Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ikizlerden biri de altı ay kiloduna yaptı. Beş gün kaka tuttu. Canım çıktı alıştırana kadar. Ama bence hata bendeydi. Ben daha sakin olunca o da değişti. Hiç onu suclamadım. Tam terapi almaya niyetlendik. Çok şükür alışmaya başladı.
Ay nasıl yaptınız Allah aşkına ni anlatın hele. benim kızım da 3 yaşında ısrarla altına yapıyor. oyun terapisine de gitmeye başladık da iş yaramıyor hiç

Biri baaa özet geçebilir mi ?
Tanımıyorum hiç kendisini ahaha
272626 tane konu açar. Kendisine 282626 tane öneri yazılır. Her öneriye muhalefet olur. Bir bahane bulur. Asla ama asla hiçbir öneriyi yapmaz. Bahane bulamayacağı aşırı mantıklı önerileri de görmezden gelir ve kendini kk ortasında benzin döküp yaksan bile cevap vermez.

Kızım neredeyse 3 yaşına girecek. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz.Eşim sabah gidiyor okula ,ben öğleden sonra. Geceleri çok sık olmasada uyanıyor kızım Özellikle hastaysa sabahlıyoruz .Eşim sabah erken okula gittiği için ayrı odada uyuyor. Uyanınca zor uykuya dalıyor ve oldukça gergin oluyor. Aynı odada yatmak çok sıkıntı oldu.Cocuk ağlarsa diye kapıları açık bıraksam eşim de uyanıyor, yanından kalkıp çocuğa baksam yine uyanıyor. Bu defa sürekli bağırıp ortamı daha çok geriyor. Çocuk daha fazla ağlıyor. Gün içinde de akşam 5 ten sonra üçümüz bir araya geliyoruz.Cocukla kaliteli zaman geçiriyoruz.Esim de güzel etkinlikler yapıyor vs.Cocuk uyuduktan sonra bize 2 saat kalıyor ama o 2 saatte benim eşim yok.Kulakligi takıyor ya dizi izliyor yada güldür güldür falan.her gece bu böyle .sonra kalkıp gidip yatıyor.Birkac defa farklı konular açtım sohbet olsun diye,dinledi,bitti mi dedi bitti dediğimde kulaklığı geri taktı.Hayatjmda kendimi hiç bu kadar yalnız sevgisiz hissetmemiştim.Az önce yaz için onların koy evine lazım olan bir tadilattan konu açtım. Laminant falan buldum İnternette.Yine Bi bakar mısın guzelmisler dedim.Ne yapayım g. Sokayım dedi.Geri kulaklığını taktı. O kadar mallaştim ki anlatamam. Hissedemiyorum artık.
Ayri yatmaniz buyük sorun. Biz bir ara ayrı yorgan kullandık o bile bizi olumsuz etkiledi. 3 yaşina gelmis artık odasını ayirın. Aglarsa yanina gidersiniz e. Esiniz de az torpulesin kendini yapacak birsey yok yani. Ayrı yatma olayini acilen duzeltmelisiniz. Anun disinda cocuk da uyuyumca az kafa dagitmak istiyor demekki sizin ihriyacinız knjnla oletişim olabilir. Onun ihtiyaci da tv izlemek demekki..bence ona takilmayın siz de izleyin. Hatta biz netflixten ortak dizi izliyoruz eşimle. Kritigini yapiyoruz falan iyi oluyor

272626 tane konu açar. Kendisine 282626 tane öneri yazılır. Her öneriye muhalefet olur. Bir bahane bulur. Asla ama asla hiçbir öneriyi yapmaz. Bahane bulamayacağı aşırı mantıklı önerileri de görmezden gelir ve kendini kk ortasında benzin döküp yaksan bile cevap vermez.
Bi bizim araba konusu açıp duran kız bi de Tivoli.

