Çocuktan sonra evlilik hayatınızda neler değişti ?

Bebeğim 2 yaşında, onunla beraber uyuyorum. Belli bir süre daha böyle gidecek, sonrasında ayrı oda düşünüyorum. Bu durum evliliğimi etkilemedi ama biz eşimle evdeyiz ve beraber bakıyoruz, bizim için saatlerin önemi yok haliyle. Eşim dışarıda çalışıyor olsa ayrı yatmak çok şeyi etkilerdi. O yüzden size bir şey diyemiyorum. Ama horlama sorununu çözene kadar ayrı yatmanızda fayda var. Çok zorlar çünkü. Kilodan ziyade aşırı yorgunluktan horluyor olabilirsiniz. Ben kilolu biriyim ama horlama sorunum pek yok. Aşırı yorulduğumda aslana dönüşüyorum ama 🦁

ben iğne düşse uyanan bir tipim bebek gık dese uyanırım, telsizle de olsa uyanırım yanımda da olsa- yeğenlerimden biliyorum.
ama bana 2 saate bir kalkıp emzirmeye gitmek daha zor gelirdi mesela ben anne olsam

ki ben zaten 2 saatte uykuya dalamam bile -şu anda dalamıyorum yani sleep onset insomnia var bende bilmiyorum bebek olsa uyur muydum.
2 saate bir uyan yataktan çık git yan odaya, emzir, gazını çıkar, bebeği tekrar uyut -beşiğe koyar koymaz uyuyan bebek değilse- geri gel yatağına yat. uyu (ben uyamama dediğim gibi de hadi uyusun diyelim)

e o zaman uyku daha fazla bölünecek daha çok açılacak kişi? siz nasıl gecede 3-5 kere gidip gelip emzirdiniz, onu da ben anlamadım. bazı bebeğe memeyi veriyorsun almıyor 10 dk sonra tekrar veriyorsun filan. ayrıca eş kişisi de her kalkıp gitmenizde yine fark edecek.

emzirmiyorsa anne o zaman olabilir. gece 1 tur da baba verir mamasını, anne uyur mis. mesela.
Ben geceleri zaten çok uyanan,kalkıp gezinen biriyim. O yüzden zor gelmedi git gel yapmak belki de. Yani 2 saat uyuyayım ama uyku kalitem iyi olsun o daha önemli benim için. Bebek yanımda yatsa hiç uyuyamazdım belki de. Doğduğundan beri güzel bir düzen oluşturduk,dertsiz bir bebekti genel olarak. Hala her şeyi odasında yapar ,saati gelince gider pijamaları giyer iyi geceler diye seslenir yatar. Bana gelince, Emzirme biteli 6 sene olmuş hala 2 saatte bir uyanıyorum 😊

Ben geceleri zaten çok uyanan,kalkıp gezinen biriyim. O yüzden zor gelmedi git gel yapmak belki de. Yani 2 saat uyuyayım ama uyku kalitem iyi olsun o daha önemli benim için. Bebek yanımda yatsa hiç uyuyamazdım belki de. Doğduğundan beri güzel bir düzen oluşturduk,dertsiz bir bebekti genel olarak. Hala her şeyi odasında yapar ,saati gelince gider pijamaları giyer iyi geceler diye seslenir yatar. Bana gelince, Emzirme biteli 6 sene olmuş hala 2 saatte bir uyanıyorum 😊
Siz zaten normalde de uyanıp kalkıp gezinip gelen (bu sırada uyumadığınızdan eminiz, değil mi :confused: ) birisi olduğunuz için elbette, eşiniz için değişen hiçbir şey olmamış sizin için de fazla bir şey olmamış bebek de uyumlu olmuş maşşallah 3lü uyum.

Benim eşimde ara ara horlar ve çok sinir bozucu. Çalışmak zaten yorucu, yol yorucu, eşin ev işlerine de yardım ediyor sende bir doktora gidip çözüm arayabilirsin. Uykusuzluk çok sinir bozucu.

Çocuksuz hayatımı hatırlamıyorum. çocuklarla çok yorucu ve mutlu.

