Esini tanimiyoruz tabii ama cok ciddi bir manipulator olabilir. Forumda herkes her kendisine kotu davranan partnerine narsist diyor
ama gercekten bir manipulasyon ustasi ile karsi karsiya kalsalar durumun bu kadar farkinda olmazlar zaten.
Tivoli'nin boyle bir manipulasyona sistematik olarak maruz kaliyor olmasi tepkilerine bakinca daha olasi. Kafasindaki es kisisi dokunulmaz, mumkun mertebe hicbir sorun es kisisine baglanmiyor, baglamaya calisanlara karsi da hemen savunmaya ve hayir aslinda o iyi, benim hatam soyleydi demeye basliyor. Ve muhtemelen boyle yaptiginin farkinda bile degil, cunku baska bir dunyayi bilmiyor.
Mesela benim en cok dikkatimi ceken cocuk aglamaktan mahvoluyor diye doktor kontrolune bile goturulmuyor ama kendini parcalasa da babaanne ve dedeye goturuluyor. Cunku bozuk plak gibi ayni cumleler 'Cok yaslilar, asla koyden disari cikamazlar, hayvanlari var, biz goturmezsek torunlarini goremezler'. Ezberletilmis gibi cumleler.
Madem bu konuda istisna yapilabiliyor, cocugu bir doktora goturmede de istisna yapilabilir. Ama ilk fikir esine ait, muhtemelen doktor konusuna da esi karsi cikiyordur o yuzden soz konusu bile degil.
Boyle yazdikca tivoli'nin ince ince 20 senedir duygusal manipulasyona maruz kalip, benligini kaybetmesi cok daha olasi gibi geldi bana.