• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların derdi hiç bitmeyecek galiba

Siz yazınca cesaret aldım konu sahibini de üzmek istemem ama bakın sonra bu çocuklar ders başarısını hayatta her şey sanıp teog sonrası puanını beğenmeyip intihar ediyor yapmayın!

Ben ki o kadar relax olmama rağmen kızım teoga bir hafta kala her gece acildeydi her gece

En sonunda karşıma aldım ve ağlayarak ona dedim ki “ annecim bu sınavdan istersen sıfır al zerre kadar umrumda değil sen iyi ol benim için önemi olan tek şey bu”

Ortanca kızım mesela 7 sınıf
Bir sınıf arkadaşı var hep sizin gibi annesi orda kurs burda etüt orda özel ders
Çocuk annesinin karşısına geçip “ ben hayattan zevk almıyorum “ demiş

Günlerce düşündüm günlerce
Bana bunu söyleyen 12 yaşındaki çocuğa ben ne söyleyebilirim ne verebilirim ya da o çocuk ordinaryüs profesör olsa ne olur

Yapmayın
Önce mutlu olsun
En önce mutlu olsun

Gerçekten çok fazla üstündeki yükler
Biraz indirin olmaz mı
Sızın cocuklarınızın anlamadıgı hıc bısey olmamıs ve sızde onlara hep yetmıssınız sanırım. Sız calısmıyor ve esınızde yurtdısındaydı hatırlıyorum, cocuklarınıza kocaman masallah gercekten ama her cocuk aynı degıl.

Kaldı kı ozel bır durumu var, benı zorluyor dedım oncekı yorumlarda ama tabı bende cocugu 85 altında alıp cocuklarına tokat atan velılerı sınıftan bılıyorum ama ben o degılım.

Benim esimin kuzeni ozel okulda ogretmen.Bir kere suna benzer bir sey demisti;"Bizimkilerin okula gelmesine gerek yok paralari gelsin yeter."

Iste egitim sistemi.

--------

Özel okullara dair yapılan” genellemeler”e dair diyeceklerim var.
Bir kısım özel okullar dense belki anlayabilirim.

Kendim Amerikan Koleji mezunuyum.
Şişirme not ne demek?
Puan vermemek için cımbızla ayıklanırdı resmen..
İlkokul biter bitmez başladım, lise sona kadar.
Üniversite seviyesinde araştırma yapar,tez yazardık.

Oğlum 5.yaş ila 5. Sınıf sonuna kadar Terakki’de okudu.
Özellikle onun başlayacağı sınıfı okutacak ilkokul öğretmeni için okuttum Terakki’de..
6/7/8. Sınıflar özel sınav sonuçları ile Bilfen, hazırlık ve lise ise genel sınavla Alman.
Asla hiçbir notu şişirilmedi, ne kendisinin ne de arkadaşlarının.
Dünyanın en prestijli üniversitelerinden birisine kabul edildi Türkiye’den 10 diğer kişi ile iki yıl önce.

Özel Okul planlamaları iyi yapıldığı takdirde çocuklar uluslararası düzeyde kabul görecek seviyede eğitim alıyorlar. Eğitim görmek istedikleri konuda çok başarılı yurtiçi özel üniversitelerin burs imkanları da açık oluyor ayrıca.tüm mesele iyi seçim, ne istediğini bilen öğrenci ve maalesef ekonomik olarak ta yetebilmek. Aslında Velileri özel okul seçimlerinde fazlasıyla zorlayan durum da sınav sonuçları ile birlikte maalesef ekonomik durumlar . Ancak köy/kasaba okullarından derece yapmış öğrencilerle dolu listeler de mevcut her yıl. Her türlü zorluğa rağmen başa geçen çocuklar var. Aileleri sınavda derece yapsın diye özel bir gayret mi gösteriyor bu çocukların büyük bölümüne?Elbette Hayır.. çocuk koyun otlatırken bile ders çalışabiliyor.

Eğitim hayatında başarılı olma nüvesinin temel şartı olarak ilkokul Öğretmenini görürüm herzaman için.
Bir çocuk ister özel isterse devlette okusun, eğer ekol bir Öğretmen ile ilkokul eğitimini tamamlama şansını elde etmiş ise gerisi hep çok kolay olmuştur.