Benim eşimde ara ara horlar ve çok sinir bozucu. Çalışmak zaten yorucu, yol yorucu, eşin ev işlerine de yardım ediyor sende bir doktora gidip çözüm arayabilirsin. Uykusuzluk çok sinir bozucu.

Çocuksuz hayatımı hatırlamıyorum. çocuklarla çok yorucu ve mutlu.
İnşallah çözebilirim sağolun.

Bebeğim 2 yaşında, onunla beraber uyuyorum. Belli bir süre daha böyle gidecek, sonrasında ayrı oda düşünüyorum. Bu durum evliliğimi etkilemedi ama biz eşimle evdeyiz ve beraber bakıyoruz, bizim için saatlerin önemi yok haliyle. Eşim dışarıda çalışıyor olsa ayrı yatmak çok şeyi etkilerdi. O yüzden size bir şey diyemiyorum. Ama horlama sorununu çözene kadar ayrı yatmanızda fayda var. Çok zorlar çünkü. Kilodan ziyade aşırı yorgunluktan horluyor olabilirsiniz. Ben kilolu biriyim ama horlama sorunum pek yok. Aşırı yorulduğumda aslana dönüşüyorum ama 🦁
O zaman kesin yorgunluktan oluyor ya 🥹

Uyanınca hareket ediyordur illa ki
Bebek telsizinde sağa sola dönme sesleri duyuluyor. Ayrıca vaktinde müdahale etmeseniz de bir süre sonra kendi kendine tekrar uyumayı öğreniyor.
Ay ben yanımdaki beşikten dakikalar sonra duyuyorum😂 eşim uyarırdı çoğu zaman çocuk 5 dakkadır uyanık konuşmaya başladı diye uykusu açılırdı 1 saat uğraşırdım geri uyutmaya😂 uykum hâlâ ağır.

Maşallah.
Her şeyle baya ilgileniyormuş eşiniz.
Takdir ettim.
🧿
Horlama konusuna gelince diğer arkadaşlar ile hemfikirim bir araştırın .
Çözümü olur vardır bence.
Herşeyle belki şaka gelicek ama memeyede eşim alıştırdı. Hemşireden gördüm lak lak diye soktu ağzına kızımın. Ucu yoktu göğsümün yarım saat öyle bekledi kızım emsin diye. En başından herşeye dahil ettiğim için ne kadar zor olduğunu biliyor. Uyku konusunda hassas işte normaldede erken uyuyup erken kalkardı şimdi benden uyuyamayınca çok yorgun olduğunu söyledi. İnşallah geçer ya horlamam doğumdan sonra komple dağıldım.

Eşiniz insan gibi çalışmıyor öncelikle. Çok zor bir hayatı var. Siz çalışıyor muydunuz bilmiyorum. Sizin işiniz sebebiyle mi uzaksınız bu kadar eşinizin iş yerine?
Ama tek izin gününde eşime bu kadar yüklenmezdim ben olsam.
Ve sizin durumunuzda yatak ayırmayı yanlış buluyorum demek lüks.
Yatak ayırmayı zenginler yanlış bulsun. Sabah 9da kalkıp holdingteki işlere bakmaya giden Adnan ziyagil yanlış bulsun mesela.
Sizin hayat şartlarınız çok zor.
Ben de vardiyalı çalışan işine 30km uzakta oturan biriyim. Toplu taşıma da kullanmıyorum ve 5 gün çalışıyorum üstelik yine de aşırı yorgunum. 2 gün hafta sonu çocukla çok yoruluyorum. Akşam 11den sonra uyursam ertesi günüm berbat geçiyor.
Cinsel hayatınız okeyse uyumak için farklı odalar tercih edebilirsiniz.

