Çocuktan sonra kaybedilenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki üyeler annelik içgüdüsüyle sert yorumlar yapıyorlar ve haklı buluyorum da ama bence siz de mağdursunuz. Hatta o kadar mağdursunuz ve sineye çektiğiniz için çocuğunuzla sorununuz var gibi geliyor.

Mesela kot tişörtle evlendik, evimizde tv yok, klasik aile gibi değiliz demişsiniz ama bu sizin isteğiniz miydi yoksa eşiniz sizi böyle istediğinize ikna mı etti? Ne bileyim modeli değişse de hemen hemen her kadın gelinlik ister bunun milliyetle de alakası yok. Tv izlememek mantıklı değil ki? Kaç yaşında okumuş etmiş kadın olarak üstelik öğretmen olarak kendinizi geliştirecek diziler, programlar da var bunları da mı izlemiyorsunuz eşinizle. Arkadaşların da yazdıkları yardımıyla bence eşiniz size saygı duymuyor ve siz de ona olan bağımlılığınızdan dolayı bir çok şeyi idare ediyorsunuz ama bir baktınız ki el kadar bebek tavır alıyor, sinirini sıkıntısını belli ediyor. Sizin gibi ona sunulan ya da sunulmayan her şeye susup oturup idare etmiyor. Bence bu da sizi kızdırıyor. Eşiniz başka bir insan olsaydı çok daha iyi bir anne olurdunuz diye inanıyorum çünkü 70 sayfadır sakince laf anlatıyorsunuz mesela.

Eminim evinizde çocuktan önce kavga bile yoktur, çünkü siz eşinizle kavga edecek potansiyele sahip değilsiniz. Ki zaten uzmanlar bile hiç kavganın olmaması da bir tarafın içine atıp susmasından olduğunu söyler. Çocuktan sonra kavgaların huzursuzlukların olması çocuktan değil sizin karakterinizdek kaynaklı. Çünkü sizin sustuğunuz sevgisizliğe, ilgisizliğe, hor görülmeye susmuyor. Bence asıl mağdur sizsiniz ama siz tedavi görmüyorsunuz. Çocuktan önce siz tedavi olun ki çocukta da olumlu etkilerini görün.
Gelinlik giymemek benim tercihimdi.Evde tv var ama izleyen yok.Kendimi bildim bileli tv izlemeyi sevmem.Aksine tamamı benim kararimdir. Eşim ilk evlendiğimde zamanlar film izleyelim diyordu ,baktı ki zorla izliyorum, bir süre sonra ısrar etmemeye başladı. Aslında tam tersi, eşim normalde uyumludur.Eskiden daha uyumluyduk.

Nasil yani dizanteri olan cocuga ilacini mi icirmediniz? Bahsettiginiz ilac flagyl. Ne kadar kotu olabilir ki? Kansorenjen demissiniz bir de. Tabii tum doktorlardan iyi biliyorsunuz.
Bebekler dizanteri tedavi edilmezse ölebilir biliyor musunuz?
Sizin nikaha kotla gitmenizden belliymis bu evliligin birseye benzemeyecegi.
Insanlar size sayfalarca yorum yaziyor. Hala kafaniza gore takiliyorsunuz. O zaman buraya konu acmayin hic. Biz klasik Turk kadinlari olarak size istediginiz cevabi veremeyiz.
Evladinizdan 10 dk televizyonu bile kislaniyorsunuz. Cocuk belki onunla rahatlayacak biraz. Cam bir fanusun icinde bitki gibi yetistirmissiniz cocugu. Sosyal ortama girince de niye agliyor diyorsunuz.
O kadar uzuluyorum ki o cocuk icin. O da isterdi normal bir anne babasi olsun, diger cocuklar gibi normal bir aile yasantisi olsun.
Farkinda olmadan cocugunuzu kendinize dusman yetistiriyorsunuz.
Burdaki yorumlar sizle dalga geciyor. Tum aksakliklar mi senin basina geliyor diye. Bunun bile dalga gecmek oldugunu anlamayip, hayirlisi boyleymis diye cevap veriyorsunuz.
Online uzman konusunda ise tamamen koptum. Uzman, cocugu ekrandan gorecek ve teshis koyacak oyle mi. Ne guzel kafalar..
Öyle deme çok bilinçli.
Çocuğu kitapla uyuyamıyor içinde büyü geçiyor zararlı diye ama sürekli hareket eden bir araç içinde uyutabilmek için koşu bandı alıyor.
Çocuğa tv izletmiyor asosyal olmasın diye ama çocuk parkta akranlarıyla oynayamıyor yabancılardan korkuyor.
Sonra da bilinçli anne oluyor