Bir de asla ve asla not odaklı bir veli olmamak çok önemli..
Çocuk çocukluğunu yaşamalı.
Hayatı mahvolur aksi halde..

Giden arkadaşları olsa da Oğlum dershaneye gitmeyi düşünmedi.
Özel ders te almadı bu arada.
Onun yerine okul saatleri dışında arkadaşları ile buluştu, tenisini oynadı, dağcılığa gitti vb.

Özel okullara dair yapılan” genellemeler”e dair diyeceklerim var.
Bir kısım özel okullar dense belki anlayabilirim.

Kendim Amerikan Koleji mezunuyum.
Şişirme not ne demek?
Puan vermemek için cımbızla ayıklanırdı resmen..
İlkokul biter bitmez başladım, lise sona kadar.
Üniversite seviyesinde araştırma yapar,tez yazardık.

Oğlum 5.yaş ila 5. Sınıf sonuna kadar Terakki’de okudu.
Özellikle onun başlayacağı sınıfı okutacak ilkokul öğretmeni için okuttum Terakki’de..
6/7/8. Sınıflar özel sınav sonuçları ile Bilfen, hazırlık ve lise ise genel sınavla Alman.
Asla hiçbir notu şişirilmedi, ne kendisinin ne de arkadaşlarının.
Dünyanın en prestijli üniversitelerinden birisine kabul edildi Türkiye’den 10 diğer kişi ile iki yıl önce.

Özel Okul planlamaları iyi yapıldığı takdirde çocuklar uluslararası düzeyde kabul görecek seviyede eğitim alıyorlar. Eğitim görmek istedikleri konuda çok başarılı yurtiçi özel üniversitelerin burs imkanları da açık oluyor ayrıca.tüm mesele iyi seçim, ne istediğini bilen öğrenci ve maalesef ekonomik olarak ta yetebilmek. Aslında Velileri özel okul seçimlerinde fazlasıyla zorlayan durum da sınav sonuçları ile birlikte maalesef ekonomik durumlar . Ancak köy/kasaba okullarından derece yapmış öğrencilerle dolu listeler de mevcut her yıl. Her türlü zorluğa rağmen başa geçen çocuklar var. Aileleri sınavda derece yapsın diye özel bir gayret mi gösteriyor bu çocukların büyük bölümüne?Elbette Hayır.. çocuk koyun otlatırken bile ders çalışabiliyor.

Eğitim hayatında başarılı olma nüvesinin temel şartı olarak ilkokul Öğretmenini görürüm herzaman için.
Bir çocuk ister özel isterse devlette okusun, eğer ekol bir Öğretmen ile ilkokul eğitimini tamamlama şansını elde etmiş ise gerisi hep çok kolay olmuştur.
Evet ilkokul öğretmeni çok önemli ama hangi okulda işte
Öyle kafam karışık ki
İstediğiniz akademik başarı ise bilfen
Aynı zaman da da sosyal olsun diyorsanız Bahçeşehir ayarında okul olur diyen eğitimci bir arkadaşla görüştüm geçen gün
İlkokulda bilfen çok sıkar çocuğu ne gerek var diyende var
Ne yapmalıyım?

Evet ilkokul öğretmeni çok önemli ama hangi okulda işte
Öyle kafam karışık ki
İstediğiniz akademik başarı ise bilfen
Aynı zaman da da sosyal olsun diyorsanız Bahçeşehir ayarında okul olur diyen eğitimci bir arkadaşla görüştüm geçen gün
İlkokulda bilfen çok sıkar çocuğu ne gerek var diyende var
Ne yapmalıyım?

Benim küçük yeğenim ilkokula Bilfen’de başladı. Oğlum da , Ben de bunu çocuk açısından gereksiz buluyoruz. Çocuğun o yaşlarına uygun olmadığını düşünüyoruz Bilfen’in.

Ben Oğlumu 6.sınıfa kadar Terakki’de , sonrasında Bilfen’de Okuttum. Terakki’de üstün başarılı idi buna rağmen okulunu çok sevsek te 6/7/8. Sınıflarda Bİlfen’e geçirdim zira Oğlum dershaneye gitmeyeceğini söylemişti. Gönlümdeki lise Alman Lisesi idi. (Zira Oğlum tek çocuk. Onu geç yaşta doğurdum. Erken yaşlarında yalnız kalabilir. O yüzden Alman sistematiği ile disipline olmasını tercih ettim) Terakki de kalsa da orayı rahatlıkla kazanırdı. Ancak Bilfen’in Farklı bir sistematiği var ve bu sayede Oğlum fazlaca çalışmamakla birlikte Alman’ı derece ile kazandı.

