Çocuk yetiştirmede yanlışlık mı yapıyorum?

Abin dan dun konuşuyor başka bir sorun yok

Bu akşam yemekteyken sofradan kalkmak isteyen mızıklayan 1.5 yaşındaki kızıma erkek kardeşim kızar bir ses tonuyla kalkmıycaksın diye sesini yükseltti. Tabiki kızım aşırı alınıp daha çok ağladı bu duruma. Bir de sakinleştirmek için uğraştım. Bizden görmedikleri tepkileri dayıdan görünce içerliyorlardır çocuklar da.
Abinizin terbiye verme, davranış düzeltme şekli takdire şayan gerçekten.....

Huysuzluk, mızmızlık başka özgüven başka herkes özgüvenli çocuk yetiştiremez ,
Sizin çocuğunuza istemediğini yaptıramamışlar genel bu kişilikte çocuklar tutuğunu koparır

Şuan içimi bir korku aldı. Tek çocuklarda bu sorun var mı genel olarak acaba. Paylaşmakta zorlanma, ben duygusu ve söylemi, dediğim olacak tripleri. Bugün arkadaşımın kızı geldi bize ben olmasam araya girip oynatmasam bayağa kavga çıkacaktı. Oyuncaklarını paylaşmak istemedi. Araların da 7-8 ay var. Benim ki kardeş kardeş dedi kıza ama hiç ablalık hissetmedik. Burada abin ciddi hatalı ama inan yormamakla iyi etmişsin anlamazlar..

Tek çocukla alakası yok misal benim kızımda tek çocuk ve fazlasıyla paylaşımcı. Aynı gün aldığım yeni oyuncağı arkadaşına verecek kadar gelelim sorunuza...abinizin tavrı çok yanlış... dışlamak ne demek çok ayıp hiçbir ebeveyne yakışmıyor...konuşarak orta yolu bulmalıydi yada ebeveyn olarak hiç karismamaliydi..sorunlarını kendileri hallettsin çocuklar..ortada dövüş yok sonucta

Bence alakası yok tamamen karakter...kızımda tek çocuk ama aşırı paylasimi sever... fazlasıyla cömerttir hatta gereğinden fazla

Abiniz garip davranmış ..Çocuk gibi davranmayı bırakıp Dayı gibi davransaymış keşke.

Pandemiden önce babaannemi gittik. Halam kızıma oyuncak almış. (Orada biraz oyuncağı durur)
Annem dedi ki" bunları x e ver ( yenidoğan kuzenine)
(Paylaşmayı ogrenecekmis)
Kızım asla kabul etmedi. Annem ısrar etti. Kizdik anneme. Çocuk bu. Beş yaşında, tabiki oyuncak vermeyecek, anne paylaşmayı öğretecek. Tabiki mizmizlik yapacak, anne sorun çözmeyi öğretecek. Dışlanması gereken kişi abiniz. Kızınız gayet normal.

Abının dıslama lafı hıc olmamıs sacmalamıs ama bazıları boyle cocugun her ıstedıgı olsun ıstıyor karsı taraf cocugun ne ıstedıgını pek dusunemıyorlar. Cocuk tek yatmak ısteyebılır bunda mızmızlık sımarıklık yok kendı ıstegı buna yanlızca o karar verır hıc onların lafına alınıp cocuguna baskı yapma. Benım kızımda kımseyle yatmayı sevmez bunun tek cocuklada alakası yok yapı meselesı hemde guzel bısey bence. Bosver sen sımarık bencıl bır cocuk yetıstıtmıyorsan ne derse desınler

Abin saçmalamış takılma.Benim de bunu sessizce, hareketleriyle yapan bir kardesim var ve cogu zaman kücük kızımı dışlar gibi.İnsan kardesinin bu hareketlerini unutamiyor ama bi tık eksiliyor sevgisinden.Bütün cocuklar mızmızlanir arada .Tekse alışık degildir bazı seylere.Kardeşimin kızı da tek o da mızmızlanır gelince arada .Ben onun halasiyım ileri geri konuşamam ki.Ama kardeşim hemen akıl vermeye kalkisır cocuk yetiştirmeyle ilgili.Kusura bakma ben de bu konuda dertliyim.Yazdim durdum o yüzden

Abiniz size ve çocuğunuza her istediğini söyleyememeli özellikle de çocuğunuza.