Bu eşler ayrı yatmamalı muhabbetini kim çıkardı bilemiyorum ama benim açımdan çok gereksiz bir argüman. Yani ben sarmaş dolaş yatmıyorum, gece yanımda eşim var mı yok mu hiçbir fikrim yok. Bu beraber yatalımcılar gece sarılan tayfa mi🤔 almanyada mesela 2 tek kişilik yatak yanyana oluyor ve herkesin tek kişilik yorganı var. Kocam gece kaçsa gitse haberim olmaz. Iliskime de hiçbir zararı olmuyor. Uykusuz kalmaktan nefret. O yüzden bence horlayan biri varsa ayrı yatarım ben olsam.
Ay ne bileyim hep bi baskıı. Çevremde yeni evlenenler ayyy ayrımı yatıyorr sakınnn alıştırma demeleri. Çocuğu olan arkadaşlarımın benimki şimdi beni istemiyor rahata alıştıı çok yanlış yaparsın demeleri. Kendii anneminn ayrı yatmasın alışmasın demesi.. tersledim onuda. Sen babamla aynı yatıyorsunda noluyor karışma evliliğime dedim. Herkes bir yorum yapıyor sinir basıyor bana da .

Biz oğlumuz 2 yaşına gelene kadar üçümüz aynı yatakta yattık. Eşim de ben de yoğun çalıştığımız için gece oğlumuz kokumuzu alsın hasret gidersin diye bir inanca girdik kendimizce. İyi de yapmışız. Odasını hazırlamıştık 1 yaşındayken. 2 yaşı geçince geceleri odasında uyumaya özendi ve kendi isteğiyle odaları ayırdık bir daha hiç gelmedi. Nazar etmeyeyim şimdi ama gelse de okeyiz biz 🤓 o yüzden bunun doğrusu yanlışı yok bence herkesin düzeni başka. Kendi hayat şartlarınıza göre en uygun şekilde uyuyabilirsiniz.

Ay ne bileyim hep bi baskıı. Çevremde yeni evlenenler ayyy ayrımı yatıyorr sakınnn alıştırma demeleri. Çocuğu olan arkadaşlarımın benimki şimdi beni istemiyor rahata alıştıı çok yanlış yaparsın demeleri. Kendii anneminn ayrı yatmasın alışmasın demesi.. tersledim onuda. Sen babamla aynı yatıyorsunda noluyor karışma evliliğime dedim. Herkes bir yorum yapıyor sinir basıyor bana da .

İnsanlar sizin yatak odanız hakkında nasıl yorum yapabiliyor ki.

Ya bebekten sonra bizim hayat alt üst oldu ama ondan ayrı bir şey yazacağım😬 eşim son bir senedir deli gibi horluyor basta kırılmasın diye söylemedim, ama hayatım kaydı. Bebekten çok eşimin horlamasına kalktığım için acayip agresifleştim. Uyku uyuyamadığım için sinirli yorgun olmaya başladım, başladığında bitmeyen bir ses gece 3 de üst komşu durmadan matkap çalıştırıyor ve her gece gibi düşünün, çünkü ritmik ve susmayan bir ses. Bir gece ayrı yatmadığım eşimden ayrı gece uyanıp koltukta uyumaya başladım. O da benim perişanlığımı görüp doktora gitti, uyku testine aldılar. Gece rahat nefes alamadığı içinmiş, Yani Allah korusun gece nefessiz kalanda varmış bu teste çıkıyor hepsi uyku apnesi denen olay bunun ilerisiymiş. Uyku makinası kullanmaya başladı bakın huzur. Eski günlerimize döndük, o da yorgun uyanmayı bıraktı, uyanınca mal gibi etrafa bakıyordu o gitti. Gece terleme bitti. Bende huzurla yatağımda uyuyorum. Sağlığınız içinde önemli bir durum olabilir bunun dışında eşim ben huzursuz oldum uyuyamıyorum diye gidince ben kendimi çok değerli hissettim. Çünkü hana verdiği değerden gitti kendi uyanmıyordu. Eşinizde böyle bir sorununuz olmasına rağmen neden gidiyorsun diye triplenirseniz bence alınırsa haklı. Çok zor bir şey gece canımı istese verecek adamı boğmamak için zor duruyordum ağladığımı bilirim sinirden
Eşimde 2 saat uğraşıyor uyuyamayınca gidiyor sinirinden sabahta video atıyor ya şuna bak yeminle uyuyamadım işe geliyorum ne olduğu belli değil bi ton insanla muhattap oluyorum uykusuz duramam dışarda evde olsam gitmem diyor. Ben en iyisi çocuğu anama bırakıp doktora gideyim.

