• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

Bilgi için teşekkürler..Çocuğum yok takip etmiyordum ama çok pahalıymış. Sadece özel üniversitelerin fiyatları çok fahiş diye duymuştum.
Demek ilk veya orta okuldan fahiş fiyatlara başlıyorlar..:duduk:
Ne diyeyim Allah ana babalara kolaylık versin..

amin amin.
bende benim büyük için seneye b planı olsun diye fen lisesi kolej baktım 60 bin dediler gözlerim pörtledi:)

Ben dıkkat eksıklıgınden suphelenıyorum, nısan ortasında ram da test yapılacak ben buna gore karar vereyım dıyorum. Hem onlarında görüşlerini alırım, fıkır yuruturum. Ozel okulla alakalı dıger kısımlarda benı dusunduruyor ama polemik olmasın dıye yazmadım o kısımları. Sımarık kendını ayakkabısıyla, elindeki telefonu ıle kıyaslasın elbette ıstemem. Belkı dırek ozelde baslayan cocuklar bunu yasamaz ama devletten ozele gecen cocuk ınce ayrıntısına kadar herseyın farkına varabilir.
Bide özel okul için şöyle bı durum var. Eğer özele gonderecekseniz lise de de gitmeli bence. Yoksa ortaokulda özele gidip lisede devlete giderse büyük çöküntü olur. Tabi sınavla kazandigi devlet liseleri ayri

Evet ist fiyatlari daha bile fazlaydi sanirim , cute ben senin bu mevzuya fazla takildigini dusunuyorum onceki konulardaki yorumlarindan da , biraz cocuguna guvenmen lazim , nacizane tavsiyem
Egitim ve okul cok onemli ama daha ilkokulda bu kadar cok ozel derse gerek var mi sence?
Ogretmen gelmezse anlamadıgı yerlerı ben anlatacagım milana, bırde ortaokulada saglam bir temele gitsin ıstıyorum herne sekılde devam edecekse. Kardesı olmasa o eksikleri ben kapatırdım ama benımde eskı enerjım hıc yok, bebegımız benı yoruyor gercekten

sızın cocugunuzun ne eksıgı var, yazılı notlarından mı anlıyorsunuz yoksa zaten o hakımıyetı kaybetmıyor musunuz? 1 ve 2.sınıfta oglum neredeyse okuldan sıfır bılgı ıle gelıyordu. Ben hep evde konu anlattım ona. 3 sınıfta sınıf da duruldu, ogrencılerden gıdenler oldu da rahatladık
3 ve 4 sinifta devamli benim kontrolum altindaydi.ogretmen dersi dinlemedigini soylediginde gunu gunune evde ben ozel ders verdim.ekstra testler cozduk .biraz yaramaz bir cocuktu.
Simdi o durumu astik .
Suan 5.sinifta derslerini dinledigi icin ekstra ben calistirmiyorum.kendisi evde cani istedigi zaman farkli kaynaklardan testler cozuyor.
Su an bir eksigi yok.sinif durumuna gore ilerde.basarili olan birkac arkadasida dahil olmak uzere dahada ilerlemeleri icin ozel calismalar yaptiriyorlar.

Bide özel okul için şöyle bı durum var. Eğer özele gonderecekseniz lise de de gitmeli bence. Yoksa ortaokulda özele gidip lisede devlete giderse büyük çöküntü olur. Tabi sınavla kazandigi devlet liseleri ayri
Yok o noktadan sonrası bıraz nasıp bıraz sans ama ozelde devam ettırmem, kardesı de var ben ıkısınıde ozelde okutamam uzun uzadıya.

Birde yazililar haricinde devamli genel testler uygulaniyor.okulun bilgi sistemi var.cocuk neyden yanlis yapmis , hangi konulardan eksigi var basarisi yuzdesi,sinif sube siralamasini birebir gorebiliyorsunuz.