Şimdi yanlış anladıysam biriniz götüme parke iliştirsin.
Bunlar karı koca zaten çok da matah evlilikleri yokken hadi çocuk yapalım demiş ve yapmışlar
Dünyaya gelen çocugun da zor bir çocuk oldugundan mütevelli evlilikleri iyice çıkmaza girmiş ve birbirlerinin götüne parke sokuyorlar.
Daha dogrusu parkeyi eş kendi götüne sokuyor konu sahibesi de durumu izleyip, susuyor felan filan inter milan.
Suçlu çocuk ama masum olan ikisi ?
İnşallah dogru anlamışımdır çünkü henüz olmayan evimin parkesini götümde taşımak istemem

Tivoli bana nadir cevap yazar. Cunku her defasinda sevdigi kadar sevilmedigini yazarim. Buyuk bir baloncuk icinde yasiyor ve utopyasinda dunyanin en mutlu cifti. Halbuki ortada evliliktem eser yok. Olan sut kokulu yavruya oluyor.

Her yoruma sakin sakin cevap yazan tivoli, cinsellik problemi ortaya konulunca uyelik iptali yapmis. Sevismenin s'sini burada okumaya bile tahamulu yoksa demek ki...

Hayir ben daha once 20 sene boyunca tatile gitmemelerine takilmistim ama saglikli bir cinsel hayat oturtmamis olmalarindan sonra o hicbir sey geldi. O zaman niye evlenmisler ve niye 20 senedir evliler hala, gercekten KK'da hic anlayamadigim bir cift.

Şimdi yanlış anladıysam biriniz götüme parke iliştirsin.
Bunlar karı koca zaten çok da matah evlilikleri yokken hadi çocuk yapalım demiş ve yapmışlar
Dünyaya gelen çocugun da zor bir çocuk oldugundan mütevelli evlilikleri iyice çıkmaza girmiş ve birbirlerinin götüne parke sokuyorlar.
Daha dogrusu parkeyi eş kendi götüne sokuyor konu sahibesi de durumu izleyip, susuyor felan filan inter milan.
Suçlu çocuk ama masum olan ikisi ?
İnşallah dogru anlamışımdır çünkü henüz olmayan evimin parkesini götümde taşımak istemem

Can Yucel okusa “Demek sadece bizde g*te g*t denmiyormus” diye aglardi. 🥲

Her yoruma sakin sakin cevap yazan tivoli, cinsellik problemi ortaya konulunca uyelik iptali yapmis. Sevismenin s'sini burada okumaya bile tahamulu yoksa demek ki...

Hayir ben daha once 20 sene boyunca tatile gitmemelerine takilmistim ama saglikli bir cinsel hayat oturtmamis olmalarindan sonra o hicbir sey geldi. O zaman niye evlenmisler ve niye 20 senedir evliler hala, gercekten KK'da hic anlayamadigim bir cift.

İste bunlar hep yazildi. 🤦🏻‍♀️

Sevgili Tivoli, buradan anlıyorum ki köye gittiğiniz 1 ay boyunca eşinizle cinsellik yaşamıyorsunuz. Zira taşıma su ile kişisel bakım da bir yere kadar. Kaldı ki, anlattığınız karakter anne-babasının yanında dönüp de yüzünüze bakmaz.

Bence sizin sorununuz tatile gelmemesinden daha da büyük. Sizin yaşlarınızda tatillerin alev alev olması lazım.

Tatil hayallerinizin esas oğlanı; eşiniz sizi sevmiyor.

Ay nasıl yaptınız Allah aşkına ni anlatın hele. benim kızım da 3 yaşında ısrarla altına yapıyor. oyun terapisine de gitmeye başladık da iş yaramıyor hiç

Korktuğunu fark ettim. İstemiyorsan yapmak zorunda değilsin bez takalım dedim. Çünkü beş altı gün süren kabızlığı oldu. İki hafta kadar sadace kakayi beze yaptı ama banyoda. Sonra bir cumartesi günü yaklaşık bir saat banyoda durduk. Ve en sonunda ayakta lazimliga yaptı. İlk günlerde hep ayakta yaptı. Sonra yavaş yavaş oturmaya başladı. Ben sakinleşimce yavrumda rahatladı. Çünkü müthiş stres yaptım o dönem her yerden kaka kokusu alıyordum. 😄

