Çocuktan sonra evlilik hayatınızda neler değişti ?

Neden bebekle beraber yatıyor bu insanlar sanırım asla anlayamayacağım. Ben ilk günden odasında yatırdım. Bebek telsizi vardı,zaten ev de küçük,ağlasa uyansa duyuyordum. Bebekle beraber yatıp uyumak hayat kalitesini etkiliyor resmen,çok anlamsız.

Konuyu çok anlamlandıramadım.
Eşinin yaptıklarını tek tek neden saydın?
Dert olacak tek şey horlaman onun içinde bu kadar ayrıntıya gerek yok. Bir doktora gitmelisin, uykusu hafif biri için çekilecek gibi değil.
Saymasaydım farklı yoruma açık olurdu. Şayet kendim içinde yardım etmeseydi her akşam söylenirdim ya da sen çocukla yat ben uyuyacağım derdim. Yorum olarak farklılık katıyor.

Neden bebekle beraber yatıyor bu insanlar sanırım asla anlayamayacağım. Ben ilk günden odasında yatırdım. Bebek telsizi vardı,zaten ev de küçük,ağlasa uyansa duyuyordum. Bebekle beraber yatıp uyumak hayat kalitesini etkiliyor resmen,çok anlamsız.
Bazen uyanıp ses çıkarmıyor onu nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz ? Vaktinde müdahele edemezsem uykusu açılıyor.

Valla neden yattık ilk zaman ben açıklayım malesef kusma bogulma moduna girse sesi çıkmayabilir ilk 3-5 ay ozellıkle kendını döndürünceye kadar ben oğlumu yanımda yatırdım bunları da yatırcam .

İnsanız bi anlık gaflet uykumuz agırlasabilir o an duymayabılırız bebek telsizini yatsın yanımda yamacımda 3-5 aydan bişey olmaz

Kendı yaptığınızı neden anlamıyorum ınsanları die üstten görmek yerine ben bu şekilde yaptım die fikir vermek varken nie bu insanları anlayamıyorum havaları

Bazen uyanıp ses çıkarmıyor onu nasıl yapıcam yardımcı olurmusunuz ? Vaktinde müdahele edemezsem uykusu açılıyor.
Uyanınca hareket ediyordur illa ki
Bebek telsizinde sağa sola dönme sesleri duyuluyor. Ayrıca vaktinde müdahale etmeseniz de bir süre sonra kendi kendine tekrar uyumayı öğreniyor.

ben iğne düşse uyanan bir tipim bebek gık dese uyanırım, telsizle de olsa uyanırım yanımda da olsa- yeğenlerimden biliyorum.
ama bana 2 saate bir kalkıp emzirmeye gitmek daha zor gelirdi mesela ben anne olsam

ki ben zaten 2 saatte uykuya dalamam bile -şu anda dalamıyorum yani sleep onset insomnia var bende bilmiyorum bebek olsa uyur muydum.
2 saate bir uyan yataktan çık git yan odaya, emzir, gazını çıkar, bebeği tekrar uyut -beşiğe koyar koymaz uyuyan bebek değilse- geri gel yatağına yat. uyu (ben uyamama dediğim gibi de hadi uyusun diyelim)

e o zaman uyku daha fazla bölünecek daha çok açılacak kişi? siz nasıl gecede 3-5 kere gidip gelip emzirdiniz, onu da ben anlamadım. bazı bebeğe memeyi veriyorsun almıyor 10 dk sonra tekrar veriyorsun filan. ayrıca eş kişisi de her kalkıp gitmenizde yine fark edecek.

emzirmiyorsa anne o zaman olabilir. gece 1 tur da baba verir mamasını, anne uyur mis. mesela.