Gelinlik giymemek benim tercihimdi.Evde tv var ama izleyen yok.Kendimi bildim bileli tv izlemeyi sevmem.Aksine tamamı benim kararimdir. Eşim ilk evlendiğimde zamanlar film izleyelim diyordu ,baktı ki zorla izliyorum, bir süre sonra ısrar etmemeye başladı. Aslında tam tersi, eşim normalde uyumludur.Eskiden daha uyumluyduk.
Bak bu çocuk ömür boyu sizin başınızda olacak bizim değil. Dağ gibi sorunlarınızı görmezden gelmenizin size de çocuğunuza da hayrı yok. O kıymetli kocayı kaybetmekten biraz az korkun. Çok uyumlu iken hiçbir isteğinizi gerçekleştirmedi kocanız, gözünde yoktunuz hiç. Her yaz anasının köyüne tıktı sizi. Çocuğa hırslanmayı bırakın, o hiçbir şeyi değiştirmedi, siz zaten harika bir çift değildiniz kabul edin. O üye harika bir tespit yapmış. Sizin kaybetme korkusuna göz yumduğunuz şeylere o çocuk tepki gösteriyor. Çocuk hasta değil, hasta sizsiniz.

Hayır doktor söyledi.Ilacin tadı çok kötüydü.Icmek.istemedi.Ayrica dehset yan etkikere sahip ve tıp.kongresjnde kanserojen etkisi kanitlanmis bir iakcti.Baska bir seçeneğimiz var mi dedim hayır dizanterinin tek bir ilacı var mecbur bunu içecek.dedi. Bağırsak enfeksiyonu ve dizanteri tarzı rahatsızlıkların tek bir şurubu varmış.Ben de çocukla birlikte öğrendim.Cocugu olan ve bunları yaşamış olan herkes biliyormus
Ilaci vermediniz mi cocuga? Cocugu kasten öldürmeye calisiyorsunux herhalde.
Acil doktoru kizimda idrar yolu enfeksiyonundan suphelendigi için daha idrar almadan antibiyotik basladi. Tahlil sonucu ciktiginda temizdi ama vakit kaybetmek istememis. Dogru ya da yanlis tartisilir ama karsinizdaki insan bir doktor ve cocugunuzun canina kasti yok. Ama sizin kendi cocugunuzun canina kastiniz var gibi

@tivoli26 ben cinsellikle ilgili konuda sordugum cevabi eski mesajlariniza baktigimda aldim. Eger hala hamile kalmadan onceki gibiyse durum, 20 senedir nasil cozemediginize sok oldum ve butun sorunlariniz aslinda bundan kaynaklaniyor. Hem kisisel, hem cift hem ebeveyn olarak...

Yazilana kadar alintilamak istememistim. Lakin Ayse konu sahibinin adeta kabul edilmeyen duasi. 😔

