Çocuk yetiştirmede yanlışlık mı yapıyorum?

Abiniz cocuk yetistirme konusunda cok fazla birsey bilmiyor. Yaptigi hic dogru drgil. Dislandigini hissetsin demek de ne sacma olmus. Cocuklar kendi aralarinda hallederdi meseleyi.

ben çocuk gelişimi ve eğitimi okudum lisede bunun okumakla da alakası yok aslında. ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmeliyiz çünkü çocuğun algılamasıyla ve empati yeteneğinin gelişimiyle bizimki bir değil o yüzden bir yetişkin gibi konuşamayız kaldı ki yetişkinlere bile söylenmez. ''duvar kenarında yatmak istediğin için mi ortada yatmak istemedin? '' gibi sorular sorarak nedenini şefkatli bir şekilde öğenip oyun yoluyla paylaşmayı öğretebilirsiniz. çocuklar zıtlaşmayı severler. zıtlaşırsanız çocuk öfkelenip inadına aynı davranışı sergilemeye devam eder. bu şekilde konuşursak çocuk bu sefer kendini suçlu hissedebilir. paylaşmak istemiyor olabilir buna da hoşgörüyle yaklaşmak gerekiyor. paylaşmayı güzel bir şekilde öğretmek gerekiyor bu da zamanla olacak bir şey.

Son düzenleme:
'duvar kenarında yatmak istediğin için mi ortada yatmak istemedin? '' , '' ben kendimi endişeli hissediyorum çünkü senin paylaşmanı istiyorum'', ''Acaba sen duvar kenarında yatmak isteyen M kişisiyle yer değiştirip ortada yatıp uyumak ister misin?'' gibi gibi daha şefkatli yaklaşmak gerekiyor. bu da alıştırma yapa yapa okuya okuya öğrenilecek bir şey. hepimiz insanız ağzımızdan kötü cümleler çıkıyor istemeden de olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…