Hayatımızdaki tek değişiklik 3 kişi olduk 😀
Benim içinde öyle.
Bizde üç kişiyiz.
Bizde ki tek konu cinsellik. 🙊🙉🙈
Pek yapamıyoruz yani onun şimdilik bir programı düzeni falan yok.
çocuk yokken düzenliydi ve belliydi.
Şuan ikimizden yana işte maceralı oluyor .
bir düzen ayarlayamadık .
Bakalım ilerleyen zamanda biraz ayarlayabilcez mi 🤭

Benim içinde öyle.
Bizde üç kişiyiz.
Bizde ki tek konu cinsellik. 🙊🙉🙈
Pek yapamıyoruz yani onun şimdilik bir programı düzeni falan yok.
çocuk yokken düzenliydi ve belliydi.
Şuan ikimizden yana işte maceralı oluyor .
bir düzen ayarlayamadık .
Bakalım ilerleyen zamanda biraz ayarlayabilcez mi 🤭
Allah bağışlasın ayarlarsınız bakalım ya önemli olan sevgi saygı bitmesin bu süreçte şehvet tekrar buluyor kendını aranızda ama sevgi saygıyı tüketenler var lohusalık donemınde işte o zaman toparlanmıyor çoğu ilişki

Selam kızlar nasılsınız ? Evliliğimin 5. Yılı. 7 aylık kızım var dünya tatlısı. Eşimle evliliğimizi düzene koyduktan sonra anne baba olmaya karar verdik. Yedik içtik gezdik.
Hep derdim çocuk evliliği etkilemez ya abartıyorlar diye öyle olmuyormuş😂 genel olarak bakmak gerekirse bir sorunum yok eşim sabah 6 da kalkıp 2 saat yol gidiyor eve gelmesi en erken 7 buçuk. 6 gün çalışıyor bazen ayda bir gün izni oluyor. Detay veriyorum çünkü bir konuda fikir alacağım.
Senden hiçbir şey istemiyorum keyfine ve kızımıza bak dedi. Pazar günü tüm evi süpür paspas yapıyor. Eksikleri alıyor. Çamaşır atıyor. Kızımızın yatağıno değiştiriyor duşunu aldırıyor tırnaklarını kesiyor hiç oturmuyor diyebilirim. Akşamları da keza evi topluyor ütüsünü yapıyor işyerinde yiceklerini hazırlıyor kızımın altını değiştiiyor giydiriyor seviyor ben uyuturkende dağınıklığı topluyor.
Babalık görevi olarak bakıyorum kızın çok seviyor senii diyerek mutlu olmasını sağlıyorum. Cinsel hayatımızda gayet iyi. Bana ilgisi de değişmedi gerçi kızından pek gözü görmüyor da neyse :) gelelim probleme.
Kilo aldım. Horlamaya başlamışımm. Eşim uyuyamadığını söyledi. Kendi horlamamada uyanıyorum bazen. Birlikte uyusakta beni dürtmek zorunda kalıyor. Uyanıyorum uyuyorum yine horluyorum. Eşimde salona gidiyor uykusu çok hafif kızım dönse yatakta ona bile uyanır. Düzenimiz oturmuştu yenidoğan döneminde dikişlerimden yatağa çıkamıyordum birlikte uyuyorken horlama işi çıktı bi kaç aydır hala horluyorum 😂 neden horluyorum inanın bilmiyorum. Çocuğuda sen uyandırıyorsun diyor. Gece 1 olmuş dalamadım horlamana 5 saat sonra kalkıcam 2 araba değiştiricem sanada yârdım ediyorum bırakta uyuyayım diyor. Bazen haklısın desemde bazen uyu horlasamda ne var diyorum. Geliyor uyuyamadığı için tekrar gidiyor. Çocuk sorumluluğundan kaçan biri değilim işe gidiyorum uyumam lazım diyor. Gece çocukla alakalı sorun çıktığında yardımcı olur uyutur alır sen dinlen der ama inanın bilemedim. Horlamamı nasıl engellerim kocam doğrumu yapıyor yanlış mı bu bebeler ne zaman oda ayırıp kesintisiz uyuyor biz ne zaman zayıflayacağız kafamda deli sorular. Eşiim geceden aldığı enerjiyle kızımı bırak bana spora git gezmeye git diyor adamı zorla yatırsam işten gelince bayılcak kafam allak bullak oldu. Yatak ayırılmasına karşıyım doğru bulmuyorum ama bu durumda ne yapılabilir. Kızımda uyanıyor horlama sesime😂
Maşallah.
Her şeyle baya ilgileniyormuş eşiniz.
Takdir ettim.
🧿
Horlama konusuna gelince diğer arkadaşlar ile hemfikirim bir araştırın .
Çözümü olur vardır bence.