3 ve 4 sinifta devamli benim kontrolum altindaydi.ogretmen dersi dinlemedigini soylediginde gunu gunune evde ben ozel ders verdim.ekstra testler cozduk .biraz yaramaz bir cocuktu.
Simdi o durumu astik .
Suan 5.sinifta derslerini dinledigi icin ekstra ben calistirmiyorum.kendisi evde cani istedigi zaman farkli kaynaklardan testler cozuyor.
Su an bir eksigi yok.sinif durumuna gore ilerde.basarili olan birkac arkadasida dahil olmak uzere dahada ilerlemeleri icin ozel calismalar yaptiriyorlar.
Demek ozelde de olsa bu olabılıyor, bızlerde bızım sınıf ıcın soyluyorum kesınlıkle evde destek vermeden olmazdı.1.donem bıtmıstı 1 sınıfta 7 harf kalmıstı. 15 tatılde ogretın dedıler dusun yanı. Neyse kı atlattık o kotu gunlerı, kucugu buyuyene kadar hafızam ıyıce sıfırlanır sonra yenıden artık basa sararım

Maddi gücüm var.
Yıllık 100bin bile olsa karşılayabilirim.
ANCAK,cocugumu devlete göndericem kesin ve net.
Kafası çalışan çocuk 50kişilik sınıftada öğrenir.
Çalışmayana neyapsanız boş.
Sosyal olması için De özel okula gitmesi gerekmiyor.
Şahsi fikrim özel okulların gereksiz oldugu.(bende özelde okudum)

Ogretmen gelmezse anlamadıgı yerlerı ben anlatacagım milana, bırde ortaokulada saglam bir temele gitsin ıstıyorum herne sekılde devam edecekse. Kardesı olmasa o eksikleri ben kapatırdım ama benımde eskı enerjım hıc yok, bebegımız benı yoruyor gercekten
O zaman kesinlikle ozel okul daha iyi olur senin icin , orda ogretmenler cocuklar anlamadiginda okul cikisi etud yapip eksikleri kapatiyor

Demek ozelde de olsa bu olabılıyor, bızlerde bızım sınıf ıcın soyluyorum kesınlıkle evde destek vermeden olmazdı.1.donem bıtmıstı 1 sınıfta 7 harf kalmıstı. 15 tatılde ogretın dedıler dusun yanı. Neyse kı atlattık o kotu gunlerı, kucugu buyuyene kadar hafızam ıyıce sıfırlanır sonra yenıden artık basa sararım
Tabii olabiliyor cocuk dersi dinlemeyince ozelde olsa devlette olsa degisen birsey yok.ogretmenini sevmiyordu birazda onun etkisi oldu.suan cok sukur o sorunlari atlattik.dersini dinlediginde evde ekstra calismayacaginida gordugu icin dersi derste dinleyip sonra rahat rahat takiliyor.

1 .sinifta devletteydi hemen okumaya baslamisti 3 ay icinde.ama bu sefer ilerleyemiyodu sinifi takip etmek zorundaydi.

sinifin kalabalik olmasi bence cok buyuk bir sorun kim ne derse desin.
Ogretmen 40 dakikada bir cocuga bir dakikasini zor ayiriyor.ortalama bir okulda olsa bence ozeli dusunun.hem bukadar yorulmazsinizda.kucuk cocukla cok zor biliyorum