Okulla ilgili de bir konusu vardı
O konu da garip gelmişti

Sanki bütün problemli çocuklar konu sahibinin etrafında toplanıyor
Yok mu var ama konu sahibinin konularını bildiğim için o konuda hiç inandırıcı gelmiyor bana

Çocuğun sıkıntısı için verilen tavsiyelerde iyiydi, her b ka bahanesi vardı, çok sakindi çok soğukkanlıydı. İnceden alaya bile alıyordu, he bi siz biliyonuz havası vardı.Sonra birileri dayanamadı, eşi ile olan mükemmel ilişkisini döküverdi, asla hatırlamak istemediği sevilmeme problemini hatırlattılar, orda bi üzüldü.

Kızım kemoterapi alırken ağır bir zature geçirdi. Kendime artık yolun sonu dedim. Bu hastaneden tek kişi çıkacağım. Tüm hayatım yarım artık. Bu duyguyu yaşayınca geri kalan her şey çok basit geliyor. Yemek sorunları, uyku sorunları, ağlama krizleri. Diyorum ki kendime camgulu bak evdesin, bak sağlıklar, bunlar çocuk ve geçecek. Kocaman bir nefes alıp, kocaman sarılıyorum. Herşeyin geçecegini biliyorum. Hiç kızmayan, bağırmayan bir anne değilim. Bazen çok yorgun ve sinirli oluyorum. Ama her ne olursa olsun koşulsuz ve nedensiz sevildiklerini hissettirmeye çalışıyorum.

Güzel bakışınız için teşekkür ederim sabah sabah çok mutlu oldum. ❤️

Umarım ergenlik dönemi az sıkıntılı geçer. 😄
seni varya evire çevire öpmek istiyorum kadın !
Muhteşemsin muhteşem

Çocuğun sıkıntısı için verilen tavsiyelerde iyiydi, her b ka bahanesi vardı, çok sakindi çok soğukkanlıydı. İnceden alaya bile alıyordu, he bi siz biliyonuz havası vardı.Sonra birileri dayanamadı, eşi ile olan mükemmel ilişkisini döküverdi, asla hatırlamak istemediği sevilmeme problemini hatırlattılar, orda bi üzüldü.

Esini tanimiyoruz tabii ama cok ciddi bir manipulator olabilir. Forumda herkes her kendisine kotu davranan partnerine narsist diyor 😂 ama gercekten bir manipulasyon ustasi ile karsi karsiya kalsalar durumun bu kadar farkinda olmazlar zaten.

Tivoli'nin boyle bir manipulasyona sistematik olarak maruz kaliyor olmasi tepkilerine bakinca daha olasi. Kafasindaki es kisisi dokunulmaz, mumkun mertebe hicbir sorun es kisisine baglanmiyor, baglamaya calisanlara karsi da hemen savunmaya ve hayir aslinda o iyi, benim hatam soyleydi demeye basliyor. Ve muhtemelen boyle yaptiginin farkinda bile degil, cunku baska bir dunyayi bilmiyor.

Mesela benim en cok dikkatimi ceken cocuk aglamaktan mahvoluyor diye doktor kontrolune bile goturulmuyor ama kendini parcalasa da babaanne ve dedeye goturuluyor. Cunku bozuk plak gibi ayni cumleler 'Cok yaslilar, asla koyden disari cikamazlar, hayvanlari var, biz goturmezsek torunlarini goremezler'. Ezberletilmis gibi cumleler.

Madem bu konuda istisna yapilabiliyor, cocugu bir doktora goturmede de istisna yapilabilir. Ama ilk fikir esine ait, muhtemelen doktor konusuna da esi karsi cikiyordur o yuzden soz konusu bile degil.