Anasınıfı (5&6 yaşlar) ve ilkokul için Terakki’yi seçmekle gerçekten doğru yaptım.
Oğlum anasınıfında iken ilkokul bölümündeki öğretmenleri araştırdım ve okulun efsane öğretmenini buldum. Kendisine her daim şükran borçluyum. Okulun Genel Müdüründen randevu alarak ilkokul Öğretmeninin Benim için çok, çok önemli olduğunu ve çocuğumun o Öğretmenin sınıfında olursa gönlüm rahat biçimde Terakki’de devam edeceğimizi ifade ettim. Ve bu arada özellikle belirtmek isterim ki Terakki’nin anasınıfı öğretmenleri ve sistemi mükemmeldir. Çocuk 6. Yaşı tamamlayıp ilkokula geçmeden önce Sizinle bir toplantı yaparlar ve Çocuğun eğitim, sosyal ve karakter anlamında ne olacağını, nasıl olacağını size anlatırlar. Bana ne denildi ise harfiyen çıktı.

Çocuğun kendisine güvenildiğine gerçekten inanabilmesinin önemli olduğuna inanıyorum.
Çocuk , çocukluğunu yaşayabilmeli.
Veli ise motive etmeli ancak not odaklı asla olmamalı.
Biz Oğlum ile asla başka arkadaşlarının notlarını konuşmazdık bile..
Not bizim için önemli değil iken, arkadaşlarınınkini neden sorayım?

Ben ilkokulu için çok , çok iyi bir Öğretmen seçtim ve Oğlum liseye başlayana kadar her sabah Onu uğurlarken dersini derste iyi dinleyerek öğrenmesini istedim. Bu bizim değişmez ritüelimiz oldu. Arkadaşları ev ödevleri için üç saat harcarken O, Maximum 45 dakika ayırırdı zira dersi derste gerçekten iyi dinlerdi.

Ümid ederim yardımcı olabilmişimdir.

F figenayten öncelikle cok ıyı okullarda egıtım alma ımkanınız olmus, bu konuda cok sanslısınız. Onun dısında bu okulların bu genellemeye dahıl olmaması gerektigini, koklu bır okul olmadıgını yazdım mesela ben konumda. Hıc kıyaslama yapamayız bence, ılkokul ogretmenı onemlı dersen uzulurum maalesef ne benım oglum, ne de arkadasları ogrt bag kuramadılar. Ne basarı, ne basarısızlık, ne bır kaza veya uzuntu sonucu ogrt bır kucaklasamadılar, bravo, tebrık ederım gıbı sozcuklerı hıc kullanmıyor. Tabı aksı olanada kızmıyor. Neyse

Benım ozel okul dusunme sebeblerım var, elbette ılk sıralarda notları ıyı olsunlar yok, ama tabı ki daha sakın, daha durgun olarak konuları okulda ogrensın hedefım var,ben calısıyorum anlamadıgı seyler ıcın benı cok zorluyor, bebegımız var bende ozel ogrt gelırse en azından konuyu olması gerektigi kısıden alır, bızımde ılıskımız yuz goz olmaz dedım. Kurs veya dersahane dusunmedım cok faxla zaman kaybedecek dıye.

Oglum ustun zekalı ancak ben yanında dıkkat eksıklıgı oldugunuda dusunuyorum. Henuz tanılanmadı eget varsa mesela bu, devlet okulundan zıyade ozel okul onun ıcın daha ıyı olur. Oglum takvıyeye ıhtıyac duyuyor, cunku gercekten bazen konuları ogrenmemıs oluyor, okul onla ılgılenmıyor ona ozel bir uygulama fılan yok devlet okulunda. Çalışıp para kazanan her kımse okuldan tabı kı puan beklentımız olacak dogal olarak, zaten gonderebıldıgımız okullarada ımkan seviyesi belirleniyor halıyle.