Kaçıncı sınıf olursa olun çocuklarınızi testlere bogmsyin. Ailelerin ve bazı öğretmenlerin yaptığı en büyük yanlış bu. Koşuya at yetiştirir gibi. Sürekli test denemeden su kadar net yaomissin. Bu kadar puan yükseltmişsin. Bunlar yapilmasi gerekir ama bütün eğitim sistemi test deneme uzerine kurulduğunda öğrenci ve veli sadece sınav notuna odaklaniyor. Çocuklar kendini ifade edemiyor yorum yaoamiyor. Bı kompozisyon yapamiyor. Sosyal hiç bı aktiviteleri yok. Empati kuramıyor ama çok güzel test çozuyorlar. Önlerine hazır gelen siklardan birini seciyorlar. Hayat sadece deneme sonuçlarından ibaret değil. Her zaman önlerine siklar gelmeyecek bazen o seçenekleri kendileri oluşturmaları gerekecek. Bunun için yorum yaoabilmeyi ogreesi lazım. Çocuğunuzun farklı alanlarının da gelişmesine yardımcı olun. Bunu da size veya belli birisine söylemiyorum. Genel olarak velilerin düşüncesi bu yönde olduğu için genel konusuyorum

Kesinlikle devlet okulu diyorum

Gereken yıllarda da destek
Sürekli değil ama

Mesela sizinki bana fazla geldi ben yapmadım

4. Sınıf iken hiç bir kurs özel ders vs aldırmadım

İlk dersaneye 8 de gitti
Teogda 465 yaptı

Diğer kızım 7. Sınıf şu an daha kurs dershane vs yüzü görmedi sınıf birincisi diğer kızım da öyle

Siz erken başlamışsınız çok erken
İnanın bunaltırsınız yapmayın

Bakın 8. Sınıf olduğunda evet dershaneye gitsin ama şimdi ayda bir test kitabı bitirsin bu yeter bence

Bizim kuralımız budur
Gezilir edilir tv izlenir internet ile zaman geçirirler
(Büyük 10 yıldır keman çalar bu sene Büyükşehir filarmoni orkestrasına seçildi provaları olur hep)

Ama ayda 1 test kitabı biter mutlaka

Her ay farklı ders kitabı olur bu

Kitap okumayı da kendileri severler zaten

Bilmiyorum bu konularda hiç baskıcı olmadım
Hiç sorun da yaşamadım

Ona alan bırakın İnanın bu herşeyden önemli

Cocuga nekadar sey yukluyosunuz bu yasta ya yok ingilizce yok diger derslerin kursu bide ortalama 93 yazik cocuga ilerde cok pisman olacaksin bogma zavalliyi benimkide 4.sinifa gidiyo hocasi haftada 2 kez odev verir mufredatta boyle birsey yok diyor ve yazili sonuclarini sorularla beraber gonderiyor oglumunki 95 ortalamasi ,yani demem oki sıkmana gerek yok cocugu yok okurs yok bu kurs zaten simdikiler zehir gibi sadece ilgi sevgi goster herseyi becerirler

Cocuga nekadar sey yukluyosunuz bu yasta ya yok ingilizce yok diger derslerin kursu bide ortalama 93 yazik cocuga ilerde cok pisman olacaksin bogma zavalliyi benimkide 4.sinifa gidiyo hocasi haftada 2 kez odev verir mufredatta boyle birsey yok diyor ve yazili sonuclarini sorularla beraber gonderiyor oglumunki 95 ortalamasi ,yani demem oki sıkmana gerek yok cocugu yok okurs yok bu kurs zaten simdikiler zehir gibi sadece ilgi sevgi goster herseyi becerirler
Siz yazınca cesaret aldım konu sahibini de üzmek istemem ama bakın sonra bu çocuklar ders başarısını hayatta her şey sanıp teog sonrası puanını beğenmeyip intihar ediyor yapmayın!