Millet niye sizin eşinizle nasıl yattığınızı biliyor da yorum yapıyor? Herkesin yorum yapmasını sağlayan sizsiniz.
Eşiniz mesaisi, gittiği yol çok fazla. Adamın hafta sonu da dinlenme şansı olmuyor. Bari gece uyusun horlama sorunu çözülene kadar. Onun açısından bakmayı deneyin millet ne diyor diye düşüneceğinize.

Neden bebekle beraber yatıyor bu insanlar sanırım asla anlayamayacağım. Ben ilk günden odasında yatırdım. Bebek telsizi vardı,zaten ev de küçük,ağlasa uyansa duyuyordum. Bebekle beraber yatıp uyumak hayat kalitesini etkiliyor resmen,çok anlamsız.

Emzirirken daha kolay oluyor yataktan kalkmadan gözümü açmadan memeyi dayayıp geçiyordum yanımda yatıyordu 🫶

İnsanlar sizin yatak odanız hakkında nasıl yorum yapabiliyor ki.
Yapıyorlar bacım. Tersliyorumda. Mesela kendini anlatıyor diyor ki “ ay işte ahmet beni istemiyor ayro yatıyoruzz bak sakınn sen alıştırma birlikte yatın sonra mahvoluyor”. Ben tabi yoruma açık olmasın diye sorun yok biz sorumluluklarımızı biliyoruz diyip kapatıyorum. Annem geldiğinde gördü eşim tek yastıkla koltukta yatıyor. Sert yorganda yok üstüne kıvrılıyor her sabahta toplar yatak döşek sermiyor bana zor olmasın diye. Sanki bok çukuruna düşmüşüm gibi alıştırma sakınn diye söylendi. Dayanamadım sanane anne dedim.

Millet niye sizin eşinizle nasıl yattığınızı biliyor da yorum yapıyor? Herkesin yorum yapmasını sağlayan sizsiniz.
Eşiniz mesaisi, gittiği yol çok fazla. Adamın hafta sonu da dinlenme şansı da olmuyor. Bari gece uyusun horlama sorunu çözülene kadar. Onun açısından bakmayı deneyin millet ne diyor diye düşüneceğinize.
Lohusayken yatağa çıkamayınca odada yatıyırdum yatak seriliydi gelenler gördü. Ayyy ayrımıı yatıyorsun nidaları. Eşim aslında iş değiştiricek ama şuan tek diye giremedik o topa ne olur ne olmaz diye.

Eşiniz insan gibi çalışmıyor öncelikle. Çok zor bir hayatı var. Siz çalışıyor muydunuz bilmiyorum. Sizin işiniz sebebiyle mi uzaksınız bu kadar eşinizin iş yerine?
Ama tek izin gününde eşime bu kadar yüklenmezdim ben olsam.
Ve sizin durumunuzda yatak ayırmayı yanlış buluyorum demek lüks.
Yatak ayırmayı zenginler yanlış bulsun. Sabah 9da kalkıp holdingteki işlere bakmaya giden Adnan ziyagil yanlış bulsun mesela.
Sizin hayat şartlarınız çok zor.
Ben de vardiyalı çalışan işine 30km uzakta oturan biriyim. Toplu taşıma da kullanmıyorum ve 5 gün çalışıyorum üstelik yine de aşırı yorgunum. 2 gün hafta sonu çocukla çok yoruluyorum. Akşam 11den sonra uyursam ertesi günüm berbat geçiyor.
Cinsel hayatınız okeyse uyumak için farklı odalar tercih edebilirsiniz.

bende aktif 5 yıl çalıştım. Ani işten ayrılış sonrasında girdi eşim. İstanbulun turistik yerinde o yüzden metro otobüste kalabalık oluyor. Trafikte cabası. Normalde 8 30 6 çalışıyor ama yoldan dolayı gelmesi 1 buçuk 2 saat.
Aslında ben yapma desemde durmuyor ki. Sen yapma diye yapıyorum diyor. Dünden laptop açıktı bugün işim vardı sabah baktım toplamış kabloyu herşeyi çantasına koyup kaldırmış oyuncaklar örtüler. Yapma dağılcak diyorum yapıyor. Otur 5 dakika diyorum oturmuyor.

Back
X