Onun dısında sosyal ımkanları var, cocuk okuldan doymuş olarak gelıyor.devlet okulunda bunları dısardan takvıye olarak alıyoruz bu saatte kalktım cunku sosyal yonude gelıssın, kendını bulsun, ıstedıgı seyler yapsın ıstıyorum. Hm bırdr sımdı ortaokul da delı zamanları okul faha guvenlıklı ozellerde. Devlet okulunda ılk ıkı sene kapıda guvenlık fılan bıle yoktu, okuldan kacan cocuklarda oldu, kaybolanlar da oldu o anda. Yanı ımkan varsa bıraz daha neden ıyı veya kolay olmasın kı hersey. Insan gıbı deger gorsun, sorularına cevap alsın mesela.

Her devlet okuluda bır degıl, ogrt cok ılgılı olabiliyor kımı zaman ama bızıde o bulmadı mesela

Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.

Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.

4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.

Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.

Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.

Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...

Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.
Özel okullarda deneme sınavları oluyor, çocuğun gerçek durumunu bu deneme sınavları ortaya koyuyor. Evet yazılılar biraz şişirme oluyor. Özel okul işi şans işi. Gerçekten iyi bir okula denk düşerse çok memnun kalırsınız ama bazı özel okullar laylaylom, devlet okulunu aratır size. En iyisi o okula çocuğunu gönderen veliler ile görüşüp fikirlerini almanız.

Bu arada her köklü özel okulun her şubesi aynı kalitede olmuyor malesef. Bizim ilçede ki bahçeşehir çok kötü mesela ama merkezdeki çok iyi. Çok kötüden kastım aldırılan çoğu kitap bitirilmiyor, denetlenmiyor. İngilizce dersi için ipad aldırdılar ama sadece bi kaç kere kullanıldı. Buz pateni için tüm gerekli eşyalar aldılırıldı ama sadece 2-3 sefer kullanıldı gibi...

çok fazla not odaklı yaşıyorsunuz. sanki cocugunuz değil siz sınava giriyorsunuz. verdirdiginiz özel ders ya da kurslardan çıkarım yapmadım. çocuğunuz yazılı kağıdının fotosunu istemenizden çıkardım
çocuğum bu kursları istiyor demissiniz ya onu da şöyle açıklayayım; örtülü egitim diye bir şey vardır. kesirler konusunu anlatırken paylaşma ve yardımlaşmaya değinirsiniz. bunu direkt yapmazsınız da oluşturduğunuz problemlerle çözdüğünüz sorularla bu mesajı verirsiniz.
aslında sizin de yaptığınız bu bana kalırsa. çocuğunuza notlarının çok önemli olduğunu örtülü olarak vermişsiniz çocuğunuz da bunu kabullenmiş ve kursu dersi istiyor. ne zararı olabilir belki hiç olmaz ama ilerde çok sıkılıp derslerden okuldan uzaklasabilir.
sınıfımda iki tane özel okuldan gelmiş öğrenci var onları gördükten sonra iyi bir özel okul değilse devlet okulu diyorum. 5. sınıf öğrencisi doğru dürüst yazamıyor ve okuyamıyor ve maalesef bununla ilgili rama göndermek, yardim almasını sağlamak gibi bir girişimde bulunulmamış. ki bence büyük bir ihmaldir.

Cocugumun ozel bır durumu var buarada, ram dan randevu aldık test yapılacak, ustun zeka daha once belırlendı sımdı yenıden bakılıp raporlanacak, ve benım dikkat eksıgı suphemde var eger eksıklık cıkarsa agır veya hafıf duzey nasıl yonlendırırler bılmıyorum ama ozel okul daha sakın, daha yardımcı olur gıbıme gelıyor. Dıkkat eksıklıgı benım suphem buarada maalesef devlet okulu ogretmenı hıc suphelenmıyor. Umarım benım kuruntumdurda, 50 kısılık sınıfta da okuyabilir kısmı banada mantıklı gelır @ardacinar
Devlette calisan ogretmen olarak ustun zekali ogrencinin imkani varsa devlette okumamasi taraftariyim.
Buyuk ihtimalle cocugunuzda dikkat eksikligi yok. Konuyu digerlerinden cabuk kavradigi icin tekrar etkinlikleri canini sıkıyor onun icin dikkati dagiliyor. Mumkun oldugunca az ogrenciyle ve mumkunse birebir calismalarla basarisini artiracaktir. Sevgiler.

