo Ayşe gelmiş diye dikkatleri toplasın aha bizimki kopar ve daha saatlerce süren ağlamalar kusmaları başlar

Aynı işte.Kimse o.iceri girince bakmayacak.Eger birisi ooooo Ayşe gelmiş diye dikkatleri toplasın aha bizimki kopar ve daha saatlerce süren ağlamalar kurmaları başlar
İyi de gittiğinz psikolog da demiş pandemi çocuğu normal diye. Şimdi linç gelir belki ama 50 bin harcayıp pedegog psikolog oyun grubu gezdirmeniz fazla üstüne gitmek değil mi sizce de. Yani belli ki kendi halinde kalmak istiyor bu çocuk

Bana söyluyorlar. 😁
Ne olacak yemek yedirip, temizlenirse uyurmuş. Hasta olmazsa aglamazmiş. Oyle buyuyup gidiyormuş anlamadan.
İnsanlari böyle kandiriyorlar.
Ben inanmiyorum o ayri. 😬

Konu sahibine de sabir diliyorum. Ama bebekler gerginligi siniri hissedermiş. Belki bu kadar gerginlikte işi içinden cikilmaz bir döngüye sokuyor olabilir. Ha nasil sakin kalabilirsiniz orasini bilemedim.
Şöyle söyleyeyim Cirilla, çocuk bir insan hayatında dönüm noktası. Çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyor. Hani biraz büyüdüklerinde, kendilerine yetebildiklerinde anne-baba tabii daha rahata erecektir ama ilk seneler müthiş zor. Herşeyiyle sana muhtaç bir canlı. Dünyaya karşı savunmasız. Gazı oluyor ağlıyor. Diş çıkarıyor ağlıyor. Kakasını yapamıyor ağlıyor. Acıkıyor ağlıyor. Bütün bunlar sonsuz bir sabır gerektiriyor. Ben hayattan keyif almayı seviyorum, önceliğim eşimle evliliğimiZdeki aşk, heyecan filan diyorsan hiç bulaşmayacaksın. Ama ben dünyaya bir canlı getirip, onun büyümesine tanık olmak istiyorum gerekiyorsan bu uğurda kendimden vazgeçebilirim diyorsan o zaman hazırsındır 🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X