- 3 Temmuz 2008
- 619
- 1.339
- 313
Butık bır ozel okul. Gecen hafta baska bır yerle gorustuk, Ataturkcu bır okuldu fızıkı ımkanları egıtım anlayısı bana cok uyuyordu, cocugumun ozel durumundan da bahsetmıstım olumlu bakmıslardı ama okul batmıs, ogrt maasları odenmıypr ne olacakları bellı degıl. Bugunkı okul cok kotu hıssettırdı, cocugu gırdabın ıcıne sokmaya gerek yok
Anlıyorum. Yaptığınız araştırma ile birlikte sezgileriniz de çok önemli. Ve Çocuğunuzu da en iyi Siz bilirsiniz. İyi bir devlet okulunda , hoşuna gidecek extra faaliyetlerle destekleyebilirsiniz. Benim Size bir önerim var sadece.. lütfen birlikte çalışma alışkanlığını yavaş yavaş azaltarak bırakın artık. Arada biraz notu düşebilir de. Bu önemli değil. Önemli olan sorumluluğunu Kendisinin alması gerektiğini fark etmesi.. yeterli çalışmasına rağmen uygun notu alamazsa da motive edin, yetersiz çalıştığında da motive edin (Ben Senin kapasiteni biliyorum. Sence ayırdığın zamandan ne kadar fazla zaman ayırsa idin sonuç daha farklı olurdu gibi..) Ders yapma sorumluluğunu Kendisi almaya başladıkça, planlama yeteneği , göstereceği azim de gelişecek. Bir de sınıfında samimi olacağı Arkadaşlarının davranış biçimleri çok önemli.. (burada da çaktırmadan devrede olmak önemli) yolunuz açık ve kolaylıklarla dolu olsun..