Ben onu bunu bilmem.
Çocukta iş olsun yeter ki, almak istesin.
Her yerde alıyor, her şartta başarıyor.
Emin olabilirsiniz.

çok fazla not odaklı yaşıyorsunuz. sanki cocugunuz değil siz sınava giriyorsunuz. verdirdiginiz özel ders ya da kurslardan çıkarım yapmadım. çocuğunuz yazılı kağıdının fotosunu istemenizden çıkardım
çocuğum bu kursları istiyor demissiniz ya onu da şöyle açıklayayım; örtülü egitim diye bir şey vardır. kesirler konusunu anlatırken paylaşma ve yardımlaşmaya değinirsiniz. bunu direkt yapmazsınız da oluşturduğunuz problemlerle çözdüğünüz sorularla bu mesajı verirsiniz.
aslında sizin de yaptığınız bu bana kalırsa. çocuğunuza notlarının çok önemli olduğunu örtülü olarak vermişsiniz çocuğunuz da bunu kabullenmiş ve kursu dersi istiyor. ne zararı olabilir belki hiç olmaz ama ilerde çok sıkılıp derslerden okuldan uzaklasabilir.
sınıfımda iki tane özel okuldan gelmiş öğrenci var onları gördükten sonra iyi bir özel okul değilse devlet okulu diyorum. 5. sınıf öğrencisi doğru dürüst yazamıyor ve okuyamıyor ve maalesef bununla ilgili rama göndermek, yardim almasını sağlamak gibi bir girişimde bulunulmamış. ki bence büyük bir ihmaldir.
ben konuyu puan olarak actım sadece sorum bu dedım, dıger meselelere gırmedıgım ıcın bunu soyluyorsunuz. Cocugumun yazılı kagıdının resmını pekala cekmedım zaten verılmıyor yasak, ama okullar arası soru kıyası yapmak ıcın bu resmi cektım bos bır kagıt var elınde gecmıse ait Yanı. Ayrıca cocugum kurs istiyor derken Ozel dersten bahsetmemıstım. Cunku aktivitelere gıdıyor ve spora gıdıyor bunlarada ıstedıgı surece goturecegım.

Dedıgım gıbı konu puanları sısırıyolar mı bunu sormak, zaten konu bu gerı kalanını ben hallederım.

Ozel dersı nıye tercıh ettıgımıde yazdım, cocuk bunu tabıkı ıstemedı cunku beni calıstırmıyorsun ben bunu anlamadım dıye bu destegı benden ıstıyordu, yakama yapısıyor ve bırakmıyordu benı. Bende onu emin ellere bıraktım,hemde onun ogrt olmayı bıraktım. Kurs veya dershanede cok fazla vakıt kaybedecekti bugun mesela kurs gunu 6 saat, ama benım oglum bılım sanat oradan cıkısta futbola gıdıyor bunlardan vazgeçmesını istemedik karsılıklı olarak

Telefondan yazarken hata yapıyorum bolca ama umaırm anlasılıyordur

Benim Türkiye deki okullarla herhangi bir bilgim yok fakat anlatmak istediğim ufak bir konu var.
Türkiye de yaşayan bir dostumuzun iki çocuğu özelde okuyorlar onları ziyarete gittiğimizde çocuklarla biraz sohbet ettik ve ben şok oldum , ikiside heryil sinifi geciyorlar hatta 100 e Yakin puan alıyorlarmış fakat ingilizce başta olmak üzere hiçbir derste bilgileri hiç ama hiç yoktu. Ben şok oldum dedim nasıl olur hem onca para ödüyorsunuz hem çocuklarınız bukadar bilgisiz? Aile durumu bana açıklayamadı, neyse benim kanaatim sadece çocukların anne baba Evde olmayınca çocuklarını bıraktıkları güvenli bir yer olarak düşünüyorum