Ben ki o kadar relax olmama rağmen kızım teoga bir hafta kala her gece acildeydi her gece

En sonunda karşıma aldım ve ağlayarak ona dedim ki “ annecim bu sınavdan istersen sıfır al zerre kadar umrumda değil sen iyi ol benim için önemi olan tek şey bu”

Ortanca kızım mesela 7 sınıf
Bir sınıf arkadaşı var hep sizin gibi annesi orda kurs burda etüt orda özel ders
Çocuk annesinin karşısına geçip “ ben hayattan zevk almıyorum “ demiş

Günlerce düşündüm günlerce
Bana bunu söyleyen 12 yaşındaki çocuğa ben ne söyleyebilirim ne verebilirim ya da o çocuk ordinaryüs profesör olsa ne olur

Yapmayın
Önce mutlu olsun
En önce mutlu olsun

Gerçekten çok fazla üstündeki yükler
Biraz indirin olmaz mı

Siz yazınca cesaret aldım konu sahibini de üzmek istemem ama bakın sonra bu çocuklar ders başarısını hayatta her şey sanıp teog sonrası puanını beğenmeyip intihar ediyor yapmayın!

Ben ki o kadar relax olmama rağmen kızım teoga bir hafta kala her gece acildeydi her gece

En sonunda karşıma aldım ve ağlayarak ona dedim ki “ annecim bu sınavdan istersen sıfır al zerre kadar umrumda değil sen iyi ol benim için önemi olan tek şey bu”

Ortanca kızım mesela 7 sınıf
Bir sınıf arkadaşı var hep sizin gibi annesi orda kurs burda etüt orda özel ders
Çocuk annesinin karşısına geçip “ ben hayattan zevk almıyorum “ demiş

Günlerce düşündüm günlerce
Bana bunu söyleyen 12 yaşındaki çocuğa ben ne söyleyebilirim ne verebilirim ya da o çocuk ordinaryüs profesör olsa ne olur

Yapmayın
Önce mutlu olsun
En önce mutlu olsun

Gerçekten çok fazla üstündeki yükler
Biraz indirin olmaz mı
Gercekten oyle iyilik yaptigimizi sanarak boguyoruz cocuklari farketmeden ,bende ogluma gaz veririm bak sen yapabilirsin sen bunu yapamazsan kimse yapamaz iste bir sıfır onde basladin sen(okuma yazma bilerek basladi okula) ama mesela 1.donemde sinav zamani dogum icin hastanedeydim calistiramadim cocugumu ilk sinavdan 95alan cocuk 2.sinavdan 70 aldi.Ee noldu olsun oglum bidahakine calisir yukseltiriz dedim.Yapabilecekleri seylere bile aslinda set cekiyoruz,ben konu sahibini uzmek icin yazmadim hicbiseyi inanin ama okadar kurs falan okuyunca sinirlendim acikcasi kendi cocugummus gibi hissettim.

Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.

Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.

4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.

Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.

Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.

Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...

Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.
Ortalaması 93 olan öğrencinin desteğe ihtiyacı yoktur ki:KK48:
Lütfen beni yanlış anlamayın ama 4.sınıfta bu kadar üstüne düşerseniz çok bunalım ileride hiç çalışmaz ve sorumluluk sahibi olamaz.lütfen siz bir pskologtan destek alın notları bu kadar düşünmeyin siz mutlu olması için çalışın, o başarılı olur mutlu olduktan sonra...gerçekten sizi kırma amacım yok ama çok üzerine düşüyorsunuz çocuk bunalır böyle..

Devlet okuluna gönderin yardımcı olarak da dersaneye.
Artık devlet okullarında da şişiriliyor puanlar ama yine de özel kadar değil. Hem bırakın veliyi öğrenci de etkiliyor yüksek puanlar.

93 e destek sadece bır ornektı. Onun dısında okul kurs ozel ogrt gereksız demıssınız.sizin cocugunuz okulda gordugu ıle yetınır benımkı yetinmiyor, bana yapısıyor bakın ben suanda son 3 saattir bebegın dıs sancısı ıle ugrasıyorum. Gunde uyudugum 3 saatlık enerjı ıle anlamadıgı dersı ona anlatacak vaktım yok. bolunmem lazım benım.

Bılım sanata 2 gun, futbola 1 gun gıdıyor, merak etmeyın ben neyı nasıl yapıyorum bılıyorum, onun dısında okuldanda alamam ya

Back