F
figenayten
öncelikle cok ıyı okullarda egıtım alma ımkanınız olmus, bu konuda cok sanslısınız. Onun dısında bu okulların bu genellemeye dahıl olmaması gerektigini, koklu bır okul olmadıgını yazdım mesela ben konumda. Hıc kıyaslama yapamayız bence, ılkokul ogretmenı onemlı dersen uzulurum maalesef ne benım oglum, ne de arkadasları ogrt bag kuramadılar. Ne basarı, ne basarısızlık, ne bır kaza veya uzuntu sonucu ogrt bır kucaklasamadılar, bravo, tebrık ederım gıbı sozcuklerı hıc kullanmıyor. Tabı aksı olanada kızmıyor. Neyse
Benım ozel okul dusunme sebeblerım var, elbette ılk sıralarda notları ıyı olsunlar yok, ama tabı ki daha sakın, daha durgun olarak konuları okulda ogrensın hedefım var,ben calısıyorum anlamadıgı seyler ıcın benı cok zorluyor, bebegımız var bende ozel ogrt gelırse en azından konuyu olması gerektigi kısıden alır, bızımde ılıskımız yuz goz olmaz dedım. Kurs veya dersahane dusunmedım cok faxla zaman kaybedecek dıye.
Oglum ustun zekalı ancak ben yanında dıkkat eksıklıgı oldugunuda dusunuyorum. Henuz tanılanmadı eget varsa mesela bu, devlet okulundan zıyade ozel okul onun ıcın daha ıyı olur. Oglum takvıyeye ıhtıyac duyuyor, cunku gercekten bazen konuları ogrenmemıs oluyor, okul onla ılgılenmıyor ona ozel bir uygulama fılan yok devlet okulunda. Çalışıp para kazanan her kımse okuldan tabı kı puan beklentımız olacak dogal olarak, zaten gonderebıldıgımız okullarada ımkan seviyesi belirleniyor halıyle.
Onun dısında sosyal ımkanları var, cocuk okuldan doymuş olarak gelıyor.devlet okulunda bunları dısardan takvıye olarak alıyoruz bu saatte kalktım cunku sosyal yonude gelıssın, kendını bulsun, ıstedıgı seyler yapsın ıstıyorum. Hm bırdr sımdı ortaokul da delı zamanları okul faha guvenlıklı ozellerde. Devlet okulunda ılk ıkı sene kapıda guvenlık fılan bıle yoktu, okuldan kacan cocuklarda oldu, kaybolanlar da oldu o anda. Yanı ımkan varsa bıraz daha neden ıyı veya kolay olmasın kı hersey. Insan gıbı deger gorsun, sorularına cevap alsın mesela.
Her devlet okuluda bır degıl, ogrt cok ılgılı olabiliyor kımı zaman ama bızıde o bulmadı mesela