Abin hatali. Öyle bir cümle kurulmaz. Cocuk mecburen ondan her istenileni yapmak zorunda degil. Zaten baya degisiklik o yastaki cocuk için. Farkli bir ev, üzün dönem, farkli yatak ve birden yakani birakmayan 2 cocuk.

Sen kendi yatagini birakip 1 ay boyunca yakani birakmayan kardesin ile yatsan bile fitirirsin düzen bozduldu, o yatakta rahat edemiyorsun diye.

Ve aile içinde cocugun mizmiz olarak etiketleme. Özgüvenli, ne istedigini bilen biri olarak etiketle. Yetiskinler olarak herseyimizi, herkesle paylasiyormuyuz? Hayir, peki bunu niye cocuklardan bekliyoruz? Cocuklarinda paylasmak istemedigi nesneler, oyuncaklar olmali ve olabilmeli.

Abinizin tavri normal degil.
Benim oglum da tek cocuk ve 5 yasinda. Mizmizligi ve israri,aglama krizi tutarsa alip baska ortama goturuyorum. Siz ne gibi bir yontem uyguluyorsunuz merak ettim.

Benim 2 ve 4 yaşında iki çocuğum var. Kardeşimin ise 6 yaşında bir kızı var. Çocuklar birbirini çok severler ama tek başına olmaktan kaynaklı yeğenimin bazen mızmızlığı tutuyor. Geçenlerde çocuklara mısır patlattık, kaselerine koyduk. İçerden bir ağlama, oğlum kuzeninin tabağındakileri yemiş. Zor sakinleştirdik yeğenimi. Çünkü buna alışkın değil, konforunun başka çocuklarca bozulmasını ya da kişisel alanına girilmesini istemiyor ve bunu da bu şekilde ifade ediyor. Benimkiler de ise oğlum kardeşinin elindekini isterse ya gelir benden ister ya da kardeşime başka ver ben onu alacağım der. Yani bizim evde sıradan bir durumdur, o yüzden çok şaşırdı kuzeni öyle tepki verince.

Ben oğluma konuştum, yapmaması gerektiğini anlattım, annesi yeğenimle konuştu bunun normal olduğunu söyledi durumu toparladık.

Sizin kızınızın tepkileri normal olsa da abinize abartı gelebilir. Bu yüzden aslında yeter artık nazlanma, nazlanacaksan da tek kal demeye getirmiş kızınıza. Ki saçmalığı tartışılmaz yani..

Kendinize yüklenmeyin sonuç itibariyle, abiniz saçmalamış.

Hayır bu bir sorun değil. Biraz da yetiştirme. Yeğenim, 6 yaşında, biz onlara gitmeden önce çocuklarımın oynamasını istemediği değerli oyuncaklarını kaldrırır annesiyle. O yüzden gittiğimiz zaman onun izin verdiği oyuncaklarla sınırsızca oynar çocuklar. Ama bu alışkanlığı kardeşim nasıl zor edindirdi, ona sormak lazım.

Tek çocukların, alanlarını korumalarına gerek yok, çünkü bilinçi bir ebeveyn zaten bunu ihlal etmez. Bu yüzden başka çocuklara tepki gösterirler. Bunun da bencillikle alakası yok. Bildiği ve olması gerektiğini düşündüğünü yapıyor, standardı koruyor.

Çok çocuklu evlerde kardeş araları da yakınsa, bizimki gibi, o zaman bazı şeyler daha doğaçlama oluyor.

Öğretmen olup bu kadar bilinçsizce davrananlar için söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten.Çocugu dışlayarak bir şeyler öğretilebilecegini düşünüyorsa çok yazık gerçekten .

Abiniz yanlış konuşmuş bencede. Ne güzel istediğini söylüyor kızınız. Ne var bunda.

Sizde hiçbir sorun yok, ama abinizde var .. çocuk bu mızmızlık da yapar, kıskançlık da sonuçta yetişme şartları farklı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…