Bu eşler ayrı yatmamalı muhabbetini kim çıkardı bilemiyorum ama benim açımdan çok gereksiz bir argüman. Yani ben sarmaş dolaş yatmıyorum, gece yanımda eşim var mı yok mu hiçbir fikrim yok. Bu beraber yatalımcılar gece sarılan tayfa mi🤔 almanyada mesela 2 tek kişilik yatak yanyana oluyor ve herkesin tek kişilik yorganı var. Kocam gece kaçsa gitse haberim olmaz. Iliskime de hiçbir zararı olmuyor. Uykusuz kalmaktan nefret. O yüzden bence horlayan biri varsa ayrı yatarım ben olsam.

Bu eşler ayrı yatmamalı muhabbetini kim çıkardı bilemiyorum ama benim açımdan çok gereksiz bir argüman. Yani ben sarmaş dolaş yatmıyorum, gece yanımda eşim var mı yok mu hiçbir fikrim yok. Bu beraber yatalımcılar gece sarılan tayfa mi🤔 almanyada mesela 2 tek kişilik yatak yanyana oluyor ve herkesin tek kişilik yorganı var. Kocam gece kaçsa gitse haberim olmaz. Iliskime de hiçbir zararı olmuyor. Uykusuz kalmaktan nefret. O yüzden bence horlayan biri varsa ayrı yatarım ben olsam.
ben tersine apartmanda kalkandan haberdar olan bir tipim, mesela sor kim sabah namaza kalkar abdest alır biliyorum, neden, hafif uyku.
tam hafiye olurmuş benden

ama o dediğinizi ben de anlamıyorum. sürekli kaşık pozisyonda mı uyuyor bu insanlar yahu? erkek arkadaşım da horlar bazen ya kulaklık takmam lazım ya uyandırıp salona göndermem lazım ya da bazen o salonda yatar zaten ben hemen uyuyabilecek gibi bir ışık verdiysem, ya da migren tuttuysa.

biz sevişip konuşup film milm izleyip sonra dağılıyoruz ayrı yatacak da olsak seksi meksi etkilediği de yok. bi sürü kültürde eşler ayrı yatıyor. bizim herşey değişti bu bir yastıkta kocamak değişmedi, bakıyorum dizilerde fimlerde filan acaip üstünde duruyorlar, baya önemli bir konu galiba bu.

Selam kızlar nasılsınız ? Evliliğimin 5. Yılı. 7 aylık kızım var dünya tatlısı. Eşimle evliliğimizi düzene koyduktan sonra anne baba olmaya karar verdik. Yedik içtik gezdik.
Hep derdim çocuk evliliği etkilemez ya abartıyorlar diye öyle olmuyormuş😂 genel olarak bakmak gerekirse bir sorunum yok eşim sabah 6 da kalkıp 2 saat yol gidiyor eve gelmesi en erken 7 buçuk. 6 gün çalışıyor bazen ayda bir gün izni oluyor. Detay veriyorum çünkü bir konuda fikir alacağım.
Senden hiçbir şey istemiyorum keyfine ve kızımıza bak dedi. Pazar günü tüm evi süpür paspas yapıyor. Eksikleri alıyor. Çamaşır atıyor. Kızımızın yatağıno değiştiriyor duşunu aldırıyor tırnaklarını kesiyor hiç oturmuyor diyebilirim. Akşamları da keza evi topluyor ütüsünü yapıyor işyerinde yiceklerini hazırlıyor kızımın altını değiştiiyor giydiriyor seviyor ben uyuturkende dağınıklığı topluyor.
Babalık görevi olarak bakıyorum kızın çok seviyor senii diyerek mutlu olmasını sağlıyorum. Cinsel hayatımızda gayet iyi. Bana ilgisi de değişmedi gerçi kızından pek gözü görmüyor da neyse :) gelelim probleme.
Kilo aldım. Horlamaya başlamışımm. Eşim uyuyamadığını söyledi. Kendi horlamamada uyanıyorum bazen. Birlikte uyusakta beni dürtmek zorunda kalıyor. Uyanıyorum uyuyorum yine horluyorum. Eşimde salona gidiyor uykusu çok hafif kızım dönse yatakta ona bile uyanır. Düzenimiz oturmuştu yenidoğan döneminde dikişlerimden yatağa çıkamıyordum birlikte uyuyorken horlama işi çıktı bi kaç aydır hala horluyorum 😂 neden horluyorum inanın bilmiyorum. Çocuğuda sen uyandırıyorsun diyor. Gece 1 olmuş dalamadım horlamana 5 saat sonra kalkıcam 2 araba değiştiricem sanada yârdım ediyorum bırakta uyuyayım diyor. Bazen haklısın desemde bazen uyu horlasamda ne var diyorum. Geliyor uyuyamadığı için tekrar gidiyor. Çocuk sorumluluğundan kaçan biri değilim işe gidiyorum uyumam lazım diyor. Gece çocukla alakalı sorun çıktığında yardımcı olur uyutur alır sen dinlen der ama inanın bilemedim. Horlamamı nasıl engellerim kocam doğrumu yapıyor yanlış mı bu bebeler ne zaman oda ayırıp kesintisiz uyuyor biz ne zaman zayıflayacağız kafamda deli sorular. Eşiim geceden aldığı enerjiyle kızımı bırak bana spora git gezmeye git diyor adamı zorla yatırsam işten gelince bayılcak kafam allak bullak oldu. Yatak ayırılmasına karşıyım doğru bulmuyorum ama bu durumda ne yapılabilir. Kızımda uyanıyor horlama sesime😂
Maşallah eşinize 😂
Değişmeyen hiçbişey yok bizde cinsellik de dahil. 6 aylık kızım var ayrı ayrı yatıyoruz mecburen.

