- 28 Kasım 2019
- 966
- 26.022
- 438
- Konu Sahibi bulancak28
-
Hayır sen niye gidiyor sun abin gitsin sende hiç bir hata kusur yok şükür benim çocuklarım da öyle ne yapayım öyle alışmışlar adı üstünde çocuklar yani boşver Cansı takma onlar taksın vallaBen mi psikologa gitmeliyim
Ee iştePsikologluk ne var ki
Beş yaşında çocuğu dışlamayı öneren biri yüzünden böyle hissetmeyin benceİyi geceler hanımlar gece gece böyle bir düşünceye girdim. Sebebi ise benim öz abim.
Ben 5 yaşındaki kızımla birlikte memleketime 1 ay önce geldim ve 3-4 gün sonra evime gideceğim. Abim de eşi ve çocuklarıyla başka bir ilde yaşıyor. Bugün abimin çocuklarıyla olan diyalogu aklımı fazlasıyla zorladı.
Kuzenler birbirini çok sevdiler beraber oynuyorlar falan arada benim kızın ( tek büyüdüğü için oda) mızmızlığı tutuyor paylaşamama gibi neyse orta yolu bulup güzelce konuşarak hallediyoruz.
Uyku saati gelince abimin kızları illa benim kızın yanına yatmak istiyor. Benim kız da ortada yatmam duvar kenarı yatarım diye söyleniyor. En sonunda abim. " çocuklarını alıp hadi siz benimle yatın İrem de dışlandığını hissetsin" diyor. Ben de abi sen napıyosun çocukların bilinç altına bunları yükleme böyle olmaz diyorum. O zaman senin kız paylaşmayı bilmiyor öğrensin, mız mız bir çocuk. Çok ağlıyor bilmem ne diyor. Abimin kızları da benim kızımdan ayrılmak istemiyor ağlıyorlar falan.
Tamam onun farkındayım nazlı büyüttük babası ve ben de çocuklara nasıl davranmayı bilen kişileriz. İkimiz de öğretmeniz. Bilemiyorum ben kişilik olarak da pek kalp kırmayı sevmeyen naif biriyim.
Belki de benim çocuk yetiştirme tarzım yanlış bilmiyorum ama çok da üzüldüm abim diye de fazla uzatmak istemedim.
İşin özeti çocukları birbirine kıyaslayarak kendi egosunu tatmin ediyor gibi. Önceden de beni baldızıyla kıyaslardı. Ben tembel işe yaramaz o ise en iyi gibisindenSiz bildiğinizi okuyun. Konuyu tam anlamadım ama dışlandığı ı hissetsin cümlesi ne olursa olsun yanlış bir cümle.
Psikologluk ne var kiDurumun içeriğini tam olarak bilemem ama çok zorlanıyorsanız psikolog dan yardım almalısınız sonucunda okulunu okumuşlar bunun kimse onlar kadar iyi bilemez
Zaten benim de üzüldüm nokta orası oldu. Kk ya sorayım fikir alayım dedim. Benim kızım da okulda gayet paylaşımcı uyumludur. Her çocuğun olumlu olumsuz yanları vardır elbette ama ben 2.bebeğim ve kızım arasında güzel denge kuracağıma inanıyorum abim gibi birbirlerine kıyaslayarak değilBenim 2 çocuğum var ve aralarında 1 yaş olduğu için ikiz gibi büyüdüler. Büyük olan oğlum asla ve asla paylaşmayı sevmiyor. Ona çaktırmadan Neler denemedim ki. Oyunlar, paylaşma ile ilgili kitaplar. Tamamen paylaşıma kapalı değil ama bu yönü zayıf. Yatma konusunda ise oğlum da aynen kızınızın tepkisini verirdi hiç şüphem yok. Bunun dışında sosyal ilişkileri çok iyidir, okulda başarılıdır, olgundur vs.
Benim takıldığım tek şey ağbiniizin kurduğu cümle. Çok çok kötü bir cümle o.
Ben de anlamadım
Oturup da pek laf dinleyeceğini sanmıyorum hep haklı olmayı sever. Benim de mizacımda cazgırlık yok hep uyumlu taraf oluyorum hep de eziliyorum zatenAbiniz hatalı sizde sorun yok.
Biz kaç kardeştik ben çok fenaydım.
Hiç bir akrabam da bana bir güne bir günde böyle davranmadı.
Büyüdüm çocuklara karşı aşırı anlayışlı bı insan oldum. Bana sergilenen davranışlardan dolayı.
Abinize bence iyi bi konuşma yapın.
Kimisi öyledir ya çevremde var ondan biliyorum. Senede bir iki kez görüyorsunuzdur kızınızın etkilenmesine izin vermeden idare edeceksiniz artık.İşin özeti çocukları birbirine kıyaslayarak kendi egosunu tatmin ediyor gibi. Önceden de beni baldızıyla kıyaslardı. Ben tembel işe yaramaz o ise en iyi gibisinden
Cherrycim ona söylesem ben zorluğa sertliğe alıştırıyorum çocukları diyor. Her şeyde mızmız olmasın, dayanıklı olsun vs diyor.Koskoca yetişkin bir adam haydi 5 yaşında bir çocuğu dışlayalım mı dedi?Çok yanlış bir ebeveynlik
O zaman maalesef bu tavır devam eder.Oturup da pek laf dinleyeceğini sanmıyorum hep haklı olmayı sever. Benim de mizacımda cazgırlık yok hep uyumlu taraf oluyorum hep de eziliyorum zaten
Size hatırlattığım için çok üzgünüm. Zaten tepkimi koydum ama maalesef onun kadar sert ve asabi kıyaslamacı değilim bugün diyordu senin kız çok mızmız bir dah bir yere götürmem falan. Nazlı büyütmüşsünüz dedi ben o an dedi o benim kuzum nasıl kıyarım ona. İnsan nasıl atar evladını dedim. Yok ben sana at demedim ama yanlış yetiştirmişsiniz diyorAbiniz bile olsa durması gereken yeri bilmeli mesela çoçuk kavgasına karışılmaz adı üstünde onlar çoçuk tartışır kavga eder ama kendi aralarında çözebilirler ne demek dışlayalım ve size rahat rahat senin çoçuğun mız mız diyebiliyor. Bir çoçuğa bunu asla dememeli evet siz diyebilirsiniz alır karşısına anlatırsınız ama abiniz bile olsa çoçuğunuzu eleştirme hakkını ona vermeyin. Benim kızım bizim için kıymetli deyip konuyu kapatın. Sizdeki o açığı görürse ömür boyu çoçugunuzu eleştirme hakkını görür. (Annem aynıydı abim der susardı. Beni yıllar öncesine götürdü konunuz. Dayım yıllarca bizi eleştirdi, kendi çoçuklarına asla laf söz söyletmez ama bize hep birşeyler buldu. Biz büyüdük ben şimdi dan dan ne varsa söylüyorum hem kendisine hem çoçuklarına işine gelmiyor hemen mesafe koydu. Olan anneme oldu ben neden sustum der hep)
Abinizin kızınıza tavrı nasıl peki normalde?Size hatırlattığım için çok üzgünüm. Zaten tepkimi koydum ama maalesef onun kadar sert ve asabi kıyaslamacı değilim bugün diyordu senin kız çok mızmız bir dah bir yere götürmem falan. Nazlı büyütmüşsünüz dedi ben o an dedi o benim kuzum nasıl kıyarım ona. İnsan nasıl atar evladını dedim. Yok ben sana at demedim ama yanlış yetiştirmişsiniz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?