- 27 Nisan 2016
- 4.754
- 29.938
ben verilecek cevabı verdim canım anlayana tabii....Çok mu komik söylediğim ? İkiside kıyafet biri ile başını örtersin biri ile bilmem nereni verecek cevabınız olmayınca hemende yan çiziyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben verilecek cevabı verdim canım anlayana tabii....Çok mu komik söylediğim ? İkiside kıyafet biri ile başını örtersin biri ile bilmem nereni verecek cevabınız olmayınca hemende yan çiziyorsunuz
Linc minc yanlis seyler. Ama ornegin hollandada karnaval kutluyorlar. Sesten rahatsiz oluyorum kalkipnkavga etmeye hakkim var mi? Yok... eger musluman ulke isek. Onlarinda saygi gostermesi gerek. Neden cikip davulcu ile kavga ediyorlar? Tutsunlar tutmasinlar umurumda degil. Ama Türkiyeyi degistirmeye calismasin kimse. Seneler boyu sahurda ramazan davukcusu calar davulunu. Rahatsiz oluyorlarsa yaoacak birseyimiz yok. Ben mesela cem evlerinden yada hidirelleerden vs. Rahatsiz olmuyorum. Istediklerini yapsinlar banane. Ama birakinda musluman ulkede davulumuza ramazanimizada karsilmasin. Ayrica yemek vs. Yiyorlar diye kinc edilen hic gormedim. Disari cikiyorum gordugim insanlarin % 60 indna fazla cok rahat yiyip iciyor. Banane... !
Hem zaten butun ulkeler gulluk gulistanlik bu tarz seyler bir tr de oluyor...
Bir tek Türkiye de degil hic bir ulkede herkesi ayni anda memnun edemezsin. Biram 4 du 3 u 2 kisilim ailelerde bile esler birbirini bile memnun edemiyorlar. Kararlar almıyorlar kavgalar cikiyor. Koskoca tr. Herkesi nasil memnun etmeyi dusunuyorsun? Varmi bir cozumu?
Neden dinini ogrenen mollami oluyor?
Din mi geri goturecek? :) komiksiniz vesselam. Asil inaanin dini tercihlerini kisitlamak gericiliktir.
Komik olmayin 3-4 yasindaki kizlarin saci basi kapanacakmis :)) bale yapmaya sarki soylemeye herdeye akillari eriyor. Neden dine akillari ermesin?
Ver ekine tableti telefonu senden benden iyi kullaniyorlar.
Agac yas iken egilir diyip sporlara anaokullarina gonderiyoruz. Daha iyi egitimi olsun diye. Dine gekince ne gerek var. Ne anlayacak oluyor.
3 yasindaki cocugun secimimi mesela anaokulana girmek spora gitmek jimlastik vs. Yapmak? Yoo aileler istedigi icin.
Gitsinler tabi gitmesinler demiyorum. Sorun gidip gitmemeleri degil.
Sorun birine mubah birine gunah gormeniz.
Neyse...
Evet karnaval var fakat en gec aksam 5-6larda biter. Ramazan davulcusu dedigin gecenin bir yaninda ses yapiyor. Ise giden insanlar var, bebekler var, yaslilar var. Mecburmu millet bunu cekmeye?
Ve hollandada birseyden rahatsiz oldugunda gidip evet sikayet edersin ve kimse gelip evini yakmaya calismaz.
Bu arada Türkiye laik bir ülke, islam ülkesi degil. Ve sanirim gazete okumuyorsun. Daha gecenlerde gencler plak dükkaninda alkol ictikleri icin dövülmüstü.
http://kadinlarkulubu.com/haber/saldiriya-ugrayan-plak-dukkani-bosaltiliyor-716960
Önemli olan herkesi hosnut tutmak degil. Önemli olan adalet olmasi, cogunlugun azinligi ezmemesi felan.
Hani nerde ? Bikini ile eşarp ayni değil dediginiz mi cevap oluyor ? Neyse ya siz en iyisi kendi çapınızda yazdım biseyler sanmaya devam edin ama insanların çocuklarına ne giydirip giydirmeyecegine de karışmayın haddiniz değil birileri kızını 4 yaşında örtüyor diye sinirlenmek bu sizi ilgilendiren bir durum değil çünkü.ben verilecek cevabı verdim canım anlayana tabii....
O yuzden almanyada camikeri kundakladilar. Turklerin evlerini kundakladilar. Unuttunuz mu yoksa? Yoksa kimsenin umurundami olmadi? O yuzden fransada basortu yasagi geldi. Okullardan öğrencileri kovdular.Evet karnaval var fakat en gec aksam 5-6larda biter. Ramazan davulcusu dedigin gecenin bir yaninda ses yapiyor. Ise giden insanlar var, bebekler var, yaslilar var. Mecburmu millet bunu cekmeye?
Ve hollandada birseyden rahatsiz oldugunda gidip evet sikayet edersin ve kimse gelip evini yakmaya calismaz.