Herhangi bir cinsel baskı ile büyümedim, birşey yaşamadım ama vaginismus benzeriyim. Tam vaginismus da değil. 15 yıllık evliyim. Sadece cinsellik anlamında AA değil. Fitil bile koyacak olsam dünya başıma yıkılıyor. 14 yıl çocuk istemedim. Geçen ocak ayında karar verdik, yumurtlama testi aldım onunla tek ilişki ile hamile kaldim. Ama kalbi atmadı kürtaj oldum. Kürtajda herhangi bir sıkıntı yaşamadım çnkü aklınıza gelecek her müdahale ben baygınken oldu. Üç ay sonra tekrar yumurtkama testi ile tek ilişkiyle hamile kaldım. Şu anda 8 aylık hamileyim. Anneme çok zor söyledim. Babama söylemedim. Konusu hiç geçmedi. Allah korusun bebeğe birşey olmasın tabii ki ama ben de sizin gibi henüz hazır değilim aslında. Klasik hamileler gibi elimi karnıma koyup hiç konuşmadım, doğumdan sonrayla ilgili hayal kuramıyorum hep negatif şeyler geliyor aklıma. TV de bebeğini seven anne çıkınca dua ediyorum Allahım ben de bebişi seveyim böyle diye. Eşim hala sende şüpheliyim diyor. Siz de sanırım benim gibisiniz. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Geçen hafta doktorum sordu doğum nasıl olsun diye hemen atladım sezeryan olsun. Şimdi aklımı kurcalayan şey sonda olayı. Uyuşturduktan sonra taksınlar diye yalvaracağım artık.

@muneKonuyu kapatabilir misiniz lütfen
Çok üzüldüm arkadaşım… Çok…

Eşinin uyumlu olduğunu nasıl hâla bize söyleyebildin?

Neyse…

Konuyu kapattırmak doğru bir karar bence de.

Çünkü bir arpa boyu yol alamadık…

Allahım sizin de yavrunun da yardımcısı olsun inşallah…

Nasil yani dizanteri olan cocuga ilacini mi icirmediniz? Bahsettiginiz ilac flagyl. Ne kadar kotu olabilir ki? Kansorenjen demissiniz bir de. Tabii tum doktorlardan iyi biliyorsunuz.
Bebekler dizanteri tedavi edilmezse ölebilir biliyor musunuz?
Sizin nikaha kotla gitmenizden belliymis bu evliligin birseye benzemeyecegi.
Insanlar size sayfalarca yorum yaziyor. Hala kafaniza gore takiliyorsunuz. O zaman buraya konu acmayin hic. Biz klasik Turk kadinlari olarak size istediginiz cevabi veremeyiz.
Evladinizdan 10 dk televizyonu bile kislaniyorsunuz. Cocuk belki onunla rahatlayacak biraz. Cam bir fanusun icinde bitki gibi yetistirmissiniz cocugu. Sosyal ortama girince de niye agliyor diyorsunuz.
O kadar uzuluyorum ki o cocuk icin. O da isterdi normal bir anne babasi olsun, diger cocuklar gibi normal bir aile yasantisi olsun.
Farkinda olmadan cocugunuzu kendinize dusman yetistiriyorsunuz.
Burdaki yorumlar sizle dalga geciyor. Tum aksakliklar mi senin basina geliyor diye. Bunun bile dalga gecmek oldugunu anlamayip, hayirlisi boyleymis diye cevap veriyorsunuz.
Online uzman konusunda ise tamamen koptum. Uzman, cocugu ekrandan gorecek ve teshis koyacak oyle mi. Ne guzel kafalar..
Bu kadın her şeyi ben bilirim kafasındaki Türk kültürünü küçümseyen klasik beyaz yakalı bence. Çocuğu da psikiyatrist psikiyatrik ilaç verir diye götürmedigine eminim. Çocuğuna dizanteri ilacını vermeyen psikiywtrik ilaç hiç vermez.

Bütün tatillerini kocasının köyünde geçiren kadın bize Türk kafası dedi sjsjsjsj

Yaa işte.
Aslında kendine sunulanın dışına çıkamadığı için....
Mesele gelinlik vs de değil sürekli bir savunma mekanizması içinde. Savunmak yerine durumu anlamaya çalışsa ne kızıyla ne eşiyle bu denli sorun yaşamayacak. Ama deriz deriz kime deriz

Yazilana kadar alintilamak istememistim. Lakin Ayse konu sahibinin adeta kabul edilmeyen duasi. 😔
Vajinismus 1 sene içinde çözülemiyorsa bu dertten muzdarip olan ayrı onun eşi ayrı sıkıntılı oluyor. Bunlar yıllarca bu halde bir de. Yıllarca cinsel gerginlik ile yaşayan, daha kendi aralarında bile sağlıklı bir bağ oluşturamamış insanlardan çok şey bekliyoruz belki de.