Benim çocuğum henüz 1 yaşında ama şu yazılanları okudukça inanın burnumun direği sızladı. Yarış atı gibi koşturduğumuz çocuklara yazık değil mi? Her çocuk hem okulda çok başarılı olmalı hemde değişik değişik hobilere mi sahip olmalı?Bu kısmı inanın hiç anlamıyorum. Eşim doktor, ben bilgisayar mühendisiyim ve oğlumuzla ilgili tek düşüncemiz mutlu bir çocuk olması. Türkiyede derece yapması, şu şu dilleri konuşması falan değil. İsterse çok alakasız bir meslek sahibi olsun ama mutlu bir insan olsun, hayatını severek yaşasın, yaptığı işi gerçekten isteyerek yapsın. Herkesin çocuğu doktor, mühendis,avukat vs olmak zorunda değil ki. Kaldı ki potansiyeli olan çocuk koyun otlatırken derece yapıyor. Çevremde mükemmellik peşinde olan çok anne görüyorum ama arkalarında çocuklarını perişan ediyorlar. Çocuğum ingilizceyi okulda öğrenmese ne olur mesela? Ya da kodlamayı? Bunlar düşündüğünüz kadar kapatılamayacak eksikler değil bence. Odtüye itüye girmese başka bir okuldan mezun olsa aç mı kalacak benim oğlum? Ayrıca devlet okullarının düşünüldüğü kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Hiç özelde okumadım bir eksikliğini de hissetmedim. Kaldı ki bizim zamanımızda okulların şartları kat kat kötüydü. Hayatı biraz akışına bırakın bence, çok fazla takıyorsunuz gibi geldi. Dikkat eksikliği konusuna yönelin, sorun varsa çözülünce zaten oğlunuzda etkisini görürsünüz. Herşey gönlünüzce olsun inşallah...

Devlette calisan ogretmen olarak ustun zekali ogrencinin imkani varsa devlette okumamasi taraftariyim.
Buyuk ihtimalle cocugunuzda dikkat eksikligi yok. Konuyu digerlerinden cabuk kavradigi icin tekrar etkinlikleri canini sıkıyor onun icin dikkati dagiliyor. Mumkun oldugunca az ogrenciyle ve mumkunse birebir calismalarla basarisini artiracaktir. Sevgiler.
Ram da arastırılacak artık, cunku bu benım suphem her zaman olmuyor ama konunun ana hatlarını ogrensede cok onemlı noktaları kacırdıgını fark edıyoruz bende eve gelen kısıde. Baska belırtılerde var konuyu dagıtmak ıstemıyorum, ustun zeka dikkat eksıklıgıde yapıyor dedı ram. Sınıfta dersı dınlıyor gozukuyor mus ama aklı acaba orada mı bellı degıl. Konuyu anladıgını dusunup veya oraya kadar anlayıp gerısınde bızımkı astral Seyehate cıkıyor olabılır ama

Benim çocuğum henüz 1 yaşında ama şu yazılanları okudukça inanın burnumun direği sızladı. Yarış atı gibi koşturduğumuz çocuklara yazık değil mi? Her çocuk hem okulda çok başarılı olmalı hemde değişik değişik hobilere mi sahip olmalı?Bu kısmı inanın hiç anlamıyorum. Eşim doktor, ben bilgisayar mühendisiyim ve oğlumuzla ilgili tek düşüncemiz mutlu bir çocuk olması. Türkiyede derece yapması, şu şu dilleri konuşması falan değil. İsterse çok alakasız bir meslek sahibi olsun ama mutlu bir insan olsun, hayatını severek yaşasın, yaptığı işi gerçekten isteyerek yapsın. Herkesin çocuğu doktor, mühendis,avukat vs olmak zorunda değil ki. Kaldı ki potansiyeli olan çocuk koyun otlatırken derece yapıyor. Çevremde mükemmellik peşinde olan çok anne görüyorum ama arkalarında çocuklarını perişan ediyorlar. Çocuğum ingilizceyi okulda öğrenmese ne olur mesela? Ya da kodlamayı? Bunlar düşündüğünüz kadar kapatılamayacak eksikler değil bence. Odtüye itüye girmese başka bir okuldan mezun olsa aç mı kalacak benim oğlum? Ayrıca devlet okullarının düşünüldüğü kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Hiç özelde okumadım bir eksikliğini de hissetmedim. Kaldı ki bizim zamanımızda okulların şartları kat kat kötüydü. Hayatı biraz akışına bırakın bence, çok fazla takıyorsunuz gibi geldi. Dikkat eksikliği konusuna yönelin, sorun varsa çözülünce zaten oğlunuzda etkisini görürsünüz. Herşey gönlünüzce olsun inşallah...
Bu sadece ona degıl bızede kulfet, ben bu sabah 6.30 da kalktım evın toparlayıp bıraz evvel bılım sanata bıraktım, oradan alıp futbola goturecegım ve ben bılım sanatıda bıraz bırakmak ıstedım cunku haftada ıkı gun gıdıyor. Ben veya esım ısten izın alıp onu bılım sanata bırakıyoruz. Kurs dıyınce baska bısı anlasılıyor galıba boyle dıyım acıklayıcı olsun. Ama bılım sanata da devam etmesı onun yararına. Ben onun ıcın meslek bıcemıyorum o neyde mutlu olacaksa onu olsun,bızde ona yardımcı olmaya calısıyoruz sadece. Ama ortaokulda 7 ve 8 de sıstem bızı baska bır yere surukleyecegı kesın. Sızın bebegınız henuz cok kucuk, bende aynı elestrılerı arkadaslarıma soylerdım buarada.