ben tersine apartmanda kalkandan haberdar olan bir tipim, mesela sor kim sabah namaza kalkar abdest alır biliyorum, neden, hafif uyku.
tam hafiye olurmuş benden

ama o dediğinizi ben de anlamıyorum. sürekli kaşık pozisyonda mı uyuyor bu insanlar yahu? erkek arkadaşım da horlar bazen ya kulaklık takmam lazım ya uyandırıp salona göndermem lazım ya da bazen o salonda yatar zaten ben hemen uyuyabilecek gibi bir ışık verdiysem, ya da migren tuttuysa.

biz sevişip konuşup film milm izleyip sonra dağılıyoruz ayrı yatacak da olsak seksi meksi etkilediği de yok. bi sürü kültürde eşler ayrı yatıyor. bizim herşey değişti bu bir yastıkta kocamak değişmedi, bakıyorum dizilerde fimlerde filan acaip üstünde duruyorlar, baya önemli bir konu galiba bu.
Ya ayrı uyumayla ilişkisi bozulan varsa onların bozulası vardır🫠 ben arada sıfır ilişki kuruyorum. Çok dokunmatik iki çift denk gelecek de, bütün gece dokunmak isteyecek de, birinden biri bile horlamayacak diğeri de rahatsiz olmayacak da.

Uyanınca hareket ediyordur illa ki
Bebek telsizinde sağa sola dönme sesleri duyuluyor. Ayrıca vaktinde müdahale etmeseniz de bir süre sonra kendi kendine tekrar uyumayı öğreniyor.
Ani bebek ölümü riskini ben almayı tercih etmedim mesela.
İlk bir yaş ben anne yanı yatakta yatırdım.
ki çocuk doktorumda ani bebek ölümü ilk aylarda risktir. Mümkünse evde size göz kulak olacak biri
Olsun yada nöbetli yatın demişti.
Bir yaşta ayırdım ben odayı pişman da olmadım.
En azından içim rahat etti.
Bu kadar tek doğru yok bu konularda.

Tek özlediğim kocamla tek spaya hamama vs gitmek, gece sabaha kadar el ele gezmek. Yağmurda yüzmek, vefada boza sırasına girmeyi bile özledim 🥲 Bizimkiler yaşlı, bacılarım da çalışıyo çocukları var ve uzaklar o yüzden bi ayarlayamadık, kimseye bırakamıyorum.
Bizim cinsellikte herhangi sorun olmadı şükür, 3 çocuk var. Çocuklarım erken uyur, onlar uyuduktan sonra geniş bir zaman kalıyor bize. Her şeyi o zamana sığdırıyoruz 😬 hah bir de hepsinin okullu olmasına 2 senemiz var. O zamanı bekliyoruz 🤪