Boyle yazdikca tivoli'nin ince ince 20 senedir duygusal manipulasyona maruz kalip, benligini kaybetmesi cok daha olasi gibi geldi bana.

Cinsellik aslinda kadinlar icin kolay, hic caba sarf etmeden sonsuz kere iliskiye girme kapasitemiz var. Kadin olmayi sevmek, vucudunu tanimak guzel seyler, bunlari hic tanimadan gecmis koca bir 40 sene...Ne bileyim uzuldum.
bu konunun en başında daha belki ilk sayfada bile olabilir
tüm gün çocuk bakıyorsunuz ayrı uyuyorsunuz siz ne ara sevişiyorsunuz, demiştim
ilk açıldığı zaman asla cinsellikle ilgili hiçbir şeye cevap vermedi, sonra konu dallandı budaklandı. başta konu sahibini bilmiyordum, sonrasında bana buradan ulaşılabilircek biri gibi gelmedi.
ama takmıyordu hiç yani cinsellik konusu sorulmamış yazılmamış gibi davranıyordu sonra niye sorun (!) etti bilemiyorum

Korktuğunu fark ettim. İstemiyorsan yapmak zorunda değilsin bez takalım dedim. Çünkü beş altı gün süren kabızlığı oldu. İki hafta kadar sadace kakayi beze yaptı ama banyoda. Sonra bir cumartesi günü yaklaşık bir saat banyoda durduk. Ve en sonunda ayakta lazimliga yaptı. İlk günlerde hep ayakta yaptı. Sonra yavaş yavaş oturmaya başladı. Ben sakinleşimce yavrumda rahatladı. Çünkü müthiş stres yaptım o dönem her yerden kaka kokusu alıyordum. 😄
benimki kakalı bezle durucam değiştirme diyor

Esini tanimiyoruz tabii ama cok ciddi bir manipulator olabilir. Forumda herkes her kendisine kotu davranan partnerine narsist diyor 😂 ama gercekten bir manipulasyon ustasi ile karsi karsiya kalsalar durumun bu kadar farkinda olmazlar zaten.

Tivoli'nin boyle bir manipulasyona sistematik olarak maruz kaliyor olmasi tepkilerine bakinca daha olasi. Kafasindaki es kisisi dokunulmaz, mumkun mertebe hicbir sorun es kisisine baglanmiyor, baglamaya calisanlara karsi da hemen savunmaya ve hayir aslinda o iyi, benim hatam soyleydi demeye basliyor. Ve muhtemelen boyle yaptiginin farkinda bile degil, cunku baska bir dunyayi bilmiyor.

Mesela benim en cok dikkatimi ceken cocuk aglamaktan mahvoluyor diye doktor kontrolune bile goturulmuyor ama kendini parcalasa da babaanne ve dedeye goturuluyor. Cunku bozuk plak gibi ayni cumleler 'Cok yaslilar, asla koyden disari cikamazlar, hayvanlari var, biz goturmezsek torunlarini goremezler'. Ezberletilmis gibi cumleler.

Madem bu konuda istisna yapilabiliyor, cocugu bir doktora goturmede de istisna yapilabilir. Ama ilk fikir esine ait, muhtemelen doktor konusuna da esi karsi cikiyordur o yuzden soz konusu bile degil.

Boyle yazdikca tivoli'nin ince ince 20 senedir duygusal manipulasyona maruz kalip, benligini kaybetmesi cok daha olasi gibi geldi bana.

Adam manipulatörse eğer, çok zorlanmıyor, Tivoli dünden razı her dediğini yapmaya, onun gibi düşünmeye onun verdiği kadarına razı gelmeye. Adam sadece sevmiyor yav, Tivoli'nin durumu cok daha feci. Adamın uğraşmasına gerek bile yok, Tivoli onun yerine bulur tüm bahaneleri. 😂 Adamın bir şeyi istiyorum/istemiyorum demesi yeterli. Kalan her şey için Tivoli..

Adamdaki konforu aşırı kıskanıyorum ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X