Benim yeğenim ilkokuldan beri baya iyi bir özel okulda. Sürekli taktirle geçiyor, not ortalaması çok yüksek. Ama mesela matematiği çok zayıf biliyorum, hatta özel derste alıyor matematikte. Ama matematik notları hep 90, 100. Tabi ki ozel okulun başka avantajlari var, ben gücüm yetse özel okul derim. Ama nedense devlet okulları para kaygısı olmadığı için daha objektif geliyor bana.
Oğlum devlet anaokuluna gidiyor mesela, aynı yaşta başka bir yeğenim isim yapmış bir özel okulun anasınıfında. Özel okul çok güzel ilgileniyor o bir avantaj, ama mesela yeğenimle ilgili bazı sorunlari olduğunu bildiğimiz halde(oyunlarda kaybetmeye tahammülü yok, agresiflesiyor gibi) geri bildirim yapmıyorlar, hep idare edip alttan alıyorlar, sorun cikmasin diye onu kazandiriyorlar vs. Benim oğlumun öğretmeni ise pat pat söyledi yüzüme, çocuğunuz çok zeki ama sosyallesme problemi var, spora filan gönderin dedi. Devlet neyse onu söylüyor, ortbas etme kaygisi yok. En büyük avantajı bu.

Buarada bılım sanatta okul derslerı ıle alakalı hıc bısey yok, atolye calısmaları var. Bilmeyen olur dıye yazıyorum. Bugun resım atolyesı, dun felsefe vardı. Bunları bız degıl cocugun ılgı alanına gore oradakı uzmanlar belırlıyor ders programlarını

Benim yeğenim ilkokuldan beri baya iyi bir özel okulda. Sürekli taktirle geçiyor, not ortalaması çok yüksek. Ama mesela matematiği çok zayıf biliyorum, hatta özel derste alıyor matematikte. Ama matematik notları hep 90, 100. Tabi ki ozel okulun başka avantajlari var, ben gücüm yetse özel okul derim. Ama nedense devlet okulları para kaygısı olmadığı için daha objektif geliyor bana.
Oğlum devlet anaokuluna gidiyor mesela, aynı yaşta başka bir yeğenim isim yapmış bir özel okulun anasınıfında. Özel okul çok güzel ilgileniyor o bir avantaj, ama mesela yeğenimle ilgili bazı sorunlari olduğunu bildiğimiz halde(oyunlarda kaybetmeye tahammülü yok, agresiflesiyor gibi) geri bildirim yapmıyorlar, hep idare edip alttan alıyorlar, sorun cikmasin diye onu kazandiriyorlar vs. Benim oğlumun öğretmeni ise pat pat söyledi yüzüme, çocuğunuz çok zeki ama sosyallesme problemi var, spora filan gönderin dedi. Devlet neyse onu söylüyor, ortbas etme kaygisi yok. En büyük avantajı bu.
Bende yasadım bunu aslında kres ve anaokulunda ozele gıttı, sonra ılkokula basladı br devlette anaokulunda gıdenlerle cok buyuk farklılıklar vardı. Kucuk oglumu gıdecegı okulun anasınıfına verecegım kesın ılerde, bırde ozel okul ve ozel ders olması bızım adımıza bızı zorlar. Hem tam gun okul, hem eve ogretmen bunun maddı boyutu var, bırde benım oglum bu kadar sıkıya gelen bır cocukta degil,okuldan alsın bılgıyı.

Back