Ya ayrı uyumayla ilişkisi bozulan varsa onların bozulası vardır🫠 ben arada sıfır ilişki kuruyorum. Çok dokunmatik iki çift denk gelecek de, bütün gece dokunmak isteyecek de, birinden biri bile horlamayacak diğeri de rahatsiz olmayacak da.
gün içinde sırnaşırım ben, sarılırım.
yatakta da çok kımıldayan bi tip değilim -uyabilsem yani, yattığım yerden kalkarım uyuyorsam

ama benim erkek arkadaşım yatakta dönüp duran bir tip, dokunma, horlama, saatler, kımıldama durumu, uyku hafifliği
ay say say bitmedi çok zor denk getirmek. çok da kasmamak lazım bence-ama toplum için de çok önemli, bilemiyorum.

neyse konuya cvp:
bebeğim olsa ayrı yatırmam ani bebek ölümü diye bişey var, hadi benim uykumu da ittir et de.
horluyorsam ve sabah 6da kalkacak eşim bundan sebep ayrı uyuyorsa bence dünyanın en normal şeyini yapıyordur.

horlamayı tedavi ettirmeye çalışırım.

Horlamayla ilgili bir fikrim yok. Bizim kocamla pertimiz çıktığı için deliksiz uyuyoruz sadece kızımı emziriyorum gece 2-3 kere. O yüzden bazen kocamın ve büyük oğlumun sesini duysam da amaaan diyip yatıyorum 😂

Yani aslında değişen şeyler de var değişmeyen şeyler de. Eşimin benden özgür olması bana aşırı batıyor mesela. Denge kurmaya çalışıyor farkındayım, kızı bırak çık gez spora git vs diyor ama bende o enerji her zaman olmuyor. Evden çalışıyorum ve kızıma bakıyorum aynı zamanda bazen diyorum keşke ben de dışarda çalışsaydım eşimin dışarda çalışmasını bile kıskanıyorum.
Horlama konusuna gelince, bizde de eşim bazen horluyor ve üzgünüm ama benim suratına çarpasım geliyor 😬 çünkü hem kızım uyanıyor hem ben o yüzden bence büyük bir sorun.
Konu bu değil belki ama çocuğun odasını ayırma konusunda da sanırım ben de 1 yaş gibi ayıracağım çünkü cidden aynı odada olmamız onun uyku kalitesini de etkiliyor farkediyorum, mesela kızımın uyuyası var ama eşimin alarmı yüzünden uyanıyor.

Ya bebekten sonra bizim hayat alt üst oldu ama ondan ayrı bir şey yazacağım😬 eşim son bir senedir deli gibi horluyor basta kırılmasın diye söylemedim, ama hayatım kaydı. Bebekten çok eşimin horlamasına kalktığım için acayip agresifleştim. Uyku uyuyamadığım için sinirli yorgun olmaya başladım, başladığında bitmeyen bir ses gece 3 de üst komşu durmadan matkap çalıştırıyor ve her gece gibi düşünün, çünkü ritmik ve susmayan bir ses. Bir gece ayrı yatmadığım eşimden ayrı gece uyanıp koltukta uyumaya başladım. O da benim perişanlığımı görüp doktora gitti, uyku testine aldılar. Gece rahat nefes alamadığı içinmiş, Yani Allah korusun gece nefessiz kalanda varmış bu teste çıkıyor hepsi uyku apnesi denen olay bunun ilerisiymiş. Uyku makinası kullanmaya başladı bakın huzur. Eski günlerimize döndük, o da yorgun uyanmayı bıraktı, uyanınca mal gibi etrafa bakıyordu o gitti. Gece terleme bitti. Bende huzurla yatağımda uyuyorum. Sağlığınız içinde önemli bir durum olabilir bunun dışında eşim ben huzursuz oldum uyuyamıyorum diye gidince ben kendimi çok değerli hissettim. Çünkü hana verdiği değerden gitti kendi uyanmıyordu. Eşinizde böyle bir sorununuz olmasına rağmen neden gidiyorsun diye triplenirseniz bence alınırsa haklı. Çok zor bir şey gece canımı istese verecek adamı boğmamak için zor duruyordum ağladığımı bilirim sinirden

Back
X