Bu arada Türkiye laik bir ülke, islam ülkesi degil. Ve sanirim gazete okumuyorsun. Daha gecenlerde gencler plak dükkaninda alkol ictikleri icin dövülmüstü.
http://kadinlarkulubu.com/haber/saldiriya-ugrayan-plak-dukkani-bosaltiliyor-716960
Önemli olan herkesi hosnut tutmak degil. Önemli olan adalet olmasi, cogunlugun azinligi ezmemesi felan.
sen baş örtüsünü sadece kıyafet olarak nitelendiriyorsan benim sana ceverecek bir cevabım yoktur diyorum.. anlamıyor musun??? işte zaten anlamayanlar sebebiyle ortalık süslümanlarla dolu...Hani nerde ? Bikini ile eşarp ayni değil dediginiz mi cevap oluyor ? Neyse ya siz en iyisi kendi çapınızda yazdım biseyler sanmaya devam edin ama insanların çocuklarına ne giydirip giydirmeyecegine de karışmayın haddiniz değil birileri kızını 4 yaşında örtüyor diye sinirlenmek bu sizi ilgilendiren bir durum değil çünkü.
Keske yazdigimi okusaydiniz. Ben zaten bu sisteme destek vermiyorum. Yanlis diyorum. Hic birseye dayatma olmasina razi değilim
O yuzden almanyada camikeri kundakladilar. Turklerin evlerini kundakladilar. Unuttunuz mu yoksa? Yoksa kimsenin umurundami olmadi? O yuzden fransada basortu yasagi geldi. Okullardan öğrencileri kovdular.
Birakin ALLAH askina. Elin sirkesi bile bazilarina baldan tatli geliyor
Her ülkede var. Tr dede elbette var yapmamasi gereken seyleri. Ben gulluk gulistanlik demiyorum ama hic bir yer oyle degil
Yok iste kimsenin boyle bir hakki.Ben tüm dünya huzur ve baris iconde kumbaya sarkisini söylüyormu dedim? Konu burda Türkiye ve egitim sistemi. Hakli cikmak icin alakasiz konularo acmaya gerek yok. Ayirten bu ban sebebi.
Bi arada niye basörtü yasagi geldi biliyormusun? Cünkü örtünmeyenlere o..pu diye hakaret ediyorlardi. Bircok kiz zor ile takti basörtüyü. Ondan dolayi bende lisede bu yasagi destekliyorum. Yüksek egitimde ergenlik bittigi icin, insan daha cok kendi kararlarini verebildigi icin böyle vor yasaga gerek yok.
Ohh ohh değiştir oynuyoruz sanki.
Tübitak'ın projelerini reddettiği çocuklara Amerika şans verince maşallah çocuklara diyorsunuz ya, heh işte daha çok maşallah diyeceksiniz. Ta ki gidecek kimse kalmayana dek.
Yine şimdi tek tük de olsa, zeki, ayakları yere basan çocuklar yetişiyor. Benim korkum bir süre sonra bu nadiren olan şey de olmamaya başlayacak. O zaman"eğitim sistemini ben de beğenmiyorum ama..." bile diyemeyecek kimse, çünkü amanın sonrasında denilecek bir şey kalmayacak. Osmanlı'nın 20. yüzyılı fragman olabilir, açıp bakıverin.çok az kaldı, kimse kalmayacak zaten.. ondan sonra görecekler dış mihrak neymiş.. ekecek tek bir metre toprak, ekilecek tek bir tohum kalmayınca, ihtiyaçları olunca 3+3+5+6+9+ 11 olan eğitim sisteminden mezun olan insanların bir halta yaramadığını gördüklerinde anlayacaklar o mektuplar yazıkları, gerekirse tazminat ödeyecekleri dış mihrakların kafalarına nasıl üşüştüğünü.. ondan sonra "ama 70 lerde" bıdı bıdısını yaparlar..
Hani nerde ? Bikini ile eşarp ayni değil dediginiz mi cevap oluyor ? Neyse ya siz en iyisi kendi çapınızda yazdım biseyler sanmaya devam edin ama insanların çocuklarına ne giydirip giydirmeyecegine de karışmayın haddiniz değil birileri kızını 4 yaşında örtüyor diye sinirlenmek bu sizi ilgilendiren bir durum değil çünkü.
Valla sizin oralar yine insafliymis. 1500den asagi kres yok burada bizde "subyan mektepleri" 700 800 lira.Kreş fiyatlarıyla cemaat kreşlerinin fiyatları hakkında bilginiz var mı?
Normal, ortalama standartta bir kreş izmirde 800-900 lira aylık. Bunun içine servisi, alınan malzemeleri ekleyince 1000-1200 arası bir fiyat çıkıyor.
Cemaat kreşi ise tam gün servis ve malzemeler dahil aylık 225 lira.
Dar gelirli aile ne yapacak, çocuğunu kreşe göndermek zorunda olunca hangisi ucuz yolluysa onu tercih edecek. Seçme şansı tanınıyor ama yine sadece ortalama üstü geliri olan ailelere.
Şu davul yuzunden her gece sahura 1 yasindaki bebemde uyaniyor. Onu mu pispislayayim yemek mi yiyeyim sasiriyorum. Ac acina oruc tuttugum oluyo bebeyle ugrasmaktan. Neden? Illa davulcu olmak zorunda mi? Nefret ettim artik davulculardanyan dairemde ki komşunun eşi kanser hastası, adamcağız her gece ilaçlarla zor dalıyor uykuya acıdan.. ve her gece 2.30 da başlıyor davul ne hakla? hastası olan, yaşlısı olan, çocuğu olan var.. bunun ibadete, dine, inanca katkısı nedir? pes!