Buna da şaşırmadım aslında.
Hani “bir gülüşü yeter ya da kucağına alınca seversin” diyorlar ya!

Asla inanmam…

Allah yuregine merhamet versin ne diyeyim. Oglumla konu sahibinin kizinin arasinda 5 ay var. Hala sut kuzusular. 😔

Kızım kemoterapi alırken ağır bir zature geçirdi. Kendime artık yolun sonu dedim. Bu hastaneden tek kişi çıkacağım. Tüm hayatım yarım artık. Bu duyguyu yaşayınca geri kalan her şey çok basit geliyor. Yemek sorunları, uyku sorunları, ağlama krizleri. Diyorum ki kendime camgulu bak evdesin, bak sağlıklar, bunlar çocuk ve geçecek. Kocaman bir nefes alıp, kocaman sarılıyorum. Herşeyin geçecegini biliyorum. Hiç kızmayan, bağırmayan bir anne değilim. Bazen çok yorgun ve sinirli oluyorum. Ama her ne olursa olsun koşulsuz ve nedensiz sevildiklerini hissettirmeye çalışıyorum.

Güzel bakışınız için teşekkür ederim sabah sabah çok mutlu oldum. ❤️

Umarım ergenlik dönemi az sıkıntılı geçer. 😄
Evet cok haklisiniz hersey gecicek ve bitecek Siz muhteşem bir insansiniz

Ben de alintilamamistim kendi bahsetmemis diye. Ama temeli saglam olmayan bir evlilige cocuk tabii ki dinamit etkisi yaratmistir.

Tivoli bana nadir cevap yazar. Cunku her defasinda sevdigi kadar sevilmedigini yazarim. Buyuk bir baloncuk icinde yasiyor ve utopyasinda dunyanin en mutlu cifti. Halbuki ortada evliliktem eser yok. Olan sut kokulu yavruya oluyor.

Tivoli bana nadir cevap yazar. Cunku her defasinda sevdigi kadar sevilmedigini yazarim. Buyuk bir baloncuk icinde yasiyor ve utopyasinda dunyanin en mutlu cifti. Halbuki ortada evliliktem eser yok. Olan sut kokulu yavruya oluyor.
Konuyu takipteyim, kadınların çocuk için verdiği değerli yöntemleri üzülerek okuyorum, zerre umurunda olmadığı o kadar belli ki. Varsa kocanın kalbine sevgi doldurma yöntemi verin, yoksa susun ben gibi.

Vajinismus 1 sene içinde çözülemiyorsa bu dertten muzdarip olan ayrı onun eşi ayrı sıkıntılı oluyor. Bunlar yıllarca bu halde bir de. Yıllarca cinsel gerginlik ile yaşayan, daha kendi aralarında bile sağlıklı bir bağ oluşturamamış insanlardan çok şey bekliyoruz belki de.

Evliligin en onemli sac ayagi cinsellik. O ayak saglam basmazsa her sey aksiyor maalesef. Kendini bu kadar iyi taniyan bir kisinin bebek yapmasi mantikli degil. Ama bu Tivoli yani; kendisinde mantik aramak da mantiksiz.

Konuyu takipteyim, kadınların çocuk için verdiği değerli yöntemleri üzülerek okuyorum, zerre umurunda olmadığı o kadar belli ki. Varsa kocanın kalbine sevgi doldurma yöntemi verin, yoksa susun ben gibi.

Bi yana yana, done done sevisse her seyi cozecek ya; neyse. 🫢

Evliligin en onemli sac ayagi cinsellik. O ayak saglam basmazsa her sey aksiyor maalesef. Kendini bu kadar iyi taniyan bir kisinin bebek yapmasi mantikli degil. Ama bu Tivoli yani; kendisinde mantik aramak da mantiksiz.
Bi tanesi vardı, yıllarca beklemesi gerekiyorsa bekleyecek, çünkü her şey cinsellik değil, aşk sevgi vefa beyle bişeee diye haykıran, nerde o ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X